Zivju pagatavošanas receptes

Veikala dilles parasti nav izcilas ar aromātu. Un jāatzīst, ka tādas īstas dilles izaudzēt tagad arī ir problēma, dēl tā, ka to īsto šķirņu sēklas nav. Izvēle ir, bet tās nav gluži tādas. Ja ir savas, tad var sasaldēt, vai izžāvēt, vai ar sāli samaisīt.
28.decembris 2017, 17:06 | links
 
CT nezinu, bet svaigas dilles parasti ir rimi, maximās, elvi... dajebkurā lielveikalā, vismaz Rīgā un Siguldā noteikti.

vēži vairāk "glamūram", ēst tur nav ko...tāpēc baigo naudu "spainī vēžu" es neieguldītu, 2 eur/gab (!), par tādiem knapsieriņiem...

es drīzāk paņemtu jēlas tīģergarneles pāris kilogramus, tur arī panašķoties sanāktu...
28.decembris 2017, 16:55 | links
 
Bet Rimi ir tās mazas, nezinu ka nosaukt salatu diles. Bet vai kaut kur ir noperkamas tās lielas? Jo cik saprotu tas ir vajadzigas lai butu super? Jautaju puikiem, jo nepatik man uz buj duj kaut ko darit, seviski ja maksa par pasakumu. man ar to anglu valodu nav ta baigi super, bet google aptuveni sitadu atrodu visvairak http://allrecipes.com/recipe/140993/louisiana-crawfish-boil/
Doma dilles un sals labak bus? Es esmu edis tik brauciens pie ugunskuriem un tad jau viss ir galigi pa prosto
28.decembris 2017, 16:53 | links
 
13 vēl ok, bet 10 manā skatījumā ir pa mazu, bet katrs pats jau skatās.

Ja par recepti, tad izmantoju tikai sāls+dilles un nezinu kam būtu jānotiek, lai kaut ko citu mēģinātu :) Ja par dillēm, tad par centrāltirgu nezinu, bet lielajos Rimi ir noteikti.
28.decembris 2017, 16:46 | links
 
Ko tu stasti? Bisku es rubiju ari 13cm tas ir milzenis. Lasu lietas man ir sakartotas, tur sushi taisis sievina! Vairak interese kada laba recepte uz veziem.
28.decembris 2017, 16:23 | links
 
Tavā vietā provētu tikt pie pāris skaistām, svaigām Pērtnieku forelēm, izgriez filejas, lielāko daļu nokūpini, pārējo mazsālītu uz maizītēm/lavašā + ikru maizītes. Es tā sataisīju uz ziemīšiem, visi bija starā!!!
28.decembris 2017, 16:16 | links
 
Vecīt...10 līdz 13 cm ir mazi kurkulīši, no tiem vispār nekā nebūs pat ko īsti apsūkāt.
28.decembris 2017, 16:13 | links
 
Šogad pienākums man taisīt 31 pie sevis!

Pirmo reizi nežēlosim nekam, ka nekā mammai tieši arī apaļi 70, jaunais gads!

Nolēmām https://www.ss.com/msg/lv/agriculture/foodstuffs/fish-and-seafoods/fdngb.html?0.8097859504048741

Mans jautājums puikas vai Rīgā centraltirgū ir arī dilles vēl piejamas?

Jo Dobele ej kur gribi nav..

Kāds varbut var padalīties ar kādu knifu,izņemot sali un diles?
28.decembris 2017, 16:10 | links
 
Varbūt, kāds zin!?
Atceros no bērnības, vēdzeles marinādē! Nekur nevaru atrast recepti...!?
20.novembris 2017, 23:20 | links
 
Un vēl mazs komentārijs par to "apdegšanu". Gadiem mēğināju saprast kapē restorāna zivs, steiks ir bik labāks kā sanāk mājā. Tad salasījos, ka visās gaļās, arī drāzeņos ir tā saucamie "cukuri". Un cukurs paliek garšīgs tad, kad to karamelizē (būtībā pārvērš cukurgailītī). Šajā brīdī varbūt kāds acerēsies savas mammas-omammas štovētos Ziemassvētku kapustiņus, kam klāt lika karamelizētu cukuru parasto. Tad lūk, ja ļausiet gaļai (jebkurai) i drāzeņiem VISPIRMS strauji "apdedzināties" (nejaukt mellu ar brūnu), panākumi būs lielāki. Pēc tam, kad krāsa (karamele) ir ok, skatās vai vēl vajag termisku apstrādi turpināt, lai dabūtu vajadzīgo konsistenci. Bet nu - "practice makes perfect", līdz ar to kurinam, kurinam, ballējam, neguļam! :)))
7.maijs 2017, 00:11 | links
 
Ahoi, kolēgas! Vimbiņu vienkārši cept samācījos Lauču akmens restorāniņā. Nācās gan šķirties no deviņiem eināriem (!!!) par vienu porcijiņu, bet sistēmu atkodu. Vārdu sakot, sakarsē cepeškrāsni uz pašu jaudīgāko. Ideāli, ja ir grila režīms no augšas (parasti "zobiņu" simbols ar veņķeļātoru, no augšas). Bik sālīti, bik apslacīt ar olīvoil ("di sansa", ne "virgin"), zaļie pēc gaumes (dillīte, timiāns) - bik virsū, bik puncī. Var bik iegriezt sāniņā dažas štrīpas un uz tām sviekstiņa strēmelīti. Liek pannā uz cepešpapīra un maksimāli tuvu karstajam elementam (lai simulētu grilu). Cep apm 15 min un tad skatās - vajag lai ādiņa bik apdeg (tumši brūnīgs). Ja biezāks zivtiš, var ātri apmest uz otru pusi un padedzināt vēl. Kad krāsa ir dabūta, uguni griež nost un ļauj zivtiņai 5min "atpūsties" - bik apdegušās ādiņas āroms, lai ievelkās. Duris baigi nevirina, lai tas "piedeguma" dūms neaizmūk. Šis vispār attiecās uz jebkuru zivi, ne tikai vimbu. Vienīgi ja plāniņa, kā, teiksim bute vai asarīc, tad moš pat 10 min "dedzināšanas" būs pietiekoši. Tīra, grilēta garša. Bez majonēzēm utml. Es kādreiz vasarā ielikšu procesa bilžas. Svarīgi sprast, ka atslēga ir straujā "apdedzināšanā". Jo zivtiņa pati par sevi krāsnī ir gatava 10-15 minūtēs. Ja sāk baigi dūmot, tad vai nu ir pa ilgu, vai pa tuvu karstajam elementam. Un jā, asakainums no šī nezūd, za to - garša! Īsumā - liels karstums, ļauj bik apdegt, neaizmirst taukvielas. Bon apetit!
6.maijs 2017, 23:42 | links
 
Ir tāda lieta kā-receptes.lv. Un māte gogle ari var līdzēt. Bet ķert zivis un nezināt ko un kā ar tām darīt, tas man nav saprotams. Pats ķeru tikai tik cik varu apēst! Saldētām zivīm vairs nav tas smeķis.

urmaas, 3.maijs 2017, 21:41

kas tad nu? kur mani komentári palika?
6.maijs 2017, 23:10 | links
 
Es pēc popkorna..
6.maijs 2017, 20:59 | links
 
Ja neziniet ko un kā ar zivīm darīt, tad kāda mārrutka pēc jūs viņas ķerat?

urmaas, 3.maijs 2017, 20:44

Jā "zelta" vārdi, šo sadaļu vajag vajag slēgt. :)
Lai makšķer''e tikai pavārii

91ernis, 5.maijs 2017, 06:06

5.maijs 2017, 10:12 | links
 
Ja neziniet ko un kā ar zivīm darīt, tad kāda mārrutka pēc jūs viņas ķerat?

urmaas, 3.maijs 2017, 20:44


Jā "zelta" vārdi, šo sadaļu vajag vajag slēgt. :)
Lai makšķer''e tikai pavārii
5.maijs 2017, 06:06 | links
 
jaa,urmaas,par saldetajam zivim Tev taisniba.tik tiesam saldet nav liela jega.jo svaigak jo labak.es gribeju vispar vakar pierakstit lai vairak ta nedara. bet par receptem ir ta - vinu ir daudz un dazas tadas aizdomigas.maneja ir personigi parbaudita. varbut noder ari citiem.
4.maijs 2017, 16:23 | links
 
Ir tāda lieta kā-receptes.lv. Un māte gogle ari var līdzēt. Bet ķert zivis un nezināt ko un kā ar tām darīt, tas man nav saprotams. Pats ķeru tikai tik cik varu apēst! Saldētām zivīm vairs nav tas smeķis.
3.maijs 2017, 21:41 | links
 
nevajag uzreiz cilveku apcelt.kadreiz visu nakas darit pirmo reizi.recepte der vimbam un citam zivim ar mazajam asacinam gala.vimbai notira zvinas.tad nofile.liek uz deliti ar adu uz leju.tad ar asu nazi ( ar neasu nesanaks) taisa iegriezumus gala gan gareniski,gan platuma.adu velams nesagriezt.sanaks tadi mazini kvadratini.jo mazaki jo labak.tad sagraizito fileju vai nu veselu,vai sagrieztu mazakos gabalos pane.panesanai vislabak der rupja maluma rivmaize vai manna.ir recepte ar maltam saulpuku seklinam.izmeginaju, kaut ka ne visai.un cep uz pannas uz videjas uguns.asacinas sacepas vai izcepas,isti nezinu. bet praktiski nav jutamas.cepeskrasni tadu efektu nevar sasniegt.tur zivs nevis cepas bet sutinas un asacinas diemzel ir jutamas.vel var gatavot kotletes.ideali ir samalt kopa vimbu un lidaku.
3.maijs 2017, 21:25 | links
 
URMASS, super atbilde
3.maijs 2017, 21:02 | links
 
Ja neziniet ko un kā ar zivīm darīt, tad kāda mārrutka pēc jūs viņas ķerat?
3.maijs 2017, 20:44 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager