Makšķerēšanas noteikumi

Makšķerēšanas noteikumi
Paldies, tā arī domāju. Labāk reizi pārjautāt, pirms līst ūdenī.
14.aprīlis 2014, 21:14 | links
 
MN 25.1 ".....transportlīdzekļiem......." .!?
14.aprīlis 2014, 18:38 | links
 
Arī gumijas laiva "caura" nav peldlīdzeklis...galvenais lai kājās būtu pie grunts....:-)
14.aprīlis 2014, 18:33 | links
 
"jeeska" un "kutis" apšaubāms ir fakts, ka drošības veste, glābšanas riņķis, vai zābaki būtu transportlīdzeklis MN izpratnē...!?
14.aprīlis 2014, 18:24 | links
 
"25.1. no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem visās ...."
Nedrīkst tikai no peldošiem "transportlīdzekļiem"...MN...!?
Notecošais faktors ir "pedošs transportlīdzeklis", "pedoša transportlīdzekļa" jēdziens...!?
Kas tas ir!?
Viss pārējais atļauts..., gan zūbaki, gan riņķi..., utt...!?
14.aprīlis 2014, 18:01 | links
 
Kutis
Tādā gadījumā arī veste skaitās peldlīdzeklis un bērnu riņķis, un pakavs, un veste no alus pudelēm:-).
14.aprīlis 2014, 17:44 | links
 
jeeska
Domāju ka tas skaitās peldošs līdzeklis:)
14.aprīlis 2014, 17:41 | links
 
Kutis
Starp citu ļoti interesants variants......tagad nopirkšanā ir tik ļoti populārais lielais "peldošais riņķis" (nezinu kā pareizi sauc. darbina ar kājām:-). Populārs Skandināvijā forelistiem, mušiņmakšķerniekiem (palabojat ja kļūdos) Ja man kājas pie zemes, značit brienu, bet ja atrautas, tad peldu....kā to traktētu inspektors.:-)
Protams kārtējais cauruma meklējums.....pilnīgi idiotisks;-)
14.aprīlis 2014, 17:37 | links
 
Šobrīd drīkst spiningot no krasta (jalaiž vaļā zandarti un līdakas, ja pieķerās), bet vai drīkst spiningot brienot ūdenī zābakos? kaut ka neatradu aizliegumu noteikumos. Varbūt kads pārzin šo jautājumu? Redzēju Vecdaugavā spiningotājus ūdenī, tāpēc radās jautājums. Kā ir pareizi no likumdošanas viedokļa?

THE, 14.aprīlis 2014, 16:50


No 1.marta līdz 30.aprīlim aizliegta jebkura veida makšķerēšana:
25.1. no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem visās ūdenstilpēs, izņemot makšķerēšanu jūras ūdeņos un licencētās makšķerēšanas nolikumos norādītajās vietās;

Ja vien tev nav peldoši zābaki :)
14.aprīlis 2014, 17:28 | links
 
THE
Nekur nav aizliegts...izņemot Licencētās makšķerēšanas vietas., bet tam ir jābūt nolikumā atrunātam.
14.aprīlis 2014, 17:27 | links
 
Šobrīd drīkst spiningot no krasta (jalaiž vaļā zandarti un līdakas, ja pieķerās), bet vai drīkst spiningot brienot ūdenī zābakos? kaut ka neatradu aizliegumu noteikumos. Varbūt kads pārzin šo jautājumu? Redzēju Vecdaugavā spiningotājus ūdenī, tāpēc radās jautājums. Kā ir pareizi no likumdošanas viedokļa?
14.aprīlis 2014, 16:50 | links
 
Maliki -ja cilvēks izpļāvis niedres, pievedis smiltiņas tā nav pludmale, bet gluži par „dabisku” veidojumu to nevar nosaukt. Tauvas josla, protams, nekur nav pazudusi un uz to attiecas visas ZL normas, bet MN izpratnē, tā jau ir pārveidota vide un nav vairs DABISKA. Protams vēl ar vien makšķerniekiem nav jāprasa atļauja Tavā pludmalē makšķerēt, līdz brīdim, kamēr privātīpašnieks savu gribu attiecībā uz šo mākslīgi pārveidoto tauvas joslas vidi izsaka aizliegumu zīmju veidā, izvietojot tās pie šī veidojuma.
8.marts 2014, 07:07 | links
 
imations-ja civēks izpļāvis niedres, pievedis smiltiņas tā nav pludmale, ja gribi zināt kas skaitās pludmale palasi MK, murgs ne noteikumi:D
8.marts 2014, 00:17 | links
 
Maliki – mēs runājam par tauvas joslu, nevis par būvēm. Būves pieder tam, kas viņas taisījis arī nelikumīgās. Pat tad ja laipiņa ir nelikumīgi uztaisīta, tā kādam pieder.
Galvenais nejauc jēdzienu „izmantot DABISKO tauvas joslu” ar labiekārtotām pludmalēm, laipiņām, piestātnēm utt.
8.marts 2014, 00:14 | links
 
imations- Tev citu vietu maz pie ūdeņiem? Skaidrs ka neviens makšķerneiks neies īpašnieku meklēt, bet nevajaga arī būt nepieklājīgam ja īpašnieks sataisījis laipu un iekopis nelielu pludmali blakus mājai līst tur ar saviem rīkiem un sākt pierādīt ka viņam tur tiesības atrasties.
8.marts 2014, 00:02 | links
 
imations- es to saprotu, bet pēc Tava skaidrojuma par makšķerēšanas noteikumu izprati iznāk ieeju kabinetā un izmantoju, normāli ieeju paprasu atļauju un izmantoju un maksāt man nevajag. Varētu jau kāda makšķernieku org. pieprasīt lai izmaina ZL un viss būtu kārtībā, bet tagad kuram labāks advokāts būs.

Malikis2011, 7.marts 2014, 18:16



Viss ir ļoti vienkārši ir pienākums un ir pieklājība, viennozīmīgi prasīt atļauju makšķerēt tauvas joslā nav makšķernieku pienākums, it sevišķi ja īpašnieks jāmeklē HVZ kur.
Pieklājības pēc ja privātīpašnieks atrodas turpat viennozīmīgi var paprasīt atļauju. Bet ko darīt ja viņš neatļauj un to dara bez pamatota iemesla vai vēl vairāk agresīvi dzen prom makšķernieku? Saskumt un aiziet vai aizstāvēt savas intereses un tiesības?
7.marts 2014, 23:52 | links
 
CakssNoriss-neies cauri, būs grūti pierādīt un tas vairāks domāts lieliem piesārņotājiem, kas ar mašīnām, tāpēc pašvaldības taisa savus saistošos par sīko atkritumu izmešanu(izsmēķu, spļaušanas, papīru, pudeļu)
7.marts 2014, 21:15 | links
 
Maliki
LAPK 58.pants. Vides piesārņošana un piegružošana
7.marts 2014, 20:33 | links
 
Kolēģi!Tikko izlasīju (atsvaidzināju zināšanas) makšķerēšanas noteikumus.Tepat CL - pirmajā lapā - apakšā atradīsiet šo informāciju.Man lasot radās sajūta, ka šogad uz vimbām (parastajām) liegums nepastāv.Varbūt es maldos?

jez_ups, 7.marts 2014, 19:41


a kad ir pastāvējis? Varbūt kautkad baigi sen...
Ir licencētās zonas (Kuldīga, Bauska) kur jāpērk licence, bet visur citur var ķert un paturēt jebkurā laikā līdz 5 mēra (30cm+, izņemot vimbu, kura noķerta Daugavā virzienā no Rīgas HES augšup pret straumi un kuras pieļaujamais garums nav noteikts)) vimbām nekādu lieguma nav...
7.marts 2014, 20:07 | links
 
Kolēģi!Tikko izlasīju (atsvaidzināju zināšanas) makšķerēšanas noteikumus.Tepat CL - pirmajā lapā - apakšā atradīsiet šo informāciju.Man lasot radās sajūta, ka šogad uz vimbām (parastajām) liegums nepastāv.Varbūt es maldos?
7.marts 2014, 19:41 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager