Muusmaajaas galjinju gatavo saadi:
Nem kakla karbonaadiit uz div` kiilo, taadu, kurai tauku dziislas ir sniegbaltas, nevis rozaa... Jo baltaakas, jo ticamibas moments, ka galja svaiga ir lielaaks. Sagriezh to standarta saslika izmeeros, bet svarigi lai galja tiktu griesta pret skjiedru :)
Lielaa blodaa liek rupji sakapaatus zaljumus - timiaans, rozmariins, baziliks, petersilis (atkariigs no gaumeem uz specifiskajiem garsaugiem). Pievieno 2gb citrona sariiveetu mizinju, tad palielu kjiploku sakapaa un arii ieber pie zaljumiem un citrona.
Tad nem dazadu krasu papriku, cukini (var arii pashu latviesu kabachi`, sipolu ) un visu parupjos gabalos sagriezh taadaa formaataa, lai dereetu mauksanai kopa ar galju uz iesminjiem.
Visus sos zaljumus un darzenjus parlej ar pirmaa spieduma olivellju un sajauc ar sagriesto galju.
Elljas daudzums peec Chuja, uz galju 2kg es leju apmeram 200g. Visu sakuraati sacilaa kopaa, lai garzenji un garsaugi vienmerigi iejaucas galjaa.
Saali jaliek peec pashu izveeles, tacu ne ipashi daudz, jo marinaade bus tikai tik daudz, cik ellja.
Sadi marineeta galja ir gatava 2-3h laikaa.
Gatavosana:
Galju dur pamisus ar darzenjiem uz bambusa iesminjiem, sastumjot diezgan cieshi kopaa, lai darzenis piedotu galjinjai klaat savu piegarshu. Sadi marineta galja gatavojas izteikti aatri un ir loti suliga :)
Labu apetiiti!
9.jūnijs 2010, 14:10 |
links