Vējenes!!

maijs
Ja kads grib pagarsot manas vejenes laipni lugti Jelgava Veikala Jusu sportiskais stils.Un tad Jus varesiet teikt savu viedokli.A ta var visu sacakaret.Es esmu daudz kur bijis un edis visadas zivs.Vies no piemeriem kad mes ar sievu Bijam Philipinas menesi dzivojam dazadas salas un pasi gatavojam vis visadas zivs .Tak vot Blu merlina gala mums vispar pesanaca -atdevam runciem.A steki no tunciem mute kust,pasaka.Vieteje teica ka trapijais ceca zivs un mes vinu neparezi gatavojam.
Vot ta.A vejenes vienmer jaunas un suligas.
Tikai savlaicigi pazvaniet lai butu ko iedot.
t 29225739 Igors mani sauc .
Visiem labu dienu.
24.maijs 2019, 07:54 | links
 
Pravietis [23.05.19]: Klau, lielmeisteri, a līcī viņas nāk iekšā? Kautkad sen ārzemēs vienu biju noķēris, cik atceros tad kulinārā vērtība nebij diez ko liela. Līdz ar to nav aktuāli pieslānīt cukurnieku ar viņām, bet ķekša pēc ja kādas 2gb izdotos noķert būtu laimīgs! Dzirdēju ka mangalī viens reņģes ķerot bij dabujis vienu.

Ezs87, 22.maijs 2019, 18:47


Vējenes ir vienas no garšīgākajām zivīm kuras LV pieejamas. (P.s es pats zivis neēdu, tik pagatavoju citiem, un zinu atsauksmes) :) Tik, jāmāk pagatavot! Folliijā, uz grilla (follijs obligāti, jo ja sula iztecēs, tad viņa paliek kā kalaša, un stundu vari grauzt) , vai ar kūpiņā.

MrDaniiC, 23.maijs 2019, 09:09
Cope jau ir interesanta, bet pats vienreiz saņemies un pagaršo vējeni, protams, ja ārsti alerģijas, vai kādas citas kaites dēļ nav aizlieguši, un tad pasaki, garšo vai nē. Es savukārt, teikšu, ka vējene ir pati negaršīgākā zivs mūsu jūrā. Tādas ir manas gastronomiskās izjūtas, tādēļ arī nebraucu. Jā, neesmu provējis ievazāto un pēc izskata briesmīgo jūras velnu. :).
Tu tiešām spēj ,, katrā sadaļā,, savu neprofesionālo un neobjektīvo viedokli uzrakstīt? Negaršo vai nemāki pagatavot, tava problēma. Bet saprotu ir uzmanības trūkums tāpēc kārtējais ,, caurejas saasinājums,,.
23.maijs 2019, 21:41 | links
 
Vejenes loti garsigas kupinatas.Tikaj jamak gatavot.Pamejginit un redzesiet.Es daru ta;
Nogriezu galvas un astes.Lieku uz restem ar vederiem uz augsu ,vedera lieku saspiestos kiplokus unpavirsu pienus un ja trapas ikrus.Tur pat muca ielieku traucinu ar vienu tej karoti brunu cukuru.
Un kupinu ap1.5 - 2 stundas,tempetaturu turu tadu lai varetu turet roku uz mucas.Galvanais nedrikst parturet-isteces tauki un bus par sausu.Kad saka paradities sula pameiginu ar daksu vai iet gala no kauliem.Izniemu no mucas uzberu sali un lieku pagraba.
Vakar loti labi gaja .Sodien norita jau daliju kolegiem.Visi saka ka man loti garsigi sanak.
Pameiginiet pasi nokert un izkupinat .A ja vel alinu tad vispar.Mes Jelgavnieki .
23.maijs 2019, 21:04 | links
 
Klau, lielmeisteri, a līcī viņas nāk iekšā? Kautkad sen ārzemēs vienu biju noķēris, cik atceros tad kulinārā vērtība nebij diez ko liela. Līdz ar to nav aktuāli pieslānīt cukurnieku ar viņām, bet ķekša pēc ja kādas 2gb izdotos noķert būtu laimīgs! Dzirdēju ka mangalī viens reņģes ķerot bij dabujis vienu.

Ezs87, 22.maijs 2019, 18:47


Vējenes ir vienas no garšīgākajām zivīm kuras LV pieejamas. (P.s es pats zivis neēdu, tik pagatavoju citiem, un zinu atsauksmes) :) Tik, jāmāk pagatavot! Folliijā, uz grilla (follijs obligāti, jo ja sula iztecēs, tad viņa paliek kā kalaša, un stundu vari grauzt) , vai ar kūpiņā.

MrDaniiC, 23.maijs 2019, 09:09

Cope jau ir interesanta, bet pats vienreiz saņemies un pagaršo vējeni, protams, ja ārsti alerģijas, vai kādas citas kaites dēļ nav aizlieguši, un tad pasaki, garšo vai nē. Es savukārt, teikšu, ka vējene ir pati negaršīgākā zivs mūsu jūrā. Tādas ir manas gastronomiskās izjūtas, tādēļ arī nebraucu. Jā, neesmu provējis ievazāto un pēc izskata briesmīgo jūras velnu. :).
23.maijs 2019, 09:52 | links
 
Klau, lielmeisteri, a līcī viņas nāk iekšā? Kautkad sen ārzemēs vienu biju noķēris, cik atceros tad kulinārā vērtība nebij diez ko liela. Līdz ar to nav aktuāli pieslānīt cukurnieku ar viņām, bet ķekša pēc ja kādas 2gb izdotos noķert būtu laimīgs! Dzirdēju ka mangalī viens reņģes ķerot bij dabujis vienu.

Ezs87, 22.maijs 2019, 18:47



Vējenes ir vienas no garšīgākajām zivīm kuras LV pieejamas. (P.s es pats zivis neēdu, tik pagatavoju citiem, un zinu atsauksmes) :) Tik, jāmāk pagatavot! Folliijā, uz grilla (follijs obligāti, jo ja sula iztecēs, tad viņa paliek kā kalaša, un stundu vari grauzt) , vai ar kūpiņā.
23.maijs 2019, 09:09 | links
 
Jā, toreiz kad makreles ķerot vienu vējeni dabuju, izcepu uz pannas. Un laikam neapēdām... Cik atceros, bij jocīga konsistence, tāda pacieta (gandrīz kā nēģis vnk izcepts uz pannas). Domāju ka labākā gatavošanas metode varētu būt dūmu procedūras. Tāpēc labprāt izmēģinātu.
22.maijs 2019, 22:17 | links
 
Nevar nepiekrist, gastranomiski nekā, bet cope super aizraujoša.
22.maijs 2019, 22:07 | links
 
Klau, lielmeisteri, a līcī viņas nāk iekšā? Kautkad sen ārzemēs vienu biju noķēris, cik atceros tad kulinārā vērtība nebij diez ko liela. Līdz ar to nav aktuāli pieslānīt cukurnieku ar viņām, bet ķekša pēc ja kādas 2gb izdotos noķert būtu laimīgs! Dzirdēju ka mangalī viens reņģes ķerot bij dabujis vienu.
22.maijs 2019, 18:47 | links
 
Vakar akmeņragā 25 vējenes, bonusā 2 butes un viens jūras bullis.
22.maijs 2019, 18:25 | links
 
Kas notiek ar vējenēm ir jaw pienākušas.

meinys, 15.maijs 2019, 08:38



Jūras sadaļā pirmās vējenes jau tika atrādītas!
15.maijs 2019, 10:20 | links
 
Kas notiek ar vējenēm ir jaw pienākušas.
15.maijs 2019, 08:38 | links
 
Akmensragā vakar vēl varēja šo to salasīt. Gan uz garneli, gan bleķi....
10.jūnijs 2018, 20:09 | links
 
Pagājušajās brīvdienās veči sēdēja ar pludiem uz Ziemelīša Liepājā un garlaikojās. Tāpat no jūras velcētājiem nav pozitīvu ziņu, un krasta bridējiem arī tukšs bija. Tā kā - ja nu vēl kādam trāpās, bet pamatā uz gadu brīvlaiks.
9.jūnijs 2018, 16:25 | links
 
Sveiki!Kas ar vejenem?Ir vel viñas piekraste?Vai jau prom aizpeldejusas?Pasam galigi nesanàk vairs laika,darbi,darbi,darbi.Sijá sadaĺà ir aizdomigs klusums...
8.jūnijs 2018, 23:34 | links
 
Vakar pie Akmeņraga tukšītis.
4.jūnijs 2018, 06:35 | links
 
Sodien aptuveni no 16:00 - 17:30 biju iebridis aiz Karostas tilta uz bleķi.Vejenes
visapkàrt man plunçàjàs un bleķi ignoreja,mainiju vairàkus veidus un ne piesitiena.Apkàrt no laivas neredzeju ka kàda butu,no mola ari veçiem sausais.
3.jūnijs 2018, 23:23 | links
 
cūku taukus vai speķi arī var pamēģināt, tik neliec uz metāla restēm, paliec kaut vai kādus kociņus apakšā, vislabāk zaļus zariņus bez lapām, lai nav saskarē ar metālu, tad piecepas un garšu sabojā.
1.jūnijs 2018, 09:32 | links
 
Man visgaršīgāk sanāca, liekot uz restes ar vēderu uz augšu. Vēderā, teiktu, ka obligāti ir jāliek sviests, kas sajaukts ar dillēm, ķilokiem un sāli. Mēli var norīt ;) !

zobrats, 31.maijs 2018, 19:30[/quote]

O! Būs jāpamēģina.....
1.jūnijs 2018, 08:39 | links
 
Nesen biju izskrejis uz 1h izlukos.Pàris plunksķi un viss.Bleķi neñema ari.Cik saprotu cope ir no ritiem...
31.maijs 2018, 22:04 | links
 
Kā pareizi vējenes kūpināt? Durt uz virbas caur aci vai savādāk?

Headhunter, 31.maijs 2018, 10:20


Man visgaršīgāk sanāca, liekot uz restes ar vēderu uz augšu. Vēderā, teiktu, ka obligāti ir jāliek sviests, kas sajaukts ar dillēm, ķilokiem un sāli. Mēli var norīt ;) !
31.maijs 2018, 19:30 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager