Brienambikses. Vai kāds ir lietojis šo?!

Ko kurš lieto un ko iesaka. Padalieties pieredzē.
Varbūt noder. Esmu novalkājis, jeb nobridis vairākus.
1. Neoprēna staras līdz kājstarpei, augša, tāda kā membrānniekiem. Kopējs ar šņorējamiem zābakiem. It kā gumijas ar filca zoli. Pēc kedām, enkurniekiem un him-dim- sapnis. Nokalpoja 3-4 gadus.
2. Scierra membrānnieks + Simms zābaki ar filca zoli. Persnīgi filca pazole nepatīk. Slīdīgi mitrā dubļainā zemē un ziemā pazole aplīp ar biezu sniega kārtu. Likās kosmos. Waders komplektā josta ar muguras balstu. Pēc 3.gada sāka sulot.
3. Simms G3 + Simms Rivershed zābaki. 3.gadā sāka sulot neoprēna zeķes. Citādi viss bumbās.
4. Nospļāvos uz dārgo galu un lielajās atlaidēs no Cabelas par 70$ paņēmu Cabelas waders. Tiesa, nav tik štātīgi kā G3, bet savu pilda. Nedaudz platāki un plancīgāgi, toties ērti apakšā uzģērbjama spec siltinātā vatētā apakšveša ledainam ūdenim.
Ir arī viens 5mm Cabelas neoprēns. Brrr, nepatīk ne ziemā, par vasaru nerunājot. Sākum pirmajās stundās neko, bet kad iekšā sasvīst, sajūta, ka caurs.
Silti iesaku elpojošus waders un nežēlot naudu zābakiem.
Tirgus varianti un him-dim der lai izsmeltu kādu sūdu bedri!
28.decembris 2020, 18:00 | links
 
Meklēju brienambikses nākamajai sezonai no budžeta gala, jo bieži uz upi doties nesanāk un ar zābakiem par maz. Cik esmu manījis, varianti ir Norfin Whitewater, DAIWA D-VEC, kas ir daļēji neoprēna, Rapalas Chest waders un Scierra Kenai vai Helmsdale. Vai kādam ir bijusi pieredze ar kādu no šiem, un kuru iesakiet?
Tīru neoprēnu ne ziemā, ne vasarā vairāk negribas...

asarists, 27.decembris 2020, 17:24


Vecais Whitewater nogāja sezonas četras pie salīdzinoši retas brišanas, piektajā neoprēna zeķei visas šuves atnāca vaļā. Pieļauju, ka pie ļoti pareizas žāvēšanas būtu novilcis vairāk. Salīdzināt īsti nebija ar ko (ja nu vienīgi garie gumijnieki - pēdējie ir par īsu un svīst vairāk), līdz ar to arī sūdzību ir mazāk, nekā varbūt būtu citos apstākļos. Vienīgais, ko sapratu laika gaitā - kabatas varēja tomēr būt divas un cilpas arī pietrūka.
Piebildei - mans variants bija ar neoprēna zeķi un atsevišķiem zābakiem. Par tiem ar pielīmētajiem gumijniekiem ir dzirdēts, ka šuve starp zābaku un biksēm nāk vaļā. No tā viedokļa Norfinam vismaz ir adekvāts vietējais pārstāvis, ar ko var mēģināt risināt garantijas jautājumus nepieciešamības gadījumā.
27.decembris 2020, 21:40 | links
 
Šosezon nopirku Norfin Rapid Camo kostīmu. Copēju daudz un pirkumu nenožēloju. Jebkuru veidersu neelpojošajiem nevar salīdzināt komforta ziņā. Ja ir iespēja dabūt ar atlaidi,droši pērc.Tikai obligāti jāmēra.
27.decembris 2020, 20:49 | links
 
Es iesaku bez mērīšanas tomēr nepirkt. Pirkt netā kaut ko apavveidīgu - tas ir tas pats, kas karot pret modžahediem ar rudzu bisi.
27.decembris 2020, 20:06 | links
 
Rīgā šobrīd esmu ļoti reti, tā kā ērtāk būtu, ja var pasutīt. Un, otrkārt, meklēju relatīvi budžeta klasi brienambiksēm, kas ir kaut cik elpojošas- minētie modeļi ir cenā ap 100 vai nedaudz virs.
27.decembris 2020, 19:34 | links
 
Lietoju tā saucamo himzaščitu, ir labi, var kāpt iekšā ar visiem apaviem
27.decembris 2020, 18:10 | links
 
Aizej uz centrāltirgu un nopērc lēto veiderīti, laikam 45 eur. Ēsmā arī ir krievu lētie, ja nemaldos - 53 vai 54 eur. Ņem noteikti vismaz vienu izmēru lielākus, ūdenī, kad nožmiegs kāju, pats neērti jutīsies.
27.decembris 2020, 17:40 | links
 
Meklēju brienambikses nākamajai sezonai no budžeta gala, jo bieži uz upi doties nesanāk un ar zābakiem par maz. Cik esmu manījis, varianti ir Norfin Whitewater, DAIWA D-VEC, kas ir daļēji neoprēna, Rapalas Chest waders un Scierra Kenai vai Helmsdale. Vai kādam ir bijusi pieredze ar kādu no šiem, un kuru iesakiet?
Tīru neoprēnu ne ziemā, ne vasarā vairāk negribas...
27.decembris 2020, 17:24 | links
 
Kāds lieto šīs firmas veidersus?

https://www.taimen.com/en/lv/category/waders-wading-boots/316
27.maijs 2020, 21:05 | links
 
A kā jūs viņas kopjat? Neaizmirstam, ka tie ir veidoti no elpojoša trīsslāņu membrānveidīga auduma.
8.jūlijs 2015, 21:33 | links
 
Arī esmu šo brienambikšu īpašnieks jau kā divus gadus. Pagaidām nekādu sūdzību nav. Lietoju plus/mīnuss 10 reizes sezonas laikā.
7.jūlijs 2015, 08:58 | links
 
2 gadus palietoju šo kombinezonu. Pirmajā gadā viss bija ok- plāns, viegls- biju loti apmierināts, bet jau otrajā gadā sāka vietām sūkties ūdens. Tagad kombinezonam ir 3 gadi un vairs nevelku- sūcas pa visām malām- liekas tā aizsargkārta, kas notur ūdeni ir vienkārši nodilusi. Gadā uzvilku reizes 20
7.jūlijs 2015, 08:50 | links
 
Pagājušo vasar šeit forumā bija bildes ar šuvēm kuras šim komberim bija atlīmējušās. Izskanējušās atsauksmes nebija labas.

micuks, 28.jūnijs 2015, 21:19



Tur jau tas interesantums: biju iegirezies vienā no SALMO veikaliem, vaicāju pēc šīm biskām ar tuminētiem, uz ko pārdevējs paskaidroja, ka vairs neesot, jo tā kas bija, bijuse brāķu partija, līmējoties vaļā vieta, kur ķīnīzeri neprotot tumijnieku piešūt, tāpēc vairāk neirot. Tai pat laikā vienā veikalā redzēju, ka iet pa akcijas cenu. Mans domāt ka SALMO aka taisās kādu tirgoni uzmest, nogrūžot caur viņu brāķa partiju ...
6.jūlijs 2015, 22:18 | links
 
Ir jau arī čaļi,kas lomikus loka.Saplēst var visu,bet ja pie normālas ekspluatācijas plīst,tad ir fui.Nezinu.
28.jūnijs 2015, 21:43 | links
 
Pagājušo vasar šeit forumā bija bildes ar šuvēm kuras šim komberim bija atlīmējušās. Izskanējušās atsauksmes nebija labas.
28.jūnijs 2015, 21:19 | links
 
Man konkrēti interesē, vai kāds lieto NORFIN brienambikses ar tumijniekiem galā? Kādas atsauksmes?!

Brienambikses NORFIN
28.jūnijs 2015, 21:17 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager