Makšķerēšanas noteikumi

Makšķerēšanas noteikumi
Unnnnnnn atkal aiziet :D
2.janvāris 2020, 09:18 | links
 
Jā man ir. Cik var aizliegt, ierobežot, licencēt.

Tādu kā tevis dēļ, drīz vairs pie upes nopirsties nedrīkstēs. Kas ir mainījies Salacā uz labo pusi? Nekas. Tāpat viss ir piedirsts, par maksu uz mašīnu drīkst stiept lašus, kontroles nekādas nav.

Visur vieni vienīgi no pirksta izzīsti liegumi, ierobežojumi.

Tagad tu vēl iesaki jāt pauri tiem, kuri zivis iemet atpakaļ upē nevis uz pannas? Tu esi dalbajobs, atvainojos?!
2.janvāris 2020, 08:48 | links
 
Sveiciens visiem Jaunā Gadā!!!
Palasīju "cepienu" Gaujas sadaļā par licensēm, tāpēc, lai ne pa tēmu nebūtu jāpiesārņo Gaujas sadaļa, tad manis rakstītias vairāk attiektos uz šo sadaļu.
Pirmkārt sākšu ar pasākumu "Atlaid mammu". Kāpēc? Domas radās pēc gada beigās noskatītā Oltes raidījuma, kur tika parādīts, ka arī šī pasākumā ietvaros noķertās zivis "gadās" ka vairs nepeld, un nākas atdot zinātnieku pārziņā.
Viss jau būtu skaisti - braucam, ķeram, atlaižam. Bet te ir cits stāsts.
Cik bieži 1 sezonas laikā tiek noķerta vien un tā pati zivs.
Visi tagad bruņojušies ar modernāmm eholotēm, ka pat var redzēt kā līdaka gremo, tiek meklēta šī lielākā zivs, dien dienā copmaņu brigādes maļ ūdeni dzenoties uz konkrētām vietām lai tiktu pie trofejas.
Tālāk pats ķeršanas process.
Noķeram.
Cik ir tādu, kas to zivi pareizi un saaudzīgi iesmeļ tīkliņā (Vienā no Oltes raidījumiem bija redzams kā paliela līdakā tiek paņemta un izcelta aiz acīm - kur prāts???), cik tādu, kas to pareizi un saaudzīgi atlaiž (pārsvarā tiek sagrābts aiz žaunām, un pozēts fotogrāfam un tad stumdīta ūdenī šurpu turpu).
Tad vēl āķu izņemšana (labi, ka ir ieķēries žokļa malā, bet bieži ir dziļi žaunās). Diez vai no žaunām izķimerēts pamatīgs trijžuburis dod iespēju zivij tālāk dzīvot. Nav pētīts kā pēc tam zivs uzvadas zem ūdens, vai tā turpina dzīvot, vai nobeidzas vēžiem par barību.
No visa šitā secināju, ka būtu ši lieta "nedaudz" jāierobežo, lai vispār varētu arī turpmāk ķert lielas zivis.
1. Dažādās ūdenstipnēs (pēc izlases) aizliegt vismaz 3-5 gadus ķert plēsējus. (t.i. piem Kaņierī neķeram plēsējus 5 gadus, bet Babītē ķeram, pēc tam otrādi, un tā katru gadu mainot ūdenstipnes, lai ūdeņi atpūšas, un lai plesēji pastrādā ezera labā. Td nebūt problēmu, ka kādā ezerā dzīvo tikai sīku raudiņu un maiļu miljardi)
2. Mazākās ūdenstiplnēs ierobežot spiningotāju skaitu 1 dienā (noteikt limitu, lai nav tā ka pus Rīga sabrauc piem. Kaņierī, un ķer vinu un to pašu līdaķu vienā bedrē pa vairākām raizēm)
3. Līdaku ķeršanai noteikt minimālo (t.i ķert ar ne mazāku kā) vizuļa (voblera) lielumu un āķus bez atkarpēm. Pielietot lielas ēsmas (lai izvairītos no ierīšanas).
Kas attiecas tieši uz Gaujas tēmu par licenzēšanau.
Tur bija komentās, ka vajadzētu ieviest upes sadalījumu zonās, un pat sektoros.
Es domāju ka šī doma būtu laba vispār visās upēs, ar tāda veida licenšu, (ne tieki uz lašu zveju), par samērīgu naudu (tā lai var atļauties jebkurš) ieviešanau, plus vēl tas pats ierobežojums pa posmiem atsevišķās upēs uz plēsējiem (kur/kad drīkst, kur/kad nedrīkst). Plus pie tā visā būtu labi, lielāka kontrole no licenšu ieviesēja puses, ne tikai uz MK noteikumiem kas atiecas uz paturamo lomu, bet arī par makšķernieka copes vietas uzturēšanu kārtībā copes laikā un to pametot (lai nebūtu situācija - ja mksāju tad varu arī izmest skārdeni, plastmaseni, barības iepakojumus, ut.t.t. kā teik, lai savāc citi.), tas nebūtu sarežģīti, jo zināms, kas copē, kur copē, kad copē.
Varbūt kādam ir labāki prekšlikumi?
2.janvāris 2020, 08:15 | links
 
ResnaVobla [16.11.19]: 30. Aizliegts makšķerēt un spiningot (velcēt):
30.1. Daugavas baseinā:
30.1.1. Sausajā Daugavā — no 1.septembra līdz 30.novembrim;

Tas no MK noteikumiem. Tāpēc arī gribu precizēt.
Ceru, kaut ko esmu ne līdz galam sapratis.

Tad... drīkst?
Sapratu! Tu skaties vecos noteikumus! Mk nr.31 no 2006.gada! Tie vairs nav spēkā! Skat jaunos!. Tur par sauso Daugavu aizliegumu naf!
16.novembris 2019, 09:56 | links
 
ResnaVobla [16.11.19]: 30. Aizliegts makšķerēt un spiningot (velcēt):
30.1. Daugavas baseinā:
30.1.1. Sausajā Daugavā — no 1.septembra līdz 30.novembrim;

Tas no MK noteikumiem. Tāpēc arī gribu precizēt.
Ceru, kaut ko esmu ne līdz galam sapratis.

Tad... drīkst?
No kuriem noteikumuem šo ņēmi? Makšķerēšanas noteikumu aktuālās versijas (mk nr. 800) 30.punkts runā par ko citu. Par vēžošanas nosacījumiem!
16.novembris 2019, 09:52 | links
 
30. Aizliegts makšķerēt un spiningot (velcēt):
30.1. Daugavas baseinā:
30.1.1. Sausajā Daugavā — no 1.septembra līdz 30.novembrim;

Tas no MK noteikumiem. Tāpēc arī gribu precizēt.
Ceru, kaut ko esmu ne līdz galam sapratis.

Tad... drīkst?
16.novembris 2019, 09:44 | links
 
elmartin [03.09.19]: Labvakar. Jautājums sekojošs, vai drīkst iebraukt uz zvejot Lietuvas teritorijā ar nepiereģistrētu laivu?
Zvejot noteikti nē, bez licences tas nav iespējams. Arī ja taisies makšķerēt , būs vajadzīga tāda pati makšķerēšanas karte kā lv.Un ko nozīmē nereģistrēta laiva? / airu, motorene, zemūdene/ :)
3.septembris 2019, 22:15 | links
 
Labvakar. Jautājums sekojošs, vai drīkst iebraukt uz zvejot Lietuvas teritorijā ar nepiereģistrētu laivu?
3.septembris 2019, 21:43 | links
 
Vai kāds aktīvs makškernieks zina, ka kārtējo reizi ātri un klusi top grozījumi MK noteikumos, kas mums makškerniekiem ir svarīgākie? - Ja nezinat palasiet! Varbūt ir ko iebilst vai piebilst. Citādi būs kā parasti - par makšķerēšanas jautājumiem izlems tie kuri to nekad nav darījuši un nedarīs.
Zemkopības ir sagatavojusi grozījumus Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumos Nr. 800 “Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi”. Ar tiem var iepazīties: http://www.zm.gov.lv/zemkopibas-ministrija/arhivetas-apspriesanas/mk-noteikumu-projekts-grozijumi-ministru-kabineta-2015-gada-22-decembr?id=805

Šī noteikumu projekta sagatavošanā Latvijas iekšējo un jūras piekrastes ūdeņu resursu ilgtspējīgas izmantošanas un pārvaldības konsultatīvās padomes sastāvā piedalījās arī Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji Dagnis Straubergs (Salacgrīvas dome) un Māris Lietuvietis (Alūksnes novada ALJA).



Saskaņā ar Zemes pārvaldības likumu pašvaldības ir publisko ūdeņu valdītājas, ministrija lūdz Latvijas Pašvaldību savienībai sniegt pašvaldību viedokli jautājumā par šobrīd zemūdens medībām pieejamo ūdeņu pārskatīšanas iespēju:

1) vai būtu atbalstāms zemūdens mednieku priekšlikums zemūdens medības atļaut visos publiskajos ūdeņos?

2) vai zemūdens medībām pieejamo ūdeņu saraksts MK noteikumos Nr.800 būtu paplašināms? Ja jā, tad atbilstoši pašvaldību viedoklim, tieši kuri ūdeņi vēl būtu papildus iekļaujami?

3) vai pašvaldību skatījumā ir kādi traucējoši apstākļi, kas neļauj paplašināt ūdeņu pieejamību zemūdens medībām, ieviešot licencētās zemūdens medības? Ja jā, tad kas būtu attiecīgi jānovērš vai jāuzlabo normatīvajā regulējumā?



Lūdzu sniegt viedokli līdz š.g. 6. septembri e-pastā: sniedze.sproge@lps.lv, lai ministrijai varu sniegt pašvaldību viedokli līdz 9.09.par MK noteikumos Nr.800 nepieciešamajiem grozījumiem.
2.septembris 2019, 09:48 | links
 
belijs23 [02.05.19]: Labrīt! Sakarā ar līdaku sezonas sākšanos man radās jautājums. Ar cik dzīvās ēsmas makšķerēm drīkst strādāt teiksim karjerā, divas drīkst izmantot?
Tikai ar divām.
2.maijs 2019, 07:53 | links
 
Labrīt! Sakarā ar līdaku sezonas sākšanos man radās jautājums. Ar cik dzīvās ēsmas makšķerēm drīkst strādāt teiksim karjerā, divas drīkst izmantot?
2.maijs 2019, 07:43 | links
 
Kur tad paliek kultūra, savstarpēja cieņa, un kas vēl tik nē? Kā iesaki sadzīvot, ja viens mauro, rauj zobus, ka visa krastmala dreb, mētājas ar pudelēm copes vietā?
Gribi, vai nē - jālasās prom, jo zivju jau tāpat tur diezin vai būs.
Tāda nu tā sadzīvošana, kā vienmēr, nekaunīgākais ņem virsroku, vai arī dabū pa purnu!
30.aprīlis 2019, 20:58 | links
 
Nu nez', man dikti maz cieņas pret tiem, kas pa roku galam samet (vai arī ne pagalam)gruntenes vai ko citu, pļumpē kādu alko, dāsni "cienā" apkārtējos ar jēliem rašn estrada golden hits "meldijām" un pēc tam savus mēslus atstāj turpat krastā... Īpaši stulbi ir tad, ja esi kādā foršā vietā stundu-divas barojis un tad sarodas kompānija, kurai patīk atpūsties tā, kā tikko jau minēju+normālos decibelos nerimstošs pļa*na*piz*... Šiem "kaifovijs hajs", bet man atpūta pakaļā. OK, tādu komunālo copi es varu sakost zobus un pieciest, bet ja esi ar bērniem/ģimeni...?
Tas viss, protams, ir off-top, bet nu, kaut kā ienāca prātā, ka ir tā gadījies.

badapiicka, 29.aprīlis 2019, 20:36


Nu vispār jau no visa minētā pretlikumīgs un nosodāms ir tikai mēsli nu un skaļi lamuvārdi (lai gan kurš mēs bez grēka).
A pārējais jau kategorijā individuāli patīk/nepatīk, bet nav aizliegts. Loģiski , ka nepatīk, man ar nepatīk... A kādam nepatīk, ka kaut kāds ar pīckām sēž, vai ar laivu brauc tur kur vinš atpūšas ar šašļiku un šmigu, muzičku pēc savas gaumes klausās... Un?! Kāda kam daļa gar indivīda patikšanā un nepatikšanām, kaprīzēm un vēlmēm. Tā ir publiska telpa, tā likumīgi pienākas visai sabiedrībai, vai nu sadzīvojam, komunicējam, pārliecinam un cenšamies respektēt dāžadas lietas, vai nu uz savas zemes rokam dīķi ceļam apkārt žogu un daram tikai to kas katram pašam patīk.
30.aprīlis 2019, 09:48 | links
 
Kāda neatkarīga valsts?? Tāda nekad nav pastāvējusi (izņemot 2x īsus brītiņus, kad kaimiņi bija vāji), jo ģeogrāfiski mums apkārt ir lielākas valstis, kuras labprāt mūs pievienotu sev... to visa LV teritorijas vēsture rāda...

RU būtu laimīga par "neatkarīgo" vasaļvalstiņu "latvijiju".

Zin kā troļlus var atšķirt? - trollim nav sejas, toties ir smaka. Jūtams, pa lielu gabalu.
30.aprīlis 2019, 09:36 | links
 
daddy_j [29.04.19]: Mēs jau vairs meesam valsts, bet savienības ,, kūtspakaļa,, ja neesi pamanijis. No vienas savienības otrā ,, ieberzāmies,,.

Rondo, 28.aprīlis 2019, 00:03

Kārtējais krievu troļlojiens, arī savienība mums nepareiza, NVS, tā gan būtu lieta, ne? :)))))

Ja par tēmu, tad zināšanai - ES tādu lietu kā amatiermakšķerēšanu nereglamentē, katrai valstij pašai tiesības lemt
Nevis NVS, bet Neatkarīga valsts, tu jau tas savienību slavinātājs un trollis.
30.aprīlis 2019, 09:15 | links
 
daddy_j [29.04.19]: Ja nezināji, Igauņi no 01.12.2017. uzlika 15 kg ierobežojumu asariem
http://www.kalastusinfo.ee/sisu/ryebnaya-lovlya/lyubitelskaya-ryebnaya-lovlya-v-estonii.php
Tas ir asariem ..a līdakas zandarti brekši un TTT vimbas ...visas bez skaita limita
30.aprīlis 2019, 00:25 | links
 
zaraza--"Īsti vispār nezinu kā kādu var īpaši cienīt/necīenīt par to kā vinš izvēlas atpūsties.">>>

Nu nez', man dikti maz cieņas pret tiem, kas pa roku galam samet (vai arī ne pagalam)gruntenes vai ko citu, pļumpē kādu alko, dāsni "cienā" apkārtējos ar jēliem rašn estrada golden hits "meldijām" un pēc tam savus mēslus atstāj turpat krastā... Īpaši stulbi ir tad, ja esi kādā foršā vietā stundu-divas barojis un tad sarodas kompānija, kurai patīk atpūsties tā, kā tikko jau minēju+normālos decibelos nerimstošs pļa*na*piz*... Šiem "kaifovijs hajs", bet man atpūta pakaļā. OK, tādu komunālo copi es varu sakost zobus un pieciest, bet ja esi ar bērniem/ģimeni...?
Tas viss, protams, ir off-top, bet nu, kaut kā ienāca prātā, ka ir tā gadījies.
29.aprīlis 2019, 20:36 | links
 
Neliela frāze no vācu noteikumiem

1. Zvejas stieņa licence (Fischereischein)

Vācijas valstspiederīgajiem ir nepieciešama zvejas rīku licence zvejai Vācijā. Lai iegūtu vācu makšķerēšanas licenci (Fischereischein), jāiztur eksāmens (Sportfischerprüfung). Zināšanas par zvejas eksāmena nokārtošanu ietver zvejas noteikumus un noteikumus, piemēram, izmēru ierobežojumus un vispārējo makšķerēšanas likumu. Lai sagatavotos eksāmeniem, vietējie makšķerēšanas klubi organizē obligātos sagatavošanas kursus un, nokārtojot eksāmenu, tiek izsniegts derīguma sertifikāts (Prüfungsbescheinigung) ar derīguma termiņu. Sertifikāts ļauj īpašniekam pieteikties Vācijas makšķerēšanas licencei (Fischereischein) vietējā rātsnamā (Bezirksamt). Vācijas zvejas rīku licences derīgums ir atkarīgs no katras federālās valsts regulējuma. Vai nu tas ir jāatjauno ik pēc pāris gadiem (ik pēc 1,3,5 vai 10 gadiem) vai gada maksa, kas jāmaksā par mūža garumā izsniegto vācu zvejas rīku licenču derīgumu.

Tulkots caur google.

Pie mums vienkāršāk, nopērc karti un svilpo.
29.aprīlis 2019, 17:52 | links
 
Mēs jau vairs meesam valsts, bet savienības ,, kūtspakaļa,, ja neesi pamanijis. No vienas savienības otrā ,, ieberzāmies,,.

Rondo, 28.aprīlis 2019, 00:03


Kārtējais krievu troļlojiens, arī savienība mums nepareiza, NVS, tā gan būtu lieta, ne? :)))))

Ja par tēmu, tad zināšanai - ES tādu lietu kā amatiermakšķerēšanu nereglamentē, katrai valstij pašai tiesības lemt
29.aprīlis 2019, 17:32 | links
 
Ja nezināji, Igauņi no 01.12.2017. uzlika 15 kg ierobežojumu asariem
http://www.kalastusinfo.ee/sisu/ryebnaya-lovlya/lyubitelskaya-ryebnaya-lovlya-v-estonii.php
29.aprīlis 2019, 17:30 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager