Mangaļsalas mols

īsi par un ap aktuālo šajā vietā
Izstāsti nedaudz sīkāk par " vieglo apcepšanu un sautēšanu tomātu mērcē ". Tā teikt procesu, vai pirms cepšanas apvārta miltos, taukos vai eļļā cep, vai pie tomātu mērces liek vēl kaut ko klāt(papriku, ceptus burkānus un sīpolus, garšvielas, etiķi). Cik ilgi sautē.

Pravietis, 29.aprīlis 2020, 21:24

http://zitinja.blogspot.com/2011/03/ceptas-renges-marinade.html

Kautkā šitā mēģināju. bija OK

v__l, 29.aprīlis 2020, 21:40

Noteikti, ka ir labi. Man ir problēma, ka ar etiķi esmu uz Jūs. Savu etiķa normu dzīvē esmu izlietojis. Tādēļ meklēju receptes ar tomātu mērci un marinādi, kurā aizvietotājs pieļaujams arī vismaz daļēji citrons. Tava recepte pie dzimtenītes ir noteikti OK.
29.aprīlis 2020, 21:59 | links
 
Izstāsti nedaudz sīkāk par " vieglo apcepšanu un sautēšanu tomātu mērcē ". Tā teikt procesu, vai pirms cepšanas apvārta miltos, taukos vai eļļā cep, vai pie tomātu mērces liek vēl kaut ko klāt(papriku, ceptus burkānus un sīpolus, garšvielas, etiķi). Cik ilgi sautē.

Pravietis, 29.aprīlis 2020, 21:24


http://zitinja.blogspot.com/2011/03/ceptas-renges-marinade.html

Kautkā šitā mēģināju. bija OK
29.aprīlis 2020, 21:40 | links
 
Pārcepta + sasaldēta zivtele, traki kā daži neciena savu gremošanas sistēmu..

Karlis_K, 29.aprīlis 2020, 12:11
Nu , čipsi nav ikdienas uzturs. Tie ir tik kā ''konfekte'' . No pāris zivtelēm nesabeigsi gremošanas traktu . Ja ir cepta eļļas katlā ar temperatūru 160 grādi, tad ir tik izkaltēta , nevis apdegusi (kā uz pannas, kad pārcep) . Pēcāk glabāšana saldētava jau neko nesasaldēs, jo sausa. Tas tā lai drošs paliek nedrošs, ja kur ir ne visai izkaltēta, lai nesāk iebojāties. Ja grib kā ''otro ēdienu'' lielā daudzumā, tad laikam bez jebkādas cepšanas pāris dienas marinādē - vienkārši fantastisks ēdiens vai arī viegli apcep un sautē ar tomātu mērci.

MieraMika, 29.aprīlis 2020, 15:51

Izstāsti nedaudz sīkāk par " vieglo apcepšanu un sautēšanu tomātu mērcē ". Tā teikt procesu, vai pirms cepšanas apvārta miltos, taukos vai eļļā cep, vai pie tomātu mērces liek vēl kaut ko klāt(papriku, ceptus burkānus un sīpolus, garšvielas, etiķi). Cik ilgi sautē.
29.aprīlis 2020, 21:24 | links
 
Pārcepta + sasaldēta zivtele, traki kā daži neciena savu gremošanas sistēmu..

Karlis_K, 29.aprīlis 2020, 12:11

Nu , čipsi nav ikdienas uzturs. Tie ir tik kā ''konfekte'' . No pāris zivtelēm nesabeigsi gremošanas traktu . Ja ir cepta eļļas katlā ar temperatūru 160 grādi, tad ir tik izkaltēta , nevis apdegusi (kā uz pannas, kad pārcep) . Pēcāk glabāšana saldētava jau neko nesasaldēs, jo sausa. Tas tā lai drošs paliek nedrošs, ja kur ir ne visai izkaltēta, lai nesāk iebojāties. Ja grib kā ''otro ēdienu'' lielā daudzumā, tad laikam bez jebkādas cepšanas pāris dienas marinādē - vienkārši fantastisks ēdiens vai arī viegli apcep un sautē ar tomātu mērci.
29.aprīlis 2020, 15:51 | links
 
Ir kāds info kā ar vēju, cik lieli viļņi?
29.aprīlis 2020, 12:30 | links
 
Pārcepta + sasaldēta zivtele, traki kā daži neciena savu gremošanas sistēmu..
29.aprīlis 2020, 12:11 | links
 
Man pērn Mangaļsala ar bij autiņam stikls izsists bet dieva laime bij palikusi kamera ieslēgta tā pēc viņas dabūja zagļus rokā un mantas nozagtās.
29.aprīlis 2020, 10:01 | links
 
Tur regulāri bliež logus ārā. Salonā neko redzami neatstājiet.

kkas, 29.aprīlis 2020, 06:52


leikas, kopš likvidēja tos pritonus, nebija dzirdēts ka blieztu..bet varbūt atkal kādi huligān uzradušies.
29.aprīlis 2020, 08:43 | links
 
Nejauciet sabojātas ''zivs smaka'' ar to, kas rodās ja zivs tauki ilgāku (nosacīti) laiku ir saskarsmē ar gaisu. Tā ir tā raksturīgā (amīnu) smaka. Svaigai reņģei ja to tūlīt iztīra nav nekādas tās ''zivju'' (amīnu) smakas . Nu to nekādīgi nevar teikt par tām, tirgus. Tāpēc jau es, reizi gadā, eju uz molu. Nu saķeru tos 10.kg, Iztīru (ja strāda ar šķērēm, tad 10kg iztīrīšana aizņem 2st). Saceptas līdz paliek sausas, ideāla zacene. Cepu tauku vārāmā katlā eļļā-tad nevajag nekādus miltus un arī nepiedeg kā uz pannas. Pēcāk sapakoju ar vakuumpakotoju porcijās maisiņos ( arī lai lieki netiek klāt gaiss) un saldētavā iekšā . Kad gribās ''čipsus''- super garšīga. Apsālīšanai , pirms cepšanas: 8g sāls, 4g cukura uz 1kg iztīrīto liemeņu. Ja grib sāļus, pie alus, tad sāls vairāk. Kāpēc vajag cukuru?- cukurs ar olbtumvielām cepot dot to raksturīgo , garšīgo ''cepeša'' garšu. https://lv.wikipedia.org/wiki/Maij%C4%81ra_reakcija Liemeņus vajag skalot vairākās reizes līdz ūdens nav tumšs tik tad apsālīt un paturēt ledusskapī hermētiskā traukā(arī lai netiek klāt, lieki , gaiss) kādu laiku, lai sāls ievelkas vienmērīgi.
29.aprīlis 2020, 08:26 | links
 
Tur regulāri bliež logus ārā. Salonā neko redzami neatstājiet.
29.aprīlis 2020, 06:52 | links
 
Jā, šodien pa dienu esot bijuši municipāļi un jautājuši pēc makšķernieku kartēm, pats neredzēju.
Vakarā vienam autiņam pašā galā bija izsists logs un arī bija policija.
28.aprīlis 2020, 23:25 | links
 
Šodien biju Mangaļsalas molā, cope ļoti laba, visi saķēra. Pusdienlaikā pilsētā bija +14, bet tur +7 un vējš, auksts vakarpusē bija ne pa jokam un pūta arī labi.
Tagad gatavošu svaigus liemenīšus.. ) Man vecu zivi neviens neiemānīs....) gudrimeļi.
28.aprīlis 2020, 23:21 | links
 
Piedošan,laikam ne tur ielīdu...)
28.aprīlis 2020, 23:11 | links
 
Šodien aizskrēju līdz Skaiskalnei,kādu vimbuku patramdīt.Nekāda lielā tramdīšana nesanāca,tikai vienu sazaķēru,bet par to, kad tu esi viens pats pie upes un klausies putnu čalās un vēro plaukstošo dabu,tas kaifs atsver tos gaļas kilogramus..
28.aprīlis 2020, 23:09 | links
 
Tracina šitie vecie perdeļi- visziņi. Paši copēt nebrauc, bet sēž forumā un apliek tos, kuri dalās savā pieredzē. Katram taču pieredze var būt dažāda, kāpēc tā jāiespringst uz citu apšaubīšanu un kritizēšanu. Ja jums nav, ko teikt par to, kā gāja copē, tad turiet savas pākstis ciet un nepiesārņojiet forumu. Paldies par uzmanību.
28.aprīlis 2020, 23:05 | links
 
vairāk skābekļa uz mola.

v__l, 28.aprīlis 2020, 22:50


Nu ja par to arī jāpriecājas :) lai gan cik zinu skābekļa tur reņģu laikā nav un nebūs. Labi ka man stāvoša cope no moliem kolhozā absolūti neinteresē.
28.aprīlis 2020, 22:58 | links
 
što i trebovalos dokazat :D
labi, ka gērnsijas gurmāniem pietiek ar CT fišu. vairāk skābekļa uz mola.
28.aprīlis 2020, 22:50 | links
 
Nu naivi cerēt,ka tie liemenīši ir pirmā svaiguma...)
28.aprīlis 2020, 22:41 | links
 
vienu dienu ir tikai svaigas un veselas zivis. nākamajā dienā ir daudz liemeņu. gan reņģu, gan citu.

v__l, 28.aprīlis 2020, 22:22


Kārtējie pekstiņi :) nekādu eļļu nesmērē, regulāri iepērku svaigas zivis tur, tad pa daudziem gadiem kaut reizi man ar tādas būtu patrāpījušās (nezinu kā var gatavojot nepamanīt ka zivs ir saeļļota). Un otrkārt uz vitas paviljonā neko nepārstrādā, liemenīšus jau atved no zivju pārstrādes ceha.
28.aprīlis 2020, 22:34 | links
 
Sveiks, Luter! Apsveicu ar kārtējo pseidonīmu!:)
28.aprīlis 2020, 22:25 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager