Kas notiek Latgalē

Malikji - katrs jau par savu hobiju maksaa tik cik grib un vēlas pats. ja man ir paraistais volfa kats pat 5 LVL , spole par 8 EUR i man tiek Lielais plaklanais , bet blakus kjer ar ar katu par 40-50 eur un spoli par 20 eur un arii izvelk Lielo plakano.. a kam ir taisniiba - da katram sava. ka gribu ta atpushos - ka atpuushos ta atkal gribu DDD, beeet ta taja pat laikā vari atpusties ne kolchozaa tas jau ir tikai pluss. Un ja 2-3 reizes sabraukaji - neko nenokjeri - bet nonacu pie saviem secinajumeim aizbraucu 3 reize un jau kaut ko nokjeru - tas jau ir dveselei kaifs
29.marts 2017, 12:45 | links
 
zivotaajs- mans uzskats arī tāds ūdeņi ir lai atpūstos, ja izdotas kaut ko noķert tas bonuss , manā gadījumā nomedīt, bet ar katru gadu vieglāk kaut ko nomedīt. Galvenais lai tas hobijs nav pārāk dārgs pasākums. Viss jau atkarīgs cik mēs gatavi maksāt par to pasākumu.
29.marts 2017, 12:25 | links
 
Da malikji ir, bija un būs. Fakts ir tas ka jo vairak godiigu ( cik jau nu vinju ir) makwjernieku kas zinjo ( cik zinjo tass jau jau ir cits jautajums) par nelikumiibam - jo relativi mazaka bus iespeja malikjiem izversties. Ir patikami redzet dazhas vietas parmainjas - ja ieprieksh katrajaa 5 metiena bezmaz vai tiiklu kjer - tagad pa vasaru reti kad tiek. Tiesa tas ir taadaas iecienitas udenskratuvēs. Latgalē to peljkjishu visvisada izmera ir daudz, ta ka visus pat gribot neizkontrolesi i katru malikji pat saliekot visu makhkjernieku acis kopaa nepamaniisi.
Un makhkjernieki arii ir dazhaadi - ir vieni kas brauc lai kjertu trofejas , ir tadi kas brauc lai megjinatu kaut ko nojert ir tadi kas pie udenjkiem brauc lai atpustos un ja patrpaas tad arii kaut ko nokjertu , sevi arii piesakaitu pie šis grupas, bet ja man kāds pateiks ka vai tad nav vienlaga kur bus pie udenjiem un uz pludinju , spizduliiti vai zvaninju skatiities - NAV - jo pie tada uudeņa , kur zini ka var uzkjerties kaut kas ievērības cienīgs arii atpusties ir labaak . Galvenais ja paris reizes biji un neko nenokjeri taadi - nemaurot ka te zivu nav un viss ir izsmelts
29.marts 2017, 10:14 | links
 
Nu par ko runa oficiāli tīklu nav, bet ka maluzvejniecība tas ir cits jautājums, jo te jau cenšas pierādīt ka aizliedzot zvejot drausmīgi uzlabosies stāvoklis uz ūdeņiem un makšķernieki nespēs nest malā lomus ;D Vēl kad oficiāli ķer maliķi raustās, bet ja nebūs to tad maliķis, maliķi nebaidās.
Nu iznāk pāris dienas pie datora pasēdēt, muguru saķēra, gulta- dators nekur tālāk netieku ;D
29.marts 2017, 09:50 | links
 
Daugavā nav tīklu, nu gan tu pateici???
29.marts 2017, 09:24 | links
 
Nu tu dajoš maļiki ka Daugavā tīklus neliek. Oficiāli jā, bet cik neoficiāli. Zinu vienu ka atļauts ir ķert ar murdiem. Un jau pēdejos divus gadus Daugavā kas ķēr ar murdiem situācija ir kritiska, jo pēdejos divus gadus zivis kas trāpās murdos ir ļoti maz palicis. Par tīkliem ja patstāvīgi sekot jau zināmos līcīšos vai klusākās vietās tad 90% gadījumu tur var atrast nelegālu tīklu. Pie tam kad notiek reidi visi brakani jau tīklus sen izvilkuši āra un smejās par insepktoriem, jo sen bija paziņots kad un kas reidus taisīs. Beigās vēl ar vadu pa daugavu pābrauc un viss. Pat nekur talu nevajag, čoms pats ar savām acīm ir redzējis kā gaišā dienas laikā cilvēki formās laidās pa sraumi un peldināja plivunu. Tieši caur krāslavas centru un ko tālāk gribēt, ja pat cilvēks būdams pie valsts amata un netrūkst nekaunības gaišā dienas laikā un vēl formā tīklus pa daugavu pludināt tad pasaki kāda var būt zivju daudzveidība ja primārie brakani ir šie darbinieki. Cik reizes ir redzēts kā ar laivu pa daugavu un formā braukā veči un šauj ar pistoli bebrus. Ne kauna ne goda. Ko tad tālāk teikt. Beigās vēl ar trolu pēdejās kaut cik ņemamas līdakas un samus izsit. Parastais spiningotājs no krasta pat kilo līdaku noķert nevar, jo nav ko ķert, viss ir izsists. Un pasaki ka šeit arī ir vainīgs parastais maškernieks. Ja netici, aizbrauc vasaras naktīs bet labāk rudens naktīs pavaktē daugavas krastāun pats personīgi redzēsi kas darās pa daugavu. Tas pats slavenais Galonsais omuts. Tur divi pat bijušie liek tādā daudzumā tīklus ka pat naktī grunteni nav kur iemest. Un visiem ir pie vienas vietas, jo viens otram roku mazgā, bet piezvanīsi un vēlāk izrādīsies par muļki, jo bija tāds gadījums, Čoms skatās sit ar elektrību, piezvana, piebrauc inspektors, paspiež viens otram roku, tas atber zivis viņam un katrs aizbrauc uz savu pusi. Un pasaki kur šeit taisnība??? Da nekādas.
29.marts 2017, 09:23 | links
 
sidla5- man jau ar ap 50 un tīkli manam hobijam traucē ļoti, jo tādā tīklā var dzīvību atstāt, salīdzinājumā ar makšķernieku kam tas rada psiholoģiskas neērtības. Nav jau runa par tīkliem, ja nesaprati, iet runa par zveju, kas var izpausties dažādi un es neatbalstu uzskatu ka visi ūdeņi tikai makšķerniekiem un tad būs paradīze, nu nebūs varam pa piemēru ņemt Daugavu un daudz ko citu kur ar tīkliem neķer, nu nav tur nekas labāks.
29.marts 2017, 08:33 | links
 
Mēs visi te varam berzēties kā vēlamis, Bet maliķi, es jūtu kooooooo tu(speciiiāli ar mazo Burt),te gvelz,čakarē te kādu, bet taisnība ir tā?Kāda?Ko te 50 gdīgie vīri tev cenšas ieskaidrost.Viss ir sen tādā rosolā, ka ne jau tev , jūtot tavu atbalstiu tīkliniekiem??????Žēl man par Latgales ūdeņiem.
28.marts 2017, 22:35 | links
 
Katram ezeram ir savs, kāpēc ir tā kā ir, citā nekontrolēta maluzvejniecība, citur makšķernieku presings par lielu citur zvejas par maz, citur citi apstākļi, to katram ezeram jāskatās individuāli. Ja kādam ir gribēšana internetā daudz informācijas var atrast un izlasīt, bet manā skatījumā kontroles par maz tas ir primārais , ja runa par Rāznu zinu ka tur ķer nekontrolēti tā kā nekur citur, ja vajag zuti jebkurā laikā lielos daudzumos un vēl uzdod par Sīvera zušiem, bet profi zina kur kādi zuši pēc svara.
28.marts 2017, 21:48 | links
 
To: swordfish216.
Inspektori dara ko var, visu cieņu. BET ir arī inspektori, kuri pārbaudot ielikto tīklu atļaujas un redzot blakus dažus nelicencētos tīklus, kopā ar licēju, pasmaida un saka:"mēs jau saprotam, ka tie ir tavējie" , un tad smaidot aizbrauc projām.
Tas attiecas uz Šusta ezeru, pagājušā vasarā. Tūlīt ledus būs nost un sāksies žebēkļinieku sirojumi. Laukā tiks vesti cukura maisi ar visu izmēru līdaķelēm. Un tas viss tikai vienā ezerā. Ja paskatamies uz šo bildi kopumā visos pārējos seklajos ezeros tad ...... . Aina ir tāda kāda tā ir.
28.marts 2017, 21:27 | links
 
Viena lieta mūsu domas, bet realitātē domā ka viss ir tik skaisti un pūkaini, ne vella. Realitātē ir tā ka tīklu kopgarums tas ir nelegālo tīklu ir daudz vairāk nekā pieļaujamais kopsummā. Pats zinu personīgi pāris vietējos kas ar to nodarbojas un liek ne 50m a simtiem metru. un nevienu inspektoru tuvumā pat nav redzējuši.It īpaši mazāki līcīši un šaurākās vietas. Tā ir jebkurā ezerā , jo niecīgais skaits inspektoru uz lielo Latgales ezeru skaitu ir smieklīgs. Ko runāt ja pat Stropu ezeru nevar pilnībā nokotrolē ko tālāk runāt. Cik saprotu no rakstītā tad pēc jūsu domām zivju palika vairāk ezerā, bet pasakiet kāpēc ar katru gadu noķerto zivju skaits un kvalitāte samazinās, pie tam ļoti straujā progresā. Laikam tīklinieki nav vainīgi, bet vainīgi tie paši copmaņi. Žēl ka tā domā :(
28.marts 2017, 21:03 | links
 
Tikli bija, ir un drosi vien ka arī būs ( normetie licencetie vai malikju) bet atshkjiriba ir tikai taa ka tadi bija arii agrak (tikli) nu varbuut ne tik daudz, i vada zveja bija - i zivis bija, i labas, i gana, tagad vada zvejas nav i........... a to kas i kaa apstaav ar vada zveju, cik taa rentabla, cik atmaksajas u.tttt tas jau bija rakstiits ieprieksh... vot takaja kartina maslom!!!
28.marts 2017, 17:27 | links
 
Drusku kļūdījos , ja katrs komerczvejnieks paņem 6 murdus, tad jau paliek tikai tīkla limits 10km
28.marts 2017, 14:54 | links
 
Zvejas tīklu limitu pilnībā vai daļēji var aizstāt ar zivju murdu limitu, ievērojot nosacījumu, ka viens murds atbilst 25 metriem no tīklu garuma limita.

https://m.likumi.lv/doc.php?id=271238

Alex, 28.marts 2017, 14:23

Nu atkal nepareizi izlasi likumu, konkrētā ezerā viens murds -30m tīkla un nesaki ka Tu Dagdā dali limitus
28.marts 2017, 14:27 | links
 
Zvejas tīklu limitu pilnībā vai daļēji var aizstāt ar zivju murdu limitu, ievērojot nosacījumu, ka viens murds atbilst 25 metriem no tīklu garuma limita.

https://m.likumi.lv/doc.php?id=271238
28.marts 2017, 14:23 | links
 
Tagad tiksim skaidrībā cik km tīklu stāv Rāznas ezerā, pēc šeit esošās informācijas :Rāznas ezerā ir 17 175 m, no kuriem 13 740 m (80%) paredzēti komerczvejai, savukārt 3 435 m pašpatēriņa zvejai. Nu precīzi varētu pateikt pašvaldība vai VVD , bet pēc manas pieredzes varētu domāt ka ne vairāk par 10 km, pie noteikuma ka viss limits izņemts. Tagad bļāvējiem apskaidrošu, jo parasti bļāvēji pat likumus nejēdz izlasīt, zvejas limits iedalās zivju tīkla metros un šai gadījumā Rāznas ezeram tas ir 17175m, pašpatēriņam no tā limita 3435 m , bet no pašpatēriņa metriem nestāv neviens metrs tīkla ezerā, tālāk komersantiem paliek 13740 m, bet droši ka viņi arī grib noķert kādu zutīti un daļu limita paņem murdos pat ja tikai katrs paņem 10 murdus , tad jau paliek tikai 10km tīklu uz visa ezera, kas ir piliens jūrā. Nu kur tad ir tas lielais tīklu limits??????????
28.marts 2017, 14:12 | links
 
Varētu ieviest benzīna motoru licenzes Rāznas parka ezeros, ierobežojot zirgu skaitu un aizliedzot divtaktniekus. Gan no drošības viedokļa, tiks vienmēr krastā, gan dabas saudzēšana.
28.marts 2017, 13:56 | links
 
Kamēr LV ezeros neatjaunos vada zveju - neretinās no ezeriem sīko zivju miljonus, un sargās strauji augošo kormorānu populāciju, ezeros nekas nemainīsies - makšķerēsim vien sprīža garus asarīšus un plaukstas lieluma plaudīšus...

Kā saprotu no komerciālā viedokļa - vada zveja nav ekonomiski izdevīgs pasākums, jo tirgus cena sīkajām zivīm ir ļoti zema. Valstij - veidot brigādi, un maksāt algu par šo darbu jo vairāk nevajag.

777, 28.marts 2017, 10:44

Pilnīgi piekrītu, bet katrā ezerā jāzina kur un kā vilkt,(cik no zinātājiem vēl dzīvi?) otrkārt pirmās pāris reizes vilks zāles ,atkritumus un plēsīs vadu, tad tas ir elles darb vajag kārtīgu atalgojumu un normālus večus. Tad lielai daļai makšķernieku tas būs kā sarkana lupata, kas par bļaušanu būs ;D
28.marts 2017, 12:19 | links
 
Labdien kungi, feina diskusija, manuprat zivis ar tikliem tik strauji nemaz nevar izkjert, it ipasi tada ezeraa kaa Razna. Nozveja ar tikliem manuprat vairak ietekme zivju pierastos migracijas celjus un sezonalas uzturesanaas vietas. Ta saucamais tiklu presings liek zivim mainit pierastas uzturesanas vietas, jeb pierastas makskernieku copes vietas. Mani personigi kaitiaja, tas, ka tikli tiek likti lielakoties pa pierastajam copes vietam. Un Jamekle jaunas, zivs nav muljke, ta pabidas.
otrs faktors vajai gruntenju copei no krasta manuprat ir pedejo gadu zemais ezera udenslimenis, tapec plakanais neizvelas tuvoties krastam.
treskart mes zinam (GRIBAS DOMAT)ka plakanais uz krastu nak pamieloties ar dreisenu kolonijam, iespejams vairums noests, tapec ari plakana zivs ir retak sastopama...runajot par asari, tani petijuma smiekligakais ir, ka tika nokerts tikai viens snetoks, kas lielajam asarim ir baribas baze ezeraa, asaris izvelas uztureties dziljumaa, kur miit sii maza garsigaa zivtinja, tapec copmanji retak labu asari satiek uz seklu malaam. Jatiek valja no snetoka un tad lielais asaris bus spiests iznakt uz sekljiem. Sito man stastija cilveki, kuri atceras, kad bija vasaras, kad snetoks bija izslapis, tad visi, pat brivdienu copmani tika pie labiem lomiem.Tadas manas pardomas par visu so. Dabas liegums butu aktivak jakontrole, pa ziemu vienreiz esmu saticis inspektorus, tas ir maz.
28.marts 2017, 11:21 | links
 
Maliķi, par to jau esi runaju, ka lai zinatu kas ieksh to peljkj IR - Ihtiociidu - visi ar burbul augshaa = saskaita nosver un zina , teisa tad inde jaizgulsnee ar kalija reagjentu - udens janolaiz ... grunte jaiztiira, atkal japilida u.ttttt tas ir viens no dikjsaimniecibas ( atkartoju dikjsaimniecibas) apsaimnikoshanas viediem lai iznidetu nevelamos dziivos objektus, paiet 5 gadi ....Zveeriigs veids bet taads vismaz teoretiski bija lasiits . Tagad gan var parskaitiit cik galvinju u BIJAa ja kadu kāds blakus lops nenorauj kruumos .
palasot atskaites par Raznu ---- vienam tur otram tur ... paris rezes tukshaa tad atkal kaut kur - bet ja palasa Peipsi - arii ... gadaas ka tukshums - tatad zive migree. n pavasarii kad shau spuras kut un energjiju vajag tad zivi var daudz vieglak nokjert. Cik nav redzets ka eholote parauj bljitku viens ashuks uzkjeras un viSSSS a redzas ka blakus cilajas bet nenjem. redzas ka Lieli silueti pa vienam aizpeld bet nenjem. paris gadi atpaklaj - lamashos bija rudenii sagaajis plaudis ... smuki uz gruntenem kjeraam .. un te redzam mauc tiiklu iekshaa un Lielakais kaifs bija pec 2 dienam .. kad atbraucam un no krastaa atkal pa pariiti izvilkaam - a dzhekam 300 metroa tiikla viena rauda, 2 plauwi un viena lidaka.... tas nozimee ko - zive ir vai zivju nav ?
28.marts 2017, 10:49 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager