Zivju pagatavošanas receptes

Ala Vitenahemota stilā pagatavots švammis garšos dievīgi?
Za ribalku!

BrunoL, 11.maijs 2015, 20:06


Varbūt tu biji domājis to pupaino ''švammis'', kas redzams tavas profila bildes loga atspulgā, vai, varbūt, tas ir tavs ''švammis'' atspulgs!
Neko nevar saprast...
11.maijs 2015, 21:19 | links
 
Nezinu, kas Tavā copes izpratnē ir "švammis'', bet tādu idiotu pietiek arī šaipus Daugavai! Nav nemaz un 9.maija mēsliem jāiet skatīties...! DDD
11.maijs 2015, 20:46 | links
 
Ala Vitenahemota stilā pagatavots švammis garšos dievīgi?
Za ribalku!
11.maijs 2015, 20:06 | links
 
Majonēze ne vienmēr ir tik slikta un neveselīga, viss atkarīgs, kādu lieto, un kad lieto!
Normālas majonēzes sastāva pamatā nekā slikta nav, ja tajā ir dabīgs sinepju pulveris, un dabīgs olu dzeltenuma pulveris, bet ne kādi šo pulveru aizvietotāji, un aromatizētāji!
Cepjot dīķa karpu cepeškrāsnī vienmēr to lietoju, bez tam, obligāti sānus iegriežu un piebāžu ar dillēm un ķiplokiem! Nepatīk dūņa...!
Protams upes un jūras zivij tas ir lieki, tikai sačakarē garšu!
11.maijs 2015, 18:28 | links
 
Pēc loģikas tā majonēzes kārta pāri zivij to arī nozīmē, ka pati zivs ir nebaudāma, savadāk jau to neslīcinātu vienā no neveselīgakajiem produktiem. :D :D :D Nav īsti korekti rukāt iekšā majonēzes paciņu un slavēt "oj, ku laba recepte". :D :D :D Arī cīsiņi pārklāti ar majonēzi un labi daudz ķiplociņu - 20-30 min cepeškrāsnī - vienkārši dievīgi! :D :D :D

abrakadabra, 11.maijs 2015, 17:53



Tādēļ arī saku, ka, ja zivs ķerta tekošā, vai jūras ūdenī tai nevajag nekādu garšvielu! Ir jau jābūt, kādai robežai, starp zivs garšu, vai garšvielu garšu! Arī citron pipari noņem dabīgo zivs garšu.
Dažkārt upē ķeru zivi gatavojot ar garšvielām, to īsto zivs garšu vairs nejūt, par majonēzi nerunāšu, to var likt dūņainām zivīm! Piemēram, karpai no slikta zivju dīķa, vai līdakai no karjera dīķa!
11.maijs 2015, 18:20 | links
 
Pareizi atzīmēji ,ka 'rafinētām'eļļām ir augstāka cepšanas temp.,sviests nav 'rafinēts',tajā esošās o.b.v. pie augstākām temp.tāpēc piedeg...
11.maijs 2015, 17:56 | links
 
Pēc loģikas tā majonēzes kārta pāri zivij to arī nozīmē, ka pati zivs ir nebaudāma, savadāk jau to neslīcinātu vienā no neveselīgakajiem produktiem. :D :D :D Nav īsti korekti rukāt iekšā majonēzes paciņu un slavēt "oj, ku laba recepte". :D :D :D Arī cīsiņi pārklāti ar majonēzi un labi daudz ķiplociņu - 20-30 min cepeškrāsnī - vienkārši dievīgi! :D :D :D
11.maijs 2015, 17:53 | links
 
Sviestam 'agstāka'cepšanas temperatūra nez vai būs ,jo tas piedeg.Ta jau drīzāk 'aukstāka'...Garšas īpašibas gan labākas.

Tonis, 11.maijs 2015, 17:33



Jā, piedeg, bet sviests jau nav arī tīra eļlas rafinēta substance...!
Savulaik interesējos par cepšanu, tika uzsvērts, ka aukstākās cepšanas temperatūras ir rafinētām valrieksta, sezama, vīnogu uc. eļlām, turpat tika pieminēts arī sviests! Katrā gadījumā sviestā ļoti ātri, un dziļi izcepās, protams, vēl garša...!
11.maijs 2015, 17:47 | links
 
Sviestam 'agstāka'cepšanas temperatūra nez vai būs ,jo tas piedeg.Ta jau drīzāk 'aukstāka'...Garšas īpašibas gan labākas.
11.maijs 2015, 17:33 | links
 
Ja zivis vienkārši cepj uz pannas, tad zivs vienmēr gardāka, ja to cepj sviestā! Jo, sviestam augstāka cepšanas temperatūra, kā "parastai eļļai", zivs labāk izcepas, arī daudzas liekas piegaršas tas noņem.
Protams, gaumes lieta!
11.maijs 2015, 17:02 | links
 
Protams, mājās jāņem tikai tas, kas garšo! Tādēļ arī jāmācās un jāeksperimentē, lai garšīgi pagatavotu!
Savādāk, nav, ko copi un dabu čakarēt...!
11.maijs 2015, 16:52 | links
 
Katrai zivij jau sava garša un noteikti, ka svarīga ir arī vide kur tā uzturās.
Es ļeidaksu mērcēju pienā. Vakarā iemērcu un nākamajā dienā izcepu. Garšīgi. Pamēģini!
Ja tad vel negaršos, tad laid visas zaļās vaļā un paņem uz mā to, ko garšo apēst.

o.
11.maijs 2015, 16:44 | links
 
Parasti zivīm "piegaršas" noņem ar dillēm, ķiploku, var arī citron pipariem, bet, tad zivs vairāk garšo pēc citron pipariem ne zivs, lietot prātīgi...! Dilles obligāti, mazliet ķiplociņš!?
Nu dūņu garšu noņemt, laikam var tikai, zivs gabaliņus, vai fleju pirms gatavošanas pamērcējot pienā!
Ja līdaka ķerta upē, vai jūras piekrastē, tai nevarētu būt, kāda piegarša, var cept arī bez, kādām garšvielām, bet dīķos un ezeros ar stāvošu ūdeni tai būs dūņu piegarša! Tur arī pagatavošanas metode nebūs vainīga.
11.maijs 2015, 16:42 | links
 
Cepeškrāsnī...follijā...pārgriež kā vimbu uz kūpināšanu....pipars..sāls...kiploksāls....ķimene un pāri majonēze...uz 45min cepeškrāsnī un mēli var norīt...

kasix3331, 11.maijs 2015, 12:46

Kā reiz šādi mēģināju un negaršoja. Ar asari un zandartu sanāk super, bet līdakai ir tāda jocīga garša, kas man šķebina.

Domāju varbūt ir kāda recepte, kas to specifisko līdakas garšo noņem.
11.maijs 2015, 16:17 | links
 
Cepeškrāsnī...follijā...pārgriež kā vimbu uz kūpināšanu....pipars..sāls...kiploksāls....ķimene un pāri majonēze...uz 45min cepeškrāsnī un mēli var norīt...

kasix3331, 11.maijs 2015, 12:46


Savulaik mēģināju folijā vēdzeli cepenē taisīt, nepatika, iznāca, ne īsti cepta, ne vārīta, vairāk kā sautēta...!?
Tad drīzāk, klasiski cepju, lielā sviesta vai eļļas daudzumā, sāls, vai citronpipari, miltos un pannā, ļoti garšīgi, ja izfilē var olā un moltos! Ja grib, izfilēti cepto, var pēc cepšanas nedaudz pasautēt saldajā krējumā, tad ir ar mērcīt, ļoti garšīgi!
Brīva fantāzija, vienmēr var majonēzi, ķiplociņu un dillītes pielikt!
Cepeškrāsnī parasti cepju bez folija!
11.maijs 2015, 13:47 | links
 
Kāds varētu padalīties ar zivju konservešanas recepti,kautkādu lečo tipa. Ineta neko pieklājīgu neatradu. Gribētos iegūt kādu recepti un lēnā garā priekš ziemas pa vasaru. Doma itkā ir pilē kartīgi izsautēt ar tomatu pastu, līdzīgi,ka reņģes un tad ar darzeņiem burciņās.
Atradu tikai krievu variantu, kur ar Vīķēm dara tieši tapatās

Marlboro, 8.maijs 2015, 12:39



Droši, ka var, kā Tu minēji, ar burkāniem, sīpoliem, tomātu pasta utt., var arī eļļā, tikai labi pasterizēt pirms aizvākošanas, un vēlams labus vāciņus emaljētos!
Esmu mēģināji, līdzīgi, kā reņģi ar burkāniem, sīpoliem un tomātu pastu..., dažādas zivis, tīri forši!
Receptes labāk meklēt RU ī-netā, ņemt dažādas receptes un eksperimentēt!
Dažas receptes- http://sezonoxoti.ru/node/5606
11.maijs 2015, 13:26 | links
 
Cepeškrāsnī...follijā...pārgriež kā vimbu uz kūpināšanu....pipars..sāls...kiploksāls....ķimene un pāri majonēze...uz 45min cepeškrāsnī un mēli var norīt...
11.maijs 2015, 12:46 | links
 
Es līdakas laižu vaļā, jo nemāku pagatavot.

Iesakiet ko darīt ar 1.5-2kg līdaku?
11.maijs 2015, 12:37 | links
 
Kāds varētu padalīties ar zivju konservešanas recepti,kautkādu lečo tipa. Ineta neko pieklājīgu neatradu. Gribētos iegūt kādu recepti un lēnā garā priekš ziemas pa vasaru. Doma itkā ir pilē kartīgi izsautēt ar tomatu pastu, līdzīgi,ka reņģes un tad ar darzeņiem burciņās.
Atradu tikai krievu variantu, kur ar Vīķēm dara tieši tapatās
8.maijs 2015, 12:39 | links
 
Tie gabaliņi ir bez ādas
Vēl viena recepte
Veselu vimbu atķido nogriez galvu un pārgriez zivi uz pusēm izņem mugurkaula asaku Griez tā lai mugur pusē āda paliktu nepārgriezta -tas ir tāpēc lai vimbu varētu kā grāmatu aizvērt ciet
Atvērto zivi apber ar sāli +cukurs pipari sasmalcināta lauru lapa Tad ver viņu ciet ietin pārtikas plēvē un ledusskapī iekšā Nākamajā dienā ņem laukā un ar asu filējamo nazi zivi sagriez plānās loksnītēs ,apmēram tādās kā Japāņi griež fugu zivi Protams bez ādas Zacene būs fantastiš Mēriņš franču maizīte un pa virsu vimbas aļa fugu Prozit un labu ēstgribu Es tā būvēju zviedrijas sīgas un protams pašmāju vimbas

bums, 12.aprīlis 2015, 16:29






Vienmēr paldies....!
12.aprīlis 2015, 19:07 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager