Bārtas upe

Liepājas rajona lielākā upe, kuras lomi arī nav tie sliktākie (vēdzeles, vimbas, līdakas, asari). Būsim atsaucīgi, un laicīgi uzzināsim, kas darās Bārtas upē.
Kamēr Bārtā līmenis nedaudz virs komforta zonas, tad jādodas asari meklēt grāvjos. Lai arī laika apstākļi nebija tie labākie, sportiskā garā pavadīta diena nelika vilties. Izmērs ļoti dažāds. Pārsvarā nelieli, bet šauj ārā kalibrs līdz divsimt grami. Ik pa brīdim arī pa kādam druknākam asarim līdz grami 300-400. Tas viss uz MJ. Smalki rīki, lieliskas emocijas. Aktīvas kļuvušas meženītes, kas gana balto sīceni. Tā divas nelielas dāmas arī manu piedāvāto asaru gumiju iekāroja. ;)
19.marts 2019, 21:11 | links
 
Šodien uz prastām gruntenēm,kam uz āķiem tikai sliekas,tiku pie 3 vimbām,vesela lēruma dažāda kalibra asarīšiem,pāris raudām,sapala un izsalkuša vēža.
16.marts 2019, 21:00 | links
 
Bārtā līmenis kopš pagājušās nedēļas krities pa kādiem 30 cm , straume samēra liela no zivīm klusums pagaidām. Mazie kko knibina bet vimbas kluse
16.marts 2019, 14:29 | links
 
Labrīt kungi kāds šodien nav bārts krastā varbūt var kādu atskaiti iemest
16.marts 2019, 09:09 | links
 
Cerams, ka nesačakarēs upi, bet parasti, ja sāk kaut ko regulēt un bagarēt, nekas labs nav sanācis, vismas sovjetu laikos, būs ļoti žēl, patīk man tur pāris reizes gadā iegriezties

Ju22, 14.marts 2019, 10:57


Ja pareizi esmu sapratis, kardinālas izmaiņas jau nebūs, bet tik un tā tas noteikti atstās savas sekas. Daba jau pēc tam visu sakārtos. Kādu laiku tas prasīs, diezvai kādam būs konkrēta atbilde. Ja jau taisa padziļināšanu, lai pacenšas pie reljefa izveides, jo vienmuļš galds zivīm nekad nav paticis. :D
14.marts 2019, 11:18 | links
 
Cerams, ka nesačakarēs upi, bet parasti, ja sāk kaut ko regulēt un bagarēt, nekas labs nav sanācis, vismas sovjetu laikos, būs ļoti žēl, patīk man tur pāris reizes gadā iegriezties
14.marts 2019, 10:57 | links
 
tas nodoms esot glabt Nicas iedzivotaju ipasumus no regularas applusanas.vai upes izrakasana sasniegs velamo rezultatu tagad gruti prognozet. tur ir iesaistita Eiropas nauda ta ka katrs pats var izdarit secinajumus.visticamak niceniekiem tirumi tapat bus udeni.a eironaudina smuki saguls pareizajas kabatas.viss ka parasti.
13.marts 2019, 22:40 | links
 
AleksAleks [13.03.19]: Upe grib padzilinat?
Nop, raks ciet, pie LT robežas raks kanālu uz jūru, un laidīs pa taisno jūrā. =)
13.marts 2019, 19:25 | links
 
Upe grib padzilinat?
13.marts 2019, 15:11 | links
 
izskatas,ka no Toseles ietekas uz ezera pusi.
11.marts 2019, 16:11 | links
 
Kuru posmu raks?
10.marts 2019, 14:14 | links
 
jaa,redzeju ka tehnika sadzita pie Toseles ietekas Barta.tad jau driz saks rakt.hvz kas notiks ar zivju migraciju.
10.marts 2019, 10:39 | links
 
vakar atkal apciemoju Bartu un vinas gravjus.asari un asarisi sak kerties lielaki.un loti nikni koz mj.upe udemslimenis uz kritiskas linijas un vel celas.ta ka copeju atstraumes un licisos.un atkal upe izsniedza bonusu - alantu 1,2 kg.no pedejam cetram reizem trijas ir bijusi skaisti alanti.gandriz jasak pierast ka ta ir sistema.par vimbam.nu noteikti vinas ir.tikai pie si linmena sviniem jabut no 150 gr. uz augsu.man fideri pakartoti lidz 100 gr.negribas mocit ne makskeres,ne spoles,ne auklas.tapec nemaz vakar vimbot nemeginaju. gan jau limenis stabilizesies, tad jau izvimbosies.
10.marts 2019, 10:36 | links
 
26.februāris 2019, 11:11 | links
 
Brjorgvin, neķer kreņķi, jo upi šad tad apmeklēju, tik, zinot manu copes specifikāciju, pagaidām ar īpašām atskaitēm iepriecināt nevaru, kaut zivis ir. Toties sīkāk papētīju Bartas upes rakšanas projektu, kura realizācijas termiņš ir divi gadi. Kādu iespaidu tas atstās uz upi varam tik minēt. Bet process ir sācies. P.S. Par papildus info var arī personīgi jautāt, jo nedaudz baidoties no kaimiņu desanta, informācija pilnā tās būtībā izpausta netiek. :)
26.februāris 2019, 10:53 | links
 
kaut kads divains klusums Liepajas puse.kaut gan jau vairak ka nedelu laivas izmisigi vago ezeru.un Bartas krastos krumi pilni ar entuziastiem.laikam visi baltkrievu partizani parcelusies uz dzivi Liepaja. svetdien pazvanija pazistams un palielijas,ka piektdien nokeris 4 un svetdien 2 vimbas.un smukas raudas.ta nu ari es nolemu vakar atklat valeja udens sezonu.ta ka no rita bija tads pavess nebija istas ticibas panakumiem vimbu fronte.tapec nolemu sakt nevis ar upi,bet ka es saku Bartas gravjiem.nu tur viss pamazam notiekas.MJ no sakuma noignoreja. pargaju uz pludinu.jaa,tas gaja pie sirds asarisiem.paliekot siltakam pameginaju atkal MJ.nu ta lieta aizgaja. ari izmers palika drusku rupjaks.patiesiba gigantu jau nebija - tadi 150 -200 gr bija lielakie.kad nu jutu,ka esmu nosportojies pietiekosi un vakarinu tiesai pietiks,nolemu doties uz vimbam.piebraucu pie Nicas tilta.veci bija.tiem kurus satiku bija tikai raudas.un ne but dizas.vai nu izkertas vai nebija ta diena.ta ka tupet kolhoza nebija velesanas aizbraucu talak.nu viena tada vieta kur citgad biju vimbas keris iemetu fideri.pec pusstundas palika garlaicigi.iemetu klusa vietina pie krasta pludinu. vismaz kaut kada dinamika.pec kada briza pludins aizgaja.piecirtu.hm,izradas zivs.un izskaras,ka liela.nu ja ta bus vimba tad kritis Latvijas vimbu rekords.nu vimbu rekords nekrita.vainigais izradijas alants 1,5 kg.vimbu ta ari nenokeru.ipasi par to nenoskumu.jauka diena.jaa intersanti ir tas ka nosledzot sezonu novembri nokeru skaistu alantu.un tagad atkal.interesanti vai ta ir sagadisanas vai ka.varbut alanti Barta keras tikai ziema?a varbut alanti atgriezas?es Barta copeju kadus pacmit gadus.esmu nokeris visadus brinumus.bet alanti loti reti un tie pasi mazini. un tika palaisti paaugties.un ari atskaites alanti figureja loti reti.tad jau ezera esmu nokeris vairak alantu.vel par vakardienu.kolegis copeja no dambisa.rezultats - 1 lidaka. 4,5 kg.un redzeja ka tuvakais laivinieks dabuja 2. vienu silki ierava un otru pacela ar sacoku.kur atskaites?es saprotu tie baltkrievi.a Flakais ko tu kluse?miris esi vai emigrejis?
26.februāris 2019, 10:34 | links
 
Vakar ap 16.00 biju taisnajā posmā. Vietām skalojās ūdens ,vietām piesalis .Neviens vēl nebija mēğinājis ieurbties ,vajadzētu vienu dienu -10 tad būtu ok.
28.janvāris 2019, 16:08 | links
 
Pēc vakardienas novērojumiem ledus varētu būt vēl "strjomnijs". Aizvilcies it kā ir (ar dažiem izņēmumiem), bet nevienu Dievam līdzīgu b;utni vēl uz ledus neredzēju. :D Šodien sniga, kas nenāk par labu. Pirms saliem bija arī paliela straume, kas arī nenācas par labu.

Flakais, 26.janvāris 2019, 19:01

Arī tā ir ziņa, paldies!
Man jau, godīgi sakot, bija aizdomas par kaut ko apmēram tādu. Nu neko, jābrauc kādu gabalu tālāk, apmēram A/DA virzienā, tad jau manīs, kā ies!
26.janvāris 2019, 19:27 | links
 
Klau, kolēģi, vai tiešām neviens "šejienietis" nav šodien bijis pie upes un nevar pateikt, vai ledus ir vai nav, un vai uz tā var arī virsū tikt?

k442, 26.janvāris 2019, 18:42


Pēc vakardienas novērojumiem ledus varētu būt vēl "strjomnijs". Aizvilcies it kā ir (ar dažiem izņēmumiem), bet nevienu Dievam līdzīgu b;utni vēl uz ledus neredzēju. :D Šodien sniga, kas nenāk par labu. Pirms saliem bija arī paliela straume, kas arī nenācas par labu.
26.janvāris 2019, 19:01 | links
 
Klau, kolēģi, vai tiešām neviens "šejienietis" nav šodien bijis pie upes un nevar pateikt, vai ledus ir vai nav, un vai uz tā var arī virsū tikt?
26.janvāris 2019, 18:42 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager