Kā gāja copē (atskaites)?

tas,ka aizgāja vobleris ar visu pavadu droši ka zivs nav vainīga.tas bija laikam aizpērn.apstājospie asaru punkta.nu domāju pakaitīnāšu strīpainos.pienāk tāds zolīds džeks ar sirmu bārdiņu. pie spininga karājas džerks.nu tāds riktīgs batons. domāju - ja viņš šito zemūdeni nopeldinās pa asaru spotu,tad te tuvākās stundas asaru nebūs.džeks atvēzējas un mauc.batons aizlido.tālu aizlido.nu domāju baigais meistars.aizlidot ta aizlidoja,bet atpakal neatnāca.iztina pliku šnoriņu.džeks pateica dažus sulīgus vārdus un aizgāja.pēc kāda laika tāda jocīga cope.nu izvilku to briesmonīti ar visu pavadu.pavada tāda ka bulli varētu noturēt. gribēju džekam atdot,bet šis jau bija notinies. tā nu tagad batons izgrezno trofeju kastīti.smuks pēc suņa.būs kādam jāuzdāvina.tā ka secinājums tāds - ja sies to batonu pie iepuvušas vai pārak tievas šņores tad nevajadzēs ne 3 ne 5 kg līdaku. ja es šito piesietu savam UL tad pirmajā metienā no kātiņa paliktu tikai atmiņas.
12.maijs 2020, 08:14 | links
 
https://www.pro-fishing.eu/strike-pro-jerkbaits-buster-jerk/

Te redz ka lielāks ir dārgāks..salīdzinoši
11.maijs 2020, 22:52 | links
 
nu bet uz vobleriem, džerkiem +- tas pats...tak plastmasa vairāk aiziet..ok es saprotu ka hand made maksā dārgāk - roku darbs etc. bet izlieti uz konveijera...

osscar, 11.maijs 2020, 21:39


atkaribā no mānekļa tipa mainās proporcija cik ražošanas procesā izmaksā tieši materiāls... Plasmasas vobleru gadījumā (koka vēl cits stāsts) , atškirībā no silikona mānekļiem, paša pamata materiāla vērtība sastāda daudz mazāku % daļu no kopējām ražošanas izmaksām - izliet plasmasas "bolvanku" ir salīdzinoši vienkārši un lēti, daudz vairāk imaksā krāsošana, krāsas, lakas, ievietojamās detaļas utt.
Attiecīgi, lai gan mazāki vobleri parasti tomēr ir lētāki nekā lielāki, bet to vairāk pat nosaka nevis patērētās plasmasas svars, bet gan visrmas laukums.
11.maijs 2020, 22:51 | links
 
JIG.LV [11.05.20]: ielāki mānekļi būs dārgāki?

Abavnieks, 11.maijs 2020, 21:11

Pa lielam pat orādi, jo smagāks māneklis, jo "lētāks", rēķinot uz g :) Bet absolūtas naudas izteiksmē, noteikti dārgāks, pat atmetot visus brendus , pontus utt., elementāri silikona plastisola masa, krāsvielas utt. maksā naudu, lielākā daļā ražotņu mānekļa cenu aprēķina pēc svara.
Vot i loģiski, ka "cūka" 90g principiāli nevar maksāt kā pāris gramus smags mikrodžiga tārpiņš :)
Par gumiju neko pat nesaku, viss loģiski
11.maijs 2020, 22:44 | links
 
ielāki mānekļi būs dārgāki?

Abavnieks, 11.maijs 2020, 21:11


Pa lielam pat orādi, jo smagāks māneklis, jo "lētāks", rēķinot uz g :) Bet absolūtas naudas izteiksmē, noteikti dārgāks, pat atmetot visus brendus , pontus utt., elementāri silikona plastisola masa, krāsvielas utt. maksā naudu, lielākā daļā ražotņu mānekļa cenu aprēķina pēc svara.
Vot i loģiski, ka "cūka" 90g principiāli nevar maksāt kā pāris gramus smags mikrodžiga tārpiņš :)
11.maijs 2020, 22:42 | links
 
osscar [11.05.20]: nu bet uz vobleriem, džerkiem +- tas pats...tak plastmasa vairāk aiziet..ok es saprotu ka hand made maksā dārgāk - roku darbs etc. bet izlieti uz konveijera...
Nu es naazinu. Man liekas japoškas ir dārgāki par cūkām, džerkiem. Tiesa nezinu, varbūt ir augstās klases džerki kaut kādi.

A mazs plastmas vai liels, liekas vispār neatšķiras īpaši. Nu bebiki un bandīti laikam atšķiras summā. Gumijas arī.
Bet vobleri, lai cik žēl būtu, īpaši neatšķiras cena-izmērs
11.maijs 2020, 22:34 | links
 
vakarejais [11.05.20]: Paldies, lieliski ieteikumi! Braucu uz bodi pēc 13 cm vobleriem un copējot mēģināšu attālināties no krasta :)
Es neskrietu... Dienu bez copēm un zivīm kļūs vairāk, un padomā, vai tavs kāts vispār 13cm voblerus varēs izstrādāt. Ja attālinoties no krasta, domā meklēt sēkļus, tad ok, bet nelien dziļumā. Ja vēlies vairāk mēru, tad loģiskāk būtu palielināt kopējo noķerto zivju skaitu, un gan jau pa vidu būs arī mēra līdakas. Kā jau iepriekš minēja, nemaini tik daudz copes vietas, atkod līdz galam vienu. Un krasta zālēm nav ne vainas, un arī 11cm vobleri ir ļoti labs izmērs. Es vispār ieteiktu voblera izmēru pat samazināt (vismaz no sākuma), lai to zivju vairāk.
11.maijs 2020, 21:50 | links
 
nu bet uz vobleriem, džerkiem +- tas pats...tak plastmasa vairāk aiziet..ok es saprotu ka hand made maksā dārgāk - roku darbs etc. bet izlieti uz konveijera...
11.maijs 2020, 21:39 | links
 
osscar [11.05.20]: nu vidēji +- jā . ok neskaitām kaut kādus japāņus ar uzpūstām cenām. salīdzini mazo gumiju un kaut cūciņu cenu..
Aa gumijas. Šaubu nav, taisnība
11.maijs 2020, 21:37 | links
 
Ļoti interesanti palasīt, veči! Es uz cūkām un xrap peto esmu copējis samērā maz, jo man labāk patīk, kad copes ir biežāk. Vienkārši trūkst pacietība mētāt un gaidīt lielo. Man nesen aizgāja ap 3 kg līdaka ar visu vobleru un pavadu. Pagājušo gadu aizgāja paliela virs 5 kg uz rotiņa, bet nenorāva mānekli. Es pat nevaru iedomāties kā tādu ap 5kg monstru var izvadīt ar mj kātu, jo rāviens bija kapitāls, kāts ripā. Laikam pārāk ātri tinu. Pieredze nebija. Tas Lielupē. Ezeros tik lielas nekad nav pieskārušās manis vadītājam māneklim. Ne uz velci, ne savādāk.
11.maijs 2020, 21:27 | links
 
MT9.es vēlreiz atļaušos atgādināt - es mērķtiecīgi makšķerēju asarus.līdakas gan lielas,gan mazas ir tikai pārpratums.

Bjorgvins, 11.maijs 2020, 20:56

Tas jau neko nemaina, makšķerē līdakas piezvejā vai apzināti, rezultāts būs vienāds - ar UL mānekli būs krietni mazāks vidējais līdakas izmērs :P
11.maijs 2020, 21:21 | links
 
nu vidēji +- jā . ok neskaitām kaut kādus japāņus ar uzpūstām cenām. salīdzini mazo gumiju un kaut cūciņu cenu..
11.maijs 2020, 21:14 | links
 
osscar [11.05.20]: nu statistiski - protams =lielāks māneklis=lielāka zivs. Protams lielāki mānekļi būs dārgāki, smagāki ( fiziski grūti kapāt vis dienu) ..tajā pat laikā redzēta 10 niece kurai vēderā 20 kazragi... 100% nekad nezināsim kā labāk - galvenais ticība un biku veiksme :D
Lielāki mānekļi būs dārgāki?
11.maijs 2020, 21:11 | links
 
nu statistiski - protams =lielāks māneklis=lielāka zivs. Protams lielāki mānekļi būs dārgāki, smagāki ( fiziski grūti kapāt vis dienu) ..tajā pat laikā redzēta 10 niece kurai vēderā 20 kazragi... 100% nekad nezināsim kā labāk - galvenais ticība un biku veiksme :D
11.maijs 2020, 21:00 | links
 
MT9.es vēlreiz atļaušos atgādināt - es mērķtiecīgi makšķerēju asarus.līdakas gan lielas,gan mazas ir tikai pārpratums.protams ,ka katru dienu mērķtiecīgi spiningojot līdakas Babītes ezerā,noteikti var noķert vairāk.ja būtu otrādi diez vai tas būtu loģiski.par "vakarējo" - es domāju,ka viņam vajadzētu turpināt ar tiem mānekļiem,kurus viņs jau ir piestrādājis.tikai pamainīt vietas.viņam jau ir negatīva pieredze ar lielajiem mānekļiem.vēl viens aplauziens var atsist visu apetīti.pēc tam var atkal pamēgināt. galu galā viņs pats izdomās,kas jādara.
11.maijs 2020, 20:56 | links
 
man arī pērn 20.septembrī sanāca pieveikt 107 cm 8,350 kg

Bjorgvins, 11.maijs 2020, 20:39

Apsveicu, es tikai nesen savu pirmo metru noķēru, tādēļ zinu, tik foršas ir šīs sajūtas. Neesmu vēl izlutināts ar daudziem metriem :) Bet kas attiecas uz mānekļu izmēru, mana pieredze viennozīmīgi ir sekojoša - lielāks māneklis, lielāks līdakas izmērs, ja rēķina kopējo sezonā noķerto skaitu un aprēķina to vidējo izmēru. Protams, gadās dienas, kad uz mazāku mānekli ķeras lielākas zivis un uz lielu mānekli tikai zemmēri, bet sezonas gaitā lielie mānekļi ar lielu atrāvienu uzvar. Tā ir mana pieredze un balstīta praktiski tikai copējot Babītes ezerā. Ja tviča sezonu laikā 3 kg zaļsvārce skaitījās dikti liela, tad pērejot uz big baitiem, šis izmērs ir tuvu standartlomam.
11.maijs 2020, 20:51 | links
 
piebilde.tas nebija uz MJ.
11.maijs 2020, 20:42 | links
 
jā vēl mazliet.MT9 es redzu,jūs tur tā cītīgi cīnaties par metru.lasu atskaites un priecājos par jūsu panākumiem.nu man arī pērn 20.septembrī sanāca pieveikt 107 cm 8,350 kg.tas notika Liepājas tirdzniecības kanālā pilsētas centrā.vismaz 50 līdzjutēju klātbūtnē.ziņkārīgie tā spiedās virsū,ka vairāk bija jācinās par to lai viņi neiegāztu mani no piestātnes ūdenī,nevis cīnīties ar zivi.nu viss beidzās pozitīvi.atskrēja laipnie kolēģi un nomērija un nosvēra zivi.pat ja ļoti gribētu,pielikt klāt kādu gramu vai centimetru, nevaru.pārāk dausz liecinieku.visus nenovāksi.
11.maijs 2020, 20:39 | links
 
MT9.atbildu...
Bjorgvins, 11.maijs 2020, 20:20

Es pajautāju, cik līdakas no 3-5 kg tu noķēri pagājušajā sezonā. No tavas atbildes es sapratu, ka dažas (ķerot ar lielajiem mānekļiem, ja zvaigznes būs labvēlīgas, 5 līdakas virs 3 kg var noķert vienā dienā). Man pazīstami cilvēki arī ar UL kātiņu ir vilkuši prāvas mammas, bet tur jābūt ideālai apstākļu sakritībai. Iepriekš pieminētajā Babītē to izdarīt nevar, vietās, kur nav tik daudz zāļu vai citu vietu, kur tai ieskriet, paslēpties, protams, ka var nogurdināt un izvilkt. Bet galvenā doma man bija sekojoša - viennozīmīgi ķerot ar cūku vidējais sezonā noķerto līdaku izmērs būs krietni lielāks par līdakām, noķertām ar UL mānekļiem. Tā kā foruma biedrs "vakarejais" gribot noķert vairāk mēra līdaku, bet zemmēri viņam nav aktuāli, norādīju, lai malā noliktās cūkas atkal liek lietā, nedaudz pamainot copes dislokāciju ;)
11.maijs 2020, 20:38 | links
 
MT9.atbildu.protams ar MJ es mērķtiecīgi līdakas nespiningoju.mērķa zivs ir asaris.MJ labā īpašība ir tā,ka ir iespējams noķert nu jane visas,tad lielu daļu no mūsu ūdeņos dzīvojošajām zivju sugām.arī līdakas.personīgā pieredze - pagājušajā gada 15.maijā līdaka 4,3 kg.ir noķertas vairākas 3 - 3,5 kg. noķertas uz UL kātiņa bez metāla pavadām. kaut kad apmēram tajā pašā laikā pazīstami MJ adepti noķēra 5,8 kg.tie zeperi lieto vēl smalkākus rīkus. iespējams tā līdaka noķerta uz SUL kāta.tā ka ir iespējams arī tādiem rīkiem savaldīt prāvas līdakas.nu ne vienmēr. aizpagājušo gadu cīnījos 40 minūtes ar apmēram 5+.līdaka vinnēja.nu zivij arī jādod iespēja.līdakas speciāli ķeru reti.reizēm uz dzīvo.vienā tādā reizē kolēgis projām ejot atdeva karūsiņas.es pats parasti noķeru ēsmas zivtiņas turpat.labās standarta karūsiņas viņs jau bija izlietojis.palikuši bija 3 monstri un 1 mikrobs.uz monstra noķeru 1,5 kg.pārējie monstri kaut kā nobira.uzliku mikrobu- apmēram 4 cm karūsiņu.varbūt kāds asaris paņems.mikrobs atnesa līdaku 5,4 kg. tā ka līdaku izvēles spektrs ir diezgan plašs.es speciāli nereklamēju MJ.es drīzāk teiktu tā - jāķer ar to kas tev patīk un kam tu tici.vienalga 5 cm vai 35 cm.
11.maijs 2020, 20:20 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager