Kūpinātavas

Par cik arī dzīvoju pilsētā,nopirku metāla kūpinātavu.Tikai pasūtīju ,lai restes ieliek mazliet biežāk(jo pārsvarā kūpinu zivi).Pielika ritentiņus,lai varu no garāžas viegli izripināt.Esmu apmierināts ar pirkumu.Tikai ir divas nianses-noteikti vajag kūpinātavu uzsildīt,lai nesvīst.Un termometrs nepareizi rāda.Pirku Tukumā ,tieši pie ražotājiem.
19.maijs 2018, 12:04 | links
 
Labdien.

Visi šeit pārsvarā būvē kūpinātavas. Tā kā dzīvoju pilsētā, man tomēr vajadzētu pārvietojamu iekārtu.

Cik skatos, ss.lv ir nopērkamas jau gatavas tērauda metinātās kūpinātavads. Kādam ir pieredze? Gribetos kaut ko vizuāli baudāmu ap 200 litru tilpumā. Kā ir ar tiem lētākajiem variantiem no ss.lv?
19.maijs 2018, 11:08 | links
 
kutis [19.05.18]: Viss vienkāršāk ir kūpināt asarus kā to dara tālo austrumu copmaņi. Svaigi saķertus asarus kā ir samet stiprā sāls ūdenī uz pusstundu līdz stundai, atkarībā no izmēra un uz restēm. Gan sulīgi un sāls arī normā. Bet tas ir tikai ar asariem.
Ar visām iekšām?
19.maijs 2018, 09:02 | links
 
Viss vienkāršāk ir kūpināt asarus kā to dara tālo austrumu copmaņi. Svaigi saķertus asarus kā ir samet stiprā sāls ūdenī uz pusstundu līdz stundai, atkarībā no izmēra un uz restēm. Gan sulīgi un sāls arī normā. Bet tas ir tikai ar asariem.
19.maijs 2018, 08:46 | links
 
Diez, vai no mitras malkas. Pats žāvēju ar svaigi cirstu alksni un ir viss ok. Drīzāk būda nav kārtīgi izžāvēta un tā svīst.
19.maijs 2018, 07:56 | links
 
Rūgtums zivi žāvējot rodas, ja alkšņa malka ir pārlieku mitra. Žāvējot ar sausu malku nekas tāds nav.
18.maijs 2018, 19:57 | links
 
ja tīrītas, tad bik vēderā aŗī vajag iekaisīt sāli, lai no iekšas pasālās.

Domaataajs, 15.maijs 2018, 22:49

asariem protams ka tikai iekšpusē
15.maijs 2018, 23:12 | links
 
ja tīrītas, tad bik vēderā aŗī vajag iekaisīt sāli, lai no iekšas pasālās.
15.maijs 2018, 22:49 | links
 
Izklausās, ka zivs i pārkūpināta, un tāpēc sausa. Par rūgtumu droši, ka malka pie vainas vai arī darva, kas uzkrājusies kūpinātavā. Tāpēc man patīk "elpojošas" kūpinātavas kurzemnieku modē.
Pats esmu sapratis, ka katrai sugai nepieciešams savs piegājiens. Visām neder viens algoritms. Jāpierod gan pie kūpinātavas, gan malkas, gan zivs, gan arī gadalaika.
Man savukārt vislielākais izaicinājums ir sāls. Kā dabūt to vienmērīgi sāļu? Ehh, iet visādi, bet kaut kur jau garšīgai patiesībai esmu tuvu. :)

o.

otinjsh, 15.maijs 2018, 14:01

ber sāli gatavai,tikko izņemtai siltai,ašukiem papildus svaigi kapātu dillīti,mmmmm ku tas i labs
15.maijs 2018, 19:15 | links
 
Diezin vai rūgtums ir no mizām, es nekad vēl neesmu mizojis alksni un rūgtuma nav. Esmu novērojis ka pie pārlieku zemas temperatūras un slapja koka parādās rūgtums nedaudz, pa daudz mitruma un dūmu. Ja kūpinu tad kastei malu nedaudz turu vaļā lai dūms cirkulē, žāvēju diezgan karsti - termometra nav, sanāk zeltaina gaiša miziņa un mīksta vista, zivs utt.
15.maijs 2018, 15:01 | links
 
Sausums varētu būt dēļ pāržāvēšanas
Es vispirms kūpinātavu uzsildu lai izžūst un tikai tad lieku iekšā.
Sāļumu zivīm var mēģināt ar sālsūdeni dabūt pirms žāvēšanas kādu brīdi tajā paturot, nevis sālot pirms vai pēc.
Alkšņa miza un rūgtums? Nezinu, vēl tā nav bijis, vismaz attiecībā uz manām garšas kārpiņām.
Reņģes gan neesmu žāvējis pagaidām.
Nianses noteikti ir katram gadījumam.
15.maijs 2018, 14:15 | links
 
Izklausās, ka zivs i pārkūpināta, un tāpēc sausa. Par rūgtumu droši, ka malka pie vainas vai arī darva, kas uzkrājusies kūpinātavā. Tāpēc man patīk "elpojošas" kūpinātavas kurzemnieku modē.
Pats esmu sapratis, ka katrai sugai nepieciešams savs piegājiens. Visām neder viens algoritms. Jāpierod gan pie kūpinātavas, gan malkas, gan zivs, gan arī gadalaika.
Man savukārt vislielākais izaicinājums ir sāls. Kā dabūt to vienmērīgi sāļu? Ehh, iet visādi, bet kaut kur jau garšīgai patiesībai esmu tuvu. :)

o.
15.maijs 2018, 14:01 | links
 
incho [15.05.18]: Kāds var dot padomu!!!
Kā pareizi nokūpināt reņģes!
Man ir ABAS 200l kūpinātava, sākumā turēju ap 40 min ar atvērtām durvīm lai apžūst, pēc tam 2h ar svaigu alksni kūpināju apt 70 grādos! Pēdējās 15min piemetu pāris čiekurus!
No iesmiem nost nekrita, sanāca zeltaini brūnas, bet bija rūgtas, skābas un nedaudz pa sausu!
Esmu kūpinājis citas zivis ar slapju alksni ar visu mizu, nekad nesanāk rūgtas!
Kāds var kko ieteikt?
Varu pateikt, ka nežāveju ar slapju alksni sevišķi ar mizu. Miza dod rūgtumu
15.maijs 2018, 12:39 | links
 
Kāds var dot padomu!!!
Kā pareizi nokūpināt reņģes!
Man ir ABAS 200l kūpinātava, sākumā turēju ap 40 min ar atvērtām durvīm lai apžūst, pēc tam 2h ar svaigu alksni kūpināju apt 70 grādos! Pēdējās 15min piemetu pāris čiekurus!
No iesmiem nost nekrita, sanāca zeltaini brūnas, bet bija rūgtas, skābas un nedaudz pa sausu!
Esmu kūpinājis citas zivis ar slapju alksni ar visu mizu, nekad nesanāk rūgtas!
Kāds var kko ieteikt?
15.maijs 2018, 12:34 | links
 
piiraagsxxx
laikam neesi ieraudzījis, ka Tev arī p.m
3.maijs 2018, 21:05 | links
 
pienef - Tev p.m.

mmartins, 1.maijs 2018, 20:34


Paldies mmartins par palīdzību un materiālu :)
2.maijs 2018, 19:21 | links
 
mmartins [01.05.18]: pienef - Tev p.m.
Man arī vajag
1.maijs 2018, 21:49 | links
 
pienef - Tev p.m.
1.maijs 2018, 20:34 | links
 
Braslas ielā Latvijas metālā,ar dažāda izmēra acīm,pats pirku.
1.maijs 2018, 20:20 | links
 
kur var iegādāties cirstu režgi? man vajag kūpinātavai 60cmx60cm divas gabalas. nevaru nekur atrast. Varu arī iegādāties, kam ir!
1.maijs 2018, 20:17 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager