Spininga kāti

tests ir samērā liels, bet tādu arī skatos uz priekšdienām. Mazajiem džerkiem man jau ir kāts (20 - 80gr.). Taču nav īsti piemērots, neērti iemest voblerus smagākus. Tā ka skatos, ostos, tomēr 300Eur ir daudz priekš manis un šinī diapozonā laikam tomēr nosliektos uz Croix pusi pats.
12.decembris 2014, 15:09 | links
 
rdx Vigore Baigais test! Būs jāpačolē, vai neder maziem džerkiem?
12.decembris 2014, 14:59 | links
 
V.S.O.P. Atvedu UL Tailwalku mājās, pieliku spoli, iedevu sievai rokās. Pakratīja un teica ,ka Rioby Ekusima 1000 esot par smagu priekš tā kāta. Nācās klausīt un pirkt Stradic 1000 Ci4.:D .. un tad vēl 2000 Mg Twinpoweru (J), un 2500 Biomasteru(J), un beigās vēl 3000 Tvinpoweru (J), kuru atstāju Ventmalā.
Akmens_Viesis Man arī doma ir izveidot inventāra sarakstu, kur norādīt tirgus un veikala cenas. :D Sievai ziņas par bagātību ir jāatstāj! :D
12.decembris 2014, 14:56 | links
 
Manā ciemā darbojas arī arguments par tālākpārdošanas iespējamo vērtību.

redz, ja cilvēks par 80 e nopērk 30 e vērtu krāmu, noved līdz 10 e kondīcijai un grib pārdot par 50, tad viņu gaida vilšanās vai vismaz jāatrod kāds vēl glupāks par sevi.

Vai tad nozīmi iegūst kāda cita mitoloģija - ir cilvēki, kam pieaug ticība copei, ja var iegādāties kātu, ko turējis rokā Meistars vai pat vienkārši pazīstams copmanis, tur nav nekā nosodāma. Tās ir tādas pat virtuālas vērtības kā zīmols, tās atrodas galvā, gluži kā "nevainojama gruntenes sistēma no eiņa".

No uztveres atkarīgs, kur mēs novelkam robežu - pērkam lietu zinot, ka būsim tās vienīgais lietotājs vai arī varam to pārdot tālāk.
Shimano kategorijās runājot, priekš manis šī virtuālā robeža atrodas kaut kur starp Stradic un Nasci spolēm, kur Stradic ir uzticams un kvalitatīvs darba zirgs, kuru pirkt atmaksājas, bet ar Nasci jau ir problēmas. Tas ir mans pieņēmums, kas ir uzbūvējies dēļ pieredzes, citam cilvēkam varbūt šīs līnijas velkas citur un citādi, tur pat nav, par ko strīdēties.

Savukārt ja ārzemēs par sezonas beigu atlaidēm ir samaksāts 300 par komplektu, kam parastā cena ir 600, nemaz nerunājot par cenu Latvijā, jo te katrs sitas kā māk, nav ko pārmest...
Tad mēs varam runāt par iespējamo tālākpārdošanas vērtību, ja kāts "neieguļas rokā" un tam neatrodas pielietojums :)

Un arī tad - ne jau es baigi tirgotu kaut ko, pārsvarā priecājos par plašo noliktavu, bet vismaz tas ir mierinājums un aizbildinājums, plānojot nākamo pirkumu :) Man ir pat saraksts, par cik dēls ko varētu uzsist gaisā kā mantojumu, un kas ir vienkārši senlieta.
12.decembris 2014, 12:57 | links
 
Vigore jau interesē, bet diemžēl nevaru "pacelt". Ja pareizi sapratu, tad tests ir 7 - 42gr. šim kātiņam. Kaut kas, kas man bij padomā nakamsezonai. :(
12.decembris 2014, 12:17 | links
 
... un reizēm pašām notestēt štrumus darbībā :)
12.decembris 2014, 11:47 | links
 
Piekrītu millakalnam!
V.S.O.P. Nez, kāpēc man arī Leģenda patīk labāk par Extremu, tāpēc pēdējo pārdevu. Vairāk kā 50 gadus esmu spiningojis un mainījis kātus, Gan pircis, gan tikuši daudzi uzdāvināti. Esmu centies atrast vispiemērotākos. Pagājušā gada beigās nopirku UL Tailwalk uncīgu Avidu, šogad - Extremu, Leģendu, Rizeru un Salmo Elite 18. Tagad , šķiet, esmu sev nokomplekējis inventāru visiem copes veidiem. Bet nākotne rādīs, vai manas domas ir bijušas pareizas.
Tas nozīmē tikai to, ka copmanim pašam ir jāpilnveidojās!
PS. Un sieva zina par visiem nopirktiem kātiem un spolēm! :D

poppers, 12.decembris 2014, 11:23


Inventārs šobrīd attīstās ļoti strauji ;) Sievām arī prieks sekot un priecāties kopā gan par pirkumiem, gan par vakariņām, ko tie sagādā :)
12.decembris 2014, 11:42 | links
 
Piekrītu millakalnam!
V.S.O.P. Nez, kāpēc man arī Leģenda patīk labāk par Extremu, tāpēc pēdējo pārdevu. Vairāk kā 50 gadus esmu spiningojis un mainījis kātus, Gan pircis, gan tikuši daudzi uzdāvināti. Esmu centies atrast vispiemērotākos. Pagājušā gada beigās nopirku UL Tailwalk uncīgu Avidu, šogad - Extremu, Leģendu, Rizeru un Salmo Elite 18. Tagad , šķiet, esmu sev nokomplekējis inventāru visiem copes veidiem. Bet nākotne rādīs, vai manas domas ir bijušas pareizas.
Tas nozīmē tikai to, ka copmanim pašam ir jāpilnveidojās!
PS. Un sieva zina par visiem nopirktiem kātiem un spolēm! :D
12.decembris 2014, 11:23 | links
 
Par to arī ir stāsts.

Katrs pērk to ko var atļauties, eksperimentē, dalās ar info, piemērojas, maina, mēģina.

Šobrīd esmu drošs par 2 kātiem, ka vēl kādu laiku nemainīšu: Tie ir Legende Elite 76MF un Tict Rialgo66 līdz 4 gr(reāli var strādāt līdz pat 7gr). Tie man reāli zivis lasa un rokās guļ kā pieauguši.

Ir izlemts, ka pārdodu Tict Ice cube69 līdz 7gr(kopā rezerves spici, mazliet īsāku, bet ļoti kvalitatīvi salabotu) kopā ar Luviasu un lietotu 0.3PE SSG rozā auklu, kopā 390 EUR. Viss lietots vienu sezonu. Arguments - vieglais gals ir nosegts ar balto adatiņu un viņi pārāk dublējas, Ice Cube vietā nāks kaut kas maķenīt jaudīgāks, teiksim ar augšu 10 gr, vieglo voblerus darbinošs un Light džigu velkošs, varbūt Vigore kopā ar vieglu, bet jaudīgāku spoli un 0,4 PE auklu.

Uz pārdošanas robežas balansē Extreme 7LMF, nu nepatīk man plikais rokturis.... nepatīk un viss... citādi - super kāts. Bet tur ir big question mark, varu arī atstāt. Cenu nesaucu.

Vēl uz pārdošanu figurē hiperjaudīgs G Vigore MH 711, cena ap 300 EUR. Super bomis, super čuika, skaņa, bet man nepatīk rokturis, neesam sadraudzējušies, ļoti mazlietots, šosezon nopirku. Vietā labprāt iegūtu Legend Elite MH 8, no Krievijas tirgus modeļiem vai kaut ko ļoti līdzīgu.

Tādas pārdomas... Ja kādam Vigore MH vai Tict Ice Cube 69 ieinteresēja - PM. Līdz 19.12.2014 var kaulēties ;)
12.decembris 2014, 10:01 | links
 
millakalns tā izvērsti aprakstīja, prieks lasīt! :) Tenryu Lunakia ir laba manta! Par Tenryu Lunakia var būt labāks Tenryu Lunakia Sonic! :) Es, sev nākamai sezonai gribu "rotaļlietu" bet vē esmu pārdomās. Vai tas būs Tenryu vai Restaffine, nezinu. Latvijā nav iespējams tos modeļus apčamdīt.
12.decembris 2014, 07:02 | links
 
millakalns!

Tava doma par piemērošanos (es teiktu rokas piesišana) kātiem ir diezgan dziļa un pamatota!

Man abi mīļākie kāti, darba zirgi, pirmajās copēs likās galīgi kreisi un iespaids bija nekāds. (ee.. par ko es naudu samaksāju?!) Tik ar laiku sapratu kur ir lielā fīča un vērtība. Tagad pret tiem kātiem ir respekts un cieņa, esmu saaudzis.

Nonākam atkal pie tā, ka katram pašam jāatrod savs ideālais instruments, kas ne vienmēr būs dārgākais un populārākais?
12.decembris 2014, 00:12 | links
 
Apvainojumiem, strīdiem, lielīšanām, aizspriedumiem utt....te nav vietas!!!
Nenoliedzami, cilvēki ir dažādi un ar dažādām vēlmēm un iespējām! Banāli ir jautāt, iesakiet labāko spiningu, piemēram, līdakai!! ...uzreiz jautājums, kāds ir iedomājamais BUDŽETS? Būtu jau labi, "klients" to atklātu no-līdz...bet pārsvarā, diemžēl, ir cilvēki, kas vienkārši ir kā "sapnī"...proti, paši nezin ko grib!!! Un te arī rodas lielākās domstarpības...vieni ir pārliecināti, ka zivi var noķert ar slotas kātu un striķi, citi izvēlās "ļoti dārgo" galu..lielākā daļa, kaut kur pa vidu!!:)
Negribētu nevienu apbēdināt, bet nav ideāla kāta(komplekta) visiem gadījumiem!! Kā piemēru varu minēt Favorit BlueBird 1-7g....kāts kā tāds SUPER, bet nākamais solis ir, kāda spole un diegs?? Piemēram, manā gadījumā, uzliku Shimano Rarerium C14 1000 un diegu Sunline Small Game 0.3 - sajūtas bija ļoti labas, arī rezultāti...protams, bija sākumā jāpierod!! Tad atnāca ilgi gaidītais kāts no Tenryu Lunakia Magnam...pārliku spoli un diegu no BB...PASAKA!! Bet...ja skatās kātu izmaksas ~60EUR pret 360EUR...BB nav 6x "sūdīgāks" par Tenryu, bet LABĀKS ir NOTEIKTI!!! Pēc tam, kā uz rezerves varianta, uz BB saliku lētāku spoli(~50EUR) un diegu(~20EUR), kāts(komplekts) joprojām bija ļoti labs, ja skatās pēc naudām un efektivitātes, bet atšķirība starp komplektiem bija ievērojama, ~3x...ja skatās pēc cipariem(naudām) - ~120EUR pret ~500EUR!! Secinājumi katram ir jāizdara pašam...es savējos jau veicu!!!! Priekš manis MicroJiga funkcijas komplekts pilda uz 90%...un man pašlaik ar to pietiek!! MicroJig kāta izvēlei ir lielākā nozīme, kur un kā JŪS vēlaties makšķerēt...proti, ūdenstilpnes dziļums un tam pieejamie svari!!! Manā gadījumā ar manu komplektu(Tenryu Lunakia Magnam+Shimano Rarerium1000+0.3aukla pēc JAP), es ļoti labi varu strādāt no 1m-7m(ar daļēju diskomfortu pat līdz 10m)dziļumam, ar gramiem no 2gr. līdz pat 8-8.5gr....diapozons ir pat ļoti plašš! To ar laiku katrs var pieregulēt pēc iespējām...vismaz man par to ir savas idejas un plāmi!!:) Runājot par BlueBird+Ryobi spoli+Sunline PE diegu...to es pārdevu lietotu par 100EUR(kaut gan no laba drauga prasīju vien 80EUR...pats "iestūma" bez jautājumiem)...pašizmaksa, ko es samaksāju 120EUR!!!
Tālāk...man bija(IR) komplekts St.Croix LEGEND XTREME LXS76MLXF + Shimano Rarerium2500+Sunline CAST AWAY PE 1.0...it kā zandartu kāts, bet šosezon atnesa vairāk līdakas!! Un arī lielāko šosezon - 4kg!! Un lielākā daļa džigojot!! Kāts ir labs arī tvičojot un rotiņiem 3-4 izmēram!! Pirmajās copēs man likās, ka esmu nopircis nepiemērotu "bomi"...bet sapratu un iemācījos tā pielietojumu. Uz ASV izmēriem pieveram acis(tie ir ~3-10gr. - tests)!! Džigojot ideāls no 12-18gr.! Mīts par to, ka rokturis slīd vai ir neērts - PILNĪGS SVIESTS!! Mazliet stingrāku satvērienu...un viss notiek eleganti!! Par šo kātu var oponēt jebkurš, bet es viņu nekad nevienam nepārdošu - potenciāls šim kātam ir neizmērojams!!!
Pēc šiem diviem kātiem nāca apziņa, ka ir nepieciešams kaut kas pa vidu - svara, dziļuma un zivs ziņā!! Pēc savas sapratnes izvēlējos MajorCraft X-Ride Eging sērijas kātu! Te es raustījos kā ne kad...reizes 4 braucu uz veikalu un kratīju kātu, reizes 4 interesējos pēc padoma un neskaitāmas reizes internetā pētīju šo kātu...līdz beidzot tas nonāca manās rokās!:) Pirmais iespaids, pirmā cope - PILNĪGS OBLOMS!!:) Bet arī šeit es sapratu, ka nevis jāatrod super piemērots kāts, bet gan pašam ir jāpielāgojas pie tā!! Ja runājam par to, ka jāatrod sev piemērots kāts, es to šobrīd saprotu tā: vai nu esi ļoti bagāts un atļaujies nopirkt visus iespējamos labos kātus un tos izmēģināt...izvēloties sev piemērotu, vai arī Tev ir iespēja maksimāli pamēģināt dažādu brendu kātus - un tad izvēlies sev piemērotu...pašam lasot internetā, visu cītīgi izpētot, izrēķinot visus plusus vai mīnusus - ne tuvu nav garantija, ka paņemsi sev ideāli piemērotu kātu!!! Un, manuprāt, teiciens, ka jāizvēlas sev piemērots kāts ir nevietā...es teiktu - izvēlies sev piemērotu pēc visiem principiem(nauda+kvalitāte+vajadzība) un piemērojies šim kātam!!!:))
Nu kaut kā tā no manas pieredzes:)))
11.decembris 2014, 22:42 | links
 
Kamēr tauta cepās, tikmēr viens labs komentārs paslīd garām.. Andris ABC.. :)

Tu pats kātus liec kopā? Kā zini pareizos riņķu attālumus, izsvarojumu utt?

sigi, 11.decembris 2014, 22:20


Šī ļoti laba programma.

http://anglersresource.net/Portals/anglersresource/gps_updated.html

Un te, ja gribi elementārāk.

http://www.mudhole.com/core/media/media.nl?id=453387&c=210436&h=1d15f4d5ce101fb2f85f&whence=
11.decembris 2014, 22:34 | links
 
Kamēr tauta cepās, tikmēr viens labs komentārs paslīd garām.. Andris ABC.. :)

Tu pats kātus liec kopā? Kā zini pareizos riņķu attālumus, izsvarojumu utt?
11.decembris 2014, 22:20 | links
 
Es visus lētos spiningus aizdāvināju bērniem (svešiem) pīckas līdz 100 eiro pārdevu pa kapeikām un esmu brīvs no grabažām, kas tikai vietu mājās aizņēma! Tagad copēju ar to, kas man patīk! Ne ciparus ne nosaukumus teikšu! Savādāk būs vakars!!! :)))
11.decembris 2014, 20:23 | links
 
Klau kakabara!Kurā vietā esmu teicis ka esmu tirgotājs?Ne tuvu tam!To kādi veikalos ir uzcenojumi zinu ļoti labi!Pat treknajos gados nekad nav bijis 200%!Pirms kādu nosaukt par kretīnu vai mazā krāniņa īpašnieku nostājies pie spoguļa bez apenem un ieskaties tur Tu tādu ieraudzīsi!Runa gāja tikai un vienīgi par to pārspīlēto taupīšanu!Saprotama lieta ka veikalam ir jānopelna!Tak neiesi pie meistara ar detaļu čupu prasīt lai autiņu remontē par velti!Kaut gan ja pa lielo man ir dziļi pie D...,ko Tu domā!Braucu uz copi kad gribu(nevis kad varu),copēju ar tādu aprīkojumu ar kādu vēlos un man ir pajāt par to ko kurš tirgo un ko nē!Ja ko vajag aizeju un nopērku jo man vajag lietu nevis atlaidi!
11.decembris 2014, 19:50 | links
 
Labs jautājums, pirkt "sūdīgāko no lepnā gala" vai "lepnāko no sūdīgā gala"? :D :D :D

Bet vispār "bagātnieku domāšanai" bieži nāk "komplektā" maziņš citu apkāšanas elements un bikiņ skatīšanās uz citiem "no augšas". Retu reizi arī mazs krāns. Tāpēc, ja pārdevējs ir šis "bagātnieks" (vai villijs ar mazo krānu), tad nu vajadzētu 2x padomāt vai tiešām kāts ir "nav mocīts", he he. Joks, protams.

Kopumā ļoti daudz makšķernieku tāpēc arī izvēlās copi kā hobiju, jo tur rezultāts nav atkarīgs no "katra centa vērtiem kātiem". Ar lepnajiem kātiem mainās taču tikai sajūtas, nevis zivju skaits. Ja neesi vēl izaudzis līdz "sajūtu medniekam", tad lēta kāta izvēle ir absolūti normāla un atbalstāma un tam nav nekāda sakara turīgumu. "Lētiem kātiem - URRRĀ!" :D :D :D
Starp citu, šo es teicu kā bagātnieks.
11.decembris 2014, 19:39 | links
 
Runa ir par skopumu, ne taupību! Es arī taupu saprāta robežās! Tas džeks nopietni attiecās pret copi. Un tagad vīri, liekot roku uz sirds pasakiet! Pazīstamas firmas spininga kāts, kas maksā 180 eiras (un ir katra centa vērts) tiek pārdots par 100 eirām. Labā vizuālā stāvoklī, nav "mocīts". Un veikalā stāv pa 70 eirām spinis, kas īstenībā to nemaz nemaksā (salīdzinot ar i-veikala cenu). Kuru ņemsiet?!
Vēlreiz saku, nav runa par cilvēkiem, kas nevar atļauties!

Chalitis, 11.decembris 2014, 18:46

Nu daž labs jau te izteicās ka ja prasa atlaidi ir nabags un skops!
Nu tev taisnība pa to kātu ja var atļauties tad nav ko žmiegties jo labāks kāts jo vieglāka un interesantāka cope !Bet bieži vien ir redzēti sludinājumi ka tirgo lietotu paskaties cik jauns maksā tad atšķirība ir tik 30 eiri vit to nevar saprast!Tad nafig lietotu pirkt ja var jaunu nopirkt biki pieliekot!
Tas tāpat ss.lv tirgo lietotad detaļas autiņam voviķim 35 eiri paskatijos i veikala jauna maksā 37eiri vot tie ir Pismeņi!:)))))
11.decembris 2014, 19:19 | links
 
Runa ir par skopumu, ne taupību! Es arī taupu saprāta robežās! Tas džeks nopietni attiecās pret copi. Un tagad vīri, liekot roku uz sirds pasakiet! Pazīstamas firmas spininga kāts, kas maksā 180 eiras (un ir katra centa vērts) tiek pārdots par 100 eirām. Labā vizuālā stāvoklī, nav "mocīts". Un veikalā stāv pa 70 eirām spinis, kas īstenībā to nemaz nemaksā (salīdzinot ar i-veikala cenu). Kuru ņemsiet?!
Vēlreiz saku, nav runa par cilvēkiem, kas nevar atļauties!
11.decembris 2014, 18:46 | links
 
Par savu naudu jācīnās.Neviens cits to Tavā vietā nedarīs.
11.decembris 2014, 18:28 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager