Jerkbait

Man arī tikai seklie un dzidrie ūdeņi.
Pagājušajā nedēļā pamēģināju Svena ieteikto mezglu, viegli uzsiet un mazs.
Martins, var jau augšā izmantot quick change, ja uzticies sistēmai, lai mainītu no FC uz titānu.
Davi, ko ieteiktu lietojot mazāka diametra auklas? Forelēm sienu Albright un to ar abpusējām cilpām., Feeder burkānu. Ja FG virs 0.4, tad kas labāk zem, lai nav arī gigant mezgls.. Japačeko šovakar šī tēma tuvāk YouTube. Pašam interesanti palika. Negribas mezgla dēļ pateikt čaviņa džerkam un pavadai kur nu vēl zivij, jo kā zināms aiziet vienmēr tās lielākās un personīgie rekordi. :D

Jūs āķus dzerkiem mainat uz lielākiem?
21.oktobris 2019, 11:18 | links
 
Esmu pārgājis tīri uz FC džerkam, tiesa gan daļējs iemesls ir ka vairumā ir seklie ūdeņi.
21.oktobris 2019, 10:12 | links
 
svens76 [21.10.19]: Davis-Di [17m]: Džerkam FG knot man ir pievīlis - ja agresīvi džerko pēc laika viņš no rāvieniem pārspiež tomēr un metienā džerks iestājās lidotājos - tinu 1616 +9, so lielajiem džerkiem lieku karabīni, bigbaitam gan FG knot ir ok.
Bet tas lietojot 0.33mm vai 4#PE auklas, ja lieto resnākas 0.4+ iespējams ir ok.sorry, tas FG par bigbaitu bij domaats, džerkam parasti lietoju citu kātu+cieto pavadu
es šad tad uzdžerkoju arī ar BB kātu, bet kopumā ja džerkoju, tad ar džerka īso kātu un cieto pavadu. lai gan citi saka ka ar Flu pavadu arī var džerku izdancināt, man tomēr tīkamāka cietā pavada
21.oktobris 2019, 10:08 | links
 
Davis-Di [21.10.19]: Džerkam FG knot man ir pievīlis - ja agresīvi džerko pēc laika viņš no rāvieniem pārspiež tomēr un metienā džerks iestājās lidotājos - tinu 1616 +9, so lielajiem džerkiem lieku karabīni, bigbaitam gan FG knot ir ok.
Bet tas lietojot 0.33mm vai 4#PE auklas, ja lieto resnākas 0.4+ iespējams ir ok.
sorry, tas FG par bigbaitu bij domaats, džerkam parasti lietoju citu kātu+cieto pavadu
21.oktobris 2019, 10:00 | links
 
Lietoju tādas pašas karabīnes kā Svens, tikai no SavageGear. Pagaidām viss pilnīgā kārtībā. Pēc kādām 10 aktīvas copes reizēm, tīri profilaktiski pamainu karabīni. Augšā gan sienu griezuli, ok, itkā lieki, bet paradums ir paradums.
21.oktobris 2019, 09:51 | links
 
16 turp 16 atpakaļ +9

CL izskatās nepatīk lielāks/mazāks simboli :)
21.oktobris 2019, 09:51 | links
 
Džerkam FG knot man ir pievīlis - ja agresīvi džerko pēc laika viņš no rāvieniem pārspiež tomēr un metienā džerks iestājās lidotājos - tinu 1616 +9, so lielajiem džerkiem lieku karabīni, bigbaitam gan FG knot ir ok.
Bet tas lietojot 0.33mm vai 4#PE auklas, ja lieto resnākas 0.4+ iespējams ir ok.
21.oktobris 2019, 09:49 | links
 
Rein [20.10.19]: Kāds Buster Jerk ir āķu izmērs? Gribu pasūtīt safety caps, lai neskrāpē džerkus.
Kādas karabīnes lietojat? Cross lock, bet vai liela atšķirība starp BFT un Owner? Kurš izmērs? Vēl kādu mezglu lietojiet tieši karabīnēm ar FC?
PALDIES

lietoju šīs BFT karabīnes, ne reizi nav pievīlušas. Sienu ar Davis-Di pieminēto dubultcilpas mezglu. Augšā sienu FG mezglu
21.oktobris 2019, 08:11 | links
 
Kāds Buster Jerk ir āķu izmērs? Gribu pasūtīt safety caps, lai neskrāpē džerkus.
Kādas karabīnes lietojat? Cross lock, bet vai liela atšķirība starp BFT un Owner? Kurš izmērs? Vēl kādu mezglu lietojiet tieši karabīnēm ar FC?
PALDIES

Rein, 20.oktobris 2019, 22:39


Owner 2/0
safety caps - bezjēdzīgs pasākums - nav ērti un no līdaku zobiem ir lielāki skrāpējumi kā āķis kastē var izdarīt

Mezgls pie karabīnes, lietoju 2x cilpas priekš 0,91mm http://online.fliphtml5.com/uncx/jrxa/#p=1

Sakabēm lietoju ~15 gadus un problēmu neredzēju:


Šogad babīte vai nu atsita man šādu sakabi līdaka ~120cm vai nu ātri nomainot mānekli pēc iznāciena neaizspiedu kārtīgi ... džerkam vēl izmantoju, bet lielajām gumijām pārgāju uz BFT.
21.oktobris 2019, 00:05 | links
 
Ir vēl fastach snap.. Vērts pamēģināt?
Vai ko maina arī FC ražotājs? Iegādājos Fox Rage, uz doto brīdi nav ar ko salīdzināt.
20.oktobris 2019, 22:52 | links
 
Kāds Buster Jerk ir āķu izmērs? Gribu pasūtīt safety caps, lai neskrāpē džerkus.
Kādas karabīnes lietojat? Cross lock, bet vai liela atšķirība starp BFT un Owner? Kurš izmērs? Vēl kādu mezglu lietojiet tieši karabīnēm ar FC?
PALDIES
20.oktobris 2019, 22:39 | links
 
Jā, protams. Vnk tad šādās situācijās, kad kas lielāks pieķeras uz mazām auklām, jāstrādā maigāk.
8.oktobris 2019, 17:07 | links
 
Mānīgs gadījums. Ļoti reti, visbiežāk pirmā līdaka, kad piemirsies piegriezt bremzi, izpurina mānekli. Gadījies divas, trīs reizes jo parasti seko līdzi bremzei, tomēr gadās agros rītos līdz galam nepamodies. Veselīgi arī ar dimanta vīlīti pāriet āķiem reizi pa reizei, it īpaši pēc zacepiem.

Rein, 8.oktobris 2019, 11:46

Es par FC izturību pieminēju šo gadījumu - jo stiprāk novelk auklu, jo vieglāk pārgriezt pavadu. Protams, ka es arī esmu par bremzes pievilkšanu un asiem āķiem ;)
8.oktobris 2019, 15:45 | links
 
Es turu somā mazu smalko pucpapīra gabaliņu zacepu vai citiem gadījumiem. Gadās, ka jaunam māneklim, izņemot no kastes, trijžubura viens no žuburiem maķenīt truls, nu, neķeras pirkstos, tad ar pucpapīrīti šņirkt un ass
8.oktobris 2019, 15:32 | links
 
MT9 [08.10.19]: Manuprāt vēl lomu spēlē tāda nianse, kā auklas nospriegojums - big bait tēmā ir ļoti jaudīgi kāti, resna aukla un pavada, bremze piegriezta līdz galam, līdakas ļoti spēcīgas, tādēļ to zobi dziļāk iegriežas resnajā FC. Savukārt bija gadījums, kad copējot ziemā asarus ar ziemas multu, kuram biju aizmirsis piegriezt ciet bremzi, līdaka dziļi ierijusi mānekli aktīvi purināja galvu, bet tā arī 0.2 FC pavadu nepārgrieza, jo aukla nebija nospriegota. Tiklīdz pārstāja pretoties, pievilku bremzi un izvilku zivi. Pavada bija tikai nedaudz saskrāpēta. Esmu pārliecināts, ka gadījumā, ja bremze būtu noregulēta kā parasti, pie zivs netiktu. Bet tā bija laimīga sagadīšanās...
Mānīgs gadījums. Ļoti reti, visbiežāk pirmā līdaka, kad piemirsies piegriezt bremzi, izpurina mānekli. Gadījies divas, trīs reizes jo parasti seko līdzi bremzei, tomēr gadās agros rītos līdz galam nepamodies. Veselīgi arī ar dimanta vīlīti pāriet āķiem reizi pa reizei, it īpaši pēc zacepiem.
8.oktobris 2019, 11:46 | links
 
ā arī 0.2 FC pavadu nepārgrieza, jo aukla nebija nospriegota.

MT9, 8.oktobris 2019, 11:33


Mīts vai ne(neapgalvošu , jo avotu ir daudz un apraksta šo dažādi) , tāpēc savu novērojumu pateikšu.

Ziemas periodā es apzināti lieku , zemāka diametra auklu un nelieku pavadu , bet FC 0.2 , ja mērķa zivs ir līdaka .(pagaidām nav pārkosta)

Cik esmu pamanījis tad ziemas periodā līdaku zobi nav vienlīdz asi ar salīdzinājumu ar vasaras. Ziemā tie liekas drusku gumijoti , jo cik zinu tad līdaka maina zobus visu gadu , bet lielākā daļa tiek mainīta ziemas mēnešos, tad rezumē sanāk ka vecie jau mainās un nav tā asuma un jaunie vēl nav pilnīgi gatavi.
Tā lūk varbūt tā ir tikai māņticība , bet kamēr strādā tikmēr ticu =)
8.oktobris 2019, 11:46 | links
 
Manuprāt vēl lomu spēlē tāda nianse, kā auklas nospriegojums - big bait tēmā ir ļoti jaudīgi kāti, resna aukla un pavada, bremze piegriezta līdz galam, līdakas ļoti spēcīgas, tādēļ to zobi dziļāk iegriežas resnajā FC. Savukārt bija gadījums, kad copējot ziemā asarus ar ziemas multu, kuram biju aizmirsis piegriezt ciet bremzi, līdaka dziļi ierijusi mānekli aktīvi purināja galvu, bet tā arī 0.2 FC pavadu nepārgrieza, jo aukla nebija nospriegota. Tiklīdz pārstāja pretoties, pievilku bremzi un izvilku zivi. Pavada bija tikai nedaudz saskrāpēta. Esmu pārliecināts, ka gadījumā, ja bremze būtu noregulēta kā parasti, pie zivs netiktu. Bet tā bija laimīga sagadīšanās...
8.oktobris 2019, 11:33 | links
 
martins_ [08.10.19]: Arī 1mm pavadā paliek pamatīgas skrambas, kad pa to trāpa ar zobiem. Viss līdz kādi 0.7mm ir tikai laimes spēle - vai un kā trāpīs ar zobiem pa pavadu.
Varētu tā būt. Šajā tēmā mēģinu pēc iespējas vairāk viskko pamēģināt lai atrastu labāko risinājumu. Jāmācās arī no citu kļūdām.
8.oktobris 2019, 11:08 | links
 
Arī 1mm pavadā paliek pamatīgas skrambas, kad pa to trāpa ar zobiem. Viss līdz kādi 0.7mm ir tikai laimes spēle - vai un kā trāpīs ar zobiem pa pavadu.
8.oktobris 2019, 11:04 | links
 
Traki ir kad pasūtītie mānekļi atnāk 1dienā un līdz brīvdienām jāblenž kastē.

Drīz vēsāks laiks sāksies, jūs kkādus spray lietojat auklām lai nesalst utt?
8.oktobris 2019, 10:59 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager