Kūpinātavas

Labdien! Intresē kā pareizāk, labāk būtu kūpināt sīgas? Kam japievērš uzmanība?
20.jūnijs 2018, 11:50 | links
 
Es teiksim 1.5l katlinu lieku 3 ed.k. sals 1 cukuru (zeltainai krasai) divas lauru lapas kadus 6-8 graudu piparus. Visu maisot uzvaru un lauju kadas 5 min pavarities tad atdzeseju un parleju par zivim. un atstaju uz diennakti ledusskapi. Sanak super garsigi vismaz man un manai gimenei garso!:)
9.jūnijs 2018, 13:30 | links
 
gundar [09.06.18]: Nu jau kāds laiks ir pagājis kopš ABAS ražo 200l kupinātavas! Varbūt varētu kāds padalīties pieredzē ar šo kūpinātavu? Vai ir vērts pirkt, kā ar T noturēšanu u.t.t!! Jo info ir diezgan skopa pa šo kūpinàtavu.
Jau 2 gadus lietoju šo kūpinātavu, esmu ļoti apmierināts. Ļoti viegli noturēt T, nav jāstāv blakus ik pa stundai tik jāpiemet kāda pagale. Kūpināt var visu, gaļu, vistu, zivis utt. Viss sanāk baigi garšīgi.
Kūpināt var jebkuros laika apstākļos, pat ziemā. YouTube ir daudz video par kūpinātavas lietošanu.
9.jūnijs 2018, 09:27 | links
 
Nu jau kāds laiks ir pagājis kopš ABAS ražo 200l kupinātavas! Varbūt varētu kāds padalīties pieredzē ar šo kūpinātavu? Vai ir vērts pirkt, kā ar T noturēšanu u.t.t!! Jo info ir diezgan skopa pa šo kūpinàtavu.
9.jūnijs 2018, 01:13 | links
 
Paldies par padomiem :)
8.jūnijs 2018, 18:32 | links
 
Ja zivi grib perfekti sālītu, tad to dara tikai un vienīgi to iemērcot attiecīgas koncentrācijas tīrā sālsūdenī, ja gribas, tad var tam var niansēti pievienot dažādas garšvielas.
Taču vienkāršāk, protams, ir daudz nenopūlēties, uzkaisa sāli - un viss!
8.jūnijs 2018, 14:18 | links
 
JUNKA10 [07.06.18]: Sveiki spečuki.

Nogalē gribu izkūpināt skumbriju, nav tas darīts,aptuvenais sālījums ir skaidrs, bet kā ar temperatūru un ilgumu , varbūt var kāds ko ieteikt? :)
Es skumbriju kūpinu karsti, pa muguru pārgrieztu ar ķiploka šķēlītēm. Sāli beru kūpināšanas beigās. Ilgums apmēram 1.5h, par grādiem nepateikšu, to uz izjūtu, bet tāpat kā visām zivīm.
7.jūnijs 2018, 20:41 | links
 
Ar sāli dikti uzmanīgi. Es kūpināju veselu, bez iekšām protams. Sāli nedaudz vēderā iekaisīju. Kūināju apm 2 st 50-60 grādos. Sanāca perfekta!
7.jūnijs 2018, 17:36 | links
 
Zivs ļoti maiga un uzņēmīga pret sāli. Līdz ar to mazāks koncentrāts un īsāks laiks kā ierasts.
Labi, ka kūpini nepārgieztas. Būs taukainākas.

o.
7.jūnijs 2018, 11:43 | links
 
paldies par info :)

Bet kā ir ja kūpina gabalā veselu, negriežot uz pusi, paturot sālsūdenī kādu stundu?
7.jūnijs 2018, 10:58 | links
 
JUNKA10 [07.06.18]: Sveiki spečuki.

Nogalē gribu izkūpināt skumbriju, nav tas darīts,aptuvenais sālījums ir skaidrs, bet kā ar temperatūru un ilgumu , varbūt var kāds ko ieteikt? :)
Es kūpinu 85-90 grādos 2-2,5 st. Iztīra saliek pa virsu ķiplokus un nokūpina. Sāli beigās ņemot nost.
7.jūnijs 2018, 10:51 | links
 
Salīdzinājumā ar saldūdens zivīm, jākupina īsāku laiku. Tas 100%.
Par temperatūru nepateikšu, bet apmēram tāda pat kā citām, kuru izmanto karstai zivju kūpināšanai.
Ja tu par auksto, tad hvz. Drošvien 3x dienas x 28grādi. :)
o.
7.jūnijs 2018, 10:39 | links
 
Sveiki spečuki.

Nogalē gribu izkūpināt skumbriju, nav tas darīts,aptuvenais sālījums ir skaidrs, bet kā ar temperatūru un ilgumu , varbūt var kāds ko ieteikt? :)
7.jūnijs 2018, 10:16 | links
 
Nezinu vai tas ko iespaido, bet arī vienmēr noskaldu mizu. Citreiz miksēju zaļu un pāris nedēļas saulē kaltušu malku. Pamatā tā ir bumbiere. Sanāk garšīgi. Rūgts nav bijis.
22.maijs 2018, 17:50 | links
 
defender [10:34]: Sveiki meistari. Kūpinātava ir tapšanas procesā! Kurtuve i gavata no viņas iziet ārā 2,5m garš dūmvads uz kūpināmo mājiņu. Pirmās 4-5 rindas likšu no blokiem un virsū koka mājiņu. Kādus blokus labāk likt!? Keramzīta vai gāzbetona? Noteikti, ka abi veidi ir salīmēti ar dažādām līmēm, tadēl kurš būs praktiskāks un mazāk kaitīgs!?
Paldies.Labāk jau nu nopērc sarkanos māla ķieģeļus, un uzmurē tās 5 rindas.
Sliktakā gadijumā, tad keramzīta blokus. Gāzbetons, mīksts un uzsūc ūdeni vairāk, ziemā var plaisāt. Bet ķieģeļi būtu vislabāk.

jenots13, 22.maijs 2018, 12:50


Ja slinkums likt ķieģelīti vēl jau ir Keratherm bloks (Tas pats dobais ķieģelis tikai lielāks), kaut gan ķieģelītis man liekas vienalga būs labāks. No abiem minētajiem tiešām labāk keramzītbloki, iemeslus jenots jau uzrakstīja.
22.maijs 2018, 17:25 | links
 
Esmu novērojis rūgtumu reņģēm, kad kūpinu ar mizu (alksnis/ķirsis) tāpēc vienmēr to noskaldu nost. Bet tas šķiet man bijis tikai reņģēm un liekas, ka tas dēļ viņu mīkstuma, maiguma, trausluma, izmēra arī ir iemesls, jo vairāk paņem sevī. To gan daru metāla kastē, kurai uguns ir apakšā, pašā kastē tikai skaliņi. Kastēs, kur dūms pa taisno, neesmu mēģinājis reņģi kūpināt. A sausums noteikti no tā, ka pārkūpināts. Jūras zivis, arī asarus sālu tikai pēc kūpināšanas un ar smalko sāli, tas ātrāk izkūst un iesūcās.
Biju dzirdējis arī par asaru kūpināšanu iekšas ārā neņemot, bet redzot to cik bieži viņos iekšā ir puspuvušas mailes, to domu atmetu uzreiz :)
22.maijs 2018, 13:26 | links
 
defender [22.05.18]: Sveiki meistari. Kūpinātava ir tapšanas procesā! Kurtuve i gavata no viņas iziet ārā 2,5m garš dūmvads uz kūpināmo mājiņu. Pirmās 4-5 rindas likšu no blokiem un virsū koka mājiņu. Kādus blokus labāk likt!? Keramzīta vai gāzbetona? Noteikti, ka abi veidi ir salīmēti ar dažādām līmēm, tadēl kurš būs praktiskāks un mazāk kaitīgs!?
Paldies.
Labāk jau nu nopērc sarkanos māla ķieģeļus, un uzmurē tās 5 rindas.
Sliktakā gadijumā, tad keramzīta blokus. Gāzbetons, mīksts un uzsūc ūdeni vairāk, ziemā var plaisāt. Bet ķieģeļi būtu vislabāk.
22.maijs 2018, 12:50 | links
 
Sveiki meistari. Kūpinātava ir tapšanas procesā! Kurtuve i gavata no viņas iziet ārā 2,5m garš dūmvads uz kūpināmo mājiņu. Pirmās 4-5 rindas likšu no blokiem un virsū koka mājiņu. Kādus blokus labāk likt!? Keramzīta vai gāzbetona? Noteikti, ka abi veidi ir salīmēti ar dažādām līmēm, tadēl kurš būs praktiskāks un mazāk kaitīgs!?
Paldies.
22.maijs 2018, 10:34 | links
 
Ir lietoti tādi asari, kas žāvēti ar visām iekšām un netīrīti. Vienīgi sālsūdeni gan tā īpaši redzējuši nebija
Nu zivs kā zivs.
19.maijs 2018, 22:11 | links
 
>Ar visām iekšām?

Fishmens, 19.maijs 2018, 09:02[/quote]
Tieši tā!!!
19.maijs 2018, 13:28 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager