Kaltētas, vītinātas zivis (voblas)

Kur Rīgā var nopirk voblas no kastes. Ne tas kas Rimi maxima utt...

raimob, 12.maijs 2023, 12:15


https://www.ss.lv/msg/lv/agriculture/foodstuffs/fish-and-seafoods/cddbn.html
un Centrāltigus.
12.maijs 2023, 14:23 | links
 
Kur Rīgā var nopirk voblas no kastes. Ne tas kas Rimi maxima utt...
12.maijs 2023, 12:15 | links
 
Es vienkārši pēc gaļas sālišanas spriežu. Ziemā nedēļa paiet un nekas nav izkusis, vasarā burtiski vienā dienā sāls pazūd.
7.aprīlis 2023, 11:02 | links
 
Aukstā telpā arī tik ātri sāls neizkūst.

Domaataajs, 6.aprīlis 2023, 21:27


Šis man šķiet visadekvātākais komentārs, kas var būt arī iemesls kāpēc tā ir, kā ir!
Mans teksts bija par 3x dienu salīšanu bija no prakses ~12-16c temperatūrā, ja zemāka, process nenotiks tik ātri.
6.aprīlis 2023, 22:15 | links
 
Aukstā telpā arī tik ātri sāls neizkūst.
6.aprīlis 2023, 21:27 | links
 
Paldies vīri par padomu. Tik lielas zivis pirmo reizi sālu, eksperiments
6.aprīlis 2023, 18:06 | links
 
Vispār tik lielām zivīm 1kg + vislabāk tomēr sausajā, kad šķidrums pa apakšu tek ārā.
6.aprīlis 2023, 17:51 | links
 
andzus69 [6.apr]: Ieliku brekšus voblām. Tādus 1-1.3 kg, kārta sāls kārta zivju. Jautājums, cik ilgi jātur? Vairāk kā nedēļa pagājusi, bet nav parādījies tuzluks-šķidrums. Zivs kā stāv apbērta ar sāli, tā stăv.
Uzliec lielāku svaru.
6.aprīlis 2023, 17:50 | links
 
Es tovera dibenā uzrunu caurumus ,apakšā trauku kur iztek škidkrūms.Zivis kārtām sāls zivis un tā tālāk, virsū 32 kg to ko jaunībā cilāja ģiru .10 dienas .Ņem ārā noskalo un krātiņā (pārdodas)žāvēt kā patīk, var kā vītinātu, pažāvēsi ilgāk, vobla.
6.aprīlis 2023, 17:22 | links
 
Ieliku brekšus voblām. Tādus 1-1.3 kg, kārta sāls kārta zivju. Jautājums, cik ilgi jātur? Vairāk kā nedēļa pagājusi, bet nav parādījies tuzluks-šķidrums. Zivs kā stāv apbērta ar sāli, tā stăv.

andzus69, 6.aprīlis 2023, 16:23


Voblām parasti 3x dienas pietiek turēt, bet dīvaini, ka ūdeni nespieda ārā.
6.aprīlis 2023, 17:20 | links
 
Ieliku brekšus voblām. Tādus 1-1.3 kg, kārta sāls kārta zivju. Jautājums, cik ilgi jātur? Vairāk kā nedēļa pagājusi, bet nav parādījies tuzluks-šķidrums. Zivs kā stāv apbērta ar sāli, tā stăv.
6.aprīlis 2023, 16:23 | links
 
Īsti mednieki nošautas šnepes(slokas) iekšu iekšas liek uz maizītes,esot super delikatese...
2.oktobris 2019, 19:12 | links
 
Esmu mēginājis un vasarā, bet pagrutak no mušām noslēpt, un vasarā ķertām zivim ir tā kā jau rakstija aļģu un visādu zāļu piemaisījums. Rudenī ķertām zivīm jau mazāka piegarša. Esmu mēģinājis vasarā ķert plaužus sasaldēju tos un tad kad iestājas aukstums sāku vītināt. Tomer vītināšanai labāk irķertas ziemā un agrā pavasarī zivis. Es pat vimbas sālīju nedēļu ar visām iekšām , pēc tam mercēju paris dienas vēsā vietā un kaltēju virs plīts. Tā kā vimba ir ļoti trekna sanāk gandrīz 2 nedēļas kaltēt. Ar raudām daudz viekaršāk un atrāk. Toties kad ēd vimbu viss esi zivju taukos. Ar zarnām vītinātas zivis ir treknākas un gardakas. Tikai to lielo kvantumu ko vītini ir jasasaldē un tā nezaudē savas garšas un mīkstuma kvalitāti pat gadam paejot.
2.oktobris 2019, 14:14 | links
 
Igaunijā pilni angāri ar Peipusa raudu ,bet nekad neesmu redzējis kad karājās vesalas ar iekšām

Jurasvalis, 2.oktobris 2019, 07:36


Droši vien zivs izmērs to nosaka. Lielākas grūtāk izkaltēt ar visām iekšām.
Man te nesen viens cilvēks izteicās, ka līdz šim ēstās beziekšu voblas neesot ne tuvu tik gardas kā tās ar iekšām.
2.oktobris 2019, 12:24 | links
 
swordfish216 [02.10.19]: Es sālu zivis tā, sašķiroju zivis no 100gr līdz 300 un atsevišķi lielākas. Lieku zivju kārtu uzberu sāli tā nežēlojot, tad nākamo kārtu. Daudz sāls vajag lai izmirst visi parazīti. Turu sāli tik cik zivs sver ja vidēji 200gr tad divas dienas, ja zivis 500gr tad 5 dienas. Esmu mēģinājis 2kg peipusa dreksi turēju sāli 12dienas. Zivis neķidāju. Pēc tam kārtīgi noskaloju un lieku 20 litru spaiņos kaut kur 10 litri zivju un visu aizeju ar ūdeni.. Merceju tik ilgi kamēr zivis nesāks celties uz ūdens virsmu, tātad zivis ir atdevusas lieko sāli, bet salu ar tik ilgi lai sāls iesālīti zivi līdz pat iekšējiem orgāniem. Tad zivis noleju lai kādu stundu pastāv izlietnē notekās un karinu virs plīts. Nepilna nedēļa un zivis ir gatavas. Kaltēju tik ilgi lai zivs būtu vitinata nevis parkaltusi. Lieku kulē un saldētavā iekšā. Gadu mierīgi guļ un ir kā svaigas. Pirms tuša izvelku kādu pus stundu un jau ir atlaidusas. Nav sāļas un pārkaaltušas.
Līķus ūdens atdod trešajā dienā. Pat sāli nevajag.
2.oktobris 2019, 11:11 | links
 
Tas viss labi zivīm ķertām pavasarī,pirms nārsta. Pamēģiniet vasarā,kad rauda pierijusies ar aļģēm un brekši ar putru...
2.oktobris 2019, 09:28 | links
 
Ar iekšām tu nesaglabāsi zivi, jo pie tādiem lietiem mitrums liels, tāpēc liek saldētavās. Jo zivs ar iekšām būs treknāka un gardāka, bes iekšām būs ēdama tikai muguras daļa, ribās gaļa būs pārkaltusi.
2.oktobris 2019, 09:08 | links
 
Igaunijā pilni angāri ar Peipusa raudu ,bet nekad neesmu redzējis kad karājās vesalas ar iekšām
2.oktobris 2019, 07:36 | links
 
Es sālu zivis tā, sašķiroju zivis no 100gr līdz 300 un atsevišķi lielākas. Lieku zivju kārtu uzberu sāli tā nežēlojot, tad nākamo kārtu. Daudz sāls vajag lai izmirst visi parazīti. Turu sāli tik cik zivs sver ja vidēji 200gr tad divas dienas, ja zivis 500gr tad 5 dienas. Esmu mēģinājis 2kg peipusa dreksi turēju sāli 12dienas. Zivis neķidāju. Pēc tam kārtīgi noskaloju un lieku 20 litru spaiņos kaut kur 10 litri zivju un visu aizeju ar ūdeni.. Merceju tik ilgi kamēr zivis nesāks celties uz ūdens virsmu, tātad zivis ir atdevusas lieko sāli, bet salu ar tik ilgi lai sāls iesālīti zivi līdz pat iekšējiem orgāniem. Tad zivis noleju lai kādu stundu pastāv izlietnē notekās un karinu virs plīts. Nepilna nedēļa un zivis ir gatavas. Kaltēju tik ilgi lai zivs būtu vitinata nevis parkaltusi. Lieku kulē un saldētavā iekšā. Gadu mierīgi guļ un ir kā svaigas. Pirms tuša izvelku kādu pus stundu un jau ir atlaidusas. Nav sāļas un pārkaaltušas.
2.oktobris 2019, 03:32 | links
 
Man liekas,ar to sāls daudzumu viss pagalam...Ja vobla uzpūšas,tātad sāls par maz...
1.oktobris 2019, 22:21 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager