Makšķerēšanas noteikumi

Makšķerēšanas noteikumi
Ko nozīmē sākot ar nākošo licenzētās makšķerēšanas sezonu? Rudens, ziemas un pavasara sezonā tur cope būs liegta?
16.novembris 2015, 13:53 | links
 
Būtu labi, ja šo situāciju - aprakstu un aizsūtītu uz e-pastu: zm@zm.gov.lv
Šaubos vai tas izmainīs situāciju uzreiz, bet ja LM pārkāpumiem neziņo,
Paldies Zvaigzne kungam par padomu kā aizstāvēt savas makšķernieka tiesības.
Uzrakstīju vairākas sūdzības uz ZM beidzot saņēmu atbildi.
Sūdzība. Neliels izraksts no likumdošanas. Ministru kabineta noteikumi Nr.574 Rīgā 2003.gada 14.oktobrī Licencētās amatierzvejas - makšķerēšanas - kārtība III. Licencētās makšķerēšanas organizētāja pienākumi 8.2. nodrošināt makšķerēšanas licenču pieejamību, kā arī makšķerēšanas licenču realizāciju ūdenstilpju tuvumā tajās dienās, kad ir atļauta makšķerēšana, kā arī vietējos laikrakstos un attiecīgās pašvaldības sabiedriskajās vietās sniegt rakstisku informāciju par licenču realizāciju; Izraksts no Stropu ezera licencētās makšķerēšanas nolikuma. Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.2 Daugavpilī 2015.gada 30.janvārī (prot. Nr.2, 6.§) Saistošie noteikumi par Daugavpils pilsētas Lielā Stropu ezera licencētās makšķerēšanas nolikumu 14. Licenču izplatīšanas vietas: 14.1. šī nolikuma 8.1. - 8.4.apakšpunktos minētās licences - KSP, darba dienās no pulksten 8.00 līdz 17.00, vai interneta vietnē www.epakalpojumi.lv; 14.2. šī nolikuma 8.5.apkašpunktā minēto licenci - KSP, darba dienās no pulksten 8.00 līdz 17.00, uzrādot dokumentu, kas apliecina šīs personas tiesības saņemt šādu licenci.
Tagad situācijas apraksts par 14 p. kas notiek praksē. www.epakalpojumi.lv nav atvērti licences iegādei. Vienīgā vieta saņemt licenci ir Daugavpils centrā, pārdot tās pēc šādas kārtības izraksta rēķinu, izsniedz tev, uz vietas rēķinu apmaksāt nevar jo nav termināla tāpēc to jāapmaksā bankā ar visām komisijām kas divreiz pārsniegs dienas licences cenu, tad ar apmaksu atpakaļ un licenci dabūsi. Pats kantoris pilsētas centrā, par tuvumu ezeram nevar būt pat runas. Pēc makšķerēšanas atkal jādodas uz kantori Saules ielā 5A, Daugavpilī ziņu sniegšanai par lomu. Tātad vienas dienas licences iegādei četras reizes ir jāapmeklē licencētās makšķerēšanas organizētājs, un vis tas darba laikā. Sakarā ar to ka licencētās makšķerēšanas organizētājs rupji pārkāpj Daugavpils pilsētas Lielā Stropu ezera licencētās makšķerēšanas nolikumu jau ilgāku laiku pieprasu apturēt LM Lielā Stropu ezera. Par veiktajām pārbaudēm un darbībām vēlos saņemt rakstisku atbildi pēc būtības uz adresi ………. Daugavpilī. Jau iepriekš paldies par atbildi. V.U.

Atbildot uz Jūsu 2015.gada 9.oktobra un 28.oktobra e-pasta vēstuli (reģ. ZM 12.10.2015., Nr. D-194/2015.un 29.10.2015. Nr. D-204/2015) informējam, ka Zemkopības ministrija ir sazinājusies ar licencētas makšķerēšanas organizētāju - Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādi "Komunālās saimniecības pārvalde" un noskaidrojusi, ka Jūsu vēstulē minētais par licenču iegādi atbilst patiesībai, licences makšķerēšanai Lielā Stropu ezerā pašlaik nevar iegādāties portālā www.epakalpojumi.lv un ezera tuvumā, bet tikai tieši no organizētāja. Papildus vēlamies atzīmēt, ka lomu uzskaites tabulas viena mēneša laikā pēc licences derīguma termiņa beigām var nosūtīt arī pa pastu, un tās obligāti nav jānodod organizētājam personīgi.
Zemkopības ministrija ir brīdinājusi organizētāja pārstāvi, par to, ka pilnībā nav nodrošinātas spēkā esošo Ministru kabineta 2003.gada 14.oktobra noteikumu Nr.574 "Licencētās amatierzvejas- makšķerēšanas kārtība" prasības un, ja minētie trūkumi netiks novērsti viena mēneša laikā, Zemkopības ministrija griezīsies Daugavpils pilsētas pašvaldībā ar lūgumu pārtraukt pašvaldības saistošo noteikumu tālāko darbību, ņemot vērā, ka pašvaldība ir atbildīga par licencētās makšķerēšanas ieviešanu saskaņā ar šiem noteikumiem.
Licencētās makšķerēšanas organizētājs ir informējis ministriju par to, ka ir noslēdzis līgumu ar licenču izplatītāju internetā, ka tiek veikti darbi, lai labiekārtotu glābšanas dienesta staciju un varētu nodrošināt licenču tirdzniecību tieši pie ezera sākot ar nākošo licencētās makšķerēšanas sezonu, kā arī par to, ka ir veicis nolikumā paredzētos pasākumus līdaku krājumu pavairošanai un ielaidis ezerā līdaku mazuļus.

Ar cieņu,
Normunds Riekstiņš
Zemkopības ministrijas
Zivsaimniecības departamenta direktors
Tālrunis *****
16.novembris 2015, 13:14 | links
 
Varbūt ne gluži pareizā tēma, bet šī populārāka!
Kārtējais maliķis, Babītes ezerā, izrādās, ka jau gada laikā, iepriekš pieķerts ar līdzīgu pārkāpumu, ar n-to metru maluzvejas tīklu daudzumu!!? Līdzīgas situācijas notiek patstāvīgi!
VVD pirmkārt, un jebkurai citai, Sabiedriskai Makšķernieku organizācijai ir, kāda likumdošanas iniciatīva!
Kādēļ nevar ieviest izmaiņas APL un KPL,KL, lai attiecīga mēra maluzvejniekiem, līdzīgi, kā dzērāj šoferiem, ja gada laikā ir atkārtots pārkāpums, tiek piemērots attiecīgais krimināllikuma pants, un attiecīgi, iestājas kriminālatbildība...!?
Pauti nost...!
Joks...!?
14.oktobris 2015, 20:22 | links
 
kutis-pazīstama nodarbe , motokross, līdz 91.gadam niekojos arī.
10.septembris 2015, 16:07 | links
 
Paga, paga !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Te nju tie man skiet celi biski atskiras !!!!!!!!!!!
Ta par ko mes runajam ?????
Par nirsanu
Par nirsanu ar medibu elementiem !!!
Vai vis kopa............. ka modernie tie kokteilji............. samet visu blenderi un tik jauc kopa..........
Atklati sakot nekad nesmu isaja bet tik raibaja muza redzejis sezam akvalangistu skumji sezot uz laipinas ar makskeri rokaas !!!!!!! ( pat bildes nje ) :-))))))))))
10.septembris 2015, 14:32 | links
 
kutis- nu man te daži pensionāri medī kam ap 70 gadu un bez problēmām uz 8m nirst, nekad nav par vēlu sākt to nodarbi un veselībai ieteicams. Arī gribētu akvalangu tā pat papeldēt, bet maciņš vēl neatļauj iepirkt.

Malikis2011, 10.septembris 2015, 13:17


Motokrosā sačakarēju muguru tāpēc par peldēšanu bija jāaizmirst ;)
10.septembris 2015, 14:14 | links
 
Malikis2011 !!!!!!!!!!!!!!!
Ko nju es vel te piekritisu vai njeee..........Nje es tas zusus alas smiltis esmu redzejis, nje galvu ar tam jusu brillem lielajam iznjemot bernibu zem udens baazis.........
Vienkarsi saku to ko zinu no cilvekiem kam es ticu un uzticos..........
Cik noprotu no viena sejienies teikta....... ka zutis nenaksnjo smiltis ( vai vismaz dienas laika nenogulj tajas diendusu ), bet ka lakstigala........... dienas vidu pavada debesis, vai ligzdas kokku galos..........
Betko ta man prastam dabas bernam zināt un strideties !!!!!!!!!!! tie copes istebie zinataji no ofisa raidot kopa ar mammu googli taks visu labak zina par zuusu parraduemiem diendusu gulot.......
p.s. Pomalkivaju v trubku.
10.septembris 2015, 13:28 | links
 
kutis- nu man te daži pensionāri medī kam ap 70 gadu un bez problēmām uz 8m nirst, nekad nav par vēlu sākt to nodarbi un veselībai ieteicams. Arī gribētu akvalangu tā pat papeldēt, bet maciņš vēl neatļauj iepirkt.
10.septembris 2015, 13:17 | links
 
:)))
10.septembris 2015, 12:33 | links
 
No malas izskatās ne līdaku sammits (to maliķis rakstīja), bet kaķu...
10.septembris 2015, 12:22 | links
 
Maliķi 100%
Jaunībā arī ar zemūdens medībām nodarbojos un naktī ar lukturi nav problēma tikt pie jebkuras zivs .
Tā sanāk pārāk negodīga cīņa un tāpēc kad kļuvu par Delfins kluba biedru un radās iespēja tikt pie akvalanga nomainīju harpūnu uz zemūdens boksu un šāvu ar objektīvu.Zem ūdens ir neiedomājami skaisti skati klusums un miers.
Tagad jau daiveru kustība ir pavisam citā līmenī-mazliet pat skauž ka agrāk nebija tāda līmeņa aprīkojuma.:))
10.septembris 2015, 12:15 | links
 
Kas var būt labāks par zemūdens medībām, klusums un miers, domas tikai par peldēšanu, liels akvārijs apkārt ar zivīm vari paskatīties kā dabiskā vidē zivis uzvedas, šodien pat redzēju trīs līdakas samitu bija uztaisījušas, kaut ko pārsprieda trīsstūri nostājušās, plaudēni barību meklēja pa apakšu, līnis lēnām nekur nesteidzoties pa zālēm peldējās, smuks asaris zālēs malā maili gaidīja, mazie asarēni pa apakšas zālēm salīduši deguni tik ārā.
9.septembris 2015, 23:43 | links
 
EDIITIS es berniba ari ar trubiņu un pleznam bleņojos -pat paštaisita harpuna bija . bet laiki mainas un likumi-tikumi ari ;(
9.septembris 2015, 23:25 | links
 
Sveiciens visiem ,
MALIKI 2011 izradas tadi agregati ari kurzeme saglabajušies - un pat darba kartiba :(
9.septembris 2015, 23:20 | links
 
plesigais- tas gadījumā nebija Daugavā pie robežas, tur vēl izmanto padomju akvalangus kontrabandas cigarešu pludināšanā, vairāk nav nācies citur tos agregātus redzēt.
8.septembris 2015, 22:54 | links
 
Plēsīgais, tie nav zemūdens mednieki, bet maliķi- par tādiem zvani uzreiz Pašvaldības policijai, VVD ...da kaut valsts policijai-arī tie paņems "pie dziesmas"
Tici man, tādus neaizstāvēs mednieki- drīzāk pat paši ziņos par tādiem "imidža" bojātājiem!
Tev jau ar radies iespaids- ka tās ir normālas zemūdens medības! :(
8.septembris 2015, 22:49 | links
 
Maliķi, necepies un netērē laiku šādu "gudriķu" izglītošanai- viņš ne tikai nezina elementāras lietas, ka zuši smiltīs alas netaisa ("gudriķim" tikai viena ala- "cepumā" zināma :( ) un ka Horens(kuru zinu labāk par rakstītāju) ir tīrs daiveris/instruktors+fotogrāfs un Latvijā nav jau daudzus gadus), bet pat pāris vārdus bez kļūdām nevar salikt kopā, nemaz nerunājot par izteikšanās stilu!
Vienīgais, man personīgi, žēl ka šādu "gudrīšu" tekstus daudzi uztver nopietni! :(

Hotentot- to krējumu nosmelt nemaz nav iespējams- ar copeni(dažādās variācijās) noķert var vairāk un lielākas! Protams ir izņēmumu gadījumi, kad trāpies pareizajā laikā un vietā- nu tāpat kā ar makšķeri! Par paņēmiena izvēli- katram savs-citam māte, citam meita :) toties liekais svars kā pazūd :D:D:D
8.septembris 2015, 22:43 | links
 
Sveicinati.
paldies tiem , kas atbildeja .
Netaisos no normala copmaņa (ar pašcieņu un godu ) parmesties uz zemudens medibam , vienkarši palika interesanti , kas , kur un ka . iemesls ļoti vienkarš . tuvakaja udenskratuve tika noverotas zemudens medibas nakts laika , pielietojot padomju laika divu balonu akvalangus .
P,S rodas jautajums - vai tiešam mes esm tada bada un vai musu berniem un mazberniem ari kas paliks .
8.septembris 2015, 22:39 | links
 
Es atceros tādu kā diskusiju te vai kaut kur citur par zemūdens medniekiem. Man ļoti patika viena cilvēka (šķiet, pat zemūdens mednieku ne lielākā drauga) komentārs: "Veči, ja tas cilvēks bez balona ienirst 8 m dziļumā, kur vēl nez kāda redzamība, atrod to zuti, nošauj un iznirst, vai viņš tiešām to zuti nav pelnījis?"

It kā jau es esmu makšķernieks, kam vajadzētu nīst visus konkurentus, ka nosmeļ krējumu, bet, atšķirībā no elektriķiem vai murda licējiem upes vidū, zemūdens medniekam (ja nedarbojas ar skābekļa balonu) vai žebērkļa "operatoram" par spēju darīt savu darbu vien jau grūti ko pārmest. Jaunībā pats ar žebērkli esmu niekojies. Neko prātīgu tā arī nedabūju, bet, atšķirībā no daudziem vaimanātājiem, man ir skaidrs, kā tā lieta notiek un varu droši apgalvot - nav tas ne tuvu tā, kā apraksta - nostājos dajebkur, piedūru maisu lašu un stenēdams mājā gāju.
8.septembris 2015, 22:19 | links
 
Smols- Nu piekrītu, Tad neraksti par jomu ko nepārzini.
8.septembris 2015, 18:52 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager