Spininga kāti

Crazy Fish ASPEN STAKE aizrunāts.
27.septembris 2017, 17:17 | links
 
Elite jig 18 pārdots, lai guļ rokā un zivis ķeras.
27.septembris 2017, 17:14 | links
 
Piekrītu: "kaifs" ir tas, uz ko tiecamies. Atdalīsim lietas: Pats process, tas ir, viss kas saistīts ar dabu, jo bez tās nevar un tā rada vienu no copes patikšanām. Otra patikšana ir labs ekipējums, labi rīki, mānekļi, kaifs tos likt, mēģināt, cerēt, nestresot nepareizi izvēlēta rīka dēļ. Trešais ir cerību attaisnojums ar ķērieniem, lēcieniem, pieķērieniem un lielumu-daudzumu. Viss tas ir svarīgi. Paliekam pie pēdējā: Zivs galā un cerība to izvilkt ir šajā sadaļā galvenais maxmax. Izviklta zivs jau maxmaxmax. Liela...MaX. Tad kā, ar ko, kur.....un tas jau ir priekšnosacījums. Kā tad panākt Zivi galā? Un te jau ir ko teikt, dalīties pieredzē. Lai nu kāds ir tehniskais arsenāls špiningotājam, esmu pie uzskata, ka viss ir galvā un roku kustībā kā galvenais: Galva risina kā, kur, rokas izpilda. Mistiski, vai ne? Jā. Bet , ja analizē visu ar zināšanām, pieredzi, un pielieto, tad jebkurš vizulis tiks ķerts....Man ir bijuši-ir simti vizuļu...Mīļie, aktīvi liktie un guļošie, neaktīvie, itkā "brāķi", sū... metamie ārā. Un te, pieeju šim sū... ar prātu, analīzi, vērošanu ko tas dara, kā dara, kā kustās, stāv, grimst, ko dara ātri, lēni, sitienu, paātrinājuma, drebēšanas un t.t.t. tehnikā. Un pamēģinot mainīt tā "parasto kustīgumu", ar špininga iespējām- ciets, mīksts, garš, īss, mainot ātrumus, pauzes un t.t.tt. šis vizulis kļūst pat TOP! Galvenais, atrast tā "knifus". Te būtu copes raidījumu sērijas tēma! Kaut vai ar piemēriem caurspīdīgā ūdenī, lai skatītāji redz, kas mainās, kādas ir šīs iespējas. Skumji, ka pats to esmu apguvis....bet no malas izskatās kā parasti....met un velk. Atļaušos piebilst, ka parasto špiningošanu jau praktiski neizmantoju ( ja nu uz asariem, zandartiem. Jau nez kuro, laikam savi 10... gadi džerkoju. Bet ne tā kā visi....savādāk, specifiski, katram vizulim, apstākļiem savu domu ielieku. Un tur tad arī "kaifs" no bezgalīgās dažādības kā apstākļos, tā tehnikā un vizuļos. P.S. Sory, tas vabūt ne šajā tēmā, bet kā piemērs mainīgumam. Ne asakas un atrast "spēli".
27.septembris 2017, 17:13 | links
 
Filosofiska atkāpe...Rxq visu ļoti pareizi uzrakstīja, tikai tā "noķert zivi" vietā vietā man personīgi kā primārais virsmērķis prasās kompleksāka definīcija tipa "noķert kaifu no copes". A tas ir katram savs un ļoti plašs jēdziens....
27.septembris 2017, 15:11 | links
 
Sen neesmu rakstījis. Ir pārdomas. Te jau tika teikts: katram savs špinings un domas par to. Labi. Tā jābūt. Ir arī man kas sakāms. Daudzi te akcentē vardus: guļ rokās, viegls, lokans galiņš, ciets, fikss, un t.t.t.t. Tad vēl garums, par īsu, par garu . Bezgala daudz īpašību, kuras ņemt kā svarīgas. Tas tā arī ir. Visas svarīgas. Bet visas vieno viens: Noķert zivi. Noķert biežāk kā ar nepareizi izvēlētu. Kā pareizi izvēlēties? Tāpēc būtu jāizvirza tēmas pa daļām: Garums, ko tas dod. Kā to izvēlēties. Gramu dati, no līdz. Kā tos apzināties. Akcija: Kā vispār to novērtēt, sajust, veikalā novērtēt. Ko tā dod. Kādu vajag. Kā ar to draudzēties. Un visbeidzot: Metamo vizuļu prasības pret špiningu, tā "spēlinātāju"-cilvēku. Zinu vienu: Ar visiem vizuļiem var noķert zivi! Tikai vizuļa vilkšana, spēle, atrums, lēnums, paātrinājumi, palēninājumi, stāvēšana, grimšana, gaisma, krāsa, ūdens īpašības.....to visu maina. Un tur tā lielā māksla: Izvēlēties optimālo . Tāpēc arī pastiprināti vēroju copes raidījumos "paraugcopes", lai saprastu, kas un kā, jo, lai nu kā, bet par šo tēmu- vilkšanas spēle, špininga un cilvēka sadarbība nemaz nerunā....un tur slēpjas tas lielais noslepums!
27.septembris 2017, 14:50 | links
 
Salmo Elite aizrunāts.
27.septembris 2017, 14:33 | links
 
Varbut kāds var pateikt kaut ko par balistic x sea trout uz lašiem/taimjiem, vai kādu vieglāku rotinju ari var normāli iemest? Paldies!!

Gaujinieks, 27.septembris 2017, 12:37


Jautājums par cik maziem gramiem iet runa. Pats lietoju īsāko 2.10m modeli, 10-40g un 6-7g māneklis lido ļoti labi.
Ņemot vērā ka runa iet par 2.70m vai 2.90m modeli, tad problēmām nevajadzētu būt.
27.septembris 2017, 14:18 | links
 
VANTAGE aizrunāts.
27.septembris 2017, 14:08 | links
 
Varbut kāds var pateikt kaut ko par balistic x sea trout uz lašiem/taimjiem, vai kādu vieglāku rotinju ari var normāli iemest? Paldies!!
27.septembris 2017, 12:37 | links
 
Pēc revīzijas bez darba stāv un putekļus krāj maz un saudzīgi lietoti kātiņi:

Salmo ELITE jig 18 232cm 5-18g (20 eur)
CrazyFish ASPEN STAKE AS772MH 235 cm 10-35g (40 eur)
Team Salmo VANTAGE TSVA762F 231cm 6-18g.(40 eur)
Savagear Bushwhacker XLNT 7,6" 228cm 3-18g (50 eur)
27.septembris 2017, 12:10 | links
 
usis [16.09.17]: Fisherz rīt uzzvani vai iegriezies kādā no Salmo veikaliem, ir tāda interesanta One Sensoric mikrojig kātu sērija -3 nedaudz atšķirīgi , un godīgi saprātīgās cenās.
Ņemšu vērā
16.septembris 2017, 23:00 | links
 
Davis-Di [16.09.17]: To:Fisherz

Paskaties ko šādu:
http://www.bait.lt/meskeres/spiningai/major-craft/major-craft-new-crostage-crx-s702ul.html#.Wb11RMhJaM8
Paldies noteikti viena no jaunajām opcijām sarakstā
16.septembris 2017, 22:59 | links
 
Fisherz rīt uzzvani vai iegriezies kādā no Salmo veikaliem, ir tāda interesanta One Sensoric mikrojig kātu sērija -3 nedaudz atšķirīgi , un godīgi saprātīgās cenās.
16.septembris 2017, 22:29 | links
 
 
JIG.LV [15.09.17]: Vēlētos kāda ieteikumu.
Gribas nopirkt jaunu mikrodžiga kātu cenas mērā no 90-130€, vai ir kādi ieteikumi ar labu kātu kuram tests nepārsniedz 7g...

Fisherz, 15.septembris 2017, 16:55

Ja uz noteikto budžetu, tad pie mums veikalā vari pataustīt Crazy Fish Inspire līdz 6g, kvalitatīvs kāts, Japānā ražota blanka no Mitsubishi grafīta.

Vēl, kā variants, lai gan bišķi pārsniegs budžetu (lai gan papildus atlaidīti uzprasīt vienmēr var mēģināt :D) ir tā paša ražotāja PerfectJig modelis līdz 5g. Tas jau ir klasi augstāks ar Toray grafīta blanku un Fuji riņķiem un spoles turētāju. Šis konkrētais kāts ir mans ikdienas mikrodžiga instruments un esmu apmierināts kā zilonis. Man patīk reāli asi kāti un šis ar savu ielīmēto short solid cieto spici ir riktīgs extra fast, jūtība perfekta , piecirtiens un zivs izvadīšana kaifīga. Reāli komfortabli var strādāt 2g līdz 7g, ar prātu esmu arī 10g metis.

No tiem, ko mēs paši nepiedāvājam, ap to ciparu sakarīgs varētu būt MajorCraft Solpara attiecīgā testā. Tam vajadžetu būt Vitālijam Skaistkalnes ielā.
Ar copes lietu lasītāja karti ir 15% atlaide...

Cik papildus lielāku atlaidīti var izkaulēt...+5-10%?Kopā 20-25%... ;) ;D
Jo plāns bija, ja var tad max esmu gatavs maksāt 155€. Ar 15% atlaidi itkā sanāk maksāt 165€, bet tas jau ir ārpus manas komforta zonas, zinot ka pagājušais MJ 6 mēnešu laikā saplīsa 2 reizes. Vnk ļoti gribētos rokās sajust crazy fish Perfect jig...;D
16.septembris 2017, 21:47 | links
 
Un tad vel pedejais jautajums - ap 200 Eur, kuriem katiem ir tas super cietas spices vai tada cenu limeni nav ? Ieprieks tika pieminets Crazy fish Perfect jig - tam ir super cieta spice ? Un kur sadu info var dabut, pa razotaju majaslapam ir verts meklet vai tas ir tikai prakse parbaudams ?

Progress2016, 16.septembris 2017, 12:37


Jā, PerfectJig modeļiem līdz 5g un 7g (reāli darbā ar prātu tests augstāks + apmēram 2-3g) ir "supercietās" ielīmetās short solid spices. Tālākiem šī modeļa testiem jau ir tikai tubular, tie ir mīkstāki (lai gan joprojām extra fast) bet attiecīgi augstāka jūtība uz roku.

No japāņu brendiem īpaši asas-cietas spices parasti ir modeļiem, kas paredzēti makreļu (AJI) ķeršanai.
16.septembris 2017, 12:51 | links
 
Liels paldies par informaciju ! Bet tas visu sarezgi vel vairak, jo nekas cits neatliek ka tikai pirkt un testet vairaku variantu katus :D

Progress2016, 16.septembris 2017, 12:31


Nu nav tik traki, vienkārši noformulē savas vēlmes, ko gribi panākt ( a tur jau jāņem vērā daudz vairāk faktoru nekā teorētisks kāta tips un akcija) un jebkurā sakarīgā makšķernieku veikalā pārdevējs Tev apstāstīs variantus no sava sortimenta. Tikai vajadzīga konkrētika - ar šito konkrēto kātu Tu labāk varēsi to, sliktāk to, nevarēsi šito, plusi un mīnusi, stiprās un vājās puses. Tas viss ir individuāli, nav divu vienādu cilvēku un vienādu kātu modeļu.

Nu un, protams, vajag tīri ieklausīties savās sajūtās, vienmēr saku, ka ja kāts guļas rokās un jūti, ka ir tavējais, tad var ņemt, lai kas tur nebūtu virsū rakstīts un ko konsultanti/eksperti neļečītu :)
16.septembris 2017, 12:45 | links
 
Un tad vel pedejais jautajums - ap 200 Eur, kuriem katiem ir tas super cietas spices vai tada cenu limeni nav ? Ieprieks tika pieminets Crazy fish Perfect jig - tam ir super cieta spice ? Un kur sadu info var dabut, pa razotaju majaslapam ir verts meklet vai tas ir tikai prakse parbaudams ?
16.septembris 2017, 12:37 | links
 
Liels paldies par informaciju ! Bet tas visu sarezgi vel vairak, jo nekas cits neatliek ka tikai pirkt un testet vairaku variantu katus :D
16.septembris 2017, 12:31 | links
 
Vai ir atskiriba tubular tipa extra fast un solid tipa extra fast spiningiem ? Ar kuru bus vairak iespeju animet manekli ? Un vai animaciju ietekme dzilums, copeju Daugava, Koknese un liekas, ka +/- 10m dziluma nekada liela animacija nesanak ?

Progress2016, 16.septembris 2017, 11:04


Kā jau Rio pareizi norādīja, tieši "cietās spices" kātiem ir daudz plašākas iespējas mānekļa animācijai, dažada tipa pieraustīšanai utml., pārāk mīksta spice uzriez salieksies uz maksimumu un neļaus pilnvērtīgi izdarīt asas kustības. Tiesa gan ar akciju īsti tam nav sakara (pareizāk sakot dabā , protams , extra fast vairumā gadījumu būs cietāka spice), jo akcija norāda punktu kurā blanka sāk liekties/izstrādāt pie minimālas slodzes, var jau uztaisīt arī extra fast ar ļoti mīkstu īsu spici.

Tubular (vienlaidus dobta spice) vai solid (ielīmēta monolīta spice) atšķiras ar jūtīgumu "uz roku", loģiski ka tubular pa dobtu vienlaidu "tuneli" vibrācijas aiziet labāk nekā pa sastiķētu solid. Toties solid, dēļ tā, ka rodas iespēja daudz stiprāk izmainīt spices materiāla rakturlielumus, salīdzinājumā ar pamata blanku var uztaisīt daudz mīkstāku spici, kas labāk rādīs copi vizuāli, vai arī gluži otrādi, iebāzt riktīgi cietu hard solid spici, panākot tiešām extra fast galējo variantu. Tā kā Tavam jautājumam tieši par animācijas iespējām ar solid un tubular īsti nebūs sakara, tur jāskatās katrs kāta modelis individuāli , nevis uzbūves tips.
16.septembris 2017, 12:22 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager