Vimbas

Gan jau apspriests daudz, bet tomēr (var atbildēt privātā ziņā) - ar kādu metodi un sistēmu ieteiktu man, iesācējam, vimbas makšķerēt kādā upē?
26.februāris 2019, 11:54 | links
 
Domaataajs [Vakar]: Vimbām patīk arī patusēt pa jūru siltajā gadalaikā.Man interese pavasara cope Memeles upe

pucejanis95, 25.februāris 2019, 23:38

Tak copē kas to liedz, bet ezerā var citas zivis laist, galu galā katrai zivij ir savi dzīvei piemeroti apstākļi.
Ezerā derēs līņi,brekši, karūsas (vēlams t.s kuprainās, jo izaugot līdz 3kg, parastās līdz kādam 0.5 aizvelk, nu tā vismaz vienā krievu saitā par dīķiem viens firmačs borēja).
Vispareizāk par konkrēto sugu ielaišanu ūdenstilpnē ir vispirms konsultēties ar attiecīgiem speciālistiem. Tur tāpat jābūt nojausmai par skābekļa režīmu ziemā, barības bāzi, aizaugumu.
26.februāris 2019, 10:33 | links
 
Nevis vimba ekosistēmai neko labu nedod, bet HESi!
26.februāris 2019, 10:32 | links
 
Virs hesa vismaz izveidojās populācija bet stāvošā ūdenī tādas nebūs jo nārsto vimba vietās ar tekošu un skābekli bagātu ūdeni.
26.februāris 2019, 09:52 | links
 
Nu kā var iedomāties caurceļotāju zivi, kas lielāko savas dzīves daļu pavada jūrā un tikai brītiņu pirms un pēc kāzām uzturas ar to saistītās upēs, laist iekšā slēgtā ūdenskrātuvē. Kas no tā sanāk? Acīmredzamākais piemērs ir vimba, kas aizķērās virs Rīgas hesa pēc tā uzbūvēšanas. Ar laiku radās plaukstas lieluma deģenerātvimbu populācija, kas kopumā ekosistēmai neko labu nedod.
26.februāris 2019, 08:19 | links
 
Ja tajā ezerā ir izsalkuši vēži tad droši var laist vimbas
26.februāris 2019, 07:29 | links
 
Domaataajs [25.02.19]: Vimbām patīk arī patusēt pa jūru siltajā gadalaikā.
Man interese pavasara cope Memeles upe
25.februāris 2019, 23:38 | links
 
BAigars [25.02.19]: pucejanis95 [50m]: Sveiki,man jautajums par vimbu kersanu un laisanu ezera! Uz ko pavasari labak kert vimbu metodi un esmu,un vai vimbas ir "dzivotajas" ezera kur dzilums lidz 12m un pietiekosi daudz avotu ! Dalamies ar pieredzi un paldies jau ieprieksIesaku sākumā palasīt Makšķerēšanas Noteikumus.
Nu ja jau mes sita saktu tad lielu dalu makskernieku naktos nosodit! Bet man vienkarsi ir interese un velme papildinat citas udenskratuves zivju dazadibu! Jo man neitrese zivs ka partika bet gan ka pati atputa un lai citiem ierastas vietas butu kas jauns.
25.februāris 2019, 23:37 | links
 
pucejanis95 [25.02.19]: Sveiki,man jautajums par vimbu kersanu un laisanu ezera! Uz ko pavasari labak kert vimbu metodi un esmu,un vai vimbas ir "dzivotajas" ezera kur dzilums lidz 12m un pietiekosi daudz avotu ! Dalamies ar pieredzi un paldies jau ieprieks
Iesaku sākumā palasīt Makšķerēšanas Noteikumus.
25.februāris 2019, 23:03 | links
 
Vimbām patīk arī patusēt pa jūru siltajā gadalaikā.
25.februāris 2019, 22:48 | links
 
Sveiki,man jautajums par vimbu kersanu un laisanu ezera! Uz ko pavasari labak kert vimbu metodi un esmu,un vai vimbas ir "dzivotajas" ezera kur dzilums lidz 12m un pietiekosi daudz avotu ! Dalamies ar pieredzi un paldies jau ieprieks
25.februāris 2019, 22:43 | links
 
Vimbas Lielupē vēl tagad var saķert cik patīk. Izmērs-smuka siļķe uz 300-500gr. Agrs rīts līdz 8toņiem. Nu un galvenais - jāzina tā vieta,kur viņas ir!
16.jūlijs 2018, 16:16 | links
 
Sveiki.

Rīt domājam iet uz vimbām copēt uz Gauju Strenčos.
Skatījos vimbu garumus, meženei 45cm, parastajai 30.

Kā atšķirt salati no parastās vimbas?

Nauris_F, 16.jūlijs 2018, 12:22


Nevēlos tevi apbēdināt, bet priekš vimbu ķeršanas ir par vēlu (nē, upē viņas gan jau ka ir, tikai krietni mazāk un grūtāk noķeramas nekā tad kad nāk uz nārstu). Par atšķiršanu - ieraksti googlee un paskaties attēlus, uzreiz atšķirsi :)
16.jūlijs 2018, 14:54 | links
 
Sveiki.

Rīt domājam iet uz vimbām copēt uz Gauju Strenčos.
Skatījos vimbu garumus, meženei 45cm, parastajai 30.

Kā atšķirt salati no parastās vimbas?
16.jūlijs 2018, 12:22 | links
 
Starp citu, vimbas, lielas un baltas, vēl var mierīgi noķert Mēmelē un arī Lielupē un Mūsā. Daļa jau drīz nārstos, kļuvušas melnas un kaulainas, bet nāk klāt jaunas. Drīz jau viss beigsies, bet vēl var paspēt. Laiks jauks, cope izteikta un asa.
8.maijs 2018, 13:15 | links
 
Gribétos baskam pajautát sekojosho:
Vai ir atljauts likt tíklus Salaspils Daugavá?
Manuprát,ka ne.
Vitéjie nemaz nekaunas un apgalvo,ka sheit ir mans tíkls un tas ir kaiminja.Pat uzvárdu nosauc?!
Protams,ka visi tíkli ir paslépti,bez markjéjuma.Tátad jáuzskata,ka nelegáli.
Konkréti Daugavas kreisajá krastá,kur ie pédéjás májas,kalna galá.Pirms lielás júras.

DSV, 26.aprīlis 2018, 15:48

Tie noteikti ir nelegālie tīkli. Katrs tīkls bez marķējuma ir nelegāls. Patiesību var noskaidrot JEBKURĀ pašvaldībā, kur atrod zvejas rīkus, jo tīklu un murdu licences izdod tieši pašvaldības, valsts institūcijas tikai saskaņo konkrētas pašvaldības limitus. Jāpieprasa pašvaldībai kur ir publiski pieejama šāda informācija un pašvaldībai ir pienākums tādu sniegt.
Zvejas rīki, murdu izskatā, Latvijas upēs drīkst būt tikai Daugavā un Buļļupē. Jebkurš tīkls vai murds citā upē ir nelegāls. Atsevišķos ezeros un ūdenskrātuvēs tie ar pašvaldības atļauju drīkst būt. Vēlreiz atkārtošos, ka visu nosaka pašvaldība. Kur makšķernieki ir spēcīgi, tur zvejnieki stāv pie ratiem. Tiesa man ir uzskats, ka ražu ir jānovāc un lielos ūdens klajumos, tādu Latvijā nav daudz, rūpnieciskā zveja ar murdiem būtu pieļaujama.
8.maijs 2018, 13:03 | links
 
Sveiki! vīri, nepateiksiet, kas notiek Staļģene,Tetelē vai vimba tur vēl apgrozās? kas ar straumēm untt ?
3.maijs 2018, 14:36 | links
 
Gribétos baskam pajautát sekojosho:
Vai ir atljauts likt tíklus Salaspils Daugavá?
Manuprát,ka ne.
Vitéjie nemaz nekaunas un apgalvo,ka sheit ir mans tíkls un tas ir kaiminja.Pat uzvárdu nosauc?!
Protams,ka visi tíkli ir paslépti,bez markjéjuma.Tátad jáuzskata,ka nelegáli.
Konkréti Daugavas kreisajá krastá,kur ie pédéjás májas,kalna galá.Pirms lielás júras.
26.aprīlis 2018, 15:48 | links
 
Zvejniekiem ir ietekmīgi lobiji - Zemkobības ministrijas gaiteņos, Zivsaimniecības pētniecības institūtā, Rīgas domē, kā arī saeimā.
Labā ziņa - no 16. aprīļa Buļļupes murdiem būtu jābūt izņemtiem un ne Buļļupē ne Lielupē nedzrīkst būt ne viena legālā zvejas rīka.

Beidzot viens sakarígs raksts par to,kas ísteníbá notiek.
26.aprīlis 2018, 15:41 | links
 
Pagaidām līdz vasaras vidum - ja vimba ir, tad arī tavā kulē.... Kāpēc jāķer nārstojušas zivis - var kāds pateikt?

tehnadzor, 25.aprīlis 2018, 14:30

Labāk pajautāt legālajiem tīkliniekiem kas liek tīklus šķērsām Lielupei pie Jūrmalas.

pliksnis, 25.aprīlis 2018, 17:19

Lielupē nav legālo tīklenieku. Ir atļauja likt 6 lielos murdus Buļļupē, kas arī tiek darīts. Šī problēma jau cilāta un apcilāta vairāk kā 10 gadus. Vairākas reizes makšķernieku organizācijas ir mēģinājušas to izbeigt, bet nav izdevies. Starp citu, tieši šī iemesla dēl arī sanaidojās savā starpā LMA ar MOSP. Pēdējā "likumu kaujā" pirms kādiem 6 gadiem izdevās samazināt šo murdu skaitu uz pusi no 12 uz 6, bet pilnībā izbeigt to VĒL nav izdevies. Zvejniekiem ir ietekmīgi lobiji - Zemkobības ministrijas gaiteņos, Zivsaimniecības pētniecības institūtā, Rīgas domē, kā arī saeimā.
Problēmas būtība ir apstāklī, ka lielākā daļa Lielupes zivju migrē pa tās veco gultni, tas ir, caur dziļo Buļļupi, ne caur samērā jauno un seklo caurteku jūrā. Murdi zivju ceļā ne tikai savāc lielu daļu, bet kas ir vēl būtiskāk, - nosprosto migrāciju ceļu. 6 murdi kā labirinti noštopē praktiski visu. No turienes arī tās vimbas, brekši zandarti un arī laši un taimiņi centrāltirgū. Ne mazāk visu zivju, arī vimbu migrāciju uz Lielupi, ierobežo arī n -tie legālie un nelegālie murdi Daugavas iztekā lejpus Buļļupes ietekas.
Labā ziņa - no 16. aprīļa Buļļupes murdiem būtu jābūt izņemtiem un ne Buļļupē ne Lielupē nedzrīkst būt ne viena legālā zvejas rīka.
26.aprīlis 2018, 15:16 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager