Zivju pagatavošanas receptes

brīvdienās paveicās noķert 4.7kg līdakmammu. Lielai zivij daudz gaļas u.c. labumu iekšā :)

1. Aknas. Sanāca sinepju burciņa akniņu. Līdakas aknas nav treknas kā mencai, bet tik un tā garšīgas. Izmērcē, norauj dzīslas, sagriež gabalos un burciņā iekšā. Naža gals sāls, laurlapa, 2 smaržīgie pipari (virces), olīveļla uz aci. Visu to katliņā ar ūdeni un lēnām vāra ~stundu. Pēc tam aknu samīca, pievieno kapātu olu un smalki sagrieztu sīpolu.

2. Ikri. sanāca puslitra burciņa+ ikru. Ikrus atbrīvo no plēves un asins recekļiem, ieber katliņā. Uzvāra stipru sālsūdeni (3 ē.k. ar kaudzi ar sāli uz 1L ūdens), tādu vārošu uzgāž ikriem, ar dakšiņu pakuļ, ikri paliek caurspīdīgi. Nokāš sietiņā, tad atkārto vēlreiz pārlejot un nokāšot. Pielej ēdamkaroti olīveļllas, lai ikri ir irdeni, izmaisa un liek burciņā. Atdzisušus ēd ar karoti vai smērē uz maizes. :)

Labu apetīti :)
24.februāris 2015, 10:05 | links
 
Mārtiņš Rītiņš ar laikam kaut ko tādu reiz taisīja.
Es kaut kad pamēģināšu -Uha po sahaļinski, no jūtuba ņemts, precīzāk laikam jāsaka - sautējums.
16.februāris 2015, 18:39 | links
 
Pašu galveno neesi uzrakstījis,kādas tās vaidēšanas skaņas?
un tad ēd un vaid aiz laimes :)
Cik saprast ,no tā jau mainās tā garša!!D

aakkis, 16.februāris 2015, 16:33


Apzināti nerakstīju, jo forumu lasa arī nevainīgas meitenes un mazi bērni. Tas var viņiem kaitēt... :) Nevajag bērnus no mazotnes izlaist ar pārāk smalkām lietām. :) mazdēls leksē iekšā vienkāršo variantu, ka neatraut no bļodas :)

Archey - nezinu, visticamāk sietiņā paliek, visādā ziņā nejūt.
Man parasti to sīkuču kāds kilograms ir, vairāk nav spēka tīrīt un arī nevajag un tad tā zupa tā uz 2L + - sanāk.
16.februāris 2015, 17:19 | links
 
Daddy, a kas ar tām zvīņām notiek - sablenderējas vai sietā paliek? Cik daudz sīkzivju vajag, lai sanāktu 2L "vaidamās" zupas? :)
16.februāris 2015, 16:40 | links
 
Pašu galveno neesi uzrakstījis,kādas tās vaidēšanas skaņas?
un tad ēd un vaid aiz laimes :)
Cik saprast ,no tā jau mainās tā garša!!D
16.februāris 2015, 16:33 | links
 
protams, ka ar žaunām! cik ta viņiem to žaunu un svaigām zivtiņām nekāda vaina :)

...es arī iekšas nelaistu ārā, bet...reizēm piebaroju ar motili un tad jau labāk tomēr izlaist... :)

tāpat skaloju es viņas visas kopā, nevis individuāli katru :)
16.februāris 2015, 15:49 | links
 
nē, galva paliek klāt, "navaram" :)

daddy_j, 16.februāris 2015, 11:11


tad ar visām žaunām vālē?
16.februāris 2015, 15:02 | links
 
nē, galva paliek klāt, "navaram" :)
16.februāris 2015, 11:11 | links
 
Galvu tiem sīčiem tak laikam arī nogriez.
16.februāris 2015, 11:09 | links
 
bouilebasse,-bļin,te jau mēli pirms tās gatavošanas izmežģīt var,i norīt vairs nevarēs...:D

Tonis, 16.februāris 2015, 10:00


Nekas tajā bujabēzē (rakstīšu skaidrā latviešu valodā, lai mēle nemežģās) sarežģīts nav. :)

Stundas laikā no "nekādām" zivīm sanāk smalks paēdiens:

1. Sīkajām zivtiņām (asarīšiem, raudiņām ķīšiem)nogriežu vēderiņa apakšējo daļu un izņemu iekšas, zvīņas netīru.
2. Sautējamajā pannā olīveļlā vispirms apcepu parupji sagrieztu sīpolu, ķiploku un fenheli (bez šitā var arī iztikt), kamēr caurspīdīgi, tad pieberu klāt zivteles un maisot cepu kamēr sāk brūnēt.
3. Tad piegāžu krūzīti ūdens un krūzīti baltvīna un piegriežu tomātus, burkānus un piemetu apelsīnu miziņas. Visu pasautēju minūtes 10-15.
4. Gāžu katliņā, vēl krūzītes 3-4 ūdens, laurlapu, piparu, pētersīļu zaļumus un uz mazas uguns vāru minūtes 30.
5. Tad to visu kārtīgi sablenderēju un izberžu caur smalku metāla sietiņu, kur paliek visas asakas.
6. Pielieku 2-3 ēdamkarotes tomātu pastas (nevis kečupa vai mērces!!) sarkanākai krāsai, sāli pēc garšas, uzvāru un principā jau var ēst.
7. Ja grib drusku smalkāk, tad uzcep grauzdiņus (frančmaize + ķiploks, sviests un zaļumi), sarīvē labo sieru vai satīra garneles, ko iekaisīt zupā. Klāt piedzer atdzesētu baltvīnu.
8. Ja grib vēl smalkāk, tad tajā biezenī ber iekšā 1x1x1 cm gabaliņos sagrieztu labās zivs fileju (zandartu, lasi, heku) vāra ~20 min un tad ēd un vaid aiz laimes :)

Labu apetīti! :)
16.februāris 2015, 11:01 | links
 
Vakar kā reiz tādas uzcepu no Peipusa asarīšu ikriem:-)
Paņēmu bļodiņu, iemetu ikrus (atdalītus no plēvēm), piegriezu ķiploku, piesitu vienu olu un piebēru nedaudz miltus. Samaisīju viendabīgā masā un uz karstas pannas virsū. Sanāca pa pirmo:-)
16.februāris 2015, 09:23 | links
 
Uzcep ikrus,nepārkaltējot,cep ar vāku,tad ieliec dārzeņu marinādē būs-mmmmmm
16.februāris 2015, 09:02 | links
 
Uzcep ikrus,nepārkaltējot,cep ar vāku,tad ieliec dārzeņu marinādē būs-mmmmmm
16.februāris 2015, 09:02 | links
 
Varbūt varat ieteikt kā garšīgi pagatavot ikrus no asara.Pateicos jau iepriekš.

vienkars, 15.februāris 2015, 22:21


Kautko biju dzirdējis par asaru ikru kotletēm, esot ļoti gardas, par recepti gan nezinu, iespējams, var atrast kaut kur interneta ārēs. Pats gatavoju vienkārši apvārtot miltos un apcepot - arī ļoti garšīgi.
15.februāris 2015, 22:38 | links
 
Varbūt varat ieteikt kā garšīgi pagatavot ikrus no asara.Pateicos jau iepriekš.
15.februāris 2015, 22:21 | links
 
Paldies par info!
20.janvāris 2015, 20:24 | links
 
Daddy,
BUJABJEZJĒ,saki..,nu smalki,smalki...:)
20.janvāris 2015, 17:36 | links
 
Es šodien pirmo reizi kūpināju no sākuma kārtīgi apžāvē tā ka sausas aiztaisiju kūpiņu ciet un tad turēju 30 40 unuz beigām 60 un krāsa zeltaina un garşīga,proces aizņēma 4 stundas no sākuma iedosi karstumu visas nobirs nost un gaļa būs putrā.
20.janvāris 2015, 17:26 | links
 
Katrai kūpinātavai savi knifi,bet pirmkārt sakarinātas renģes kūpinātavā no sākuma ir jāapvējo/jāpadūmo.Nevar dot lielu karstumu.Iesmiem arī ir liela nozīme,..būs resni-sakarsīs daudz,būs pa tievu-griezīsies zivī. Vispār lasi.....
20.janvāris 2015, 15:58 | links
 
Kāda tad reņģu kūpināšanai ir īstā temperatūra, lai viņas nenobirst no iesma nost?
20.janvāris 2015, 11:46 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Akcijas