Zemūdens medības

Pirms dažiem gadiem Lielupē esot bjusi komanda, kas šaudījusi visu dienu, vakarā atbrauca mašīna pēc loma, un tā vairākas dienas.
1.jūlijs 2015, 18:55 | links
 
Nu medniekam vairāk jāuzmanās lai kāds ar lavu nepārbrauc pāri, ja svaida spiningu arī jāuzmanās, bet tur kur peldas vispār mednieks tuvumā nerādās, tad vēl niknie gulbji ar līkumu jāapliec, beigās visam vēl redzamība. Zemūdens medību īpatnība, ka vari izvēlēties mēģināt to zivi nomedīt vai nē un alkohola lietošana neiespējama un parasti dienā ne vairāk par 4h un labi ja divas dienas pēc kārtas, ja vairāk tad spēkus atņem ļoti daudz un veselībai var kaitēt. Es parasti 2-3h un ne vairāk kā 2 reizes nedēļā.
1.jūlijs 2015, 13:19 | links
 
Jautājums: „Vai nesanāks konflikti starp abām nometnēm virs un zem ūdens ar to nodarbojoties publiskās ūdenstilpēs, kā to regulēt?”

Atbilde:

Domājam, ka zivju pietiks visiem. Zemūdens mednieki ir daudz mazākā skaitā nekā makšķernieki, lai spētu izraisīt ievērojamus konfliktus. Sakarā ar lielo makšķernieku skaitu intensīvās makšķerēšanas vietās konflikti starp pašiem makšķerniekiem var atgadīties daudz biežāk.
1.jūlijs 2015, 12:33 | links
 
Piekrītu. Ja jau būtu pirms tam novilcis tad jau būtu minēts ka atstājis pleznas un jostu ar svinu.
Bet nu to jau mums nezināt vaitas tā ir bijis ;-)
29.decembris 2013, 21:10 | links
 
Kaut ko tas stāstiņš tāds izdomāts liekas, jo ja jau ielēce upē un aizpeldēja, tad gāja ar pleznām, bet ar tām ko peld medībās paiet var atpakaļ gaitā, maksa arī uz acīm bija un apkrāvies ar visiem sviniem, ļoti dīvaini, kas nenodarbojas ar medībām tam varētu noticēt.
29.decembris 2013, 20:57 | links
 
Nu šis jau kaut kāds indivīds ir bijis. Kā saka likuma pārkāpējs.
29.decembris 2013, 20:47 | links
 
Cik daudz aktīvistu uz medībām ir šobrīd?

Roliss, 29.decembris 2013, 19:13


Viens noteikti ir. ;)

http://www.tvnet.lv/zala_zeme/dzivnieki/482214-gaujas_krasta_atrod_zemudens_mednieku_nosautus_devinus_taiminus
29.decembris 2013, 20:17 | links
 
Pie tiem, kas ūdeni rij, vai tiem, kas tirgo visu nost ;))) Aprīkojums man vēl ir, bet gadi dara savu un sen jau vairs nenirstu... Dažus gadus atpakaļ redzēju krievu puikas Liepājas pludmalē pie Ziemelīša sašaujot virtenes ar plānajām pavasara butēm. Ko ar viņām var iesākt, nav ne jausmas.
29.decembris 2013, 20:16 | links
 
Labi, ka nēesmu pie tiem pieskaitāms ;-)
29.decembris 2013, 20:07 | links
 
Pēc manām domām tādu aktīvu kādi pāris simtu būs, daudz kas nopērk aprīkojumu, pierijas ūdeni un tirgo visu nost:D
29.decembris 2013, 19:53 | links
 
Cik daudz aktīvistu uz medībām ir šobrīd?
29.decembris 2013, 19:13 | links
 
un te viens video no mana personiskā arhīva, kas arī parāda cik maigi apejamies spiningojot, pat piekopjot CR ;) sevišķi pēdējās sekundes, kur sirdspuksti izpumpē pēdējo asins lāsi.

[youtube]http://youtu.be/bTW8uWzN-0o[/youtube]

un nesakiet, ka jums nekad tā nav gadījies.
ja esat pārāk līdzjūtīgi zivīm, tad nevajadzētu nekādā veidā tās ne ķert, ne ēst.
viss slēpjas mērenībā un izpratnē.
ne asakas!
21.oktobris 2012, 11:04 | links
 
te ir viens svaigs foto, kas apliecina spiningošanas "humānākumu" attiecībā pret zemūdens medībām: http://www.copeslietas.lv/site/bildes/bilde-47212.htm
p.s. Lauric - neuztver personiski. neko nepārmetu. tāda ir dzīve. pašam tādu gadījumu netrūkst.
buma bildes zandarta skalps ir nieks salīdzinot ar asiņojošām žaunām.
21.oktobris 2012, 10:41 | links
 
Dresden, taisnība! Nekad normālam copmanim zivju daudzums nesegs izdevumus. Normālam copmanim svarīgs ir pats process. Te nedaudz atpakaļ bija anekdotēs par divu asarīšu pašizmaksu... Vīri brauc butēs no Cēsīm un Balviem - lai cik viņi noķertu, cena tirgū bus n-tās reizes mazāka. Vai tādēļ nebrauks?!!!
20.oktobris 2012, 21:19 | links
 
Mērāmies ar krāniem? :D Ja tā ņem ,no malas skatoties...parastie copmaņi līdz riktīgiem likumiem nav nonākuši ilgu gadu garumā!Tad nirēji vēl ilgi ar nenonāks!
Bet ir monētas cita puse...parasto ir simtām reižu vairāk,un tie pārkapumi ir nesamērāmi ar šāvējiem!!!
Strādājot veikalā kādus vien piedāvajumus pēc gaļas neesmu dzirdējis...?Kad saku,ka man nav tas svarīgi,skatās kā uz slimo! :D
Bet realitāte ir tāda,kāda tā ir!Jāmainās daudz paaudžu lai mūsu ūdeņos pazustu gāļas tikotāji!

Kā saka mans koļega-cilvēks cenšās atsist copes izdevumus uz zivs rēķina,bet vai tā zivs ir vajadzīga uzturā viņam vismazāk intrsē!
20.oktobris 2012, 19:16 | links
 
Piekrītu marti. Arī es savā laikā esmu nodarbojies ar zm, bet nu jau sen hidra nav aiztikta. ''Kaitējumu'' dabai tiešām vairāk esmu nodarījis ar parastajām copenēm. Kādreiz Dridzī šāvu tādu līdaku, ka nemaz netēmēju - baļķis- pēc tam domāju: labi, ka netrāpīju, nevar zināt, kurš būtu uzvarējis. Usmā arī esmu saskrējies ar medniekiem akvalangistiem uz mazās Alksnītes. Tagad Usmā redzamība labi ja metrs, pusotra.
20.oktobris 2012, 19:00 | links
 
Čau visiem! Nezinu, vai ta ir trula skaudiba, pa ko labi pateica "Imations", kas aiztumšo pratu, vai dāži nemāk logiski domat ? Vai tiešam Jus domajet, kā es nopirku dargo hidroterpu, pārejo aprikojumu, līdu aukstā udenī lai sašautu pec iespejās vairāk zivi ? Pa iztereto naudu es vāretu desmitiem reižu vairāk zivi nopirkt. Tad jau Jums nesaprotami tādi jēdzieni, kā mednieku azarts, trofeiloms, izsekošana, pielavišanas, precizs šaviens ! Virietim ģēnos sēž mednieks vēl no akmenslaikmetā. Vai dāži to sajutu zaudejuši ? Tad man viņus tiešam žēl. Tad jau viņi tiešam nevar saprast, ka man nahren nevajāg šaut mazas lidaciņas un zandartiņus, jo ta nau nekāda bauda. Bieži gadijas,kā aizejot garām nelielai pēc 2 metriem ieraug "krokodilu"! Tad priekškām man mērit centimetrus?
Pa sašautajem. Gadās, bet ļoti rēti. Harpunam kustigie karodziņi, no tāda harpunā zivis nevar norauties. Šaut iznak no 2 metriem, ja ne tuvak. Udens nav tik dzidrs. Trapit nav grūti, grūti pieet un pamanit pirms viņa aizmuk, bet tur tas azarts!
Pa ziemošanas bedrem kautkā neticās. Nīrt zem ledu padsmit metru dziļumā, zāget aliņgi, kuru var neatrast bez drošibas striķa? Nu dabus viņš vienu breksi, pareje aizmuks prom... ko talāk ?
"Brusis "automats tiešam piestāv Tavam raksturam.
"Bums" Es Jūs nepazistu, tāpēc neko personiska nebija pratā. Gribu jautat, vai tacī bojatie zuši nebija mazā izmerā ? Pats redzeju murdā tiklā acī iestrgušus zušlenus ar saplestu ķermeni, beigtus. Piedzivois pats ka zutis uz harpunā apvijas ap stieni un ar baigo speku laužās, plist ķermens, galva raujās nost ! Pa to zandartiņu-nesaprotu. Griezums virsejais, aiz viņa otra skramba. Ja šāvis, tad galigs lohs, jo šauts no augšās nepagriežot trisžuburi šķersām zivij, nerunajot pa niecigo zivju izmeru.
Fotografet meginaju. Kautkas iznak seklumā, bet vispār štruntigi, pārāk netīrs udens.
Man pašam grībetos pajautat, vai kāds zin, kur aiziet nauda pa visām licenzem un biletem ? Cik atdots procentos pašam ezerām zivju mazuļus veidā?
Cik zinu, tiklam acu izmers mērās pa diogonāni izstieptā veidā. Tad kvadratā kante būs 10mm? Un tās ir atļautais izmērs ???
"" 2. jebkurš tīkls kurām acs izmērs ir mazāks par 20 mm /aizliegts/ "" Bums "
20.oktobris 2012, 15:43 | links
 
esmu teicis to jau vairākkārt, ka arī es esmu nodarbojies kādreiz ar zemūdens medībām. darīju to vēl laikā, kad nebija atļauts. paradokss, ka tagad kad ir atļauts - hidru neesmu uzvilcis :) uzskatu, ka savā zemūdens medību periodā kaitējumus neesmu izdarījis lielākus kā pēdējā laikā spiningojot. to, ka kaitējumu varēju izdarīt - nenoliedzu. bet tieši tā pat un ja ne pat vēl liekāku varu izdarīt arī spiningojot. pieļauju, ka līdzīgi ir arī ar tīkliem. manuprāt tas ir sirdsapziņas un kontroles jautājums. pašam līdzeklim nav tik liela nozīme.
par to zivs izmēra noteikšanu zem ūdens ir tā, ka tiešām nav problēma.
20.oktobris 2012, 09:58 | links
 
Imations. Paldies par pozitīvo reakciju :)
Stāsts bija par ko citu - tupi kāsēji ir visās nozarēs. Zvejniekos, makšķerniekos, zemūdensmedniekos.
Jej bogu neskauž, bet salīdzini posta apjomu un iespējas.
Savukārt, kad viena nozare centīsies aplikt otru, es būšu pret. Mans mājdzīvnieks ir buldogs.
20.oktobris 2012, 09:10 | links
 
Es personigi, tik shogad saku ar to nodarboties un paaris nirienus uztaisiju, bet kadam zabakam jabut, lai nesaprastu cik liela ir zivs pa kuru taisas shaut, vienigi kas zem udens pa knifu, ka viss izskatas lielaks ka patiesiba ir bet pec paris nirieniem tu jau saproti ap ko lieta grozas. Saprotams, ka nereali pateikt vai lidakai ir 48 vai 52cm, bet tas jau no katra pasha atkarigs riskes un ceres, ka bus mers, vai peldes talak un njems tadu lomu pa kuru bus parliecinats.
20.oktobris 2012, 00:11 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager