Makšķerēšana no kajaka

Makšķerēšana no SOT vai SINK kajakiem
labs noslēgums- jūsu pusē vismaz ķeras labāk :-)
9.novembris 2014, 19:46 | links
 
Sinoptiķi sabiedēja, ka nākošnedēļ jau būšot ziema, tāpēc šodien it kā noslēdzu kajakcopes sezonu. Uzsvars tika likts vairāk uz airēšanu, bet pa brīdim jau arī tika spinings izmantots - un vakariņu tiesa kā reiz sanāca...:)

9.novembris 2014, 18:27 | links
 
Bijām ar bratello slepenajā bērnības ezerā kur tēvs spiningoja ( vidzeme) , par cik ezers diezgan noslēgts - uz baigajiem lomiem necerējām, bet pa paerimetru zivis nebija, uz velci vidū zemmēru izmānīju - tas arī viss..bet diena lab, biku lietus biku vējš un biku saule + smuka daba n ekskursija. ne vienēr vajag zivi, bet gribējās. sanāca smuks tūrisma brauciens. un paldies vietējiem sakarīgajiem iedzīvotājiem ( tā ir pareizā attieksme, mēs nemēslojam, viņi nedzen prom) , ka riepas neizlaida, jo ceļš pie ezera tikai viens - un tas pats pie mājām, no rīta negribējām nevienu modināt!

8.novembris 2014, 21:13 | links
 
Ahoi!

Sestdien sabriedu uz kajaka copes sezonas noslēgumu. Ar visu lielo plastmasas gabalu aizkūlos uz dzimto galu - Vaiņodi/Nīgrandi. Sestdien no rīta ap astoņiem piebraucu pie dīķa, kur parasti makšķerēju un nepatīkams pārsteigums - pilns ar vietējiem, kas uz dzīvo ķēra no krasta. Krāmējoties ar loriņiem, pamanu, ka viens ķer savu kātu un piecērt. Pēc kāta spices redzu, ka kaut kas ir pieķēries, bet nekas nopietns. Tā arī bija, izvelk vienu līdaķeli ap 40cm vērtu. Aiz intereses pavēroju, kas notiks tālāk. Protams, ka zivs tiek nomušīta un iebāzta ķeselē. Gribu jau iet klāt un teikt kaut ko nelabu, bet tad vienkārši besis iestājās - vai es kāds taisnības bruņinieks. Ja jau valstij, pašvaldībai un pašiem cilvēkiem po, ko tad es jaukšos pa vidu.
Ielaidu savu kajaku ūdenī un sāku mētāt. Trešajā metienā pakaļnāciens - tik vien redzēju, kā astes spura nozibēja. Tas raisīja cerības, bet ar tām varēju sevi barot visas dienas garumā. No pulksten 08.00 - 14.00 viena copīte, kur zemmērs nokabinajās pats pie kajaka un kādi trīs pakaļnācieni. Pilnīgs aplauziens - beigās jau sāku dragāt ar savu smagāko artilēriju - 25g busteriem, bet arī tie nespēja nevienu iekārdināt. visus dīķa kaktus pa vairākām reizēm izbraukāju. Tagad mokos ar pārpūlētiem muskuļiem un mega/giga iesnām, kas gan nav copes rezultāts, bet cope bija pastiprinošais faktors.
Krastā satikos ar vienu vīrieti, kurš tikai ap to laiku laidās dīķī. Nedaudz parunājām un no viņa uzzināju ne pārāk labas ziņas - visā Vaiņodes apkārtnē ūdenskrātuves ir izsmeltas, jo vietējie ņem visu, kas trāpās uz āķa. Viņiem viss viens, vai mērs, vai zemmērs. Plus vēl pašvaldības neadekvātā rīcība ar tai piederošajām ūdenskrātuvēm ir novedusi pie situācijas, ka zivju vienkārši nav. Skumji, bet nāksies meklēt jaunus makšķerēšanas apgabalus. Uz tālo kordonu būs jādodas - Kalvene u.tml..
Ne asakas visiem!
3.novembris 2014, 08:45 | links
 
šodien kārtējais "goļaks" 2 pierīgas ezeros...nomātājos, novelcējos - viena švaka cope - tas arī viss...kaut kā nav cope pēdējā laikā - laikam jāieziemo mazā laivele...

1.novembris 2014, 23:38 | links
 
Flakais kaads tev twitter bij??iemet linkuz°:))

pludinsh, 22.oktobris 2014, 16:33



Iemetu PM
22.oktobris 2014, 16:38 | links
 
Flakais kaads tev twitter bij??iemet linkuz°:))
22.oktobris 2014, 16:33 | links
 
Flakais kaads tev twitter bij??iemet linkuz°:))
22.oktobris 2014, 16:33 | links
 
Bilde bija tvitterī ielikta...parasti cenšos atskaites iemest tur...:)
22.oktobris 2014, 16:18 | links
 
precizēju- laik tavu bildi no twittera nočiepa un man atsūtīja :D
22.oktobris 2014, 13:36 | links
 
Labi nopakots, tapēc bračka uzbildēja un atsūtīja man uz telefona :) es ar tajā rīta laidu ar kajaku uz copi :)
22.oktobris 2014, 08:30 | links
 
Baigi interesanti, pats bildi te lici neesmu, bet mans "jūras putns" visā savā krāšņumā un gatavs izaicinājumam...:)
22.oktobris 2014, 00:05 | links
 
pats biju uz 3,5 h lilastes ezerā ieskrējis - copes nebija...
+ bračka kaut kur vēl vienu jūras putnu nospiegoja - kādam no šejieniešiem ?



21.oktobris 2014, 20:39 | links
 
4.oktobris 2014, 13:24 | links
 
[img]http://content10-foto.inbox.lv/albums/o/osscar/12-04-2013/IMG-20141004-120208.jpg[img]

odien no 8 -11:30 - viena cope pašā sākumā uz velci..bet meģinot pārlikt otru kātu lai nesapinas, biku devu līdakai vaļu un pe laivas shods - uz aci biaj 2.5 - 3 kg...nu neko velcēju tālāk. 11 paņēma vēlviena - apm uz 3 kg- 78cm gara.Metu mieru - jāiet balsot :) Cit arī kaut ko vilka - laiks super. Viss lielajā notikās. Līdaka spurojās baigi, sačoka nav - ņēmu ar rokām :)
4.oktobris 2014, 13:24 | links
 
Kādam jauns izaicinājums, foreļu medības no kajaka:) Lepns kā pāvs, bet strādā :)
22.septembris 2014, 16:23 | links
 
21.septembris 2014, 21:05 | links
 
es ar it kā katru weekendu pacopēju, bet pēdējā laikā lielo lomu nav :)

te var manīt ir līcis vasarā (ok asari bija) , beltezers, juglas, dūnis + lilaste..
jūra : var manīt, ka kajaks vilkts pa ceļu:








plus cope saulrietā:
/IMG-20140919-190150.jpg
21.septembris 2014, 21:05 | links
 
Ahoi!
Vakar, pārbarucot mājā, atradu manas meietnes guļam un tad nolēmu nemodināt, bet aizlaist uz copi. Aizvilku savu plastmasas gabalu līdz Ālandei un īros uz nesabojāto posmu - aiz zirgiem. 20min biju galā un sāku spiningot. Poperim šoreiz pinībā šķaudīja virsū, bet uz mazo Strike Pro Tiny busterīti gan iekāroja 8 līdaciņas. Visas gan bija kategorijā - zemmēri. Bet nu ņipras bez gala. Viena paņēma tā, ka likās vismaz kilogramniece ir galā. Vasaras sākumā manītās 1kg+ nebija pierunājamas ķerties. Tiesa gan, man divi satiktie puikas zināja vēstīt, ka tajā posmā vietējie dikti aktīvi copējot un ņemot visu - mērs vai zemmērs. Tas man atkal asini uzsita - vai tiešām bads, vai neizskaidrojama negausība? Ņemt zemmēra līdaku, kur jēga? Nogriežot galvu tikai aste vien paliek. Es parasti rēķinu, ka no mēra līdakas paliek 70% svara, kad to notīra. Kas paliek no tā zīmuļa? Nekas!
Atkal pāris bebrus sabaidīju un viņi mani ar. Ikūlos pa zālēm arī normāli, bet ekspedīcija izdevās, jo tiku gandrīz līdz pat Karlsonu kapsētai - gandrīz pie Rolavas moteļa. Noairējos forši, ka šodien pat spārni sāp.
Ne asakas visiem! Neņemiet zemmērus un kas tā dara - pa purnu!
16.septembris 2014, 11:50 | links
 
Ahoi!

Vakar ielaidos ar savu kajaku Prūšu ūdenskrātuvē (ne dīķī!!!). Doma bija vienkārša - relax tūre un varbūt arī kādu mājās vedamu mammeli noķert. Ziniet, sanāca tīri laba cope. No sākuma bija klusums visās tajās vietās, kur parasti līdakas tusē. Tad pie paša kajaka mazo asara busterīti iekāroja viena zaļsvārce svarā uz 1.4kg. Tad pierimās vējš un sākās mazo zivtiņu trenkāšana pa kosu puduriem. Vairākas līdakas delfīnus tēloja, bet busterīti neviena neiekāroja. Pamainīju dislokāciju un sāku citu džerkiņu izmantot, bet atsaucība nekāda. Pārgāju atpakaļ uz mazo asarīša imitāciju un atkal viena zaļsvārce pieteicās 1.2kg svarā. Pēc tam bija vēl pāris copes, bet tikai mazmēri. Toties kampa rijīgi, neskatoties. Viens pamanījās iesprūst uz voblera - paņēma to tā, ka vobleris šķērsām mutei priekšā un āķi karājās ārā. Tikai pie laivas dauzoties, viens no trijžuburiem no ārpuses iecirtās lūpā. Žēl, ka nobildēt nesanāca.
Copes laiks bija no 15.30 līdz 19.30. Bija forši!
Ne asakas!
9.septembris 2014, 10:00 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager