Makšķerēšanas noteikumi

Makšķerēšanas noteikumi
Lasot šo sadaļu paliek kaut kā skumji. Visi mēģina pierādīt savu viedokli cits pamato ar kaut kādiem terminiem, bet zivju (sevišķi plēsēju) paliek mazāk. Atceros apmēram 10 gadus atpakaļ spiningojot bez līdakas gandrīz nekad nepaliku (reti kad kādu paņēmu mājās, visas manis noķertās peld tālāk), tagad pat zemmēru nevar noķert. Tā kā bieži es esmu pie ūdeņiem esmu novērojis, ezeros, kuros kaut ko vēl var noķert notiek masveida izķeršana, piemēram pāris gadus atpakaļ Ādažu novada Dūņezerā ļoti labi ķērās asari, tad vajadzēja to skatu redzēt, ezers mudž no laivām, daļa makšķernieku spaiņiem nesa ārā asarus, kur daļai asaru izmērs labi ja bija 10 cm (likums jau atļauj) jo manā skatījumā ko ar tādu darīt, pieļauju nonstopā lielos daudzumos tiek vārīta zupa izsalkušajai ģimenei. Mēģināju ar šiem copmaņiem aprunāties vai ir prāta darbs visu ņemt kas kust, noskaidroju, ka viņiem ir pašu noteikta dienas norma vismaz spainis katram, kuru tad viņi cenšas izpildīt.
Mans viedoklis būtu (tas ir tikai mans, kurš nav pamatots un pierādīts dzīvē) lai uzlabotu zivju skaitu:
1. Palielināt makšķerēšanas kartes cenu, kura tiek novirzīta zivju inspektoriem, protams, te ir nepieciešami pamatoti aprēķini, vai meklēt citu finansējumu zivju inspektoriem.
2. Tad arī domāt par pārējiem ierobežojumiem, nav jēgas ko domāt un pieņemt ja nav kam kontrolēt.
31.augusts 2015, 09:38 | links
 
Džeki, ziņa ir viena lieta, intervija - otra, savukārt komentārs - pavisam kaut kas cits. Reizēm ir tā (tev jāraksta komentārs, bet īpaši nav par ko) - lietā tiek likts vāvulis. Pie pēdējās kategorijas pieskaitāms iepriekš drukātais...
Žurnālistikā vairs aktīvi nedarbojos, reizi nedēļā atlaižu vienu vāvuli. Bet tos politiskos seskus pazīstu ļoti labi un lielāko daļu pat personiski. Strādāts ir ilgi, uz lielajām intervijām rauti gandrīz visi premjeri (daži gan post factum, piemēram Gailis vai Birkavs), tādu Laimdotiņu gan nepazīstu, vidusmēra ierēdņa tūkstošnieks.
31.augusts 2015, 09:32 | links
 
Andreiko : No profesionālā viedokļa skatoties raksti tu labi.Klasiski - kā jau tipisks Latvis .Ar ironiju ,ar sarkasmu ar tikai mūsu tautas žurnālistiem piemītošo salīdzināšanu ar dzīvniekiem ,eposu varoņiem un literārajiem tēliem. Bet............ Diemžēl . Līdz vēlētājam parastajam šie raksti aiziet reti .Rezultāts kāds ir tāds ir. Nekas nav ietekmēts . Tikai pavāvuļoja ,profesionāli novērtēja ar balvu - tauta nesaprata ..... Diemžēl. Manā skatījumā labākais žurnālists ir tas kas pāris teikumos pasaka tā ka katrs sētnieks to var saprast . Pēdējo gadu laikā esmu novērojis ka laika trūkuma dēļ lasu tikai virsrakstus. Ja kāds aizķeras tad lasu visu rakstu. Cik zinu 95% tauta parastā lasa tikai virsrakstus un ja kaut ko lasa -tad tikai pa diognāli. Reāls piemērs - virsraksts "Pie Latvijas krastiem manīta Krievu zemūdene ! ". Tautai parastajai uzreiz asociējas ... Tā !! Krievi jau Latvijā ! Iebrukuši ! BET neviens pat neaizdomājas par to ka zemūdenes un kara kuģi mudžēt mudž visu laiku pa neitrālajiem ūdeņiem - viņi nekad pat nav pārtraukuši patrulēt un dežūrēt pa saviem maršrutiem ,to dara visu laiku - gadu desmitiem. Bet redziet jūsu rasei žurnālistiem ( protams tas ir politiķu pasūtījums ) vajag krāsas sabiezināt lai Latvis parastais samīztos kārtējo reizi,dzīvotu bailēs un lai klusētu par to ka valdība pasaka - Diemžēl mēs pensijas nepalielināsim,bērniem naudas nebūs JO mums vajag zaldātiem zābakus pirkt !!!! Un tauta klusē - jo ir samīzusies ,jo redziet krievu lidmašīnas lido un zemūdenes traucē butes ķert !!! ??? Tavu profesionālismu nenoliedzu bet izmainīt vai tautas domāšanu sašūpot var tikai rets žurnālists vai rakstnieks.
31.augusts 2015, 09:02 | links
 
Vo kur riktīgs rakstnieks,tas jau pat Zvaigzni varētu aizrunāt.Tik viena nelaime,liekas ka nav vajadzīgās diagnozes.
31.augusts 2015, 08:56 | links
 
Imi, es au daudz neklepoju. Savā tiešajā darbā gvelzu nesaudzīgāk. Piemērs:
Temats: fulicers


Tas ir tapis dažas dienas pirms vēlēšanām, kad bangoja tā TP pozitīvisma kampaņa
2006. gads, par šito es tiku nominēts 2007. gada Preses naglai, kas septiņus gadus nebija dalīta
tobiš iekļuvu 2006. gada labāko komentāru trijniekā (vēl Lemešonoks un Aivars Ozoliņš), saņēmu flokšus un goda dēli

©Rubrika: Pie urnām


Portrets, gleznots tīrā sviestā.


Zem eglītes mazs kalvītis



Ilgāku laika posmu TV vērojot Liepnieku Jurģa uzburtās halucinācijas par mūsu ministru prezidentu Aigaru Kalvīti, no tām oranžajām slavas dziesmām man pakausī tāds kā krikšķis iemeties. Kā tas var būt, ka mēs te visu laiku esam koku zaros veģetējuši, ar muti tvarstījuši mušas, ar ausīm klapējuši «baklušas» un neesam ne vella pamanījuši, kāds smuks, gudrs, enerģisks, strādīgs un pozitīvs cilvēks mums te līdzās mitinās? Acīmredzot mums, latvijāņiem, tā ir milzīga dāvana, gluži kā Ziemassvētkos, kad zem eglītes tup mazs laimes zaķītis un jautri piemiedz šķielainu aci.
Un kāpēc vispār vēl līdz šim visos Latvijas kaktos nav saceltas svētnīcas ar maziem oranžiem ruksīšiem iekšā, kur bēdu nomāktajiem lauku proletāriešiem iet asras liet, bēdu vīrakus gaisā laist, palīdzību lūgt un, piedurknē slepus nošķaudoties, akli kādu dievināt!


Kā mēs paradīzē nokļuvām

Nu, bija, bija mums pirms pāris gadiem tāda krīzīte parlamentā. Viss mums augstākajā varā bija - deputāti, ministru kandidāti, spīkers, raiteri, pikčeri, sekretāres un pat apkopējas bija, kas visas tās nebūšanas pēc tam šmucspainī saslauka, tikai kārtīga ministru prezidenta nebija. Un Saeima nokļuva tādās kā liktenīgās krustcelēs, jo izvēle šķita gaužām šaura un trejžuburaina kā tanī vecā slāvu pasakā: iesi pa kreisi, no Rubika pa purnu dabūsi, iesi pa labi - Šķēle aprīs, soļosi taisni - uz līdz brošai Repšes sakultajās ziepēs iekšā! Kuru tad par vietvaldi likt? Deputāti kņurpēja savos neēvelētajos Saeimas beņķos, lauzīja pakaušus un trina celīšus, spraudziņu no šaurās bezizejas meklēdami. Padomājiet paši, ieliks kādu āzi, bet vēlēšanas nav aiz kalniem, tad tauta ies dusmīgi vēlēt, un izlidosim mēs visi no Jēkabielas siltā namiņa kā bambāļi no zirga pakaļas, sprieda tautas pakalpiņi.
Un kandidatūras tika preparētas kā slavenās Pavlova vardes ar un bez elektriskiem impulsiem. Kuru? Straume neder, jo kurš ta šito skapi spējīgs no Saeimas prezidija beņķa izraut, un bija arī viņam nesmukumi ar Rīgas dzīvokli - it kā par lētu nopircis, it kā par dārgu un bez nodokļiem pārdevis... Dobelim runa ir laba, bet švaki ar matemātiku, Baštiku nedrīkst, jo tas kā mācītājs pārlieku godīgs. Un Šlesers, kas kārtīgu skolmeistaru vaigā nav redzējis, arī neder.
Bet tad Tautas partijas spice attapās - mums tak ir Kalvītis! Vīrs, apaļš kā pūpols, smaidīgs kā meža laumiņa, piens un asinis, gudrinieks, kas ne tikai augstu skolu pirmajos beņķos tupējis, bet pat pie nežēlīgajiem zviedru sociāldemokrātiskajiem zemniekiem muguru liecis un Aizokeānijā mācījies valstiskas rebes tamborēt!


Viņam ir galva

Un iestājās latvju zemītē pārpilnības laikmets. Tika celtas skolas un algas, cilvēki kļuva tik turīgi, ka varēja pat ilgu laiku uzturēties ārzemēs (īru zemē, piemēram). Eiropas naudu zemniekiem un komersantiem pakaļ svieda riekšavām, ņem, cik gribi, tikai ar partiju neaizmirsti drusku padalīties. Kalvītis par visu uzņēmās fundamentālu atbildību un paziņoja, ka šim esot divas draudzenes un līdzstrādnieces - Administratīvā kapacitāte un Inovācija, bet ar šitādu «vāciju» gan neviens īsti dzirdējis nebija.
Un Kalvītis tā gaiši rullēja, līdz iestājās 2006. gada baigā vasara.
Čangladešas, Vidus zemes, Kūru malas un zemgaļu lauku darbaļaudis lūdza: atbrauc, Aigariņ, paskaties, cik mums te grūši! Sausumā izkaltuši tupeņi, buļbas un rāceņi, tie paši, kas pērn plūdos apslīka, bietes tik sīkas kā kurmja pauti, bet labības nebūs pat tik, ko žvīguram uzknābāt!
Un Aigars, nesagaidījis vēlēšanas un neuzlicis pat jauno pilnvaru kroni, nāca. Viņš traucās kā Šreks kopā ar saviem Tautas partijas ēzelīšiem, rīkoja feierverķus, dalīja oranžus baloniņus, ko lauku darbaļaudīm pēc tam naudas podiņos glabāt, atklāja sporta halles un izdalīja goda rakstus. «Turieties,» viņš zemes urkņām solīja, «es draudzējos ar Šķēli, Grūtupu un galvu, palīdzēt jums varam vien mēs - enerģiskie, smukie un strādīgie! Dzīve iet uz augšu, bikses krīt uz leju! Viss būs baigajos štokos, ja vien zināsiet, kurā urnā un kuri uzvārdiņi jāmet!»


Atrast un sagūstīt

Tā nu tauta vienu pār visām reizēm pārliecinājās, par ko urnā savas balsis bērt jāiet. Pie varas siles visi rukšķot vienādi, gan kreisie, gan labējie, tā reiz esot teicis Baltkrievijas prezidentdiktators Aleksandrs Lukašenko. Buļbandijas priekšniekam pilnīgi piekrītot, varu vien piebilst - nē, tie oranžie rukšķ smukāk un pārliecinošāk. Viņu politiskajiem konkurentiem atliek vien guļus griezt vēderus augšā un mirīt nost. Brālīgie krievmēļi, redzot TP pozitīvo uzvaras jājienu, izbrīnā iepleta ausis: «Ti posmotri! Paļci vejerom i sopļi puzirjami! (Tu paskaties! Pirksti vēdeklī un puņķi burbuļos! - krievu val.)»
Mister ministru prezident! Tas labi, ka esi paspējis salīgt pamieru ar to biškopi Jašku Plineru, jo no viņa jāuzmanās! Ne velti uz žurnāla «Republika» jautājumu par viņa politiskajiem ienaidniekiem Pliners atbild nu gluži kā Zolitūdes Fredijs Krīgers: «Man personiski ienaidnieku nav, vismaz dzīvu.» Tas labi, ka nenodarbojies ar politisko daiļpļurkstēšanu (Regīnas Ezeras jaunvārds), nekaries visiem kaklā, galu galā - tu taču strādā, un vai tad tāds kaut kas Latvijā ir redzēts?!
Bet paskaties, lūdzu, vai gadījumā tavas partijas reģistros nepavīd tāds biedrs Kampmaijers? Ja ne TP biedru sarakstā, tad Valsts kancelejas tāmēs šitā purna uzvārds kaut kur uzpeldēs pavisam noteikti. To Kampmaijeri vajag dabūt rokā par katru cenu, šis mūsu valstij esot palicis parādā veselus deviņus miljonus latu, tā naudiņa ir jāiekasē tūlīt un tagad, citādi šis aizbēgs uz Lihtenšteinas mežu un paslēpsies tur kā tāds avelats! Pajautā savam Biroja Jurģim, viņš to nepazīstamo svešinieku zina vaigā, jo reiz esot tam pusdienu galdu klājis!


Esi vesels un nedalīts!

Nule kā Moku salas reģionālajā laikrakstā Brigmaņu Augusts (tas, no Pūres zemniekiem, vecā Brigmaņa dēlēns) izteicās, ka visu to, ko partijas sola un ar ko lepojas pirms vēlēšanām, vajagot izdalīt ar četri, un tikai tad sanākšot reālais cipars un lielums. Kāds tur cipars un lielums, mī un žē, ja Aigaru Kalvīti (lielums, ko par premjeru mums sola Tautas partija) izdala ar četri, kas tad sanāk? Pat kārtīgs puskoka lēcējs neiznāk, jo atlikusī ceturtdaļa nudien nebūs dižāka par Žirinovski, Ļeņinu, Bismarku vai Sašku no Maķedonijas, nevajag mums nekādas elementārdaļiņas. Jo mēs taču visi patiešām ceram, ka tas mūsu Aigariņš izrādīsies tāds drusku līdzīgs Gojko Mitičam, uzmetīs laso cilpu tam Laimes lācim uz pekas, un, Raimondpaula ziņģēm skanot, tad dzīvosim mēs ķīseļa upes krastos, kur cepti hotdogi ar libresotiem spārniņiem mums visiem mutē skries.
Tāds mums Kalvītis, tāds viņš gan, tu viņu neredzi, bet viņš - tevi gan.

P.S. Ā, gandrīz piemirsu. Paldies, Tev, Aigar, par jauko un saulaino vasaru, kā arī par ne mazāk bezdešķīgo rudeni! Tā turpināt!
31.augusts 2015, 02:01 | links
 
Tur jau tā lieta, ka 20 gadi žurnālistikā ir tas pats, kas vērtēt veikalu pēc tā skatloga, bet veikalu var novērtēt tikai veikala pārdevēji, kas tajā strādā. Tas pats Zanders, katrā pirkstā pa lētam gredzenam, šķidriem matiem plikā pļaškā un pa krogiem saklausītām tēmām. Nav uz Asarenes daudz tādu padauzu, kas atļautos apkrāmēties ar tik lētu bižutēriju.
Tad arī tādi izdomā visādu žurnālistikas ekspertu fufeli – lieta, par BIOR zušiem aizgājusi uz vajāšanu tātad tur, ir konkrēti ko un kas kruķīja, kā arī kas acis plikšķināja un neredzēja cenas. Būs tiesa, tad arī redzēs ko kam iedos vai neiedos, nevis analītiski žurnālistiski priekšlaicīgi gudri irst.
Ja domā, ka KNAB aiz neko darīt šņorēja na haļavu Magoni uz robežas, strādāja aiz viņa Igaunijā, ņēma desmitiem kratīšanu tiesā, un tas dēļ nieka 0.5 ļimoniem trafika naudas, tad velti esi žurnālistikā 20 gadus strādājis. Cik ilgi sēdēs un vai sēdēs tā jau ir cita tēma.
Gluži kā Zvaigzne domājot raksta par to iebrišanas tēmu: “Mans Saimnieks izdomā visādu fufeli, bet vai fufelis strādās ir jāprasa BIOR.” Ar tiem makšķerēšanas pārstāvjiem ir švakāk, kā ar skribelētājiem sadomā visādu fufeli un BIORs pie visa vainīgs.
Bet pašlaik AKM ir pirmā vietā ar paustām zicidejām, ka vajag valstiski uzskaitīt bebriniekus un BIORam pētīt trofejzivis makšķernieku interesēs.
30.augusts 2015, 21:50 | links
 
Imim ar logiku viss ir kartibaa,attiecibaa uz lidakaam.Nekur jau nav zvaniits,ka pie vainas ir copmani,tikli,utt.tirguu ar neviens nepirks zimuli kaut vai kotleteem.
30.augusts 2015, 21:23 | links
 
Imi,tava demagoģija ir nepārspējama ...:)
Pēc tavas loģikas būtu ZINĀTNISKI jāpamato to ,ka 'mēra' līdaķu ir kļuvis maz? Tak paņem vienreiz spini un pamētā...:D
30.augusts 2015, 19:28 | links
 
Imations, neņem ļaunā, es jau tikai par to visu skeptiski smaidu. Un neaicinu protestēt pret Bioru vai LDZc kopumā. Par Bioru - pilnīgi skaidrs, ka notika prasta, liela mēroga zagšana. Neviens vainīgais nav nosaukts. Varu derēt, ka paši Biora darbinieki lieliski zina, kas un kā šo lietu organizēja. Bet klusē kā Tambovas partizāņi, maja hata s kraju. Par Magoni vispār ir zviedziens - vai tiešām jūs domājiet, ka Igaunijas bagātākais miljonārs kešā dotu pusļimona lielu kukuli Latvijas ierēdnim, kura personisko pengu pat visas Latvijas vistas nespētu uzknābāt? Skaidrs, ka darījums (skaidrs, ka ne īpaši godīgs, skaidrs, ka izvairīšanās no nodokļiem), bet kukulis?
Un manī ir parasta planktona pieredze - divdesmit gadi žurnālistikā. Un man nav personisku ambīciju, es nebļauju - tas nav pareizi vai tikai man ir taisnība. Es vienkārši aicinu džekus nemest pārāk biezu pūku. Jo mēs te visi esam pēc aicinājuma un sirdslietas vienoti.
30.augusts 2015, 19:24 | links
 
Ļoti vērtīga loģika - ja kāds BIORā paņēmis kukuļus, tad tā pētījumi nav derīgi, ja Magoni no LDz sašņorē par ņemšanu - vilcieni vairāk nerullē, ja kāds iedod ceļiniekam, tad vairāk nevajag braukt ar mašīnu.
Tipisks planktona domāšanas veids, jo planktonam nav nomaksājuši procentu.
Tie, kas grib ieviest neiebrišanu vai divu līdaku atlaišanu, lai arī pamato, kā šie mehānismi darbosies ilgtermiņā, jo pretējā gadījumā tās ir tikai un vienīgi fantāzijas.
Kaut vai par to pašu neiebrišanu, vienkāršs jautājums: Vai tajās vietās vispār ikri ir? Tas ka ir zivju nārsta laiks ir viena lieta, bet vai tajās vietās konkrēti ikri ir, kur staigās makšķernieki? Un cik tad biezā slānī ?

imations, 30.augusts 2015, 18:26


Lūk, šie pēdējie jautājumi būtu jāuzdod BIOR...
30.augusts 2015, 18:48 | links
 
Ļoti vērtīga loģika - ja kāds BIORā paņēmis kukuļus, tad tā pētījumi nav derīgi, ja Magoni no LDz sašņorē par ņemšanu - vilcieni vairāk nerullē, ja kāds iedod ceļiniekam, tad vairāk nevajag braukt ar mašīnu.
Tipisks planktona domāšanas veids, jo planktonam nav nomaksājuši procentu.
Tie, kas grib ieviest neiebrišanu vai divu līdaku atlaišanu, lai arī pamato, kā šie mehānismi darbosies ilgtermiņā, jo pretējā gadījumā tās ir tikai un vienīgi fantāzijas.
Kaut vai par to pašu neiebrišanu, vienkāršs jautājums: Vai tajās vietās vispār ikri ir? Tas ka ir zivju nārsta laiks ir viena lieta, bet vai tajās vietās konkrēti ikri ir, kur staigās makšķernieki? Un cik tad biezā slānī ?
30.augusts 2015, 18:26 | links
 
imations, reizēm, lai izteiktu saprātīgu variantu kaut kāda lēmuma pieņemšanai, nebūt nav nepieciešamas kolbas, annas, līzes un slepeni pētījumi (tas nenozīmē, ka balstu bradāšanas liegumu vai 3 līdaku nebučošanu). Pilnīgi jebkuru lēmumu pieņemot, sasaukt nezin cik tur komisijas un veikt 55 pētījumus, nav saprāta prakse.
Jo sevišķi tad, ja pētījumus veic zušu iepirkumu brigāde, uzvārdā Biors.
Zinu, daudzi brēks - daudzi no biora ir zelta puiši, Birzaks un vēl, un vēl. Gandrīz vai piekrītu, tikai...
Varu saderēt, ka pat Biora apkopējas zina, kuri tur smēla zušu zeltu. Birzaks@co klusē...
Vainīgo nav, vienīgais nosacītais cietušais - atlaistais nenosaucamās tautības tēls un direktors Joffe. Kur piķis, kas vainīgs, kāpēc tā gadījās - knabs un vēsture klusē.
30.augusts 2015, 17:48 | links
 
Andreiko un citi interesenti. Redziet kā sanāk, pēdējā sanāksmē 28.augustā nepiedalījos. Tāpēc ir vienreizēja iespēja iztiekties no vienas puses tā kā no malas, no otras, tā kā zinošam kas notiek. Cik saprotu ir vienkāršs priekšlikums, aizliegt makšķerēt konkrētā veidā - atrodoties ūdenī, laikā un vietās kur tas var traucēt noritēt nārstam. Tas nenozīmē aizliegt pavisam, vienkārši nevajag brist ūdenī un izbradāt ikrus. Lai izvērtētu kas būs noteikumos man tie jāredz, bet tos redzējis neesmu. MOSP ir ievietojis pielikumu Nr.1 ar priekšlikumiem tur papildus liegumiem makšķerēt, kas jau bija, norādīti periodi, kad ūdenī atrodoties makšķerēt aizliegts, kas pārsniedz vispārējos liegumus. Pēc idejas, ja cilvēks ir par zivju resursu saudzēšanu, tad viņam būtu jāatbalsta šāds priekšlikums. Pie noteikuma, ka tas lieki neierobežo makšķerniekus – attiecas tieši uz tiem periodiem kad ikriem ir svarīgi tikt nesabradātiem un vietām kur tie ikri ir.

Aprunājoties ar pāris, ko sauc par „foreļotāji” viņi makšķerē no krasta un ūdenī iebrien reti. Bet es pieļauju, ka ir upes kur bez iebrišanas pagrūti, ar mušu ar no krasta reti kur pamētāsi. Tāpēc pieļauju, ka ir kāda grupa, kurai šīs izmaiņas varētu traucēt – jautājums cik lielā mērā? Attiecīgi vajadzētu noskaidrot, cik liela ietekme, kādā mērā traucē un kas šai grupai ir svarīgi, makšķerēt par katru cenu vai pieņemt racionālus ierobežojumus kas uzlabotu situāciju. Intereses ir jāsabalansē. Līdz ar to bez papildus aptaujas varētu daļēji atbalstīt šādu priekšlikumu, jo tīri no saprāta puses - neizbradāti ikri dod zivis ko ķert un šāds ierobežojums jau neaizliedz zivis ķert vispār. Katrā ziņā … vajadzētu izteikties tiem, kuriem tas tiešām reāli traucē.

Katrā ziņā par makšķernieku ierobežošanu uzskatu, pašvaldībām atļaut izdot aizliegumu makšķerēt naktī, tā paša loma samazināšanu līdakai un zandartam – BIOR saka, ka nav jēgas, velces ierobežojumi neizgāja cauri, par taimiņiem – neatļāva (komentēt nevēlos), līdaku saudzēšanu risināt uz ziemas makšķernieku rēķina. Katrā ziņā nesaprātīgus un nepamatotus ierobežojumus MRK ir censties izņemt no noteikumiem, jo ja godīgi MRK apmierināja vecie noteikumi un bija tikai daži labojumi.

Kaut kā tā, bet diemžēl dialoga vietā un jautājuma vietā – kā makšķernieki attiecas pret šo ierobežojumu? Tiek rakstītas visādas muļķības. Dažas personas CL ir pārvērtušas par apvainojumu izgāztuvi un cenšas lai šeit dialogs nenotiktu. Personīgi apvainojumi man jau ir ierasta lieta, jo argumentu nav un lietas pēc būtības nespēj izskatīt. Starp citu, kam izdevīgi jautājumus izskatīt stereotipu līmenī, tad nav jādomā par jautājumu, pietiek ar to, ka paziņo ka to „sliktais” iesniedzis. Tas pēc mana ieskata ir galvenais, kāpēc dažiem ir tik svarīgi, lai visiem rastos iespaids, ka LMA, MRK r sliktie, Zvaigzne LMA labā strādā utt. Attiecīgi atliek izziņot, ka LMA virza nepamatotus ierobežojumus un nedomājošie jau aplaudē mosp vadonim kā viņš pret ļaunumu cīnās, nevis domā vai šis punkts ko dos vai nedos.

Pēdējais … no šī visa varēja izbēgt. Gan MRK, gan LMA bija pietiekušās uz Padomes darba grupu, attiecīgi tur visu varēja izdiskutēt un vienoties. Kopsavilkumu par visu šo teātri varēšu pateikt pēc tam kad redzēšu to ko tālāk ZMZD virzīs.
30.augusts 2015, 17:29 | links
 
Par to iebrišanu ir tāpat, kā ar trīs līdaku lomiem, kaut kādi lohi kaut ko safantazējās, un mēģina to izbīdīt cauri. Vēl varētu saprast, ka tas attiektos standartā uz visiem ūdeņiem LV, bet izrādās, ka tur ir vesels saraksts, uz ko tas attiecas, bet ne uz visiem
Ne LMA par savu iebrišanu ne MOSP par trīs līdaku lomiem nav norādījis konkrētu pamatotu un izpētītu šo apgalvojumu mehānismu, ka tie vispār dos kādu rezultātu. Visa šo darboņu zinātne ir tikai un vienīgi pašu fantāzijas.
Tipisks piemērs ir AKM no MOSP, kad jābļauj pat 3 līdaku lomiem un ūdeņu glābšanu, tad ir pirmais, bet, kad kāds aizskar viņa hobiju un neļauj iebrist upē foreļošanas laikā tad AKM bīda sekojošus tekstus: “Bradāt pa ūdeni nav aizliegts citiem cilvēkiem, un arī meža zvēri, kopš monitorējam upes ar dabas kamerām, izrādās, rudenī seklās beržu vietas izmanto kā braslus un bradājas pa zivju ikriem bez sirdsapziņas pārmetumiem.”
Tātad ja to var darīt lielais briedis un mazā stirna AKM arī to var darīt.
Bet ne kādi pasaku fantazētāji no LMA vai MOSP, tā arī nav pagodinājuši makšķerniekus ar zinātniski pamatotām konkrētām atbildēm, kā strādās neiebrišanas mehānisms vai divu līdaku atlaišanas mehānisms un kāds būs kalkulētais ieguvums dabai un Latvijas ūdeņiem.
30.augusts 2015, 17:11 | links
 
Bračiņ,nejauc līdaku copi ar foreļu copi,tās ir divas dažādas lietas..
30.augusts 2015, 16:53 | links
 
Toni vēl piemini kā Mozambikā ķer zivis. Man personīgi ir pofig kā Zviedrijā ,Amerikā vai Itālijā. Vienmēr mūsējiem vajag salīdzināt kaut ko kā ir tur kā te. To būtu labāk salīdzinājuši un ņēmuši piemēru no attīstīto valstu ekonomikām un likumdošanām kas attiecas uz valsts apzagšanu. Ja mēs būtu Ķīnā tad neviens pat negribētu balotēties uz Saeimu - būtu lielas grūtības kādu iedabūt vispār politikā - tur par korupciju un shēmošanu ir pat nāvessods. Padomā par forelistiem,mušiņotājiem kas ir milzīga makšķernieku daļa. Ja Zvaigzne un Urmās ir pret bradātājiem tad lūdzu skaidri pasakiet ka jūs atbalstat Birkava priekšlikumu ieviest šo aizliegumu. Es esmu pret . Šaubos vai mūsu pulka MRK mušiņotāji un forelētāji būs baigi apmierināti ar tāda lieguma ieviešanu.
30.augusts 2015, 14:28 | links
 
Ālandos viss ir otrādi,no laivām pavasarī drīkst,pa ūdeni bradāt nedrīkst.Laikam jau šamie zina ko dara...Zviedru ziemeļos līdaķus speciāli ar vadiem ārā velk,lai foreļu populāciju pavairotu.
Katrā vietā savas prioritātes.
30.augusts 2015, 14:12 | links
 
Es esmu pret jauna veida aizliegumiem. Bradātāji pārsvarā ir foreļnieki ,pavasarī pa lielu ezeru reti var redzēt kādu veci pautiniekos bradājam. Domāju ka nekādu postu bradātājs kas spiningo nenodara- it sevišķi forelētāji .Cik zinu foreļniekus - tie ir jau absolūtie dabas bērni ,lai nu kurš bet tie vairāk kā jebkuri citi copes brāļi ir vistuvāk dabai un vissaudzīgāk attiecas pret saviem medību laukiem. Brakariem vispār viss pofig ,durs,bradās ,sitīs ar strāvu . Drīzāk jāpastiprina administratīvie sodi un jācīnās lai valsts vairāk finansē inspektoros ,lai vairāk seko līdzi tīkliniekiem - sevišķi Daugavā. Vasaras laikā esmu bijis liecinieks kā 20 -25 m dziļumā ir izlikti tīkli . Katrā copes reizē ir kāds tīkls aizķerts,izvilkts ,sagriezts . Pa ezeriem tādas herņas nebij - Daugavā ir absolūtais bezpreģels ! Man tagad jauna stihija - gribu savu pirmo samu izvilkt tāpēc sāku iepazīt Daugavu. Un tagad jau zinu ka visvairāk jāuzmanās no tīkliem kas tur mudž. Bradātāji ,čurātāji ūdenī ir vismazākā problēma :))
30.augusts 2015, 13:47 | links
 
Bet es jau to mēģinu pateikt.Vēl jo vairāk tādai makšķernieku organizācijai ,kura sevi dēvē par makšķernieku interešu aizstāvi.
30.augusts 2015, 12:33 | links
 
Nav man īsta viedokļa par to iebrišanu. Neesmu mušotājs vai foreļnieks. Pārsvarā copēju Gaujas lejtecē, te bradāt sanāk tikai, ķerot mailes, un pēc tam drusku- ķerot uz dzīvo.
Starp citu, esošie noteikumi (ar dažiem nieka izņēmumiem) ir gana labi. Ja vēl būtu vairāk kontroles... Kaut kādas vērienīgas izmaiņas nemaz īsti nav vajadzīgas un kur nu vēl rīkot gāganu karus par nenoķertā lāča ādas skūšanu.
30.augusts 2015, 12:28 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager