Foreles

Kādus guļammaisus varētu ieteikt dodoties copes pārgājienos gar upēm? Dūnu nevaru pacelt, tāpēc skatos uz sintētiskajiem, kaut ko tādu ar kuru būtu komfortabli vasarā.

vildboy, 20.marts 2017, 15:28


http://www.arsenal.lv/lv/kempinga-piederumi/gulammaiss-snugpak-travelpak-2
20.marts 2017, 20:50 | links
 
Kādus guļammaisus varētu ieteikt dodoties copes pārgājienos gar upēm? Dūnu nevaru pacelt, tāpēc skatos uz sintētiskajiem, kaut ko tādu ar kuru būtu komfortabli vasarā.

vildboy, 20.marts 2017, 15:28


http://www.milcamp.eu/ekipejums/tropen-185
20.marts 2017, 20:46 | links
 
Kādus guļammaisus varētu ieteikt dodoties copes pārgājienos gar upēm? Dūnu nevaru pacelt, tāpēc skatos uz sintētiskajiem, kaut ko tādu ar kuru būtu komfortabli vasarā.

vildboy, 20.marts 2017, 15:28


Viss atkarīgs no budžeta,bet tīri vasaras guļammaisus vieglus un kompaktus var dabūt par samērā zemiem cipariem.
20.marts 2017, 20:44 | links
 
Kādus guļammaisus varētu ieteikt dodoties copes pārgājienos gar upēm? Dūnu nevaru pacelt, tāpēc skatos uz sintētiskajiem, kaut ko tādu ar kuru būtu komfortabli vasarā.
20.marts 2017, 15:28 | links
 
Domāju ka bez dalīšanas, augša/leja kopā varētu sanākt apmēram skaitlis 150+. Tur arī ieskaitītos upes un dižstrauti kurās foreles ienāk tikai lietainās vasarās vai uz nārstu.

Kāds ir apkopojis Latvijas foreļupes? Ja lielākās upes sadala posmos "augštece/lejtece", tad kopumā man izdevās saskaitīt 145 upes vai to pamatposmus, kuros meklējama, ķerama un, protams, atlaižama šī zive.

juritsm, 20.marts 2017, 12:46
20.marts 2017, 13:56 | links
 
Kāds ir apkopojis Latvijas foreļupes? Ja lielākās upes sadala posmos "augštece/lejtece", tad kopumā man izdevās saskaitīt 145 upes vai to pamatposmus, kuros meklējama, ķerama un, protams, atlaižama šī zive.
20.marts 2017, 12:46 | links
 
Sveiciens visiem, kurus interesē strauta foreļu un alatu makšķerēšana Latvijas mazajās upēs ar mušiņmakšķeri.
Iespējas uzdot jautājumus Latvijā zināmiem makšķerniekiem, ekspertiem, sportistiem. Sarunas par inventāru, tehnikām un mušām, apmaiņa ar informāciju ir te:
https://www.facebook.com/groups/778003432337965/

jeb Facebook meklējiet grupu 'Flyfishing Latvia'

Sākumam vienkārši piesakieties grupā un sekojiet līdzi. Katru nedēļu jauna pieredzes apmaiņa. Jānis Stikuts ir dalījies ar saviem rakstiem un zināšanām. Šonedēļ studijā ir Andris Norītis.

Tiekamies grupā un vēlāk jau pie upēm :)
7.februāris 2017, 23:00 | links
 
Ne asakas!

Vēlos nokomplektēt foreļu komplektiņu (spole, kāts), varbūt varat ieteikt kko? (studentu budžets ~100EUR)

Paldies!
6.februāris 2017, 21:38 | links
 
Loshuliganos,neker krenki,viss kartiba.jaa,ar kalasnikovu tas ir skarbi.patikamak tomer satikt cilveku ar makskeri nevis ar stobru.labi,ardievas ierociem.bet dramatisma pietiek bez viniem.ta ka neviens neko neraksta un nediskute,uzrakstisu nenopietnu.-parasta copes reize.forelupite.rinki mezs.apvidus labi pazistams.tuvakas majas vairaki kilometri.lauksaimniecibas zemju tuvuma nav.mezs ka mezs.vietam upes mala biezi krumaji-tadi mikrodzungli.laiks labs.putnini dzied.zivtinas keras. sapnaini.nekas neliecina ka varetu noveidoties kaut kadas ziepes.viena bridi dzirdu ka kads sak lauzties cauri tiem mikrodzungliem.nu pec trobeles liekas ka velk ta uz merenu degunradzi.tiksanas ar mezazveriem nav nekas ipass,tacu soreiz ta jocigi.meza iemitnieki parasti parvietojas daudz klusak.pa brizam liekas ka dzirdu metaliskas skanas.domaju ka gluki,bet ieskanas atkal.nu galigi neiet kopa.kaut kada meza tehnika?bet tad butu motora skana.neradis nekadu racionalu izskaidrojumu tai skanu kombinacijai vienkarsi stavu upe un gaidu kads brinums tur paradisies. neatpazitais objekts strauji tuvojas.govs.vienkarsi govs.ar kedi kakla un metala mietinu kedes gala.ta ari aizmauca talak kedi zvadzinadama un mietinu gar akmeniem grabinadama.pilnigs sviests.
7.janvāris 2017, 21:39 | links
 
Labi, atvainojos! Visādi var gadīties! Pašam 90tajos ir uz ielas ar kalašņikovu draudējuši garāmbraucēji :)
5.janvāris 2017, 23:19 | links
 
cienijamais Loshuliganos.ta ka sis stastins tiesi nettiecas uz forelu garumiem,svariem un citiem parametriem,kur es neatlaujos atrauties no maksimalas precizitates,soreiz biju atlavies tadu lirisku atkapi.pasakas tas nav,pats gadijums ir absoluti reals.vels vakars,romantiska puskresla,talu no apdzivotam vietam un peksni dzeki ar ierociem. un sagrekojusies pret likumu.es gribetu zinat kadas domas jums izskrietu taja bridi.protams,izteikti lielaka dala cilveces izdaritu to pasu ko vini - vienkarsi notitos.tacu ir ari neadekvati cilveki.untaja laika, 90-tajos gados,mainoties politiskajai un ekonomiskai sistemai uz laiku bija zudusi kontrole par ierocu apriti.un ieroci nonaca ari neadekvatu rokas.un negadiju ar ierociem bija pietiekosi.stipri vairak ka tagad.viss tas bija gan policijas statistika gan preses izdevumos.ta ka Loshuliganos,Jusu komentars nav isti korekts.
5.janvāris 2017, 22:13 | links
 
Pastrādāju ar cirkuli,sazvanijos ar Bibānovu!Ir pilnīgi skaidrs,kur pavasarī došos ķert 50+:)
5.janvāris 2017, 20:56 | links
 
Bjorgvins :D lai dēļ kādas fukin stirnas šautu cilvēku... haha nu pats pārmeti, ka te pasakas stāstot, viss skaidrs ar tavu iztēli.
5.janvāris 2017, 18:09 | links
 
par to konjaka konkursu.nu nav ta ka forelisti butu baigie alkaholiki.man ta pudelite vairak ka 10 gadu nostaveja neatpogata.un vispar taja gada(vajadzeja zivi garaku par 50 cm) vareju vel kadas 4 iesutit.ne jau pudele ir sals.man vairak patika ka rakstinu nopubliceja.nu laikam gribejas ari drusku palielities.pasi zinat ka forelisti ir individualisti.ta vismaz uzzinaju ka foreles Latvija ir. un forelisti ari ir.ta gandriz domaju ka esmu viens. atradu pretendentu rindas gan vecu studiju biedru,gan vel senaku skolas laika pazinu.vismaz sakomunicejamies.un vel sapazinos ar domu biedriem.tad vel tada Copes lietu foruma nebija.tikai nonacam pie secinajuma,ka konkursam ir viens nezeligs minuss.labi,ka tas konkurss beidzas.sim pasakumam rupigi sekoja elektroniki.pat mana upite paradijas tuksie posmi.viens no vietejiem,ari konkursa dalibnieks,apmeram nojauta,kuri tad nodarbojas ar so rupalu.cereju sastapt un dabut nagos.nu nesanaca.kad paliku vecaks un laikam pratigaks saku domat kas butu ja butu saticis.neesmu nekads vargais un bailigais ari ne.bet.... ja vinu butu vesels bars.un vareja but brunoti.varbut labi ,ka nesatiku.zvejniekus malikus ta ari nesatiku.toties vienreiz ta teikt peksni dazu metru attaluma iebrida divi dzeki.un sastinga ka salsstabi.vienam uz muguras bija stirna.otram pleca 2 stobri.es labi zinaju ka medibu sezonas tocno nav.ilgi skatijamiens viens uz otru.atklati sakot vedera tada savada sajuta radas.tad cali aizvacas.es vel kadu bridi gaidiju savienu mugura.nu nevelamus lieciniekus tacu novac.diez vai tajos dzunglos kads butu mani atradis.....
4.janvāris 2017, 12:43 | links
 
par garumiem un svariem.tie nedaudz atskiras atkariba no upes.par visu Latviju man zinu nav,bet par vienu regionu meginasu apkopot statistiku.katram forelistam noteikti ir sava milota upite.un citas kuras vins ir viesis.mana upite ir izteikta forelu - sekla,akmenaina un strauja.vasara bedrites kur dzilums ir lielaks par metru var uz ja ne vienas,tad uz divu roku pirkstiem tocno saskaitit. uz 40 kilometriem.protams zivis ir garas un slaidas.kilograms standarta bija 46 - 47 cm gars. un citas lidzigas ari tas pats.bet ir viena upe kas atskiras no parejam.bija gan tradicionalie forelu posmi,gan starp viniem garas,dzilas un klusas bedres.vairak pec lidaku vietam izskatijas.lidaku tur esmu nokeris tikai vienu.bet trofejforeles gan. lai piedod mana mila upite,patiesiba dargaka,pie sis upes esmu pavadijis 20 reizes mazak laika un nokeris 3 reiz vairak trofeju.vienalga maneja smukaka.bet stasts nav par to.tad sini dzilaja upite kilogramnieces bija 43 -44 cm.un tada proporcija uz augsu.lidz 800 gr apmeram visur vienadas un tad sak pienemties druknuma.laikam tomer tur tie apstakli labveligaki. sekla udeni lielai zivij gruti manevret. es sava upite nokeru lidaku,svera drusku virs 1,5 kg.bet garums vismaz trijnieces verte.tik izbadejusos radijumu es vel nebiju redzejis.principa tai izcilajai upei es varetu pat nosaukumu pateikt.jo vairs nav politiskas nozimes.tur ir uzbuveta vesela hesu kaskade.dabiska populacija izzuda.tagad uznemigi cilveki tur laiz ieksa zivis.uzrikojusi licenzeto.vispar herna.ka vienmer - no sakuma sacakarejam,pec tam izmisigi cinamies.kad hesu vel nebija tur nokeru savu lielako -1,6 kg un 56 cm.ja vina butu dzivojusi seklaja upe varbut butu 3-4 cm garaka.
4.janvāris 2017, 11:56 | links
 
Un, kā jau tas te izdiskutēts ne reizi vien, var vien ar smaidu atcerēties konkursu žurnālā, kur par 1kg foreli deva trauku. Skatos uz saviem lielākajiem eksemplāriem un mēri kauč bez astes (tā laikam toreiz darīja) - nevaru pat iedomāties, kā tur kilograms varētu sanākt. Neesmu svēris, bet uz aci jūtu - nu tur nav ne tuvu tik daudz. Bet žurnālā - 1,023 kg, 1,005 kg, 1,1 kg un visām garums 43 cm, 42 cm, 46 cm... :)

Hotentots, 3.janvāris 2017, 21:30


Nu tak trauku dikt gribējās :) Bet vispābā jau nekas daudz nav pārspīlēts, pēc mūsdienu mēriem 45-50cm (aste 4-5cm) forele ir 0,8-1,2kg atkarībā no barojuma. Mana lielākā 1,5kg bija 52cm, tādai aste ir jau vismaz 6cm, tātad kopā ~58. Tāda slaidā muterīte, jo ~60cm taimji parasti trāpījušies ~2kg.
4.janvāris 2017, 00:03 | links
 
Kādus dažus gadus dauzos pa upēm un lielākā man ir laikam 46 cm. Ir bijušas vēl arī 45, 43 u.tml, bet lielākas - ne. Taisnības labad gan jāatzīst, ka ar dažādiem ūdeņiem baigi neaizraujos un ir dažas upes, kur darbojos. Pie tam daļa no tām nav baisi lielas, attiecīgi vasarā līmenis zems un tur lieliem eksemplāriem dzīve droši vien ir samērā apgrūtināta.

Sevi nepieskaitu pie tīrajiem foreļotājiem, jo šajās upēs ir padaudz līdaku, arī asari gadās. Ķeru to, kas ķeras. Esmu pasācis izmantot lielākus rotiņus. Kad kādreiz ķēru ar 1., 2. izmēru, bija krietni daudz sīko foreļu. Tagad man kvantitāte ir samazinājusies, toties kvalitāte gan - ir lielākas.

Un, kā jau tas te izdiskutēts ne reizi vien, var vien ar smaidu atcerēties konkursu žurnālā, kur par 1kg foreli deva trauku. Skatos uz saviem lielākajiem eksemplāriem un mēri kauč bez astes (tā laikam toreiz darīja) - nevaru pat iedomāties, kā tur kilograms varētu sanākt. Neesmu svēris, bet uz aci jūtu - nu tur nav ne tuvu tik daudz. Bet žurnālā - 1,023 kg, 1,005 kg, 1,1 kg un visām garums 43 cm, 42 cm, 46 cm... :)
3.janvāris 2017, 21:30 | links
 
Ja mēs te taisītu apkopojumu, ķerot un skaitot lielās, tad vairums kolēģu škiet reālisti. Paldies jums par to!
Bet daži supermeni lai jau stāsta pasakas. Ir jau jautri paklausīties.
3.janvāris 2017, 20:16 | links
 
Bjorgvins
+10 par komentāru! :)
3.janvāris 2017, 20:10 | links
 
maza piebilde.mans copes draugs gadus 10 atpakal nokera savu lielako - 44 cm.ta zivtina ar ktru gadu turpina augt.paslaik ir sasniegusi 65 cm.vins pat man to stasta.es gan saku ka man var nestastit. bet vins ir ka rubenis riesta laika.nav aiz kalniem laiks kad vina sasniegs metra garumu.un noteikti izies informativaja telpa.gaidiet.principa lielo zivju izplatiba musu upites ir stipri atkariga no copmana izteles un fantazijas lidojuma.Jaunaja gada novelu forelem labveligus apstaklus un Jums kolegi katus ripa un slapjas muguras cinoties ar metrigajam.
3.janvāris 2017, 10:54 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager