Asari

Man asaris sākas no 30 cm un tādus noķert vairs nav tik vienkārši kā pirmā momentā var likties. Jau daudzus gadus praktizējos tikai uz asaru ķeršanu un nianšu ir tik daudz ka tikai ar laiku un pieredzi var tikt pie vēlamā rezultāta.
kutis, 8.jūnijs 2019, 11:16


Ko nu te stāsti muļķības.....lasi ko te raksta pieredzējušue copmaņi - atrod tikai vietu kur asari uzturas un skaldi visus kalibrus, nevajag ne fļuriku, ne mānekļus piemeklēt :D
8.jūnijs 2019, 12:57 | links
 
Noķert asari kā sugu nav problēma to var arī trīs gadus vecs bērns. Katram ir savs mērs ko uzskata par ņemamu ja tā var teikt.
Man asaris sākas no 30 cm un tādus noķert vairs nav tik vienkārši kā pirmā momentā var likties. Jau daudzus gadus praktizējos tikai uz asaru ķeršanu un nianšu ir tik daudz ka tikai ar laiku un pieredzi var tikt pie vēlamā rezultātā.
8.jūnijs 2019, 11:16 | links
 
viss ir vienkārši,jādodas copēt.nu un tad jau relatīvi no ieguldīta laika,līdzekļiem ir rezultats.Ir jau arī labi kad neķerās.
7.jūnijs 2019, 23:57 | links
 
Murdinjs [07.06.19]: Jā,tās ir pavisam svarigas,tās ir jāiegaumē,ja sanāk kautko secināt.Žors nav rādītājs.-
Es par to pašu. Žors nav rādītājs. Negribu uzspiest neko savu, bet mani personīgie novērojumi ir - zini, kur ir asaris, noķersi to.
Lai varētu sākt izvērtēt, kā asaris reaģē uz gramu desmitdaļu izmaiņām, piedod atvaino, Tev uz ūdens jābūt vismaz mēnesi 24/7... Viss pārējais, tā ir vēlamā pieņemšana par esamo, un savas veiksmes izspiešana par teoriju, ka tā vot ir.
Asaris rij vairākas reizes dienā. Un trāpīt uz to nav problēmu. Īpaši, kad sāc eksperimentus, un Tev pēkšņi sāk ķerties.
Un tad nu sākās - vot tāds un tads fluo, tāds un tāds rots, tāda gumija.

Pirmais nosacījums, zināt kur tas asaris ir. Pārējais jau nav tik sarežģīti. Un to, ka svarīgi ir zināt, kur viņš ir pierāda daudzi CL asaru speciālisti, no Liepājas puses, un tepat arī no Ķīša.

Varbūt es maldos, bet es neuzskatu, ka asari ķert ir grūti, ja zini tā dislokāciju. Bet "uzraut" kādam vienmēr sanāks.

P. S. - tas viss protams ir saprāta robežās, ķerot ar daudzmaz atbilstošiem rīkiem un zinot, ko ķer, utt.
Ne asakas
7.jūnijs 2019, 23:12 | links
 
asarus speciāli nekad neķeru ( izņemot līcī uz rotiņiem vasarā, bez pavadas protams) - cik gadījušies - tikai piezvejā - lielākais 1kg - arī uz sēkļa un 14cm voblera..
7.jūnijs 2019, 23:08 | links
 
Jā - vieni no pēdējiem žaņiem bija sēklī uz riktīgiem līdaku bleķiem un vobleriem 14cm....

Mana pieredze rāda ka Žanis ņem ja grib arī ar 0.91 FC vai 0.6 titānu uz big bait mānekļiem. Tā pat ja asaris ir ņēmējs ņem ar visam titāna vai stieples pavadām... protams tas nav UL vai tml. kur mēģieniet katru zirgazobu pierunāt!

Davis-Di, 7.jūnijs 2019, 15:32
7.jūnijs 2019, 23:05 | links
 
Jā,tās ir pavisam svarigas,tās ir jāiegaumē,ja sanāk kautko secināt.Žors nav rādītājs.
7.jūnijs 2019, 22:34 | links
 
Murdinjs [07.06.19]: Man sanācis novērot,ka asaris labāk ņem lēni,vai pat ļoti lēni grimstošu no 0,3g-0,7g svaru ar mazu gumijut.,bet gumijas jāmaina.Jā,ir daudz mazo,bet ir arī labi eksemplāri,un ne tikai asari,līdaka arī neatsakās.
Vo! Man atkal dziesmā iet,0.211g-2.921g.
Visam i nianses :)
7.jūnijs 2019, 22:09 | links
 
Protams,smalkas auklas,pavadas.rezultāts neizpaliks.
7.jūnijs 2019, 22:03 | links
 
Man sanācis novērot,ka asaris labāk ņem lēni,vai pat ļoti lēni grimstošu no 0,3g-0,7g svaru ar mazu gumijut.,bet gumijas jāmaina.Jā,ir daudz mazo,bet ir arī labi eksemplāri,un ne tikai asari,līdaka arī neatsakās.
7.jūnijs 2019, 22:02 | links
 
Par fluo paturpinās, var arī nelikt, ja nav žēl smalko ,līdz 0.6PE aukliņu čakarēt pa akmeņiem ,gliemjiem utt., Copējot Gaujā, tāpat ezeros ar dzidru ūdentiņu, atšķirību jūtu , starp smalko 6lb titānu un fluo. Tas gan džigā līdz 6gr. darbojoties. Domāt duļķainā ūdenī velkot rotiņu, varētu būt viens pīpis, ka tik māneklis un āķis galā,tāpat strīpmeņu "katlos" un reizēs kad šams ēd... Vieglais džigs un rupjāks kalibrs, jau cits stāsts.
7.jūnijs 2019, 18:17 | links
 
katra reize un katra vieta bus savadaka. nav vienas brinumreceptes.jamekle sava atslega.
7.jūnijs 2019, 17:44 | links
 
Pavadu resnums ietekmē realizāciju. Ir bijis. 100% neapgalvoju, bet stāstu, kā gadās ik pa laikam. Pasīva zivs copējot kautkā pamanās nenonākt uz āķa, ja māneklis ir iesiets resnākā pavadā. Laikam tai to mānekli grūtāk iesūkt. Tikai pamainot diametru (neko citu) realizācija uzlabojās manāmi, ne copju skaits.
o.
7.jūnijs 2019, 16:31 | links
 
Progress2016.
Nosūtīju Jums personīgo vēstuli.
7.jūnijs 2019, 16:14 | links
 
Progress2016, man parasti ir tā, ja labi ķeras, kā situācijā, kuru tu ieskicēji, tad ķeras uz visu, bet, ja zivs cimperlīga, pauzes starp copēm var būt ļoti ilgas un tad jau grūti izsecināt, kas bija par iemeslu copei. Kaut gan katram ir savs māneklis, kurš ķer "labāk" kā citi un, kas pats jautrākais, katram šis māneklis ir savs un atšķiras no citu copmaņu verņakiem :) Beigās jāsecina, ka to verņaku ir dikti daudz ;)
7.jūnijs 2019, 15:56 | links
 
MT9 [07.06.19]: Redzi, tu izsaki savu subjektīvo viedokli, lietojot vārdu "drošāk". Makšķernieku sabiedrībā ir pieņemts uzskatīt, ka ar FC pavadu asaris/zandarts mānekli ņem drošāk. Bet vai tas ir īstais iemesls, to grūti ar 100%-tīgu pārliecību apgalvot. Cits pateiks, ka šajā brīdī zivs sāka baroties, kāds pateiks, ka sakritība... Vienkārši man tās pārdomas kārtējo reizi radās, redzot, kā uzmanīgais asaris nošpļaujas uz metāla stiepli un kāri kamp Tokyo Rig sistēmu.
Ar pavadu ir lidzigi ka ar manekla krasam. Ker zandartu, dabu 2 merus laiva un tad iesledzas interese. Nevis turpinat uz ta pasa manekla kert, bet tadam pasam maneklim nomainot tikai krasu 2 metieni, copes nav, atpakal uz ieprieksejo krasu un cope ir, atkal citu krasu un copes nav un ta mainot krasas, ne manekla izmeru vai formu, nonac lidz kadam secinajumam. Nu un pec 3 sezonam joprojam pieradoties, ka ta viena krasa strada labak ka parejas, tad nu izdalas tie manekli. Tapec ar pavadu lidzigi, pamaini taja bridi, kad keras un tad pec 3 sezonu ekspermentiem jau rodas kaut kadi secinajumi..
7.jūnijs 2019, 15:43 | links
 
Tur jau tā lieta, ka ar Tokyo Rig metāla "pavadu" un smalkiem kātiem pierunā cimperlīgo asarīti :) Tas man nav skaidrs, kādēļ šis rupucis nepaliek domīgs - tomēr dabā spāres kāpuram nevelkas līdzi gara aste ar bumbuli galā :))
7.jūnijs 2019, 15:42 | links
 
Redzi, tu izsaki savu subjektīvo viedokli, lietojot vārdu "drošāk". Makšķernieku sabiedrībā ir pieņemts uzskatīt, ka ar FC pavadu asaris/zandarts mānekli ņem drošāk. Bet vai tas ir īstais iemesls, to grūti ar 100%-tīgu pārliecību apgalvot. Cits pateiks, ka šajā brīdī zivs sāka baroties, kāds pateiks, ka sakritība... Vienkārši man tās pārdomas kārtējo reizi radās, redzot, kā uzmanīgais asaris nošpļaujas uz metāla stiepli un kāri kamp Tokyo Rig sistēmu.

MT9, 7.jūnijs 2019, 14:42


Mana pieredze rāda ka Žanis ņem ja grib arī ar 0.91 FC vai 0.6 titānu uz big bait mānekļiem. Tā pat ja asaris ir ņēmējs ņem ar visam titāna vai stieples pavadām... protams tas nav UL vai tml. kur mēģieniet katru zirgazobu pierunāt!
7.jūnijs 2019, 15:32 | links
 
cygyxfeejk [8:31]: cygyxfeejk [Vakar]: Kāds var ieteikt vizuļus priekš asariem jau praksē pārbaudītus

Olcis, 6.jūnijs 2019, 15:34


Zipbaits Rigge 70SP
Jackall Squad Minnow 80SP
OSP AsuraGadījumā tie visi nav vobleria

Olcis, 6.jūnijs 2019, 17:42


Nu šie labāk ķers par jebkuru vizuli, es domāju pliku bleķi.. asarim vizulis vispar ne īpaši patīk, ja nu vienigi rotiņš..
Patīk asas, ātras, haotiskas kustības, tāds vizulis, kurš vienmerigi peld, viņam maz interesēs..tici man.Jā, palasot šīs ,, gudrības,, liekas ka uz citas planētas dzīvoju un ķeru asarus. Vai arī tie no citas planētas..... un tie asari kas seko vienmērīgi velkamam māneklim un rijīgākie uzbrūk, laikam ir no Marsa! :)))

Brencis21, 7.jūnijs 2019, 12:25



Tu no sākuma no pličiem un karūsām tiec līdz asariem un zandartiem, līdz ar to tehnikas maiņu, un tad mēģini vēlreiz atbildēt saturīgāk. ;)
7.jūnijs 2019, 15:10 | links
 
Redzi, tu izsaki savu subjektīvo viedokli, lietojot vārdu "drošāk". Makšķernieku sabiedrībā ir pieņemts uzskatīt, ka ar FC pavadu asaris/zandarts mānekli ņem drošāk. Bet vai tas ir īstais iemesls, to grūti ar 100%-tīgu pārliecību apgalvot. Cits pateiks, ka šajā brīdī zivs sāka baroties, kāds pateiks, ka sakritība... Vienkārši man tās pārdomas kārtējo reizi radās, redzot, kā uzmanīgais asaris nošpļaujas uz metāla stiepli un kāri kamp Tokyo Rig sistēmu.
7.jūnijs 2019, 14:42 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager