Spininga kāti

Viss jau no rocības, ja nauda ļauj, kāpēc nesākt ar Ferrari, nevis sporta Škodu?

Azverins, 24.jūlijs 2018, 22:16


Manuprāt iesākumā labākais ir zelta vidusceļš. Līdz Ferrari, vai sporta klases auto kā tādam, pašam jānobriest prasmju ziņā, savādāk nespēsi tā iespējas izmantot, tukši ponti. Sākt labāk ar uzticamu vidējas klases un saprātīgas kvalitātes autiņu.
25.jūlijs 2018, 11:09 | links
 
Mani gan paķēra process neviss kāts.... sāku ar bambusa kātu keramikas riņķi un ņevas spole ar 0,4 auklu.... ķērās labi.....



Mani spiningošana paķēra, tad kad biju paturējis rokā normālu spiningu, Kamē mocījos ar pusstrādājošu spoli un kātu ar kura visas zivis bija vnk smagums, tikmēr šis process īpaši neuzrunāja...

Meisters, 24.jūlijs 2018, 12:30[/quote]
25.jūlijs 2018, 00:08 | links
 
ggrants [24.07.18]: Uzsvars uz vārdu “pagaidām”!
Vai kad sapratīsi starpību, ierakstīsi forumā, ka esi savās domās kļūdījies?
Ja publiski paud savu viedokli, tad arī publiski jāprot savas kļūdas atzīt.
Neredzu iemeslu, lai iesācējs necopētu ar lētā gala kātiem, vēlāk izaugs līdz dārgākām lietām, bet nu teikt, ka nav starpības...
Viss jau no rocības, ja nauda ļauj, kāpēc nesākt ar Ferrari, nevis sporta Škodu?
24.jūlijs 2018, 22:16 | links
 
Labdien sakiet ludzu Fox Rage Terminator Pro Jigger Finesse 240см 7-28 noluza spice vaj ir iespejams kautkur dabut jaunu spici ?

cilpa, 24.jūlijs 2018, 16:13


konkrētu atbildi varu dot tikai pēc nedēļas,ja neatrod ko atrāk,tad augusta sākumā uzzvani uz eboat.lv
24.jūlijs 2018, 21:26 | links
 
Sveiki.
Doma pamēģināt samu copi no laivas(ar kvokošanu). Un sacēlies jautājums par kātu. Saprotu ka vajag nopietnu. Bet tad aizdomājos par Jerka kātu(tie arī ar lieliem testiem). Arī tā vēl nav arsenālā, bet kādreiz varētu pamēğināt jerkot. Jautājums vai var kādu zelta vidusceļu rast lai derētu abām tehnikām. Vai tomēr ir kādas nianses kas nošķir šīs abas tehnikas.
Paldies.
24.jūlijs 2018, 17:30 | links
 
Paldies par info. Tikai nevajag visiem tik daudz cepties.
Nopirku Favorit Laguna LGS802M. Tieši akcija iekš eboat.lv :)
24.jūlijs 2018, 16:14 | links
 
Labdien sakiet ludzu Fox Rage Terminator Pro Jigger Finesse 240см 7-28 noluza spice vaj ir iespejams kautkur dabut jaunu spici ?
24.jūlijs 2018, 16:13 | links
 
randomcope [14.jūl]: Sveiki! Iesakiet lūdzu kaut ko lētu līdz 50euro iesācējam(vēlams vel lētāk). Kaut ko universālu, lai var rotiņu pamest un arī ar jigu paspēlēties. Vobleri un tādas lietas pagaidām neinteresē.Nu es kā iesācējs neieteiktu pirkt kātu pat pa tiem 50eur ... Pagaidām nesaskatu tajos kātos nekādu atšķirību (20eur vai 200eur) . Pats spiningot sāku šogad . Uzreiz nopirku 2 kātus vienu mīkstāku (kautkāds lētais DEPO - 20eur) , otru cietāku (SHIMANO -35eur) . Iesaku pirkt MF cietības (moderate fast) , būs vieglāk saprast , kad ķeras zālēs , kad ir cope . Parasti veikalnieku stāstos neklausos (vienmēr ieteiks dārgāko mantu) . Un šaubos , ka tādās lietās vispār jāprasa padoms . Jo katrs nopietns makšķernieks vairāk vai mazāk nodarbojas ar vienu konkrētu spiningošanas veidu . Labāk ieiet veikalā un pašam pataustīt kātu dzīvē , ja šķiet OK - tad tik jāķer ciet . Bet nu , tas ir tikai mans viedoklis .

JermaX, 24.jūlijs 2018, 11:07

Uzsvars uz vārdu “pagaidām”!
Vai kad sapratīsi starpību, ierakstīsi forumā, ka esi savās domās kļūdījies?
Ja publiski paud savu viedokli, tad arī publiski jāprot savas kļūdas atzīt.
Neredzu iemeslu, lai iesācējs necopētu ar lētā gala kātiem, vēlāk izaugs līdz dārgākām lietām, bet nu teikt, ka nav starpības...
24.jūlijs 2018, 15:43 | links
 
Padomājat par cilvēku , no cita skatapunkta nevis no sava .

JermaX, 24.jūlijs 2018, 14:07

Neklausi tos pārgudros! Kādu kātu?Tin saru uz alus bundžas vai kolas pudeles,savicini un met.
24.jūlijs 2018, 15:13 | links
 
Nav stāsts kādu nodirst, stāsts ir par to ka nevaig runāt par lietām ko nesaproti... Tad kad JermaX nopirks savu pirmo 200Eur kātu un pateiks ka tā ir huiņa, tad arī uzklausīsim viņa vedokl. Nu nezinu nevienu kas būtu no 200Eur nokāpis uz 20Eur, jo tie ir tādi paši ;) Manuprāt iesācējam galvenais ir atrast labu, vieglu, ērtu kātu, ar kuru var dabūt kaifu no copes, pat ja nekas prātīgs neķeras, nevis paņemt lētāko, un mocīties... tas tā viedoklis no cilvēka kurš sāka ar tirgus kātiem pa 5Ls komplektā ar spoli un ir nonācis līdz mistiskajam 200Eur budžetam un pat bik pāri ;)
24.jūlijs 2018, 15:12 | links
 
Piekrītu Jermax ! Labs :))))))) !
Te tādi pārgudri copmańi , kad tik kādu nodi...st !
24.jūlijs 2018, 14:23 | links
 
Padomājat par cilvēku , no cita skatapunkta nevis no sava .

JermaX, 24.jūlijs 2018, 14:07


Paskatījos no cita skatu punkta - tu esi gupjš!
24.jūlijs 2018, 14:22 | links
 
Padomājat par cilvēku , no cita skatapunkta nevis no sava .
24.jūlijs 2018, 14:07 | links
 
Aigarsbergs [24.07.18]: JermaX [11:07]: randomcope [14.jūl]: Sveiki! Iesakiet lūdzu kaut ko lētu līdz 50euro iesācējam(vēlams vel lētāk). Kaut ko universālu, lai var rotiņu pamest un arī ar jigu paspēlēties. Vobleri un tādas lietas pagaidām neinteresē.Nu es kā iesācējs neieteiktu pirkt kātu pat pa tiem 50eur ... Pagaidām nesaskatu tajos kātos nekādu atšķirību (20eur vai 200eur) . Pats spiningot sāku šogad . Uzreiz nopirku 2 kātus vienu mīkstāku (kautkāds lētais DEPO - 20eur) , otru cietāku (SHIMANO -35eur) . Iesaku pirkt MF cietības (moderate fast) , būs vieglāk saprast , kad ķeras zālēs , kad ir cope . Parasti veikalnieku stāstos neklausos (vienmēr ieteiks dārgāko mantu) . Un šaubos , ka tādās lietās vispār jāprasa padoms . Jo katrs nopietns makšķernieks vairāk vai mazāk nodarbojas ar vienu konkrētu spiningošanas veidu . Labāk ieiet veikalā un pašam pataustīt kātu dzīvē , ja šķiet OK - tad tik jāķer ciet . Bet nu , tas ir tikai mans viedoklis .Vēlviens Grinbergs. "es neko nesaprotu, bet padomus dodu afigennos". Nu kur tādi rodas.. Skaidrs, ka iesācējs nejutīs atšķirību, cits arī ar 30 gadu pieredzi nē, bet tad tādiem arī nav jātēlo eksperti un jāraksta hu**a. Braucat ar saviem 80to gadu audi, dzīvojat pussapuvušā dzīvoklī, ēdat pliku desmaizi, ķerat ar depo kātiem, bet nelieniet, kur nevajag!
Nu ko lai saka , Tu esi aprobežots . Es saku , to ko domāju , ko Jūs varat tēlot gudros , esot glupi . Jūs "LIELIE" copmaņi viens otram varat dot padomus , nejau iesācējam . Varbūt viņam ar to pirmo reizi pietiks , lai saprastu , ka tas nav priekš viņa domāts (iesācēja) . Un kurš atļaus pēctam viņam iespraust kādam no Jums to kātu di*sā pa 200eur ?
24.jūlijs 2018, 14:06 | links
 
Vai Excia 3-18 g versija būtu piemērota arī vieglajam džigam? (Atradu vienu video atsauksmi youtube, kur tika slavēta šī kāta jutība, tiesa gan, spiningojot lašveidīgos)

dim, 23.jūlijs 2018, 23:15

Var džigot, kāpēc ne, tikai , protams, ne tik eleganti kā ar specuializētu džiga kātu, šis tomēr ir universālis.
Nu ar jūtību rokā kātam viss kārtībā, blanka it no savai klasei nepierasti laba un skanīga japāņu Toray IM9 grafīta un tubulāris, vēl palīdz atvērtā tipa nano ručka, kas ļauj turēt pirkstu uz blankas. Pieņemu, ka vizuāli droši vien sāks labi redzami atstrādāt kaut kur testa diapazona vidū, dabā konkrēti 18g mēģinājis neesmu, bet nu tā domāju no pieredzes.

JIG.LV, 24.jūlijs 2018, 08:16


Paldies par informāciju! Tad vēl pēdējais jautājums - ar ko atšķiras Excia sērijas kāti no Zauber kātiem? Vai tikai ar testiem un apdares elementiem, vai arī ir būtiskas atšķirības blankas īpašībās, strojā utt.? (Skatos, ka jums i-veikalā sortimentā pašreiz tikai Excia kāti, Zauber sadaļa tukša - iedomājos, varbūt Zauber kvalitāte nav vienā līmenī ar Excia?)
24.jūlijs 2018, 13:46 | links
 
JermaX [24.07.18]: randomcope [14.jūl]: Sveiki! Iesakiet lūdzu kaut ko lētu līdz 50euro iesācējam(vēlams vel lētāk). Kaut ko universālu, lai var rotiņu pamest un arī ar jigu paspēlēties. Vobleri un tādas lietas pagaidām neinteresē.Nu es kā iesācējs neieteiktu pirkt kātu pat pa tiem 50eur ... Pagaidām nesaskatu tajos kātos nekādu atšķirību (20eur vai 200eur) . Pats spiningot sāku šogad . Uzreiz nopirku 2 kātus vienu mīkstāku (kautkāds lētais DEPO - 20eur) , otru cietāku (SHIMANO -35eur) . Iesaku pirkt MF cietības (moderate fast) , būs vieglāk saprast , kad ķeras zālēs , kad ir cope . Parasti veikalnieku stāstos neklausos (vienmēr ieteiks dārgāko mantu) . Un šaubos , ka tādās lietās vispār jāprasa padoms . Jo katrs nopietns makšķernieks vairāk vai mazāk nodarbojas ar vienu konkrētu spiningošanas veidu . Labāk ieiet veikalā un pašam pataustīt kātu dzīvē , ja šķiet OK - tad tik jāķer ciet . Bet nu , tas ir tikai mans viedoklis .
Vēlviens Grinbergs. "es neko nesaprotu, bet padomus dodu afigennos". Nu kur tādi rodas.. Skaidrs, ka iesācējs nejutīs atšķirību, cits arī ar 30 gadu pieredzi nē, bet tad tādiem arī nav jātēlo eksperti un jāraksta hu**a. Braucat ar saviem 80to gadu audi, dzīvojat pussapuvušā dzīvoklī, ēdat pliku desmaizi, ķerat ar depo kātiem, bet nelieniet, kur nevajag!
24.jūlijs 2018, 13:20 | links
 
Pēc manas pieredzes jo dārgāks kāts jo izteiktāka specifika un šaurāks izmantošanas diapazons un veikalā vari kratīt cik gribi, tikai uz ūdens reāli darbojoties sapratīsi tā raksturu un iespējas.
24.jūlijs 2018, 13:06 | links
 
Sorry JermaX, bet grūti tev piekrist. Iesācējam iespraužot rokās ''lētu bomi'' diezvai iestāstīsi, ka copēt ir forša bauda arī reizēs, kad neko nenoķer. Nesaku, ka uzreiz jāpērk 200 eur kāts un Stella, bet nu var jau kko sakarīgu iegādāties līdz 100 eur, tā lai tas iesācējs jau no paša sākuma protās rūpīgi apieties pret inventāru, jo saprot tā vērtību. Tas tā- manā skatījumā

jusis, 24.jūlijs 2018, 11:39


Galvenais jau nav kāta cena, bet atbilstošs kāts konkrētiem mānekļiem, ja MJ, tad MJ kāts, jā cita veida mānekļiem, tad atbilstošs kāts tiem.
Ja ar 100 EUR kātu ar testu 15-40 g mētāsi mazos rotiņus un mazās gumijas, nebūs nekāda kaifa, tāpat kā ar UL mēģināt mētāt lielās gumijas vai voblerus.
Drīzāk tad jau paņemt no kādas lētās sērijas, kaut vai Shimano Alivio, 3 kātus, sākot no UL, cena būs pat zem 100 EUR pa visiem 3 un pēc tam jau skatīties, kur tu vairāk brauc, kādus mānekļus lieto, utt., kādas zivis patīk vairā ķert.
Būtībā jau universāla risinājuma nav, viss nāk ar pieredzi.
24.jūlijs 2018, 12:42 | links
 
Zivij ir pilnīgi PO ar cik dārgu inventāru jūs viņu ķerat. Inventārs ie tikai paša makšķernieka ērtībai!
24.jūlijs 2018, 12:38 | links
 
JermaX- cik tev ir kātu pa 200Eur? jo rodas iespaids, ka runā par lietām no kurām neko nesaproti ;) tas ir tas pats kas zapiņu ar mersi salīdzināt un pateikt, abas ir mašīnas, galvenais lai brauc :)
Būtiska atšķirība būs jūtībā, kāta svarā un furnitūrā. Tad kad cilvēks ar stiklšķiedras kātu, pimoreizi izvelk 1kg līdaku, vai uz kvalitatīva jūtīga kāta izvelk štrunta 100g asari, tici, man sajūtas otrajā gadījumā būs daudz labākas ;) ne jau gaļas ieguvē ir fiška ;)
Mani spiningošana paķēra, tad kad biju paturējis rokā normālu spiningu, Kamē mocījos ar pusstrādājošu spoli un kātu ar kura visas zivis bija vnk smagums, tikmēr šis process īpaši neuzrunāja...

Meisters, 24.jūlijs 2018, 12:30

Man bija līdzīgi, kad savu pirmo Mjig kātu samainīju pret tagadējo. Diena pret nakti. Pieļauju ka pusi copju ar pirmo nemaz nejutu:)))
24.jūlijs 2018, 12:33 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager