Fīderi

Ar tievu pavadiņu var izvilkt lielu vai niknu zivi. Fīderene amortizē zivs rāvienus un neļauj tai nosprukt, raustoties zive uzsēžās vēl kreptīgāk.
1.aprīlis 2020, 12:08 | links
 
Šogad ari domaju pacopet ar fideri. A ko tā fidergumija dod? Ķipa amortizē piecirtienu? Lai zivs nenoraujas? Kāds varetu varbūt ielikt bildi, kā izskatās tā sistema?
1.aprīlis 2020, 11:56 | links
 
Sveiki! Jau kādu gadu lietoju sistēmu fīderim: āķis, pavadiņa, karabīne (pie griezuļa pavadiņa, sakabe pie fīdergumijas), fīdergumija, pamataukla, gumijas stoperis uz mezgla, tad uz pamatauklas uzvērta karabīne, kurā iekabināta barotava.

Problēma ir tajā, ka samērā bieži – citreiz pat 50% gadījumu – velkot ārā, pavadiņa vienkārši ir ellē sapinusies, citreiz tā mierīgi, citreiz labāk griezt nost. Kādam varbūt ir bijis līdzīgi un ir sanācis atrisināt šādu problēmu?

bbw, 31.marts 2020, 21:11


Ir gadījumi kad pavadiņu savērpj, ja uz āķa ir palikuši divi baltie, tie izvikšanas brīdī darbojas kā propellers un savērpj pavadu tā ka nekāds griezuils nepalīdz.
1.aprīlis 2020, 08:47 | links
 
nelietotaajs [36m]: Tai variantā, kā apraksta MieraMika, kā Tu maini pavadiņas copes laikā, ja viņa ir ar tādu sprostu savilkta uz fīdergumijas? Var dabūt nost? Vai arī liec jauno pa virsu, vai maini ar visu gumiju?
Man fīdergumija 0.7 vai 0.8 savīta dubultā un ar astoņnieku sasieta. Un tad pavadu lieku cilpā un mainīt var bez problēmām.
Arī nelieku ne kādus liekus griezuļus starp pamatauklu un gumiju. Tā pat cilpa-cilpā salieku, mazs štopariņš un tālāk barotavai karabīnīte. Stradā labi.A kāda starpība, cilpa cilpā, vai kā MieraMika? Kapēc lai nevarētu atvērt? Savelkas jau identiski gan vienā, gan otrā variantā.

JermaX, 1.aprīlis 2020, 08:09



Laikam nepareizi sapratu. MieraMikas variantā pavada nevis tiek uzsieta uz tās gumijas, bet tā pati cilpa uzmesta un izvērta? Un tādā versijā ne kas nesienas vaļā?
1.aprīlis 2020, 08:24 | links
 
nelietotaajs [01.04.20]: Tai variantā, kā apraksta MieraMika, kā Tu maini pavadiņas copes laikā, ja viņa ir ar tādu sprostu savilkta uz fīdergumijas? Var dabūt nost? Vai arī liec jauno pa virsu, vai maini ar visu gumiju?
Man fīdergumija 0.7 vai 0.8 savīta dubultā un ar astoņnieku sasieta. Un tad pavadu lieku cilpā un mainīt var bez problēmām.
Arī nelieku ne kādus liekus griezuļus starp pamatauklu un gumiju. Tā pat cilpa-cilpā salieku, mazs štopariņš un tālāk barotavai karabīnīte. Stradā labi.
A kāda starpība, cilpa cilpā, vai kā MieraMika? Kapēc lai nevarētu atvērt? Savelkas jau identiski gan vienā, gan otrā variantā.
1.aprīlis 2020, 08:09 | links
 
Tai variantā, kā apraksta MieraMika, kā Tu maini pavadiņas copes laikā, ja viņa ir ar tādu sprostu savilkta uz fīdergumijas? Var dabūt nost? Vai arī liec jauno pa virsu, vai maini ar visu gumiju?
Man fīdergumija 0.7 vai 0.8 savīta dubultā un ar astoņnieku sasieta. Un tad pavadu lieku cilpā un mainīt var bez problēmām.
Arī nelieku ne kādus liekus griezuļus starp pamatauklu un gumiju. Tā pat cilpa-cilpā salieku, mazs štopariņš un tālāk barotavai karabīnīte. Stradā labi.
1.aprīlis 2020, 07:41 | links
 
man gan pašam nav gadījies, bet ir dzirdēts, ka proppellers rodas, ja uzsēdina divus baltos- tāds kā dzenskrūves efekts sanākot
1.aprīlis 2020, 00:18 | links
 
bbw [31.03.20]: Sveiki! Jau kādu gadu lietoju sistēmu fīderim: āķis, pavadiņa, karabīne (pie griezuļa pavadiņa, sakabe pie fīdergumijas), fīdergumija, pamataukla, gumijas stoperis uz mezgla, tad uz pamatauklas uzvērta karabīne, kurā iekabināta barotava.

Problēma ir tajā, ka samērā bieži – citreiz pat 50% gadījumu – velkot ārā, pavadiņa vienkārši ir ellē sapinusies, citreiz tā mierīgi, citreiz labāk griezt nost. Kādam varbūt ir bijis līdzīgi un ir sanācis atrisināt šādu problēmu?
Lietoju līdzīgu sistēmu, tikai bez sakabes.
Man pīšanos mazina, ja pēc barotavas iekrišanas ūdenī ietin pārs spoles apgriezienus, un tā pat, kad barotava sasniegusi gultni. Tas ar domu, lai pavada nokrīt aiz barotavas. Nu un, protams klipsēšana. Ja ēsmai izmanto baltos, tad tie ietinot iet kā propellers un pavada pinas vairāk.
31.marts 2020, 23:20 | links
 
KristapsS [31.03.20]: JermaX [48m]: KristapsS [43m]: MieraMika [12m]: Es esmu pasācis tai fīdergumijai vispār nesiet nekādu cilpu. Nu abos galos gumijas gabalam uzsienu mezglus. Tad , rupji , pavadiņas cilpu uzmetu kā žnaudzēcilpu. Savelku, tā cilpa sažņaudzās un neslid pāri tam mezglam. Laikam pateicoties gumijas elastīgumam. Otrā galā tieši tā pat pie pītās auklas. Rezultātā , ja zivs ''grabinās'' , ir krietni jūtīgāka montāža, nekā cilpa cilpā. Tomēr tā cilpa ir apaļa un amortizē to vieglo raustīšanu. Iesaku pamēģināt- ir labi. Es kaut kur biju dzirdējis par tādu savienošanu un neticēju ka ir labs līdz noprovēju.Bija bailes,ka cilpa neatslābst un nepārslīd pāri mezglam.Negribējās riskēt. Bet,ja saki,ka viss ok,būs jāpamēģina.Būs vēl ātrāk pārsieties.Pārslīdēt mēdz tikai no 0.18mm pavadiņas un uz augšu, BET var arī feeder gumijai vienā galā uzsiet dubulto mezglu, un tad var līdz 0.20mm pavadas lietot ar tādu savienošanas metodi. Bet lielāku diametru gan vairs nav droši.Resnākas pavadiņas par 0,16 nav, parasti sienu 0,135.Tad jau būs droši.
Bet nu jāskatās arī uz pašu auklu... Jo ir cietākas un mīkstākas auklas.
31.marts 2020, 23:15 | links
 
JermaX [31.03.20]: KristapsS [43m]: MieraMika [12m]: Es esmu pasācis tai fīdergumijai vispār nesiet nekādu cilpu. Nu abos galos gumijas gabalam uzsienu mezglus. Tad , rupji , pavadiņas cilpu uzmetu kā žnaudzēcilpu. Savelku, tā cilpa sažņaudzās un neslid pāri tam mezglam. Laikam pateicoties gumijas elastīgumam. Otrā galā tieši tā pat pie pītās auklas. Rezultātā , ja zivs ''grabinās'' , ir krietni jūtīgāka montāža, nekā cilpa cilpā. Tomēr tā cilpa ir apaļa un amortizē to vieglo raustīšanu. Iesaku pamēģināt- ir labi. Es kaut kur biju dzirdējis par tādu savienošanu un neticēju ka ir labs līdz noprovēju.Bija bailes,ka cilpa neatslābst un nepārslīd pāri mezglam.Negribējās riskēt. Bet,ja saki,ka viss ok,būs jāpamēģina.Būs vēl ātrāk pārsieties.Pārslīdēt mēdz tikai no 0.18mm pavadiņas un uz augšu, BET var arī feeder gumijai vienā galā uzsiet dubulto mezglu, un tad var līdz 0.20mm pavadas lietot ar tādu savienošanas metodi. Bet lielāku diametru gan vairs nav droši.
Resnākas pavadiņas par 0,16 nav, parasti sienu 0,135.Tad jau būs droši.
31.marts 2020, 23:01 | links
 
KristapsS [31.03.20]: MieraMika [12m]: Es esmu pasācis tai fīdergumijai vispār nesiet nekādu cilpu. Nu abos galos gumijas gabalam uzsienu mezglus. Tad , rupji , pavadiņas cilpu uzmetu kā žnaudzēcilpu. Savelku, tā cilpa sažņaudzās un neslid pāri tam mezglam. Laikam pateicoties gumijas elastīgumam. Otrā galā tieši tā pat pie pītās auklas. Rezultātā , ja zivs ''grabinās'' , ir krietni jūtīgāka montāža, nekā cilpa cilpā. Tomēr tā cilpa ir apaļa un amortizē to vieglo raustīšanu. Iesaku pamēģināt- ir labi. Es kaut kur biju dzirdējis par tādu savienošanu un neticēju ka ir labs līdz noprovēju.Bija bailes,ka cilpa neatslābst un nepārslīd pāri mezglam.Negribējās riskēt. Bet,ja saki,ka viss ok,būs jāpamēģina.Būs vēl ātrāk pārsieties.
Pārslīdēt mēdz tikai no 0.18mm pavadiņas un uz augšu, BET var arī feeder gumijai vienā galā uzsiet dubulto mezglu, un tad var līdz 0.20mm pavadas lietot ar tādu savienošanas metodi. Bet lielāku diametru gan vairs nav droši.
31.marts 2020, 22:26 | links
 
Man fīdergumija pie pamatauklas stiprinās ar mezglu, pavada pie fīdergumijas tāpat kā MieraMika
31.marts 2020, 22:22 | links
 
MieraMika [31.03.20]: Es esmu pasācis tai fīdergumijai vispār nesiet nekādu cilpu. Nu abos galos gumijas gabalam uzsienu mezglus. Tad , rupji , pavadiņas cilpu uzmetu kā žnaudzēcilpu. Savelku, tā cilpa sažņaudzās un neslid pāri tam mezglam. Laikam pateicoties gumijas elastīgumam. Otrā galā tieši tā pat pie pītās auklas. Rezultātā , ja zivs ''grabinās'' , ir krietni jūtīgāka montāža, nekā cilpa cilpā. Tomēr tā cilpa ir apaļa un amortizē to vieglo raustīšanu. Iesaku pamēģināt- ir labi. Es kaut kur biju dzirdējis par tādu savienošanu un neticēju ka ir labs līdz noprovēju.
Bija bailes,ka cilpa neatslābst un nepārslīd pāri mezglam.Negribējās riskēt. Bet,ja saki,ka viss ok,būs jāpamēģina.Būs vēl ātrāk pārsieties.
31.marts 2020, 22:15 | links
 
Es esmu pasācis tai fīdergumijai vispār nesiet nekādu cilpu. Nu abos galos gumijas gabalam uzsienu mezglus. Tad , rupji , pavadiņas cilpu uzmetu kā žnaudzēcilpu. Savelku, tā cilpa sažņaudzās un neslid pāri tam mezglam. Laikam pateicoties gumijas elastīgumam. Otrā galā tieši tā pat pie pītās auklas. Rezultātā , ja zivs ''grabinās'' , ir krietni jūtīgāka montāža, nekā cilpa cilpā. Tomēr tā cilpa ir apaļa un amortizē to vieglo raustīšanu. Iesaku pamēģināt- ir labi. Es kaut kur biju dzirdējis par tādu savienošanu un neticēju ka ir labs līdz noprovēju.
31.marts 2020, 22:11 | links
 
Un laiku jau neko daudz neaizņem,tāpat kā āķi piesiet.
31.marts 2020, 22:10 | links
 
JermaX [31.03.20]: Tu tiešām katru reizi sien pavadiņu klāt pie feeder gum ar tādu mezglu?
Jā,jo makšķerēju reti!
31.marts 2020, 22:08 | links
 
KristapsS [31.03.20]: bbw [36m]: Sveiki! Jau kādu gadu lietoju sistēmu fīderim: āķis, pavadiņa, karabīne (pie griezuļa pavadiņa, sakabe pie fīdergumijas), fīdergumija, pamataukla, gumijas stoperis uz mezgla, tad uz pamatauklas uzvērta karabīne, kurā iekabināta barotava.

Problēma ir tajā, ka samērā bieži – citreiz pat 50% gadījumu – velkot ārā, pavadiņa vienkārši ir ellē sapinusies, citreiz tā mierīgi, citreiz labāk griezt nost. Kādam varbūt ir bijis līdzīgi un ir sanācis atrisināt šādu problēmu?Iemesli var būt dažādi.
Auklu vajag klipsēt,lai iemetiena beigās pavadiņa apdzen barotavu,nevis iekrīt ūdenī viss vienā čupā.Vēl vari mēģināt gumijai vienkārši siet mezglu galā,bez griezulīša piesienot pavadiņu,tāpat kā sien āķi ar lāpstiņu.Tad nebūs tā nogrieztā galiņa uz augšu,kurš veidojas sienot cilpu.Šādi man sapinas retāk,kā iepriekš.Ir dzirdēts,ka arī barotavas veida maiņa palīdzot.
Tu tiešām katru reizi sien pavadiņu klāt pie feeder gum ar tādu mezglu?
31.marts 2020, 21:50 | links
 
bbw [31.03.20]: Sveiki! Jau kādu gadu lietoju sistēmu fīderim: āķis, pavadiņa, karabīne (pie griezuļa pavadiņa, sakabe pie fīdergumijas), fīdergumija, pamataukla, gumijas stoperis uz mezgla, tad uz pamatauklas uzvērta karabīne, kurā iekabināta barotava.

Problēma ir tajā, ka samērā bieži – citreiz pat 50% gadījumu – velkot ārā, pavadiņa vienkārši ir ellē sapinusies, citreiz tā mierīgi, citreiz labāk griezt nost. Kādam varbūt ir bijis līdzīgi un ir sanācis atrisināt šādu problēmu?
Iemesli var būt dažādi.
Auklu vajag klipsēt,lai iemetiena beigās pavadiņa apdzen barotavu,nevis iekrīt ūdenī viss vienā čupā.Vēl vari mēģināt gumijai vienkārši siet mezglu galā,bez griezulīša piesienot pavadiņu,tāpat kā sien āķi ar lāpstiņu.Tad nebūs tā nogrieztā galiņa uz augšu,kurš veidojas sienot cilpu.Šādi man sapinas retāk,kā iepriekš.Ir dzirdēts,ka arī barotavas veida maiņa palīdzot.
31.marts 2020, 21:45 | links
 
Lieku kopā praktiski tādu pašu sistēmu fīderim. Izņemot..
Nelieku starp pavadu un fīdergumiju ne kādas karabīnes, griezuļus uc. Lieku visu kopā pa taisno, cilpa cilpā.
Gadās, ka pinas, bet reti.
31.marts 2020, 21:37 | links
 
bbw [31.03.20]: Sveiki! Jau kādu gadu lietoju sistēmu fīderim: āķis, pavadiņa, karabīne (pie griezuļa pavadiņa, sakabe pie fīdergumijas), fīdergumija, pamataukla, gumijas stoperis uz mezgla, tad uz pamatauklas uzvērta karabīne, kurā iekabināta barotava.

Problēma ir tajā, ka samērā bieži – citreiz pat 50% gadījumu – velkot ārā, pavadiņa vienkārši ir ellē sapinusies, citreiz tā mierīgi, citreiz labāk griezt nost. Kādam varbūt ir bijis līdzīgi un ir sanācis atrisināt šādu problēmu?
Kātu neesi mainījis?
31.marts 2020, 21:33 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager