Makšķerēšanas noteikumi

Makšķerēšanas noteikumi
Sveiki. Iznāca saruna. Tātad īpašnieks var darīt ko grib "dīķī"(nez kā lai savādāk nosauc), kas ir savienots ar upi un atrodas uz viņu zemes?
5.marts 2018, 22:21 | links
 
wilnis28 [05.03.18]: vai pie mums ēsmai pašlaik var izmantot zivs fileju ķerot zandartu?
Protams kad var
5.marts 2018, 21:31 | links
 
vai pie mums ēsmai pašlaik var izmantot zivs fileju ķerot zandartu?
5.marts 2018, 21:28 | links
 
Kas interesants Lietuviešu noteikumos?
7 punkts mainīts 2018 gadā.

4.2. viena zveja - amatieru zveja vai ierobežota zveja no personas ierašanās līdz zvejai līdz zvejas beigām;
7. Рыба, содержащаяся в сетке или другими способами, ограничивающая их свободное перемещение в водном объекте, учитывается в улове. Для всех уловов, совершенных с нарушением правил рыболовства, независимо от их жизнеспособности, учитывается ущерб рыбным запасам.
Zivis, uzskatāma kā režģi vai citādi ierobežota tās pārvietošanās brīvību ūdenstilpē, tiek iekļauta nozvejā. Attiecībā uz visiem loms nozvejotas, pārkāpjot amatieru zvejas tiesību aktiem zivis, neatkarīgi no viņu vitalitāti, aprēķina nodarīto kaitējumu zivju krājumiem.
10. Aizliegtās darbības:
10.6 atroties ūdenstilpnēs vai tuvāk par 25 m no tām ar amatieru zvejas rīkiem, ja šajā laikā ir aizliegta vai aizliegta zveja šajos ūdeņos vai ja nav zvejas amatieru atļaujas, kas dod tiesības zvejot šajā ūdenstilpē vai brīvas zvejas tiesības, kā arī pakļauti zemūdens zvejai pistoles ūdenstilpēs vai tuvāk par 25 m no tām, ja zemūdens zveja šajos ūdeņos nav atļauta;
11. Aizliegts zvejot:
11.21. No 1. janvāra līdz 20. aprīlim, izmantojot dzīvās zivis kā ēsmu (šis aizliegums neattiecas uz zveju Kuršu līcī, kā arī zivju gabalu izmantošanu);
5.marts 2018, 21:14 | links
 
Policistam pec jauna likuma nav vairak jastadas prieksha..tik ja uzprasa vinjam
5.marts 2018, 08:13 | links
 
MN 24.2. kanālos un caurtecēs, kas savstarpēji savieno ezerus vai savieno upes un ezerus ar upēm, vai savieno ezerus un upes ar Baltijas jūru vai ar Rīgas jūras līci.
Plus attiecībā uz to posmu ir Rīgas Domes noteiktais aizliegums tur atrasties uz ledus, un ja vēl reibumā, tad vispār zb.
Lūgums Zarazai, uzraksti kā beidzās?
Esmu Juglas patriots, riebjās boļševiku bezpredeļs, atļaujiet zivij ienākt Juglas ezerā un iznārstot!

doggijs, 4.marts 2018, 17:14


Kā beidzās uzrakstīšu...
Šmigošana un cūkošanās uz ledus, kā arī lomu tirgošana u.c. lietas ir cits stāsts, ar to lai cīnās tie paši RPP u.c., darbs viņiem tāds.

A vot ko un ar ko tas kanāls savieno man īsti nav skaidrs, tāpat arī nav skaidrs uz kāda pamata attālumi mērīti, vai RPP rīcībā ir atbilstoši verificētas mērierīces, kāda vella pēc man nekopetenti skalo smadzenes par copi pie tilta. Tāpat interesē kas tas par idiotismu bļaut pa matjugaļņiku no krasta, nevis liekumā noteiktā kārtībā stādīties priekšā, uzrādot apliecību, nosaucot savu vārdu uzvārdu, dienesta pakāpi, pārstāvēto struktūru, norādot uz konkrētu normatīvo aktu pārkāpumu, ja tāds bijis.
4.marts 2018, 20:38 | links
 
Nav taisnība apgalvojumam ka "ja nenoķers migrējošo zivi kanālā, tad noķers to ezerā". Jo pirmsnārsta migrācijas laikā tādās caurtecēs zivis ir sakoncentrētas neskaitāmas reizes blīvāk kā jūrā vai ezerā, no kurienes tās ienāk. Un otrkārt pirms slūžām un noslogotiem tiltiem tās uz kādu brīdi apstājas, jo tās atbaida troksnis, vibrācija. Tieši tāpēc cemmerētāji arī sēž kanālos zivju migrācijas laikā, citās vietās, ezera plašumos aizcemmerēt ir daudz mazak izredžu. Ok zaraza un marģerits atrunāsies ka mēs tak esam godīgie bļitkotāji. Bet kā izkontrolēt ja spāres un citi "legālie" cemmeri visādi čorti ir tik populāri, ievazāti no mūsu pufaikām ? Nebūtu tik daudz ierāveju, tad jau arī nedzenātu.
4.marts 2018, 19:59 | links
 
Nu Tev 100% taisnība! Bet, ja nenoķers visus lielos un nenotirgos pie juglas Maxima, tad ieies viņš Juglas ezerā, un tad iznērstos, un 2-4 gadi un atkal mūs Juglas asaris priecēs!
P.S. Pamāci mani kā bildes ielikt!
Man tādi smuki lomi ar ruduļiem, bet tikai līdz 30. aprīlim. Juglā 1 maijā sākas bradāšanas svētki pakaļ līdakām - visi raudu, ruduļu un citu zivju ikri tiek izbradāti.
Nesēro, tas viss likumīgi!
4.marts 2018, 18:56 | links
 
doggijs [04.03.18]: Vai Adzika ar to gribēja teikt, ka ir slikti, ka zivis ienāk Juglas ezerā un iznārsto?
Nenokers tur nokers ezera kada starpiba
4.marts 2018, 18:41 | links
 
Vai Adzika ar to gribēja teikt, ka ir slikti, ka zivis ienāk Juglas ezerā un iznārsto?
4.marts 2018, 18:05 | links
 
Oi patroti un boļševiki jau..nu galig galvu saspiedis
4.marts 2018, 17:30 | links
 
Parasti agrāk par upi uzskatīja ūdens plūsmu ar noteiktu izteku kas tecēja vienā virzienā līdz ietekai vai nu ezerā vai jūrā vai citā upē bet Juglai nav ne sākuma ne beigu jo savieno trīs ezerus savstarpēji, tāpēc drīzāk uzskatāma par caurteku.

kutis, 4.marts 2018, 16:43

Pilnībā piekrītu Kutim, jo šeit ir caurtekas uzskaitītas un tātad nedrīkst ķert: MN 24.2. kanālos un caurtecēs, kas savstarpēji savieno ezerus vai savieno upes un ezerus ar upēm, vai savieno ezerus un upes ar Baltijas jūru vai ar Rīgas jūras līci.
Plus attiecībā uz to posmu ir Rīgas Domes noteiktais aizliegums tur atrasties uz ledus, un ja vēl reibumā, tad vispār zb.
Lūgums Zarazai, uzraksti kā beidzās?
Esmu Juglas patriots, riebjās boļševiku bezpredeļs, atļaujiet zivij ienākt Juglas ezerā un iznārstot!
4.marts 2018, 17:14 | links
 
Ja nesedi 50 metri no ,zem tilta ta vinji nevareja piepisties..raksti iesniegumu un pieprasi kompensaciju
4.marts 2018, 16:48 | links
 
Parasti agrāk par upi uzskatīja ūdens plūsmu ar noteiktu izteku kas tecēja vienā virzienā līdz ietekai vai nu ezerā vai jūrā vai citā upē bet Juglai nav ne sākuma ne beigu jo savieno trīs ezerus savstarpēji, tāpēc drīzāk uzskatāma par caurteku.
4.marts 2018, 16:43 | links
 
Nu, bet es tak Tev jau to rakstīju, ka Tev paveicās :)
Ja likumsargiem būtu izglītība un pieredze kā Saulvedim Vārpiņam, tad Tu saņemtu sodu par abiem pārkāpumiem, katrs asarītis arī tiktu samērīts un piešuts tavai krimināllietai...:)

doggijs, 4.marts 2018, 16:34


Nu paskatīsimies, rīt iesniegumu uzrakstīšu... JĀ, MAN GRIBAS KASĪTIES! Atvainojiet, taču ja man sačakarē vienīgo dienu pa mēnesi, kad esmu čerez nemogu uz copi izrāvies, man ir zināmas tiesības būt ne pārāk apmierinātam.
4.marts 2018, 16:40 | links
 
Nu, bet es tak Tev jau to rakstīju, ka Tev paveicās :)
Ja likumsargiem būtu izglītība un pieredze kā Saulvedim Vārpiņam, tad Tu saņemtu sodu par abiem pārkāpumiem, katrs asarītis arī tiktu samērīts un piešuts tavai krimināllietai...:)
4.marts 2018, 16:34 | links
 
Kads tur kanals ja upe ietek ezera tad ar kkur iztek un ta ir upe..izmainita upei gultne delj tiltiem un tt ,bet tas jau nenozime ka tas ir kanals...a pieirsties var tik del attāluma no tilta un tas ar i viss .paej bik talak un pofig
4.marts 2018, 16:32 | links
 
Priekš Zarazas
Tu nezinot esi pārkāpis 2 noteikumus:
1. https://www.riga.lv/lv/news/saraksts-ar-udenstilpem-uz-kuru-ledus-drikst-atrasties-no-1-marta?13097
Tas posms kur tu biji nav šajā sarakstā.
2. MN 24.2. kanālos un caurtecēs, kas savstarpēji savieno ezerus vai savieno upes un ezerus ar upēm, vai savieno ezerus un upes ar Baltijas jūru vai ar Rīgas jūras līci.
Tas ir mākslīgi rakts kanāls.
Likumu nezināšana neatbrīvo no atbildības!
Tev paveicās, ka tevis nobildētie likumsargi, tevi neizdrāza pēc abiem punktiem!

doggijs, 4.marts 2018, 15:43


1. Par posmiem un metriem man neko neteica, attēlā redzamais kungs runāja tikai par makškērēšanu pie tilta, kas norāda uz klaju nekompetenci.
2. Jautāju arī par koordinātēm un verificētām attāluma noteikšanas mērierīcēm, atbilde nesekoja.
3. Par caurtecēm, kas savieno kaut ko ar kaut ko, tad šī posma savienošana irjuridisi visai strīdīgs jautājums, varbūt kaut kādu officiālu sarakstu ar terminiem "upe" varētu redzēt, pretējā gadījumā man liekas, kas savieno ezeru ar kanālu, kas nav aizliegto sarakstā.

P.S. Ja esu ko pārkāpis, tad esmu gatavs, lai mani "izdrāž" kompetenti un pēc likuma.
4.marts 2018, 16:24 | links
 
Pilnībā piekrītu Adzikai, bet tajā vietā tas ir mākslīgi rakts kanāls un bez līkumiem un tikai 500 m garš posms.
4.marts 2018, 16:13 | links
 
BrunoL [04.03.18]: Kā tad ar Salacu? Savieno Burtnieku ar līci.Kāds teiks,ka tas arī kanāls.
Kas tad īsti ir kanāls? Mākslīgi veidota,rakta ūdens tece.Ja dabas veidota,tā tad UPE!
Ja kanala ir līkumi,tad ta jau ir upe..
4.marts 2018, 15:53 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager