Kūpinātavas

Koroce.. a davai Tautiesi pa nopietnam !!!!!
Savadak politikas foruma tada apsaukasanas vien ira.....
Koroce.. lieta laba, ka ar parastu spaini-VEDRO, kupinat, zavet zivis kauc kur vieta X, .. tobis talju no majam............
Reals manis rokas turams zurnals "Priusadebnoje hozjaistvo "
No 5 1985, izdevejs 'Agropromizdat '
Podpisanio k pecati 30.07.85
Iespaidiga tiraaza !!!! 3 369 430 ( cipari kauc kadi )
Mans brivs tulkojums, censoties neatkapties no originala teksta krievu mele.
Sadalja 'Citaitje-izucaitje '
Gribas kopconuju ribu uzeest???, bet pa rokai nava kupitatavas-KOPTILNJA....
Nje beda Tautu deeli ............
Atrodiet dzelzs spaini ar vaku...
Biezums ieteicams 8-10 mm ( cipari kauc kadi )
Parupejaties par malku.
Malkai deres alksnis, berzs bez saknem,rudens parpalikumi pec auglu koku nozagesanas ( burzuji kauc kadi )
Panjemiet stieples, iztaisiet divus aplus
Pirmo zemako, lieciet taja VEDRO ,apm 1-3 no apaaksas.
Otra 2 tresdalas no apaksas.
Izveidotos stiegru, ( "prutja' originala ) apvijiet ar mikstu stiepli, lai sanak tjipa tiklins ( setka )
Taga sagatavojiet zivis ( burzuji odnako ??)
Uzskerdiet, iztiriet ieksas, noskalojiet, saberziet ar sali.
Izkariet ara pasust svaiga gaisa pussstundu.
Tad.............. 'perevjazte spagatom "!!!!!
Kas ir tas spagats...... vesture kluse.....;-))))
Stasts iet taljak...................
Lieciet spaini apaksejo rinkji, uz ta tiklina zivis ( a ja nava to zivju ?? )
Koroce , lieciet otru rinkji ar to setku no provolkas, uz ta vel zivis ...
Pakariet mineto tjuningoto spaini-VEDRO virs ugunskura liesmam...
Ciki-piki. pec 40 min zives gatavas esanai....
Nonemiet katlu ( laikam obligati )
Atveriet vaku ( izbadejusiem ieteicams )
Un te jums ir ... 'zolotaja ribka '-'domasnijs delikatesis ", vot gatavs laikam.............
Tapat var ari kupinat galas gabalinus, vai desinjas , bet.......... tad tas VEDRO ... virs uguns jaturot kadu stundu..........
Koroce Tautiesi....Bon apetit.........
P.S. A ja Bauriem nava ta 'VEDRO 'un nav ko taja likt ieksa......................????
Par to gan Tautiesi sikakas instrukcijas njera.....
Mani par indetaju neapsaukat........."Za sto kupil, za to prodal '
Pretencijas pie ta 1985 zurnala numura redkoleegijas ;-))))))))))
8.jūlijs 2016, 15:34 | links
 
nu jā, aizmirsu piebilst. Uzstiepju uz koka rāmīša un bēdu nezinu, pie tam viegli tīrās. Man ir tas ar 5mm aci un 0,6mm stiepli.
30.maijs 2016, 19:04 | links
 
Nu ko vīri cepās? Es piemēram izmantoju šos sietus abām kūpinātavām un nav ne no cinka jāmirst, ne no alus(brāgu gan nebrūķēju) :D
http://www.metaluveikals.lv/lv/metals/nerusejosa-terauda-tehniskie-audumi
30.maijs 2016, 19:01 | links
 
Sveiki,

Vai šeit ir kāds meistars kas kūpinātavai varētu uztaisīt restes no pareizām mateirāla ? Izmērus iedotu.

Lūdzu PM.

holmz, 30.maijs 2016, 09:34

Man arī tas būtu aktuāli, ja kas tad man arī pm :)

turbo, 30.maijs 2016, 13:37
Nopērciet būvmatriāla veikalā resti un darīts var pat cinkoto tikai pēc tam apdedzin un miers, kūpinātavā nekad nebūs tāda temperatūra lai sāktu dalīties cinks ārā...un kūpinātavas kas tirgojas tām ar restes ir cinkotas ,bet tikai ar elektrocinku.....lemjat paši

Lauritio, 30.maijs 2016, 14:57


Nezinu pie kādām temperatūrām tas cinks sāk dalīties ārā, bet zinu gadījumu, kad čalis uzbrūvēja brāgu cinkotajā kannā, pēc nedēļas to brāgu "izlietoja uzturā" (bez destilācijas) un slimnīcā izlaida garu pēc 3 dienām ... nu tās tā, viela pārdomām par to cinka izdalīšānās temperatūru ...

Archey, 30.maijs 2016, 15:38

Te ir divi jautājumi vai nu brāgas bija par daudz vai ar cinks ;) domāju ka pirmais un akna to brūža spērienu neizturēja :)
30.maijs 2016, 18:53 | links
 
Gadiem dzeram ūdeni,smeltu cinkotiem spaiņiem,tecējušu pa cinkotām caurulēm,un neviens vēl nav nomiris vesals!
Domāju,ēdot kūpinājumu,saņemam bezopirēna kaitīgo devu vairāk nekā cinka.
30.maijs 2016, 17:56 | links
 
Archey,protams,cinks nav nekas labs,bet siets apkvēpst un zivs ādu metam laukā,dūmi nav brāga...
30.maijs 2016, 17:33 | links
 
Es rāmjus taisīju no koka līstītēm, saurbu caurumus un sadzinu iekšā nerūsējoša tērauda stieples iesmiņus. Ideja tāda, ka tos iesmiņus var pagriezt, ja zivs vai gaļa pielipusi. Sanāca baigi OK, un nekāda cinka.
30.maijs 2016, 16:10 | links
 
Sveiki,

Vai šeit ir kāds meistars kas kūpinātavai varētu uztaisīt restes no pareizām mateirāla ? Izmērus iedotu.

Lūdzu PM.

holmz, 30.maijs 2016, 09:34

Man arī tas būtu aktuāli, ja kas tad man arī pm :)

turbo, 30.maijs 2016, 13:37
Nopērciet būvmatriāla veikalā resti un darīts var pat cinkoto tikai pēc tam apdedzin un miers, kūpinātavā nekad nebūs tāda temperatūra lai sāktu dalīties cinks ārā...un kūpinātavas kas tirgojas tām ar restes ir cinkotas ,bet tikai ar elektrocinku.....lemjat paši

Lauritio, 30.maijs 2016, 14:57



Nezinu pie kādām temperatūrām tas cinks sāk dalīties ārā, bet zinu gadījumu, kad čalis uzbrūvēja brāgu cinkotajā kannā, pēc nedēļas to brāgu "izlietoja uzturā" (bez destilācijas) un slimnīcā izlaida garu pēc 3 dienām ... nu tās tā, viela pārdomām par to cinka izdalīšānās temperatūru ...
30.maijs 2016, 15:38 | links
 
Rāmīti tāpat jāsametina,man agrāk mucā bija kažokzvēriņu pītais siets,aplis no 8mm stieņa,sieta malas ap to aplocītas...Pirmais siets balstījās uz atdurēm mucā,otrais karājās āķos...
30.maijs 2016, 15:11 | links
 
Sveiki,

Vai šeit ir kāds meistars kas kūpinātavai varētu uztaisīt restes no pareizām mateirāla ? Izmērus iedotu.

Lūdzu PM.

holmz, 30.maijs 2016, 09:34

Man arī tas būtu aktuāli, ja kas tad man arī pm :)

turbo, 30.maijs 2016, 13:37

Nopērciet būvmatriāla veikalā resti un darīts var pat cinkoto tikai pēc tam apdedzin un miers, kūpinātavā nekad nebūs tāda temperatūra lai sāktu dalīties cinks ārā...un kūpinātavas kas tirgojas tām ar restes ir cinkotas ,bet tikai ar elektrocinku.....lemjat paši
30.maijs 2016, 14:57 | links
 
Sveiki,

Vai šeit ir kāds meistars kas kūpinātavai varētu uztaisīt restes no pareizām mateirāla ? Izmērus iedotu.

Lūdzu PM.

holmz, 30.maijs 2016, 09:34


Man arī tas būtu aktuāli, ja kas tad man arī pm :)
30.maijs 2016, 13:37 | links
 
Sveiki,

Vai šeit ir kāds meistars kas kūpinātavai varētu uztaisīt restes no pareizām mateirāla ? Izmērus iedotu.

Lūdzu PM.
30.maijs 2016, 09:34 | links
 
to pensis
Es ver caur acīm, bet kādas 20-30 minūtes kūpin ar pilnīg valēj vāk līdz astītes reņģēm pilnīgi sausas,lūst. kad viņas tā lēnām nožāvē, tad ād paliek stingrāk un nekrīt zivis lejā kad uzdod žaru. Tad sit vāk ciet un palēnam dod virsū.
23.maijs 2016, 20:59 | links
 
Zēni,kurš māk reņģi kūpināt? Es iekāru uz metāla stieples 4 mm,caur acīm, 140 grādos. veros pēc min. 30- puse nokritušas! Nu kā tā?Pārējas kūpēja stundu 20min! Karpa jau sen būtu gatava!

pensis, 5.maijs 2016, 20:13


es daru tā:
1. neduru vis caur acīm, bet caur žaunu vākiem, ZEM acīm. Lučiem duru caur žokli un pieri
2. kad uzlieku, tad nedodu baigo karstumu, bet ar puspievērtu vāku kūpinu minūtes 20
3. pieveru vāku un vēl minūtes 20 un gatavs!
23.maijs 2016, 17:35 | links
 
Par mizu varu tikai piekrist!!!
23.maijs 2016, 17:30 | links
 
Protams, ka vajag slapju, bet ne jau skaidas. No mizas tas rūgtums rodas.
23.maijs 2016, 17:22 | links
 
Es pirmos kupinajumus ar meginaju ar sausu malku. Izgāzu pasākumu.

Tiklīdz pārgāju uz 100% slapju alksniti, tā cita lieta. Protams, čakars lielāks, bet kupinājums pēc izskata tagad ir ēdms, nevis ārā metams. A garša jau no marinādes, tur tika dūma garšinņa klāt nākusi.

Sweiki. 6dien pirmo reizi kūpināju vistu šķiņķīšus! Kūpināju ar sausu alksni un uz beigām ar slapju( zaļu) un pa virsu uzmetu slapjas skaidas. Vistai bija tada neliela rūgtuma garša un āda bija nenormāli sīksta? Galja pati bija ljoti mīksta. Kas varēja būt nepareizi?

Nauris0404, 23.maijs 2016, 12:25
23.maijs 2016, 16:53 | links
 
Visiem kūpinājumiem būs rūgta āda un pacieta.Kūpināšana nav ne cepšana,ne grilēšana.
23.maijs 2016, 16:11 | links
 
Rūgtums no slapjās skaidas, no mizas.
23.maijs 2016, 14:41 | links
 
Sweiki. 6dien pirmo reizi kūpināju vistu šķiņķīšus! Kūpināju ar sausu alksni un uz beigām ar slapju( zaļu) un pa virsu uzmetu slapjas skaidas. Vistai bija tada neliela rūgtuma garša un āda bija nenormāli sīksta? Galja pati bija ljoti mīksta. Kas varēja būt nepareizi?
23.maijs 2016, 12:25 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager