Zivju pagatavošanas receptes

Paldies par info!
20.janvāris 2015, 20:24 | links
 
Daddy,
BUJABJEZJĒ,saki..,nu smalki,smalki...:)
20.janvāris 2015, 17:36 | links
 
Es šodien pirmo reizi kūpināju no sākuma kārtīgi apžāvē tā ka sausas aiztaisiju kūpiņu ciet un tad turēju 30 40 unuz beigām 60 un krāsa zeltaina un garşīga,proces aizņēma 4 stundas no sākuma iedosi karstumu visas nobirs nost un gaļa būs putrā.
20.janvāris 2015, 17:26 | links
 
Katrai kūpinātavai savi knifi,bet pirmkārt sakarinātas renģes kūpinātavā no sākuma ir jāapvējo/jāpadūmo.Nevar dot lielu karstumu.Iesmiem arī ir liela nozīme,..būs resni-sakarsīs daudz,būs pa tievu-griezīsies zivī. Vispār lasi.....
20.janvāris 2015, 15:58 | links
 
Kāda tad reņģu kūpināšanai ir īstā temperatūra, lai viņas nenobirst no iesma nost?
20.janvāris 2015, 11:46 | links
 
Ko dara ar reņği pirms kūpināšanas.
dimkins, 20.janvāris 2015, 10:30

Vispirms ir jānoķer,un tad ir jāsaver uz iesmiem!!
20.janvāris 2015, 10:35 | links
 
Ko dara ar reņği pirms kūpināšanas.
20.janvāris 2015, 10:30 | links
 
Reņģu ņamma. Arī salakas gatavoju šādā veidā. Zivtiņas ķidāju un skaloju, zivju olas atstāju ,rumpī. Piemērotā traukā kārtoju miltos panētus un apceptus rumpīšus- katru kārtu pārsmērēju ar saldenu tomātu mērci un nokaisu ar sīpolu gredzeniem. Kad trauks pilns, saturu pārleju ar iepriekš sagatavotu marinādi. Precīzas receptes nav, visu taisu "uz aci", pa laikam pagaršojot, aptuveni tā: uz 0,5 l ūdens pusi ēdamkarotes sāls, pusotru ēdamkaroti cukura, 15-20 piparus, pāris smaržīgos piparus, divas krustnagliņas un tik pat lauru lapas. Garšvielas nedaudz pavāru un beigās pieleju 6- 7 ēdamkarotes 9% etiķi- tā lai šķiet, ka ir par daudz. Tad ar marinādi pārleju zivju kārtojumu, lai marināde visu nosedz. Ir varianti: es marinādi leju iespējami karstu , tad ātrāk ievelkas un sīpoli ir krauķšķīgi, bet ne cieti. Var visu saturu pasautēt uz uguns, tad varēs ēst ar visām asakām:). Man patīk reņģītes želejā, tāpēc siltā marinādē izšķīdinu aukstā ūdenī uzbriedinātu želatīnu, bet tad jāņem vērā, ka nedrīkst stipri karsēt. Nākošā dienā ņamma ēdama. Bildes manā albūmā.
20.janvāris 2015, 09:41 | links
 
asarēnus, raudeles un citu "šņagu" es savāru franču zivju zupā - BUJABĒZĒ.

Galvenā ideja - visu savāra, sablenderē un izberž caur metāla sietiņu. Var tradicionālo LV zupu, (tā sanāk zaļgana no dillēm), var pa īstam franciski:
sastāvdaļas http://www.draugiem.lv/lapsavirtuve/news/?p=6337918

vai

https://www.youtube.com/watch?v=54ImHlWY4CA
18.janvāris 2015, 18:51 | links
 
Koki
Sataisi mīklu kā plānajiem pankokiem, tuč biezāku...
Mikliņu sasāli, sapiparo, pieliec austrumu kaimiņa sinepes(labāk vairāk, jo mīklā šamās atlašējas).
Ķautķermeņus iemērc mīklā un cep...
Tad uztmeistaro marinādi, kurā atkal ieliec sinepes un piespied citrona suliņu.
Par sāli, cukuru, losberģiem ar piperiem, kā arī etiķi neatgadināšu.
Kat marināds gatavs, pieliec uzbriedinātu želantīnu un pārlej ziftiņas. Liek vēsā vietā un pēcāk, slavējot to Kungu un Tērvetes bairīti, ēd nost!
:o))
12.janvāris 2015, 10:36 | links
 
Un iekšas nav jāņem ārā?

Bullis, 12.janvāris 2015, 08:01

Ja garšo var ari neņemt. :)
12.janvāris 2015, 09:30 | links
 
Un iekšas nav jāņem ārā?
12.janvāris 2015, 08:01 | links
 
Kā bija jācep tie asari eļļā lai sanāktu tādi kraukšķīgi?

Bullis, 11.janvāris 2015, 23:06

Asarēniem jāņomauc āda un jānogriež galva. Tad šamos liek vārošā eļļā. Vāra kamēr beidz šprašķēt un smeļ nost. Pēc skata šamiem jābūt viegli dzeltenīgi brūnganiem. Ja pārvārīsi tad šamie būs rūgti. Sāli un citas garšvielas pieber kad jau nosmelti no eļļas.
12.janvāris 2015, 00:18 | links
 
Kā bija jācep tie asari eļļā lai sanāktu tādi kraukšķīgi?
11.janvāris 2015, 23:06 | links
 
Man lūgums! Ja kāds zin ka uztaisīt lielisku marinadi ceptiem asariem līdzīgi ka taisa ceptas reņģes kārtām. Vienkārši kundze ceptus vairs negrib redzēt un pasham ari gribas ko jaunu! Paldies!
5.jūlijs 2014, 23:17 | links
 
Bet ja tiešām pašam galvā nekas nerosās, tad gugles tante piedāvā šo:https://www.google.lv/#q=hotdogu+receptes

urmaas, 27.aprīlis 2014, 14:38

Sataīsīju labus salātus finālā, ar maizīti un Vīnes desiņu pa pirmo;)
No tantes gūgles.lv viena izcili laba ''karsto suņu'' recepte:D
Laikam džeks - no sērijas ''ploho pohmeļilsja, opjaţ napilsa'' :D
http://mspoki.tvnet.lv/receptes/Hotdogs-majas-apstaklos/275373
27.aprīlis 2014, 16:18 | links
 
Urmāss.
:))) paldies! Linku ieseivošu nākamai Hot Dog'u partijai:)
Ņēmu vērā Tavu padomu ''gatavo pats'' nu tad ari ar virtuves kombainu vālēju jau:) Burkāni ar sīpoliem jau apcepās uz pannas:)))
Tad jau redzēs kādi būs mani ''paša'' salāti;)
27.aprīlis 2014, 14:46 | links
 
Bet ja tiešām pašam galvā nekas nerosās, tad gugles tante piedāvā šo:https://www.google.lv/#q=hotdogu+receptes
27.aprīlis 2014, 14:38 | links
 
Varbūt ne pa tēmu, bet no virtuves šā vai tā.
Vakar spairkos Hot Dog maizītes un Vīnes desiņas. Drūmi sagribējas mājās pagatavot Hot Dog'u:)
Problēma sekojoša-nevaru internetā atrast Hot Dog salātu receptes...
Vai kādam ir zināma Hot Dog salātu recepte, vai links uz to?
Paldies!

moose, 27.aprīlis 2014, 14:03

Ir vairākas variācijas. Salātus jāgatavo tādus kādi pašam garšo. Tie būs vislabākie, :)
27.aprīlis 2014, 14:08 | links
 
Varbūt ne pa tēmu, bet no virtuves šā vai tā.
Vakar spairkos Hot Dog maizītes un Vīnes desiņas. Drūmi sagribējas mājās pagatavot Hot Dog'u:)
Problēma sekojoša-nevaru internetā atrast Hot Dog salātu receptes...
Vai kādam ir zināma Hot Dog salātu recepte, vai links uz to?
Paldies!
27.aprīlis 2014, 14:03 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Akcijas