Ičas upe un beigtās zivis

VVD secinājis, ka, visdrīzāk, zivju bojāeju izraisījis ķīmiskais maisījums "STHAMEX F-15"....

Visdrīzāķ, visticamāk, iespējams, varbūt.......

Grēkāzi atrada, bet vainīgo vēl meklē......, kāds būtu BIOR obloms, ja vispār nevienu vainīgo neatrastu, nogānītu to kantori un nolīdzinātu ar zemi.
10.janvāris 2014, 16:28 | links
 
dok, uzbur ainiņu- mācības beidzas, citplanetieši uzvelk dūmu, izskalo kannas( kārtīgi) un noguruši brauc mā:)
10.janvāris 2014, 15:32 | links
 
 
pie tās upes nekādu tīrumu nav.. visur apkārt dabas liegums... daudzi redzēja VUGD mācībās un redzēja , kas un kā bija.. bet ok. paklusēšu..vēl atnāks novāks par to, ka par daudz rakstu :D :))))
10.janvāris 2014, 13:51 | links
 
4) Man pie kājas kurš vainīgs - brašie ugunsdzēsēji, kuri tai laikā un vietā bija vai kāds cits. Neticu tādai sakritībai, ka dieva aizmirstā vietā, notiek mācibas ar ķīmisko vielu lietošanu, tur (tieši tai vietā!)tiek piedraņķota vide, iet bojā zivis, bet vainīgs ir kāds mistiks citplanētietis. Tad atrodiet man to citplanētieti (ES PAR TO MAKSĀJU NODOKĻUS!). Un sodiet to!
10.janvāris 2014, 11:17 | links
 
Ugunsdzēsēji blēņojās septembrī, zivis apsprāga pēc 2-3 nedēļām, laikam tās zivis sēdēja zālēs un kaifoja un pēc 2-3 nedēļām sāka sprāgt nost no ķīmiskiem apdegumiem/bojājumiem vienā dienā un optom, interesanti cik reizes pa šo laiku upē ūdens nomainījās un pēkšķi ķīmija no upes izgaroja.

Ja kādam ir ilūzijas par mazgāšanas līdzekļu nekaitīgumu, tad lai parastu šampūnu uzlej dēlei – mazāk par minūti vajag, lai tārpiņš izbeigtos, bet tai pašā laikā pilnīgi visi tos lieto un pludina upēs, un sevišķi nekas vēl nav apsprādzis. Kaut vai tajās caurspīdīgajās smaržojošās ziepēs (Stenders un citi kantori) praktiski dabisku sastāvdaļu nav, tas ir reāls sintētisks mazgāšanas līdzeklis, kas ir labi nokrāsots un sasmaržināts.
Ja kādam tik ļoti gribas vainot ugunsdzēsējus, tad viņiem vajadzēja tajā upē pa taisno iegāzt 100-200L tā putu līdzekļa, bet nu 100% no izpūstām putām nekas tur neapsprāga.
10.janvāris 2014, 10:27 | links
 
Tas viss ir no pirksta izzīsts, ka ugunsdzēsēji vainīgi jebkurš iedzīvotājs vairāk visādu sadzīves ķīmijas palieku sagāž ūdeņos nekā ugunsdzēsēji mācībās. Sen jau tikai mutantiem būtu jāpeld pa ūdeņiem un tas daudzums 10 kg ugunsdzēšamo ziepju uz upi izraisīja tādu efektu it kā būtu iegāzta ķīmija, kas ir līdzvērtīga indīgām kaujas vielām. Izskatās, ka zivīm ir ķīmiskie apdegumi/bojājumi, tur kādā koncentrācijā un kādai ķīmijai jābūt, lai tas vispār notiktu?Ja kāds no irsējiem zinātu, ko nozīmē ķīmiskais apdegums, ļoti kritiski pieietu versijai par ugunsdzēsēju vainu.

imations, 9.janvāris 2014, 20:27



1) Es, uzsāku šo tēmu, jo mani uztrauc, ka var piedirst upi, iet bojā simtiem kg zivju un pusprāgušas vēl tagad pulka peld.
2) Par to, ka mani tas uztrauc, neuzskatu sevi par dirsēju, jo patīk makšķerēt un izvilkt tīru zivi, tīrā ūdenī, nevis monstru bez ādas.
3) Par ķīmiskiem apdegumiem zinu pietiekami daudz, jo strādāju ķīmiskajā rūpniecībā un ir ārsta izglītība.
4) Man pie kājas kurš vainīgs - brašie ugunsdzēsēji, kuri tai laikā un vietā bija vai kāds cits. Neticu tādai sakritībai, ka dieva aizmirstā vietā, notiek mācibas ar ķīmisko vielu lietošanu, tur (tieši tai vietā!)tiek piedraņķota vide, iet bojā zivis, bet vainīgs ir kāds mistiks citplanētietis. Tad atrodiet man to citplanētieti (ES PAR TO MAKSĀJU NODOKĻUS!). Un sodiet to!
5) UN CEPOS PAR TO, KA TIEK RADĪTS PRECEDENTS, KA VAR NEMEKLĒT VAINĪGO, PAMATOJOT AR TO, KA PĀRIS SIMTI KG ZIVJU IR PIE KĀJAS-DABAI NODARĪTS NENOZĪMĪGS KAITĒJUMS PAR KO NEVAR SODĪT. KĀPĒC 44CM LĪDAKA LAIVĀ IR SODĀMS KAITĒJUMNS, BET SIMTS KG NAV. TAD (ATBILDĪGĀS INSTITŪCIJAS) NOSAKIET CIK KG ZIVJU JĀNOBENDĒ, LAI BŪTU NOZĪMĪGS KAITĒJUMS. VAI SAKOT, KA LĪDAKAS UN CITAS RADĪBAS, KAS DZĪVO IČAS UPĒ, IR MAZVĒRTĪGAS, TAGAD NOZĪMĒ, KA TĀDAS VAR NĪDĒD LAUKĀ CIK VIEN VĒLAS (kā odus, zirnekļus, tagad arī kurmjus). TAD JAU JĀPĀRSKATA ARĪ ZVEJAS UN MAKŠĶERĒŠANAS NOTEIKUMI. KO TA CEPĀMIES PAR 01.05. UN 01.06. ĶERŠNAI UN PATURĒŠANAI NO LAIVAS?!

Kaut kā tā formulēju savu attieksmi.
Var piekrist vai nepiekrist, bet neuzskatu savu viedokli par tukšu diršanu (sorry)!

Doks 1959
10.janvāris 2014, 10:14 | links
 
Ja jau ugunsdzēsēji darbojās ar videi dikti draudzīgām vielām, tad iznāk, ka šitā Iča ir notekgrāvis, kuras krastos ir visai attīstīta ķīmiskā rūpniecība, kas ražo kaujas vielas un laiž draņķību upē. Kam, cik noprotu (pats, atzīstos, neesmu bijis), dieva aizmirstā nostūrī, kur nav nekāda rūpnieciskā darbība un lauksaimniecība notiek naturālās saimniecības līmenī, vajag gāzt iekšā upē ķīmiju, lai nobeigtu zivis un to varētu visi redzēt. Tad jau, loģiski, izlej mežā. Bet tas, ka brašie puiši ugunsdzēsēji tieši tai laikā un vietā bij' un ar maigām putiņām darbojās ir pierādīts fakts. Var jau tās dabai mīļās putiņas ieliet akvārijā (piem. Maximā pie karpām) un paskatīt cik šerpi kustoņi pēc tam dzīvosies. Vai kāds aizdomājās pamēģināt? Kaut kā nedzirdēju. Vismaz tikai vārdos saka, ka tur nekas nevarēja būt. Bet bija! Un nez kāpēc tieši tur un tad!!!! Jocīgi .... ?
10.janvāris 2014, 09:47 | links
 
jeeska, lieta tāda,ka copēju pārsvarā ičas pietekā.. tapēc parasti ar laivām sitāmies dziļāk iekš.. pēdejo reiz braucot ārā inspektori jau bija pie pirmās vietas kur laižās iekš.. un tur viss sākās.. 2 km starpība.. uz leju neviena zive nebija beigta.. vnk indes protams vairs nav, ievainotās zives kuras palika tās arī būs, kamēr viņas neizvilksim un neizmetīsim krastā...bet nu jā.. zivis upē ir ..putas iznīdēja tikai vienu km no vietas.. tapēc ievainotās zives vnk ir iegājušas aiviekstē,kanālā utt... bet tāpat nepatīkami, tev paņem 3kg līdaka tu izvelc un skaties kas tas par monstru, vai ņemt rokās vai nē..tad nopietni apetīte copēt pazūd
10.janvāris 2014, 01:34 | links
 
Tas viss ir no pirksta izzīsts, ka ugunsdzēsēji vainīgi jebkurš iedzīvotājs vairāk visādu sadzīves ķīmijas palieku sagāž ūdeņos nekā ugunsdzēsēji mācībās. Sen jau tikai mutantiem būtu jāpeld pa ūdeņiem un tas daudzums 10 kg ugunsdzēšamo ziepju uz upi izraisīja tādu efektu it kā būtu iegāzta ķīmija, kas ir līdzvērtīga indīgām kaujas vielām. Izskatās, ka zivīm ir ķīmiskie apdegumi/bojājumi, tur kādā koncentrācijā un kādai ķīmijai jābūt, lai tas vispār notiktu?
Ja kāds no irsējiem zinātu, ko nozīmē ķīmiskais apdegums, ļoti kritiski pieietu versijai par ugunsdzēsēju vainu.
9.janvāris 2014, 20:27 | links
 
Nu bet tagad taču vis normāli...ej un ķer.
Šajā gadījumā Tev vajadzēja pirmajam redzēt un zināt kas notiek....pie TV sēdēji vai datora ka nenovaktēji:-)
9.janvāris 2014, 20:25 | links
 
jeeeska, es upei blakus dzīvoju.. būtu atbraucis un paskatījies.. asari vispār uz grunts gulēja, tāpat kā līnis, karpas utt..līdaka peldēja itkā kad slāptu...lielais ķērājs ierunājies..
9.janvāris 2014, 20:19 | links
 
A ko ta Jūs neizķērāt tās zivis, kas atsprāga.
Starp citu šāda veida mazās katastrofas pierāda cik daudz tādā grāvī ir zivju. Tā pat kā normāla ziema....pēc tam var redzēt, ko mēs cenšamies sargāt....smieklīgi reizēm.
Nekā personīga, vienkārši uz kašķi pavilka:-)
9.janvāris 2014, 20:06 | links
 
jeeska, kā nezina?? viss sen kā pierādīts ka VUGD..tikai neviens neko nedarīs tas ir vairāk kā skaidrs.. vot izvilkšu to Mutantu un aizvedīšu tie kas putas salaida, kotletēs samalšu un iedošu iekost..
9.janvāris 2014, 19:59 | links
 
valnān es zinu par kuru posmu aiviekstē tu runā ir ir tur tāda lieta.. sarkanām mugurām bez ādas...tādu ir daudz, gan raudas gan līņi utt.. bet tā inde jau sen prom, ievainotās palika tur neko... rīt pēdejā diena aiviekstē, tākā jābrauc pavelcēt
9.janvāris 2014, 19:56 | links
 
Aldeen
Kas ir Latvanija? Tu domā to zemi, mežus, upes un ezerus par kuriem mūsu (noteikti ne tavi) senči ir lējuši asinis? Vai vienkārši sirgsti ar kādu psihisku kaiti? :-)
9.janvāris 2014, 19:51 | links
 
Jums neapnīk
Upe ir un palik upe. ņu ielaida sūdus, kāda starpība kurš....tāpat neviens konkrēti nezina.
Vai tad tagad tur zivis nav,,,ko cepaties.
Ne pa velti ir teiciens...divas reizes vienā upē neiekāpsi.
Iesaku aizbliest šo tēmu.
9.janvāris 2014, 19:45 | links
 
pikritu latgalietim esmu tadas ari dabujis ar spini balti glotaini plankumi pat rokas bail merkt udeni bet vainigo nav un nebuuss
9.janvāris 2014, 18:57 | links
 
Var jau bļaustīties, ka viss šajā zemītē ir OPĀ un es pats regulāri par to saraudos un eju uz mežu nosalt (grūti dēļ klimata izmaiņām, bet cenšos), bet gadījums par to Ičas upi nav viennozīmīgi vērtējams.
Pirmkārt tā ķīmija, ko lietoja ugunsdzēsēji, ir analogs ziepēm. Pēc savas būtības ziepes ir virsmas aktīvās vielas un to, arī atrada notikuma vietā, bet ne upē. Un tas būtu savādi, ja tur, kur izlietas ziepes mūsu zinātnieki nespētu tās atrast. Otrkārt tas daudzums, ko izlaistīja ugunsdzēsēji, bija mazs, kaut kādi 10l, tikpat labi kāds varēja aiziet uz veikalu un nopirkt trauku mazgāšanas līdzekli FAIRY arī, kādus 10 l un izlaistīt – efektam jābūt identiskam. Katrs pats var mājās paeksperimentēt ar FAIRY - piemēram, ielejot to sev acī.
Kopumā tika konstatēts, ka tur kur ugunsdzēsēji izlēja savas ziepes tur tās arī konstatēja, līdz ar to viņi vainīgi visas upes piesārņošanā.
9.janvāris 2014, 18:25 | links
 
Tas ir PIPEC(Lettonie ruullzzzzz)Tad fočējiet,sūtiet attiecīgajām pārvaldēm....!...sipiet smadzenes!dariet kko...nevis tikai ...:( !!!

klausijos, 9.janvāris 2014, 11:03


Tur jau ir tas paradokss (latv. PIPEC), ka atbildīgās institūcijas visu labi zin'! Ir ne tikai sabildēts, bet arī fiksēts, nofilmēts, analizēts. Rezultāts analīzei .... - puikas (ugunsdzēsēji)pablēņojās ar kaut kādiem draņķīšiem, no kuriem bezvērtīgas, stulbas ziftiņas dabūja galu. Nu un ... . Morāle-draņķot iekšējos ūdeņus drīkst, ja iet bojā tikai bezvērtīgas ziftiņas - līdakas, asari, raudas. Tāpat kā drīkst nogalināt odus un zirnekļus. Tāpēc arī nevienu nevar sodīt. Pēdējie atzinumi tieši no citāta ziņās.
9.janvāris 2014, 14:25 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager