karūsu barošana ziemā

nebarot ziemā!!! jo barība sāk pūt un var pietrūkt skābeklis zivīm...

vlDream, 8.decembris 2012, 14:30
28.janvāris 2013, 15:22 | links
 
Kads zin cik maksa zivju barotava ziemai !?
28.janvāris 2013, 15:15 | links
 
To gaļu pie mums pūdē tikai, ja dīķis ir liels. Noenkuro dīķa vidū paleti (paddons) ar PET pudelēm stūros apakšā, bet virsū uzsviež kādu uz šosejas notriektu lopiņu vai nošautu suni. BET ! Ir viens sīkums. Kad gaļa nopuvusi, pāri vēl šis tas paliek, vai ne ? Kurš idiots brauks to vākt nost ? Vot tāpēc dīķī ir vajadzīgi daži vēži ! Pieairē, ar grābekli iegāz ūdenī un laidies ko airi nes ! Vislabāk, protams to darbiņu uzticēt vietējam plencim, kuram tāpat viss dzīvē pofig. Dīķis ar maitu nepiegānīsies- vēži apskrubinās visu līdz nullei.
5.janvāris 2013, 12:51 | links
 
Tak nebaro. Karūsa tāpat ziemā faktiski vien gaida pavasari un nebarojas. Ar barību tikai samaitāsi ūdeni.
Tu labāk klausi padomus un vasarā paretini tās karūsas.

Snipiena ieteiktā barotava ir krietna, vien smagi apgrūtina atrašanos pie ūdens smirdoņas dēļ. Ja nu vienīgi ar baisajām iesnām :)
5.janvāris 2013, 12:30 | links
 
To gan vajadzētu darīt vasarā neviss ziemā...!!!:)))
5.janvāris 2013, 10:43 | links
 
Vēl var tādā pat vai citādā veidā virs ūdens nostiprināt trauku ar gaļu,vai zivīm...mušas izdara savu un kad baltais izaudzis līdz spējām līst,tad nekur tālāk par ūdeni un zivs vēderu viņš nevar aizlīst!:)Par to,kamā ielikt zivis vai gaļu var improvizēt!Trauka dibenam jābūt sietveidīgam,lai tārpeļi izkristu cauri!
5.janvāris 2013, 10:42 | links
 
Es jums, džeki, gribu pastāstīt, kā uzveidot absolūti haļavnu zivju barotavu. Vasaras variants, protams.
Pāri dīķim šaurākajā vietā tiek nostiepta 5mm. diametra trose. Jānostiprina stingri. Augstums virs ūdens līmeņa- aptuveni pusmetrs. Pie trose līdz dīķa vidum nostiepts el. vads. Vada galā parastā mašīnas lukturu lampiņa. Tā karājas virs ūdens aptuveni 10-15cm. Krastā stāv akumulators. Kad satumst- vads tiek pieslēgts akumulatoram, lampiņa spīd un galvenais- sakarst. Kukainītis lido uz gaismu, apdedzinās pie lampiņas un iekrīt ūdentiņā, kur viņu jau laipni sagaida vietējās zivtiņas. Ņemot vērā, cik izmaksā lietota automobiļa akumulatora uzlāde, var droši apgalvot- šis variants ir pilnīga haļava. Manam draugam ir divi dīķi, katrs hektāru liels. Viņš nekad nebaro zivis- tikai ieslēdz vakaros lampiņas.
4.janvāris 2013, 23:14 | links
 
OK! Paldies par padomu! Bet šodien tā kā vairāk āliņģī zivteles neredzēju.
Pagājušajā ziemā arī nebaroju, bet šogad vienīgi domāju, ka ir ļoti daudz tādam nelielam dīķim.
9.decembris 2012, 10:02 | links
 
ja zivis pulcējās pie āliņga tad ūdenī ir problēmas ar skābekli vai arī organisko vielu sadalīšanās procesā rodās kādas gāzes, kas tām nepatīk.

Karūsas ir ļoti izturīgas, jābaro tās nav, vairojas sākot no sērkociņu kastītes izmēra. Ja gribi lielās zivis, tad mazās jāparetina, jo katrai ūdenstilpnei ir kritiskā zivju masa, kas tur spēj baroties.
8.decembris 2012, 18:35 | links
 
nebarot ziemā!!! jo barība sāk pūt un var pietrūkt skābeklis zivīm...
8.decembris 2012, 14:30 | links
 
nevajag barot. jau kuro gadu man ugundzēsības dīķī dzīvo. kā regulāri paliek zem +10 grādiem pārstāju barot līdz pavasarim. visas izdzīvo.
8.decembris 2012, 13:17 | links
 
Cik es zinu karūsas ierokas dūņās un kā lāči pārziemo !Bet laikam ir atsķirība vai tās ir dīķa vai ezera karūsas !
8.decembris 2012, 12:34 | links
 
noskaties šito raidiijumu grabovska par karusu copi janvara viduu =D
http://www.copeslietas.lv/site/video/player/1084-2011-01-19-ziemas-karusa.htm
8.decembris 2012, 12:13 | links
 
Meklēju kādu gudru padomu. Nelielā piemājas dīķī ir karūsas. šovasar bezgala daudz savairojās, visu vasaru baroju. Devu gan speciālo zivju barību, gan brūvēju pats šo to, bet tagad rodas jautājums- vai un cik ļoti tās ir jābaro ziemā? Tagad, kad jau ir ledus, izcirtu lielu āliņģi un tad pamanīju, ka mazās pulcējas lieliem bariem āliņģī. Tomēr pirms kādas pusostras nedēļas biju ielicis ēdamo. It kā ēda, bet neapēda. Varētu jau barot, vienīgi baidos dīķi aizsmerdēt uz ziemu...
8.decembris 2012, 11:50 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager