Juglas ezers

Cope Juglas ezerā - spiningošana, pludiņmakšķerēšana, gruntenes...
Juglas kanālā (Starp Ķīšezeru un Juglas ezeru) ir vērts ar fīderi uz balto zivi mēģināt sēdēt?
13.jūlijs 2018, 19:16 | links
 
Fūūūū... četri zandarti da zutis, atkal. Visas zivis lielākas par atļauto minimālo izmēru, bet lielie zandarti vēl šogad nav trāpījušies. Šovakar laivu maz, tāpēc zivis neko daudz nebaidījās. Piekusu airēdams, ar labunakti!
10.jūlijs 2018, 23:50 | links
 
Man no tām izsmeltajām bedrēm ir bail, jo tur uzturas lielās līdakas, man nav tik rupju kātu un štengru auklu. Bez tam enkurs arī nespēj laivu noturēt uz vietas. Es labāk pie krasta atpūšos un izklaidējos. :D
10.jūlijs 2018, 16:58 | links
 
Pie lēpenēm gan, tur visādus dīvaiņus var redzēt, pa ezera vidu braukājot - vakar, piemēram, blonda jaunkundze koši sarkanā jakā un ar koši zilu cepuri vislaik mēģināja kaut vienu duraku noķert uz velci stundas četras no vietas. :D Zivis muka no viņas laivas pa gabalu, jo man kā reiz sāka ņemt tad, kad viņa brauca garām ~40 metru attālumā. :D :D :D
Vispār vakar es samulsu, jo ierados ezerā un sapratu, ka mana laiva ir devītā pēc skaita. Un visi kaut kur nēsājas kā traki. :D Nobāzējos pie niedrēm-lēpenēm un tur arī sēdēju, kad saule norietēja, paņēma zutis.
10.jūlijs 2018, 16:54 | links
 
Tu izsmeltajās bedrēs sēdi vai pie lēpenēm?
10.jūlijs 2018, 13:55 | links
 
Vakarvakarā - zandarts, zutis un trīs asari. Akvārijs kaut kāds... :D iešu tīrīt zivis.
Ne asakas!
10.jūlijs 2018, 11:09 | links
 
Var atstāt kā ir - tikai ar elektromotoriem, tik formulēt normāli, jo tagad ar pūsli un ar elektromotoru kas reğistrēts kā motorene nevar. Un dažiem vel joprojam nepielec ka ar elektromotoru var.
5.jūlijs 2018, 16:13 | links
 
Laivas viss ok - bet neviens neizgrozīs likumu tā, ka ar laivām, kurām motori copēt var, bet gāzt apkārt ar ūdensmoci nevar!
JO man piemēram tie visi ūdensmoči ar tām kamerām un ūdensslēpotāji ir ZAJ****.
Ideāls piemērs Gauja pie ietekas. Atbrauc 4 jahtas pieparkojas krastā, uzsēdina savas 14 gadīgās atvases uz močiem un lai sitās nost! Pietam bezjēgā braukelē, vispār necienot tos, kuri copē.Tas pats ar Juglas kanālu - kaut kādi pensionāri veči ar nokarājušos ādu man gar acīm dricelē uz savām slēpēm šurpu turpu, gar pašu krastu reizēm.. nu kāda tur makšķerēšana?
Ok, ja pabraucām garām makšķernieks, kas brauc uz vai no copes, bet nejau šitie tukšgalvas, kas gāzē bezjēgā.
Atpūta ir forša lieta, bet ja iedod mazo pirkstiņu paņems visu roku.

bio-r, 5.jūlijs 2018, 15:48

Egoists! Vecie krabji uz ūdensslēpēm vismaz muskuļus nostiprina un bagātina ūdeni ar skābekli, bet fīderisti tik piemēslo krastus :P :)))

P.S. Neuztvert nopietni, jokojos :)
5.jūlijs 2018, 16:04 | links
 
Laivas viss ok - bet neviens neizgrozīs likumu tā, ka ar laivām, kurām motori copēt var, bet gāzt apkārt ar ūdensmoci nevar!
JO man piemēram tie visi ūdensmoči ar tām kamerām un ūdensslēpotāji ir ZAJ****.
Ideāls piemērs Gauja pie ietekas. Atbrauc 4 jahtas pieparkojas krastā, uzsēdina savas 14 gadīgās atvases uz močiem un lai sitās nost! Pietam bezjēgā braukelē, vispār necienot tos, kuri copē.
Tas pats ar Juglas kanālu - kaut kādi pensionāri veči ar nokarājušos ādu man gar acīm dricelē uz savām slēpēm šurpu turpu, gar pašu krastu reizēm.. nu kāda tur makšķerēšana?
Ok, ja pabraucām garām makšķernieks, kas brauc uz vai no copes, bet nejau šitie tukšgalvas, kas gāzē bezjēgā.
Atpūta ir forša lieta, bet ja iedod mazo pirkstiņu paņems visu roku.
5.jūlijs 2018, 15:48 | links
 
Ot piderasi, neļāva ielikt lsm.lv komentāru...
Ielikšu šiten, vari ar "copy-paste" ielikt zem attiecīgajiem rakstiem komentāros vai, vēl labāk - aktīvi rakstīt pats.

Nekādā gadījumā nedrīkst atļaut Juglas ezerā braukt ar motorlaivām vai ūdensmotocikliem - ņemot vērā nelielo vidējo dziļumu, tiks uzvandītas dūņas, kas pasliktinās ūdens hidroloģisko stāvokli un veicinās zivju slāpšanu. Juglas ezers ir makšķernieku iecienīta vieta, bet iekšdedzes dzinēju radītais troksnis neļaus zivīm normāli baroties un arī ūdensputni tiks traucēti. Ir tik patīkami atpūsties laivā uz ezera - miers, nosacīts klusums - bet ūdensmotociklu rēkoņa tam visam pieliks punktu.
Kategorisks NĒ! Drīzāk Rīgas dome varētu apsvērt atcelt aizliegumu makšķerēt Juglas ezerā no 1.jūlija un atļaut tāpat, kā visur - no 1.maija. Mums nav saprotams, kāpēc šāds aizliegums vispār pastāv, jo Ķīšezerā un Baltezeros var makšķerēt, bet Juglas ezera piekrastes iedzīvotājiem jāgaida papildus 2 mēneši. Putni? Kurš ūdensputns, atskaitot dūkurus, būvē ligzdas Juglas ezera vidū??? Un kurš dūkuris ir tik ļoti aizsargājams???
Juglas ezera piekrastes iedzīvotāji jūtas nepamatoti ierobežoti savās tiesībās.
5.jūlijs 2018, 13:05 | links
 
malslereet?
MaxiiM, 5.jūlijs 2018, 07:17


droši malslerē
5.jūlijs 2018, 10:17 | links
 
Sveiki! Ir kada vieta kur no krasta var piekljut,lai var ar gruntenem malslereet?
5.jūlijs 2018, 07:17 | links
 
 
Piekusu kā suns, airēdamies pa ezeru un mētādams stulbo gumijas zivteli - nezinu, kā tas mēsls jāvelk, lai kaut asarītis par tādu ieinteresētos. Jūtube arī nepalīdzēja - sistēma "trīs spoles roktura apgriezieni, pauze" šodien nestrādāja. Nospļāvos, glauno spiningu pārtaisīju par pludiņmakšķeri, saķēru vīķes un mājās braucu ar pieklājīgu zandartu - 52 cm, 2,3 kg. Kaut kādi jaunieši ar elektromotoriņiem brauca krustu-šķērsu, tak nemanīju, ka šiem būtu kāda zive. Nābadziņi. He-he.
Zivju ezerā pilns, līdakas galīgi nekaunīgi trenkāja sīkās pie pašas laivas. Nu... ne asakas! :D
4.jūlijs 2018, 23:58 | links
 
Laiva ar elektromotoru nekādu sliktumu nenodara. Klusa, izmešu ūdenī nekādu. Pašvaldības policijas darbinieki ir pārbaudījuši un nekādu aizrādījumu nav bijis. Otrkārt šodien tiks izskatīts jautājums par Juglas ezera izmantošanu motorizētiem transporta līdzekļiem.
4.jūlijs 2018, 08:06 | links
 
Kad pieņēma?Jo šogad vēl nebijām,pagajušo gadu parbaudija inspekcija vairākas reizes un viss ok.
4.jūlijs 2018, 00:30 | links
 
Vairāk nebraukāsiet. Un ņijebuha, kas tur tai apliecībā rakstīts - Nulles Išakova kantora priekšnieks Dolgojobovs pieņēma šitādus noteikumus, ka ar airu laivām ni un ni līdz 30 jūnijam, bet ar pļercekli vispār ņizzja. Zin', kādas dusmas, kad šitāds īblis piebrauc klāt apvaicāties "nu, kā tad ķeras, koa?" - labi, ka neesmu agresīvs. :D
3.jūlijs 2018, 17:31 | links
 
Airu laiva(ieraksts apliecībā) ar motoru līdz 5zs vienmēr ir atļauts.Ja apliecībā motorlaiva tad aizliegts.Visus gadus tā braukāts.
3.jūlijs 2018, 16:04 | links
 
Elektromotoru gan drīkst izmantot visur.

Arkso, 3.jūlijs 2018, 11:22


2.1. Juglas ezerā visu gadu ir aizliegts izmantot motorizētos ūdens transportlīdzekļus — ūdens motociklus, motorlaivas, kuterus, katamarānus, izņemot glābšanas dienesta, zivju uzraudzības dienesta, valsts un pašvaldības policijas motorizēto ūdens transportlīdzekļus dienesta pienākumu pildīšanas laikā.

2.3. Ja atbilstoši Latvijas Republikas Ministru kabineta 15.09.1998. noteikumiem Nr.349 “Licencētās amatierzvejas — makšķerēšanas — kārtība Latvijas Republikas ūdeņos” Juglas ezerā tiek organizēta licencētā amatierzveja, ezerā var norādīt vietas, kur licencētās makšķerēšanas vajadzībām atļauts izmantot laivas ar elektromotoru piedziņu, un kur licencētā amatierzveja no laivām atļauta laikā no 15.marta līdz 30.jūnijam.



Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.29
Rīgā 2002.gada 4.jūnijā (prot.Nr.57, 62.§)
Juglas ezera apsaimniekošanas noteikumi
3.jūlijs 2018, 12:17 | links
 
Elektromotoru gan drīkst izmantot visur.
3.jūlijs 2018, 11:22 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager