Makšķerēšana no kajaka

Makšķerēšana no SOT vai SINK kajakiem
Viss atkarīgs no kajaka un airēšanas stila.
Pa kādai pilei jau ir ( no airim cik iepil - bet uz airiem ir tās gumijas, kurām uzdevums savākt ūdeni lai nepil gar airi ) - bet tā ka būtu slapjš - tā nav bijis nekad ja neskaita copi lietū.

SOt ūdens var sisties iekšā pār bortu ja baigie viļņi vai ielīt pa drenāžas caurumiem - tad dibens slapjš būs . SOT kuriem paveļami beņķi tā nav problēma.
Es savam tos divus caurumus zem beņķa esmu aizbāzis ar gumijas aizbāžņiem , ņemot vērā manu svaru tā ir zemāka vieta - viļņos ūdens ir tajos caurumos - aizbāžņi to risina.
6.septembris 2020, 11:22 | links
 
Atradu nomu, kas piedāvā dažāda veida laivas, kajakus, canoe utt. - laivinieks.lv šie nodarbojas arī ar tirdzniecību.
Paņēmu 4m SOT kajaku ar stūri uz nedēļu. Piektdien izbraucu 8km pa Lielupi, sestdien 15km Buļļupe-Vecdaugavava. Stabilitāte normāla, ātrums labs un kursu pateicoties stūrei pret vēju turēja ideāli.
Un tagad jautājums visiem SOT'istiem, slapja pakaļa un kājas laikam ir norma? Bail pat iedomāties, zemās temperatūras... Ok, korpusa augšadaļa vēl kaut kā dabūn pastrādāt un lietus jaka tur visu atrisina, a kājās ko? brienam kostīms, tas atkal ir absolūti nedrošs, jo "peldēšana" ar to nav iespējama?


6.septembris 2020, 10:25 | links
 
Vaskis [04.09.20]: Esmu iekarsis par domu, ka vajag makšķerēšanas un vispār peldlīdzekli, ko viegli uzmest mašīnai uz jumta. Pirmais kas iekrīt acīs ir šie speciāli makšķerēšanas SOT kajaki. Ilgāk papētot, tomēr neliels viegls canoe būtu prātīgāk. Canoe atrast nešķiet reāli, tādēļ par tiem arī uzreiz aizmirstu.
Atgriežoties pie SOT kajakiem, pa lielam ir diva veida:
1. gari ~4m, šauri = ātri un mazāk veikli
2. īsāki ~3m nedaudz platāki = lēni/īsi veiklāki

"īsto kajakeru" izpratnē SOT nekam neder a īsie vispār @#$!, tos drīzāk pielīdzinot SUP. Dzīvē viss protams, ir savādāk, tiem, kam ir viedoklis tikai par ātrumu nav vērts prasīt par ērtumu, stabilitāti un maksķerēšanas prieku upē, ezerā vai jūrā...

Vai ir kāds, kas reāli braucis makšķerējot ar normālu SIT in jeb parasto kajaku, garo SOT jeb SIT ON TOP un īso SOT?
Varu ieteikt paskatīt Jackson Kayak - pašam Big Tuna, ir OK - skat. https://mykayak.lv/product-category/makskeresanai/
5.septembris 2020, 20:26 | links
 
Gribēju pajautāt, varbūt kāds zina, kur Latvijā meklēt kajakam airi?Vēlamais garums 250cm. Nekur tik garus pie mums nemanīju.
4.septembris 2020, 18:23 | links
 
Esmu iekarsis par domu, ka vajag makšķerēšanas un vispār peldlīdzekli, ko viegli uzmest mašīnai uz jumta. Pirmais kas iekrīt acīs ir šie speciāli makšķerēšanas SOT kajaki. Ilgāk papētot, tomēr neliels viegls canoe būtu prātīgāk. Canoe atrast nešķiet reāli, tādēļ par tiem arī uzreiz aizmirstu.
Atgriežoties pie SOT kajakiem, pa lielam ir diva veida:
1. gari ~4m, šauri = ātri un mazāk veikli
2. īsāki ~3m nedaudz platāki = lēni/īsi veiklāki

"īsto kajakeru" izpratnē SOT nekam neder a īsie vispār @#$!, tos drīzāk pielīdzinot SUP. Dzīvē viss protams, ir savādāk, tiem, kam ir viedoklis tikai par ātrumu nav vērts prasīt par ērtumu, stabilitāti un maksķerēšanas prieku upē, ezerā vai jūrā...

Vai ir kāds, kas reāli braucis makšķerējot ar normālu SIT in jeb parasto kajaku, garo SOT jeb SIT ON TOP un īso SOT?
4.septembris 2020, 14:25 | links
 
Sveiki biedri, kolēģi,
iesakiet, kur varu iegādāties kajaku Feelfree Lure 11.5, v1 vai v2
Ja kāds ir ar šo lietu saskāries. Ražotājvalsts ASV
26.augusts 2020, 19:57 | links
 
kkas [19.08.20]: Pārdodu Seabird Fisherman 12. 390 EUR PM
Pārdots
21.augusts 2020, 11:59 | links
 

Pārdodu Seabird Fisherman 12. 390 EUR PM
19.augusts 2020, 09:45 | links
 
Ljabdien copTautieši !!!!!

Ratiņi jebkurai laivai lieta.. vairāk kā laba.....

Tas man vairāk kā upju laivotāju viedoklis.

Ir ko pastiepties gumijas laiviņu 9 erti, lēti, praktiski ) laivojot pa Gauju.............. lai arī parasti izsēžos Strenčos, kur līdz vilcienam ir apm 1-1,5 km, vai Siguldā, kur jākāapj augšup par cmukajām kāpnēm.

Gočpendel.. dēla laba................. ;-)))0

Jedem das sdaine Katram savs, spriču mēlē.
1.jūnijs 2020, 17:11 | links
 
Faktiski kajaku varu aiznest kur man vajag. Viena lieka parpala manā gadījumā. Ar kajaku man ir viena soma, copene, enkurs, drošības veste. Max minimāli un ātri.
1.jūnijs 2020, 15:05 | links
 
Interesē maiņas piedāvājums! Kāpēc maini?!
1.jūnijs 2020, 14:00 | links
 
Mainu pret 15 eurikiem kajaka/kanoe ratiņus. Šādi te, tik bez atbalsta kājas. Pāris reizes lietoti. https://www.ebay.co.uk/itm/Kayak-Trolley-Pneumatic-Tyres-for-Uneven-or-Soft-Ground-36kg-Capacity-Riber/274207417823?hash=item3fd80925df:g:uJAAAOSwebheIF6Z
Atrodas Rīgā, PM
1.jūnijs 2020, 13:08 | links
 
Ljabdien copTautieši !!!!

Šeku reku, tiku tiko ss.lv bija manis iekārotais 'fisherman 12'copes kajaks,( senais variants, prasts kā padumijas trejkapeika, bez visādiem liekiem 'navarotiem 'lūkas, būkas, ij t.t. par samērā jauku cenu 300 eu.....................bet..... pēc pāris dienām reklāma jau izzņemta, pārdots.

Laba manta ilgi zacenē uz galda nestāv.

Za ribalku..... tovarišči ;-))))))))))))))
26.maijs 2020, 13:05 | links
 
Forša atskaite un labs sezonas sākums- labi jums Kurzemē iet :) !
Man gan švaks sākums, necope visur kur biju ar motorlaivu...
Kajaks vēl nav izvilkts, bet ceru to labot nākošajā weekendā. Eho aķis pielādēts, kaut kādi upgrade loriņi, stiprinājumi un citi sīkumi arī pa ziemu atbraukuši, tā ka būs vien jāstartē. Ceru ka arī varēšu atskaitīties par labu copi.
4.maijs 2020, 15:16 | links
 
Ahoi!
Atskaite par brīvdienu copi un līdaku sezonas atklāšanu. Sāku 2.maijā, jo nekad nav kolhozs paticis sezonas pirmajā dienā. Biju ezerā X, kur parasti braucu, ja ļaudis apnikuši. Tur arī roka piešauta un vietas zināmas. Pirmajā pieturā gan nekā nebija - tīri dūša sašļuka. Tad iebraucu savā labi pazīstamajā lagūnā un pirmā cope pirmajā metienā. Tad tāds klusuma brīdis un sākās - sešos metienos 5 līdakas. Visas mēri, bet vienu tikai paturēju. Tad sekoja neliela atelpa un nākamais uznāciens bija 94cm garas mammas (varbūt papuča) paskatā. Kādu brīdi pastīvējāmies, pabraukāju ar kajaku līdz, tad fišiņu nomēriju, sabučoju un palaidu. Pēc tam atkal 4 metienos 4 līdakas un tālāk klusums uz kādu laiku. Kopā bija pāri par 20 copēm 4stundu laikā. Viss uz Strike pro Pig Shad jr goldie krāsā ar offset āķi.
Šodien 5 stundas Tāšu ezerā ar vidēju rezultātu - 14 copes, paturētas trīs māsas 57, 57, 58cm vērtē. Tā kā zāles pamaz un vēl nav saaugušas varēja ar džerku pastrādāt. Copes bija no kādiem 07.00 - 09.00, tad lielais prožektors ieslēdzās un cope aprima. Šodienas skaistākā zivs bija asaris 34cm garumā. Amnestēts, jo paņemot rokā, pieņi sāka tecēt.
Vēl man ir aicinājums visiem makšķerniekiem, pareizāk sakot divi:
1. Savus atkritumus aiz sevis savāciet un aizvediet līdzi. Neatstājiet tos ezera malā, ūdenī vai pat stāvlaukuma gružkastē, ja tā ir pilna! Nav tak grūti aizvest to, kas ir atvests līdz.
2. Ievērojiet makšķerēšanas noteikumus! Lai neiziet kā diviem maliķiem, kuri papildus spiningam bija salikuši ūdas. Tagad būs sods par makšķerēšanu bez kartes un ar neatļautiem rīkiem. Papildus vēl būs jāmaksā zivju resursiem nodarītais kaitējums par trim līdakām, kas būs sālīta summa ap 450eiro, sevišķi jau šajos apstākļos. Pirms kaut ko neatļautu darīt, der padomāt par sekām. Jā, arī laiva tika konfiscēta. Lētāk noteikti sanāk uz tirgu aiziet un fišu tur nopirkt.
Ne asakas visiem!
4.maijs 2020, 14:48 | links
 
Kajaki ir dažādās cenās..usa pat izpārdošanās var pa 200 dabūt walmartā :D ...bet labi/profesionāli verķi tāpat ar 1K tik sākas.
Tam pa 400- kravnesība maza...vismaz priekš manis man svars + loriņi jau būs tie 120 vai pat vairāk :D
Tam kas tiek tirgots nav priekšā kātu turētāji, pašam jākolhozē. Jau aizdomīgi, tas aka ar tādu brendu neko neatrod - vismaz ražotāja mājas lapu..visticamāk ķīnietis - bez brenda. Normāliem kajaku ražotājiem ir mājas lapas. Par gaitas īpašībām - grūti spriest, jo nav testu i-netā, atliek pašam testēt.
28.aprīlis 2020, 18:11 | links
 
Interesē viedoklis. Ir sludinājumos šāds SOT tipa kajaks, piemaksājot vēl 75 eu nāk arī ļoti labs sēdeklis, bet tā kā pārāk daudz neesmu iekšā tajā visā, interesē, vai kāds uz aci var pateikt kā par šādu jaunu kajaku var prasīt tikai 400 eur?

https://www.ss.com/msg/lv/transport/other/the-sailing-charter/kayaks/ndgjd.html

tajā pašā laikā ir pieejami lietoti pa 500, kas izskatās tieši tādi paši..

https://www.ss.com/msg/lv/transport/other/the-sailing-charter/kayaks/bomxdp.html
28.aprīlis 2020, 15:36 | links
 
Nezināju, ka iekš LV ko tādu ražo - ir kāda bilde vai links ?
17.marts 2020, 09:49 | links
 
Man kajaks maziņš,LV štancēts. Mazliet sasteidzu ar pirkumu. Zviedrijā tāda izmēra tikai labāk aprīkots par 100€lētāk!!!
16.marts 2020, 23:10 | links
 
mezadjadja,
Jedem das Seine! Ja kas... Labi, ka pieliki latviskojumu citādi nesaprast. Izruna, protams, tāda.
12.marts 2020, 21:26 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager