Spininga kāti

Tas ka cilvēks pircējs prasa un vēlas atlaidi tātad viņšir nabaks!:))))))
Man ir pazīstami vairāki cilvēki kam pieder šādas vai tādas rūpnīcas un naudas viņiem ir ļoti pietiekoši!
Tad sanāk ja šāds cilvēks ko pēr un paprasa atlaidi tad viņš ir nabags nu ok!
Tas kaurš uzprasa atlaidi ir taupīgs cilvēks nevis nabags!!
11.decembris 2014, 18:22 | links
 
Čalīt, mans mērķis noteikti nav apvainot! Sorre. Bet nav baigi ok malt "lielākajai daļai ir nabagu domāšana". Pirmkārt - kas ir nabagu domāšana? Otrkārt - kur Tu ņem info par "lielāko daļu"? Treškārt, kādēļ tu no gadījuma ar cilvēku, kam acīmredzot cope ir pie kājas, izveido secinājumu un attiecini to uz lielāko daļu tautas?
Es "zinu" bikiņ citas lietas. Pircēji ir forši! Ar tautu arī viss ir kārtībā! Darba devēji nemaksā adekvātas algas. Jebkura tirgotāja teikto ir tūkstoškārt jāpārbauda! How about that? :D
Labi, pietiek cepties. Patiesība ir kkur mums pa vidu... :D
11.decembris 2014, 18:02 | links
 
Vai tiešām cenai un brendam ir tk liela nozīme? Domājiet un spriediet paši. Pirms gadiem četriem pamēģināju pārtaisīt dažus lētā gala makšķerkātus pēc savas saprašanas un iegribas. Rezultāts mani apmierināja, ar pārtaisītajiem kātiem kļuva patīkamāk copēt. Vai ieguldītā nauda bija to vērta, tas ir cits jautājums. Kad apmēram kļuva skaidrs kas un kā nolēmu uzlīmēt kādu kātu uz labākas blankas. Sāku ar MHX, iemēģināju Rainshadow un St. Croix blankas. Mazāk zināmi brendi un skanīgāki vārdi. Tā kā mīļākais copes veids ir džigs, iepirku un pa savam pārlīmēju Salmo Jig speciālistu, kāts ar testu ja atmiņa neviļ no 5 līdz 12 g ar ielīmētu spicīti, maksāja ~Ls25.
Džigojot izvēlos starp:
Rainshadovu XSW72ML ($105)
MHX JS9000 ($65)
St.Croix 5S70MLF ($200) skanīgākais kroju grafīts, vēl joprojām nav salauzts
Salmo Jig Specialists (JS) (Ls25, pārbūvēts)
Ar visiem no šiem kātiem diezgan mierīgi mētāju digžgalvas no 10 līdz 18g (smagākas nav bijis vajadzības bet varētu). Ar JS ir mētāti arī 6-7 g, viss notiek, tik jāpiebilst, ka viņa ielīmētā spicīte kādu laiku lietojas oriģinālā, bet vēlāk gadoties kādai šaizei mēdz salūzt, pārsvarā neuzmanīgi pietinot auklu, tiek pārlīmēta izmantojot fīdera grafīta spicītes tās pieslīpējot atbilstoši savām vajadzībām. Ko lai saka par kātu jūtību (skanību). Ja kāts ir uztaisīts pietiekoši viegls ar negaru rokturi visi viņi ir diezgan līdzīgi. Pat mētājot tikai džiggalvu pa pagalma bruģi, nekāda prātam neaptveramā jūtības atšķirība rokā nav. Ņemot vērā, ka Latvijas upēs un ezeros reti kurās vietās to gultnes ir akmeņainas un ļoti stingras, ka ūdens pretestība un vēji papildus slāpē visas sajūtas, copē atšķirība kļūs vēl mazāk sajūtamas. Nezinu kā citiem, ber man šoruden (var būt nav veicies) nav gadījies izbaudīt NEVIENU rijoša zandarta tesienu, tā lai to sajustu kā elektrības sitienu rokā (par asariem un līdakām nerunāju). Apmēram 75% copju atpazīstamas pēc spicītes nodrebēšanas, kaut kādas nekārtības mānekļa grimšanas laikā. Var būt kādi 20% kā viegli pieskārieni. Sajūtami ar jebkuru no šiem kātiem. Tā ka šoruden kāta „skanība” maz palīdzējusi copes noteikšanai. Copēju es ne daudz, ne maz, 1-2 reizes nedēļā, salīdzināt kātus sanāk diezgan bieži, zivis noķeru vienmēr. Bet ne par to stāsts. Visvairāk copēju (apmēram 70% copes laika) ar pašu lētāko Salmo kātu jo ar viņu visvieglāk noteikt copi. Nākošais rindā ir JS9000, arī ne pati dārgākā blanka. Un tikai pēc viņiem nāk Rainshadows ar St.Croix. Šoruden un arī vasarā bieži vēji, viļņi, rudenī cimdi, tas viss slāpē kāta jūtību un tad copes jāfiksē ar citām maņām un te atdotie simti eiro palīdzēt nevar. Zivs izvadīšana, jā tā ar skanīgāku kātu ir patīkamāk. Visi šie kāti labi strādā, bet katrs vairāk piemērots saviem laika un copes apstākļiem. Man liekas, ka kāta svars, uzbūve un garums nosaka daudz vairāk kā grafīta skanīgums.
11.decembris 2014, 17:14 | links
 
abrakadabra. Tava "loģika" ar spiežās ārā pa visiem galiem! :) Tu parādi, kur es rakstīju, ka cilvēks ir lohs, ka nenopirka normālu mantu?! Es jau teicu, katrs makšķerē ar to, ko ir pelnījis! Lielajam vairumam šeit ir "nabagu domāšana"! Ja cilvēks ir nabags, trūcīgs tur nekā uzjautrinoša nav. Bet "domāt nabadzīgi" tas ir slikti...arī visai tautai!
11.decembris 2014, 16:50 | links
 
Oj, villij, villij, cālīt manu! Ja tu esi tirgotājs, tad viens no kretīniskākajiem, kas redzēts. Saukt vidējo pircēju par kapeikpisēju, par to, ka domā racionāli, rēķina ir maigi sakot kretīnisms. PIRCĒJS ir tavs vienīgais risinājums uz panākumiem - ar vai bez atlaidēm - tas nevienu neinteresē. Tavai zināšanai paši tirgotāji ir iemācījuši pircēju rēķināties, pieprasīt atlaides. Latvijas tirgotāji kopumā taču sen ir "slaveni" ar neadekvātiem peļņas procentiem - vai vēl kāds to nezin??? Dod tik iespēju! Misters īsā atmiņa.

Tas kā tu iedomājies - visi copmaņi sūri, grūti strādās, lai nopelnītu hobijam, bet vīriņš tik aizbrauks uz vairumbāzi pēc loriņiem un ar uzcenojumu notirgos kapeikpisējiem un vēlams bez šīm "apgrūtinošās" atlaižu sistēmas? WTF?


Otrs "fenomens" ir šitie mega-argumentētaji "man viens draugs lohs nenopirka brenda kātu, bet sliktu - značit visi pārējie arī ir tāādi lohi". Loģika pa ausīm spiežās.

Veči, pietiek apvainot pircēju-makšķernieku jebkamā.
11.decembris 2014, 15:24 | links
 
PS
Dzelzis un vienīgi dzelzis.
Un vēl.Visi šie kāti tirgojās komplektā ar ražotāja tūbusiem.Izņemot MC.
Bija arī Ron Thompson Themper. Gan forelēm,gan lašiem. Neslikti kāti par saprātīgu cenu.Ļoti labi gulēja ķepā.
Kā relikvija glabājas 80.gada Egle Claw kātiņš un Roby 300 spole Made in Japan.Kātam porcelāna riņķi. Spolei padilušas bukses,bet na hodu.
11.decembris 2014, 14:32 | links
 
Tikai dzelžus un vienīgidzelzis. Gan ziemā,gan vasarā.Džigu un voblerus ieskaitot.
Kāti ne ekskluzīvi,bet kārtīgi darba rūķi.
Forelēm-Major Craft Troutino 7'0" 2-10gr Regular fast.Arī vieglajam džigam.Bija arī St.Croix zorti neatceros.Negulēja manā kuslajā ķepā.Atdāvināju comrādam pirms 5-6 gadiem.
Jūras forelēm un lašiem-BROMANoDELL Alpha series 424XF 10" 15-42gr Special Salmon.Arī "rupjam" zandartam pamasēju sānus.
Daiwa Powermesh 10" 20-60gr nopietnākam spožajam.
Mazās upēs Shimano Lesath AX 240M 10-30gr ādas un fosilā koka apdare. Arī spiningojot līdaku.
Līdaku laikā-Shimano Speed Master 2,7m 10-30gr strādā no 2005.gada.
Spoles-Daiwa Emblem 2500C un 3000C Made in Japan. 2000.gada modeļi tai pašā gadā gādāti.
Daiwa Certate 2500 Custom-R Made in Japan.2008.g.Ziemas svētku dāvana atceļojusi no Tokijas.
Za ribalku!
11.decembris 2014, 14:07 | links
 
willij. Tas ko uzrakstīji ir balta patiesība! Piekrītu 100%!
11.decembris 2014, 12:55 | links
 
Nu tad tā! Mērķzivs līdaka, metode - tvičš. Izejot no vidusmēra budžeta esmu nonācis pie sekojoša salikuma: St.croix Avid - viendaļīgs (X-Fast) ar max testu 17,2 gr., ja pareizi atceros, un Shimano Stradic spolīte, kalpo jau 4 gadi bez uzmetieniem, ko nevarētu teikt par citu ražotāju spolēm (piemēram Okuma RAW II - padārgs, bet sevi neataisnojošs inventārs). Par auklām - šogad izmēģinājos dažādas un patreiz vislabāk patīk Varivas ražotās pītās auklas.

Tasinības labad jāpiemin, ka Raizeri neesmu mēģinājis. Ja jautātu par divdaļīgu vai viendaļīgu kātu atbilde ir sekojoša - viendaļīgs vienmēr būs labāks un skanīgāks, kaifīgāk visu sajust gan copi, gan arī kas notiek zem ūdens, tomēr divdaļīgu ir daudz vieglāk transportēt. Transportēšanas jautājums parasti arī nosaka kāta izvēli.

Ne asakas
11.decembris 2014, 12:45 | links
 
Bet vienalga.. kaut vai lētais gals.. šobrīd ir tikai kaut kādi atsevišķi raksti par konkrētiem modeļiem, piemēram, Varivas kātiem, vai arī var prasīt veikalā un cerēt uz godīgu atbildi, kas vislabāk tirgojas.

Es vairāk domāju, par tādu foršu sarakstu pa copes veidiem, ar mērķi noskaidrot, kas tad ir tie populārākie rīku komplekti. Kā jau minēju.. ja arī dominēs lētais gals, tad kā papildus kritēriju var minēt komplekta izejas cenu, piemēram, sākot no 300-400 eur utt.

Cik saprotu, viena daļa šajā forumā esošo ir izgājuši cauri neskaitāmiem komplektiem, taču, neskatoties uz šo "kaudzi", noteikti ir tikai daži, kurus izmanto visbiežāk.
11.decembris 2014, 12:28 | links
 
Cālīt viss ir vienkārši!Kad veikalos ir pircēju pieplūdums?Pareizi-tad kad ir atlaides,un jo lielākas jo vairāk ,,pircēju"!Protams ka veikalnieki uzliek savu uzcenojumu,un tas ir loģiski jo arī autinu neviens neremontēs par pliku detaļu cenu!Tomēr lielaka copmaņu dala grib stāties intīmās attiecības ar kapeiku!Ja nedod atlaides tad neko pārdot nevar(Tas no personīgās pieredzes)!Pat tārpu bundžiņai prasa atlaidi!)))Un Jūs gribat lai 90% to kuri copē ar ,,kaut ko" pārietu uz labām spolēm un kātiem?Nožņaugsies drīzāk!Sakāt ko gribat,bet absolūti lielāka daļa makšķernieku ir tādi rēķinātāji-cik maksās brauciens uz copi -degviela,licence,laiva,cigaretes,paika,kāds aliņš vai kas štengrāks un pretī noliek to cik varētu noķert lai brauciens būtu izdevies!Teiksim paziņoju ka tur un tur šodien makšķerpiederumiem akcija-Pērc vienu,otrs par velti un tam visam 70% atlaide!Prātā sajuktu!rindas būtu kā sovdepā pēc tualetes papīra un piepirktu visu ko vajag un ko nē,vajag vai nevajag!Galvenais ir atlaides!Pasakiet ka TĀ nav!Bet samaksāt par labu mantu(KAS NEVAR BŪT LĒTA),nedīcot par atlaidēm-TAS nav iespējams!!!!!

willijs, 11.decembris 2014, 09:45

Cālīt viss ir vienkārši!Kad veikalos ir pircēju pieplūdums?Pareizi-tad kad ir atlaides,un jo lielākas jo vairāk ,,pircēju"!Protams ka veikalnieki uzliek savu uzcenojumu,un tas ir loģiski jo arī autinu neviens neremontēs par pliku detaļu cenu!Tomēr lielaka copmaņu dala grib stāties intīmās attiecības ar kapeiku!Ja nedod atlaides tad neko pārdot nevar(Tas no personīgās pieredzes)!Pat tārpu bundžiņai prasa atlaidi!)))Un Jūs gribat lai 90% to kuri copē ar ,,kaut ko" pārietu uz labām spolēm un kātiem?Nožņaugsies drīzāk!Sakāt ko gribat,bet absolūti lielāka daļa makšķernieku ir tādi rēķinātāji-cik maksās brauciens uz copi -degviela,licence,laiva,cigaretes,paika,kāds aliņš vai kas štengrāks un pretī noliek to cik varētu noķert lai brauciens būtu izdevies!Teiksim paziņoju ka tur un tur šodien makšķerpiederumiem akcija-Pērc vienu,otrs par velti un tam visam 70% atlaide!Prātā sajuktu!rindas būtu kā sovdepā pēc tualetes papīra un piepirktu visu ko vajag un ko nē,vajag vai nevajag!Galvenais ir atlaides!Pasakiet ka TĀ nav!Bet samaksāt par labu mantu(KAS NEVAR BŪT LĒTA),nedīcot par atlaidēm-TAS nav iespējams!!!!!

willijs, 11.decembris 2014, 09:45


Nu protams ka jāpelna 200% un 300%
Vot uzliktu 500% uzcenojumu tad varētu redēt cik ātri tirgus samazinātos!:)))))
11.decembris 2014, 12:00 | links
 
interesanti, ka tomēr kāti izraisa vairāk jautājumus, nekā spoles, vai ne.

jauno shimano soare spolīti LV tirgo kāds, nez kāds ciparz?

Akmens_Viesis, 11.decembris 2014, 00:46

Soare ir Mārim Gogoļa/Turgēņeva ielas veikalā!
11.decembris 2014, 10:29 | links
 
Cālīt viss ir vienkārši!Kad veikalos ir pircēju pieplūdums?Pareizi-tad kad ir atlaides,un jo lielākas jo vairāk ,,pircēju"!Protams ka veikalnieki uzliek savu uzcenojumu,un tas ir loģiski jo arī autinu neviens neremontēs par pliku detaļu cenu!Tomēr lielaka copmaņu dala grib stāties intīmās attiecības ar kapeiku!Ja nedod atlaides tad neko pārdot nevar(Tas no personīgās pieredzes)!Pat tārpu bundžiņai prasa atlaidi!)))Un Jūs gribat lai 90% to kuri copē ar ,,kaut ko" pārietu uz labām spolēm un kātiem?Nožņaugsies drīzāk!Sakāt ko gribat,bet absolūti lielāka daļa makšķernieku ir tādi rēķinātāji-cik maksās brauciens uz copi -degviela,licence,laiva,cigaretes,paika,kāds aliņš vai kas štengrāks un pretī noliek to cik varētu noķert lai brauciens būtu izdevies!Teiksim paziņoju ka tur un tur šodien makšķerpiederumiem akcija-Pērc vienu,otrs par velti un tam visam 70% atlaide!Prātā sajuktu!rindas būtu kā sovdepā pēc tualetes papīra un piepirktu visu ko vajag un ko nē,vajag vai nevajag!Galvenais ir atlaides!Pasakiet ka TĀ nav!Bet samaksāt par labu mantu(KAS NEVAR BŪT LĒTA),nedīcot par atlaidēm-TAS nav iespējams!!!!!
11.decembris 2014, 09:45 | links
 
Vīri! Par ko var būt runa! Neliels piemērs iz dzīves: paziņa grib spiningu. Es šim sameklēju lietotu,(labā stāvoklī) labu brenda kātu, par smiekla naudiņām. Tak nožagojās un paņēma veicī galīgu mēslu! starpība bija vien 30Ls! Vienmēr dominēs lētais gals! Es vēl saprotu jaunieti, pensionāru, maznodrošināto, bet kad galīgu krāmu pērk cilvēks kam cope ir svarīga (normāli situēts)?! Nu piedodiet! Tad sākās: tā ir zīmēšanās, skriešana pakaļ modei, kaut pašu vienkārši žaba dušij! :)
11.decembris 2014, 07:08 | links
 
Akmens_viesi, uzraksti man PM. Pašam nav, bet varbūt varu palīdzēt... Tik noprecizē modeli (to ir vairāki), izmēru utt.

sigi - noteikti dominēs lētāks gals un tas ir loģiski...
11.decembris 2014, 06:31 | links
 
interesanti, ka tomēr kāti izraisa vairāk jautājumus, nekā spoles, vai ne.

jauno shimano soare spolīti LV tirgo kāds, nez kāds ciparz?
11.decembris 2014, 00:46 | links
 
Nez, te forumā aptaujas var taisīt tikai administratori? Iedomājos, ka labi būtu katru gadu ielikt anketu un gada beigās apkopot populārākos spininga utt.komplektus katrā no tehnikām. Izejas dati varētu būt makšķernieka augums un rīku parametri (konkrēti modeļi, testi utt.)

Iespējams, ka pārsvarā prevelētu lētā gala kāti, tad varētu ieviest kādus papildus parametrus, lai interesantāk.

Savādāk daudz diskusiju šis labs, tas labs.. bet bieži vien jau labs ir tas, ar kuru visbiežāk copējam :)
10.decembris 2014, 23:23 | links
 
Kvoks-Labdien visiem!Vai kāds ko labu/sliktu var pastāstīt pār šādu spiningu?

Daiwa Exceler Ultralight 2.10m 2-10g.

Pamatā izmantošu rotiņu,šūpiņu,bet šad tad ar tiks UZRAUSTĪTS kāds voblerīt
Kāts labs, i garums, i stingrums, i iemest var normāli, i foreli, i līdaku izvilksi, ja uzķersies. Pārdevu, jo nepatika tik garš rokturis, jo neesmu gara auguma.

poppers, 9.decembris 2014, 15:25



Paldies poppers,gaidīsim jauno sezonu un iemeģināsim.Hmm,kolēģim ar nepatikās garais rokturis,bet man tieši patīk,laikam tādēļ,ka vēders lielāks:DDD
10.decembris 2014, 17:00 | links
 
Tad jau viss būs OK! Tīeši lielām mailēm man vajag un rokturis ir tāds, kā man patīk, gan jau arī jutīgums būs pietiekošs. Nedzenos pēc pēdējiem modeļiem, zivis vilkšu ar šo pašu. ;)
10.decembris 2014, 08:25 | links
 
Krists pareizi uzrakstīja. Raizers ir normāls kāts. Ja jāpasaka būtu vienā vārdā-darba zirgs. 130 mm mailes var izraustīt ka prieks!
9.decembris 2014, 19:21 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager