Zivju pagatavošanas receptes

Vimbu kāds ir cepis? Kā to labāk izdarīt? Domāju bez filēšanas lai nav tās asakas tik daudz jūtamas...
tiešām tikai iegriezumi jātaisa un būs labi? Nav ēsta vēl , bet dziļajā saldēšanā gaida cepešpannu :)
3.maijs 2017, 18:01 | links
 
Piemirsu par tomātu pastas daudzumu uz tiem 2kg. Vajag ap 200g.
10.marts 2017, 22:36 | links
 
Tuvojās asakaino vimbu laiks. Recepte kā riktīgi asakainas vai sīkas zivteles pagatavot garšīgas un nebūtu jācīnās ar asakām.
Notīrām no spurām, galvām, iekšām un zvīņām . Apcepām . Ņemam burkānus, sarīvējam uz rupjās sakņu rīvēs . Apcepam līdz paliek tie burkāni gandrīz sausi . Ņemam sīpolus un apcepam līdz paliek caurspīdīgi. Burkāni un sīpoli jācep atsevišķi, vēlams krietnā eļļas daudzumā, bet ne uz pārāk lielas uguns , lai nepiedeg. Gan sīpolus gan burkānus vēlams pēc cepšanas metāla sietiņā nospiest no liekās eļļas. Apceptos sīpolus un burkānus liekam kāda trauciņā un sajaucām ar tomātu pastu. Pastai ir jābūt tīrai , nevis tādai kā Spilvas kur , laikam sastāvā ir vis kaut kas un uzrakstīts ka tomātu pasta 70%. Īstā ir uzrakstu par 99%. Ņemam apceptās zivis un liekam ātri vārāmajā katlā . Vēlams salikt zivis ‘’uz kants’’ . Uzlejam saliktajām zivīm virsū ūdeni līdz nedaudz virs zivīm. Pielejam nedaudz etiķa Liekam uz uguns, bet vāku pagaidām neliekam virsū. Kad saturs sāk tā pa īstam vārīties, tik tad , uzmanīgi, katla vidū ieberam cepto burkānu, sīpolu un tomātu pastas maisījumu. Fiksi taisām ciet katlam vāku un kad sāk strādāt tvaika vārsts, noregulējam siltumu, lai tik knapi šņāktu . Pēc 30-40 min slēdzam laukā siltumu un gaidām kad nokrīt spiediens. Tālāk... es parasti atveru karstam vāku un samaisu. Nu dažreiz tie sīpoli ar burkāniem tā īsti nesamaisās kopā ar zivī karsēšanas laikā. Protams , zivis ‘’sabirzt ‘’ kā zivju konservos, bet.. Nu sanāk dikti labs ēdiens, kur pat lielās asakas 3kg karpai neatradīsiet ( precīzāk būs tikpat mīkstas ka pati zivs). Kāpēc nedrīkst likt klāt uz reiz pastu un samaisīt ar zivīm? Nu ar garantiju piedegs , kamēr aiztaisītais katls uzkarsīs līdz nāk tvaiks.
Cik un ko daudz? Man lielam katlam – 2kg notīrītie liemeņi, pus kg burkānu, pus kg sīpolu , trīs karotes etiķa ( var arī nelikt, ja pasta paskāba) . Sāls ap 30 gramiem ( ja zivis vispār nesāla pirms cepšanas) un 30 gr cukura. Uz reiz saku, ja nav burkānu, nekas labs nesanāks. Nezinu kas ir tajos burkānos , bet apcepti dot riktīgi labu garšu zivīm. Šādi var gatavot arī prastas reņģes- sanāks īsta delikatese.
10.marts 2017, 22:34 | links
 
Ja grib kā konservantu, tad to produktu pirms ēšanas vajag nomērcēt tīrā ūdeni... Nu sāls kā konservants pa īstam darbojās riktīgās dozās. Ja taisa autoklāvā, tad var arī bez sāls. Drīzāk vajag ko pielikt lai būtu tas produkts skābens ( zivīm tiri labi der tomātu pasta). Un ne jau tik garšai , bet ja nav tā kā vajag nosterilizējies , tad neskābā bezgaisa vidē var savairoties botulisma mikrobs, kas izdala vienu no spēcīgākajām indēm. Tāpēc arī ne pārāk ieska aizrauties ar gaļas konservu taisīšanu mājās. It sevišķi bez autoklāva. Neizkarsēsi kā vajag... un vari dabūt galu. Visādos gurķu konservos liek etiķi- tur pēc definīcijas tas botulisma mikrobs nevar dzīvot.
9.marts 2017, 16:38 | links
 
Bet tad to sāli liek tikai garšas pēc!? vai tomēr kā konservantu!
9.marts 2017, 16:25 | links
 
Jā, tās veco laiku receptes, tipa likt x tējkarotes sāls... Nu padomjlaikos nebija dižā izvēle sālij-visa bija vienāda (un tējkarotes arī štancēja pēc vien izmēra). Tagad... dažāda maluma sāls, attiecīgi tā tējkarote var saturēt dažādus gramus. Nu arī, vecos laikos nebija precīzu svariņu, kas sver gramus. Mūsdienās- vajag dozēt gramos. Garša vienmēr būs vienāda. Cepjot vai marinējot vajag no 12 līdz 15 gramiem sāls uz 1kg gaļas/zivs . Ja marinē, tad sveram to gaļu/zivi kopā ar marinādi un tad sveram sāli . Ja gribāt taisīt mazsālītu lasi, tad vajag 20-26 gramus sāls uz kg ( un cukuru no 20 līdz 40g) . Protams garšas īpatnības katram savas, bet vienreiz uztaisiet to ko gatavojat nosverot , un turpmāk vienmēr būs vienāda garša. Svariņi, kas sver grama daļas, Aliexpress maksā kādus 5-7 eur. Nopērkam un būs ''laime'' Paša produkta svēršanas svari(sver kādus 3-4kg) ir nopērkami katrā saimniecības bodē.
9.marts 2017, 16:13 | links
 
Priekš gaļas tējkarotīte normāli ,tas ir uz 0.5l puskilo gaļas ,pēctam vari savai gaumei vairāk vai mazāk.
9.marts 2017, 14:22 | links
 
Sveiki!

Varbūt kāds ieviest skaidrību, kam nepieciešams tik daudz sāls, kad taisa zivju un gaļas konservus autoklāvā! praktiski visās receptēs un 0,5l burku paredz tējkarotes sāls, bet tad zivs vai gaļa konservi sanāk diezgan sāļi, bet piemēram 1/3 tējkarotes un tad ir labi!

Vai sāls domāts kā konservants, lai konservi ilgāk stāv??
Vai arī kā garšas pastiprinātājs un cilvēkiem garšo tik sāļš produkts!??

Paldies

gundar, 9.marts 2017, 13:59

labāk skaties receptes kur mēra produktus gramos, ar 5 gr jāpietiek
9.marts 2017, 14:12 | links
 
Sveiki!

Varbūt kāds ieviest skaidrību, kam nepieciešams tik daudz sāls, kad taisa zivju un gaļas konservus autoklāvā! praktiski visās receptēs un 0,5l burku paredz tējkarotes sāls, bet tad zivs vai gaļa konservi sanāk diezgan sāļi, bet piemēram 1/3 tējkarotes un tad ir labi!

Vai sāls domāts kā konservants, lai konservi ilgāk stāv??
Vai arī kā garšas pastiprinātājs un cilvēkiem garšo tik sāļš produkts!??

Paldies
9.marts 2017, 13:59 | links
 
Vīri padalās ar receptēm, kā labāk samarinēt Peipusa raudu.
Paldies jau iepriekš :)
17.janvāris 2017, 20:07 | links
 
Pildīta karpa cepeškrāsnī.Jau vairāk kā 10 gadus top recepte ciemiņiem.Ņem karpu 1,5-4kg.Notīra zvīņas,izķidā caur vēderu,izņem žaunas(kādreiz ķidāju caur muguru lai pildījums nekrīt ārā,bet caur vēderu pildod arī normāli turās iekšā)sarīvē ar sāli un pipariem,gan no āras, gan no iekšas un ieziež ar majonēzi(francis provansas),šapilda pildījumu un cepeškrāsnī iekšā.Pildījums:sagriež sīpolu un cep bieži apmaisot, pievieno sāli un piparus,kad paliek caurspīdīgi (gatavi)pievieno 1\3paciņu majonēzes,samaisa un minūtes 3 pasautē,tad atdzesē un pilda karpā.Ja pildījums paliek pāri, saliek blakus karpai cepeškrāsnī.
30.decembris 2016, 23:19 | links
 
Reņģes arī kūpina ar iekšām,voblas arī gatavo neķidātas,pirmsnārsta,protams,pēc tam vajadzētu tīrīt...Un vispār,katram sava gaume un iespējas,viens katru rītu ēd auksti kūpinātas foreles un pālijas,cits pie divlitrenes piekož kūpinātu plinderīti,bet tas netraucē vienam otru augstprātīgi pamācīt,tas BL kungam....Par garšu runājot,apm.20 % cilvēku ir labi attīstītas garšas sajūtas,5% izcilas,pārējiem-nekādas,sāļu no salda atšķir,škābu no rūgta...un viss...
30.decembris 2016, 22:06 | links
 
Jā ,eksperiments drosmīgs,-samest uz restēm netīrītus plinderīšus, to ne katrs var iedomāties...:)

Tonis, 30.decembris 2016, 21:45


doma bija atdot sunim,:)kātad atdevu gan :0
30.decembris 2016, 21:49 | links
 
Jā ,eksperiments drosmīgs,-samest uz restēm netīrītus plinderīšus, to ne katrs var iedomāties...:)
30.decembris 2016, 21:45 | links
 
tīrot dīķi zivju kūpināšanai bija tik daudz ka nebija kur likt,bet ne par to,finierīšus bija žēl mest laukā ,tāpēc sametu uz restēm netīrītus,neticēsiet,iznāca vienkārši super,sulīgas,iekšas bija sarāvušās un garšu nemaz neietekmēja,tākā ekspermentējiet,ne asakas...un lai zivs nepiedeg.
30.decembris 2016, 21:20 | links
 
ka atvertu gramatu ar visu galvu,tik bez zhaunam
30.decembris 2016, 19:30 | links
 
30.decembris 2016, 19:05 | links
 
Sushnjak Tu vinju kā atvērtu grāmatu liec cepeškrasnī, vai tikai izkjidātu? Un vēl viens jaut par galvu? Kaut kur lasiju, ja cep kā atvertu gramatu galvu negriež, lai visas sulas tek iekšā.. Usi, labs:))))) Gribi, lai kādam no karpniekiem ar sirdi slikti paliek pēc receptes uzprasīšanas:)))
30.decembris 2016, 18:43 | links
 
Tepat blakus draudzīgais karpistu forums,apjautājies, tur pieredzes gana;)
Pats cepu līdzīgi kā fotoreceptes.lv,bet ar zvīņām, uz restes.
30.decembris 2016, 18:30 | links
 
man patik cepeshkrasni,samarine ar garshvielam ka pats velies,nakti janostav,tad cep cepeskrasni kamer bruna,pa to laiku sarive sieru,izspied kiploku un sajauc to visu ar majonezi bljodinja,tad kad karpa bruna izvelc apsmere ar to zapti un baz ieksha atpakalj,kamer viss izkusis,nu kautka ta,man ljoti garsho un visi kas megjinaja,ja gribi vel kautko liec klat pie majonezes,kas pasham patik
30.decembris 2016, 18:23 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager