Viss kas no Buma !

Bori- naži -cope -drope Viss ko sirds vēlas

Paldies meistar par padomiem nažu taisīšanā. Pirmais ir pievarēts. Spalā bērza piepe. Pagrūts apstrādē, bet smuks. Vēl ieeļot un kaujā :)
25.augusts 2017, 18:15 | links
 
kapracis [01.06.17]: andiska, pamēģini uz dzīvās zivtiņas sistēmu un nebūs jāpērk japāņu vobleri. saķer vīķes vai raudiņas un kāts bieži locīsies:)) esmu novērojis, ka uz šo sistēmu mērs zivij arī ir krietni lielāks.
a ja gribi tāpat padirsties šajā sadaļā, tad , lūdzu, meklē citu oponentu.
Nē, nē es nediršos. Man paties ne pārāk veicas ar to spiningu. Pieminēji drausmīgu rezultativitāti un nodomāju, ka man ar iet drausmīgi, tas arī viss. Lai veicas copē!
1.jūnijs 2017, 15:31 | links
 
andiska, pamēģini uz dzīvās zivtiņas sistēmu un nebūs jāpērk japāņu vobleri. saķer vīķes vai raudiņas un kāts bieži locīsies:)) esmu novērojis, ka uz šo sistēmu mērs zivij arī ir krietni lielāks.
a ja gribi tāpat padirsties šajā sadaļā, tad , lūdzu, meklē citu oponentu.
1.jūnijs 2017, 15:28 | links
 
kapracis [01.06.17]: andiska, drausmīgi augsta! ja tev ar visiem mānekļiem ir augsta ražība, tad esi liels meistars...
Man nav augsta, man ir drausmīga. Vistrakāk ir, kad salasos copes lietas un sapērku japāņu voblerus un ne sū nenoķeru:) tas tā. Šobrīd esmu aizrāvies ar fīderi, tur kaut kas ķeras, kad apniks pliči, tad jau atkal metīšos uz vobleriem:)
1.jūnijs 2017, 15:15 | links
 
andiska, drausmīgi augsta! ja tev ar visiem mānekļiem ir augsta ražība, tad esi liels meistars...
1.jūnijs 2017, 15:12 | links
 
Man parasti ir drausmīga ražība ar visiem mānekļiem:D
1.jūnijs 2017, 14:45 | links
 
kapracis [01.06.17]: tai sitēmai, liekot zivi, ražība ir vienkārši drausmīga! ar gumijām lietotām neesmu mēģinājis.
Drausmīgi augsta vai zema ir tā ražība?
1.jūnijs 2017, 14:40 | links
 
tai sitēmai, liekot zivi, ražība ir vienkārši drausmīga! ar gumijām lietotām neesmu mēģinājis.
1.jūnijs 2017, 13:24 | links
 
Ķēpīga šance bet tomēr uzbūvēju /ar visu garabuli/slaveno ,,Stikliņu,,
1.jūnijs 2017, 13:21 | links
 
Ieteikums tiem kuriem līdakas veiksmīgām gumij zivtiņām ir nokodušas astes Nemetat viņas ārā Esmu uzbūvējis sistēmiņu lai ķert līdakas ar beigtu zivtiņu Taču to var ļoti labi izmantot ar traumētām gumij zivtiņām Tas izskatās tā
pati sistēmiņa

traumētā gumijzivtiņa uzvērta uz sistēmas


Var likt gan gumuju gan mirušu dabīgu zivtiņu Vadīšana -viegli pievelkot Imitējot ievainotu zivtiņu
1.jūnijs 2017, 13:18 | links
 
Paldies par sudraba vilīti! Varen zivīgs padevies! Vilnas dzijas pušķis pie āķa gan ir lieks, ar to nebija nekāda spēle, gāja kā tāda pagale pa ūdens virsu. Noņēmu to štruntu nost, un tā lieta aizgāja. Zivtiņa atsaucās ļoti labi, es kā zvērināts voblerotājs biju pārsteigts.

Maariss, 1.maijs 2017, 22:55

Tie vizuļi kam vilnas dzīpari-ņemiet nost Tiem kuriem āķis aprīkots ar gaiļa spalvu varat atstāt
2.maijs 2017, 08:24 | links
 
Paldies par sudraba vilīti! Varen zivīgs padevies! Vilnas dzijas pušķis pie āķa gan ir lieks, ar to nebija nekāda spēle, gāja kā tāda pagale pa ūdens virsu. Noņēmu to štruntu nost, un tā lieta aizgāja. Zivtiņa atsaucās ļoti labi, es kā zvērināts voblerotājs biju pārsteigts.
1.maijs 2017, 22:55 | links
 
PM
29.marts 2017, 21:19 | links
 
Vislabākais voblas uzglabāšanas veids...
10.marts 2017, 21:23 | links
 
Vītinātas zivis
Vispirms gribu teikt, ka raudas priekš vasaras ķeru un gatavoju ziemā ,kad tās nebarojas ar veģitāro maltīti ,bet lieto pārtikā visādus moluskus un vēžveidīgos un vēl ir pilnas ar ikriemVēl kas lai pagatavotu garšīgu un mazsālītu voblu ir pats laiks ,jo mušas un citi insekti iztrūkst tāpēc var izmantot mazāku sāls daudzumu.Vienīgais trūkums ir apstāklī ka zivs pēc copes ir jāatlaidina no Peipi savādāk arī nevar atvest Tāpēc pēc Peipja raudas braucu kad ir atkušņi tuvāk pavasarim ,jo nesasaldēta rauda gastranomiskā ziņā ir labāka Atbraucot mājās noķertās raudas nemazgāju ,jo cenšos to nesasmērēt -lietoju cukura maisus ar plēvi iekšpusē Zivs sālīšanai izmantoju lielu trauku /25 litru plastmasas toveri/. Ziemas sālijumam izmantoju sāls un cukura maisījumu /uz 1kg saļs 2 ēdamkarotes cukura /tas dod patīkamu smeķi . Zivi lidz 1 kg nedrīkst ne ķidāt ne arī kā citādi apstrādāt tapēc ka tiek zaudēta zivju eļļa kura arī sastāda 90% no zivs garšas Trauka dibenu noklājam ar sagatavoto maisījumu/sāls +cukurs/ Liekam kārtu ar zivīm /kā siļķes mucā /Nokaisam ar sāli un liekam virsū nākamo kārtu līdz toveris ir pilns .Jācenšās zivis sašķirot tā lai rupjākās būtu apakšā bet smalkās augšpusē.Kad toveris ir piepildīts noberam augšējo kārtu pilnībā ar sāls cukura maisījumu.Toveri liekam vēsā -ne aukstā vietā .Vēl kas zivis toverī ir jānoslogo ar dēlīti un akmens slogu /vai arī kādu citu smagumu/ Zivs sālīšanai nav garšas veidošāna ,bet zivs atbrīvošana no mitruma. Pēc vairākām stundām izveidojas tuzluks tā ir pirmā pazīme laika skaitīšanai /no tā parādīšanās zivis jātur 3-4 dienas Ziemas zivis es turu 3 dienas Zivs gatavību nosaku pēc mugurām tām jābūt iekritušām un cietām.Kad esam konstatējuši zivs gatavību sākam nākamo procesa daļu.-mērcēšanu . Praktiski tas ir viens no svarīgākajiem ,ja maksimāli no zivs jādabū ārā sāls . Ir vairāki varianti kā to darīt1.izmantot tekošu ūden/es tā daru/ar rēķinu cik dienas zivis bija sālījumā tik stundas tās jātur tekošā ūdenī to daru laukos jo tur ūdens daudzums ir neierobežots un bez skaitītāja ;DD2.Turēt zivis svaigā ūdenī periodiski to nomainot , ūdeni šajā gadījumā ir jāmaina 5-6 reizes un zivis jānotur 12 stundas3. ja zivis uzpeld virspusē tas norāda par zivs gatavību un mērcēšanu var beigt.Gatavās žāvēšanai zivis veram uz auklas vai stieples un izkaram vēsā vietā -saules stari tās skārt nedrīkst .Kā karināt tā ir katra iedoma un funktieris tikai jāatceras vienu visām astēm jābūt uz leju un zivis savstarpēji nedrīkst saskārties!!!!, Tālākais jau ir laika un temperatūras varā parasti viss notiek no nedēļas līdz 3 nedēļām Personīgi es zivi ņemu nost kad tā vēl ir mīksta/nedaudz/Vēl ļoti svarīgi - gatavās zivs uzglabāšana. To var glabāt tikai papīra maisos -nekādā gadījumā plēves maisiņos ,ja nav papīra kulītes tad to ir jāietin papīrā kaut vai avīzē .Vēl par vietu kur žāvēt Vienalga kur-uz bēniņiem pažobelē šķūnī pirtsaugšā -ka tik peles un žorķi nesaskādē.Šādi gatavota vobla man vasaras mēnešos noēdās visa /atspaids ģimenes budžetā/Parasti jau jūnijā viss ir beidzies -kaut tonna būtu viss tiek apēsts
10.marts 2017, 21:21 | links
 
Rezeptes autoklāvam ir te..
https://failiem.lv/u/nllhhax
10.marts 2017, 21:19 | links
 
Visa biblioteka ir te ...
https://failiem.lv/u/otkyjgg
10.marts 2017, 21:17 | links
 
Sveiki Vīri!
Varbūt kāds var atsūtīt Buma recepšu grāmatas?
gaarais20@inbox.lv
Jau iepriekš paldies!
10.marts 2017, 16:36 | links
 
palicis pēdējais šneks :)Somā ir vieta bormašinai , akumulātoram un follerim :)

10.marts 2017, 11:38 | links
 
Pārdodās 2 labā virziena šneki ar adapteriem ,borēšanai ar urbjmašīnu Dalās 2 daļās un ir soma transportēšanai Cena 45 eur gabalā Diametrs 130 mm

9.marts 2017, 19:10 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager