Zivju pagatavošanas receptes

protams, ka ar žaunām! cik ta viņiem to žaunu un svaigām zivtiņām nekāda vaina :)

...es arī iekšas nelaistu ārā, bet...reizēm piebaroju ar motili un tad jau labāk tomēr izlaist... :)

tāpat skaloju es viņas visas kopā, nevis individuāli katru :)
16.februāris 2015, 15:49 | links
 
Pašu galveno neesi uzrakstījis,kādas tās vaidēšanas skaņas?
un tad ēd un vaid aiz laimes :)
Cik saprast ,no tā jau mainās tā garša!!D
16.februāris 2015, 16:33 | links
 
Daddy, a kas ar tām zvīņām notiek - sablenderējas vai sietā paliek? Cik daudz sīkzivju vajag, lai sanāktu 2L "vaidamās" zupas? :)
16.februāris 2015, 16:40 | links
 
Pašu galveno neesi uzrakstījis,kādas tās vaidēšanas skaņas?
un tad ēd un vaid aiz laimes :)
Cik saprast ,no tā jau mainās tā garša!!D

aakkis, 16.februāris 2015, 16:33


Apzināti nerakstīju, jo forumu lasa arī nevainīgas meitenes un mazi bērni. Tas var viņiem kaitēt... :) Nevajag bērnus no mazotnes izlaist ar pārāk smalkām lietām. :) mazdēls leksē iekšā vienkāršo variantu, ka neatraut no bļodas :)

Archey - nezinu, visticamāk sietiņā paliek, visādā ziņā nejūt.
Man parasti to sīkuču kāds kilograms ir, vairāk nav spēka tīrīt un arī nevajag un tad tā zupa tā uz 2L + - sanāk.
16.februāris 2015, 17:19 | links
 
Mārtiņš Rītiņš ar laikam kaut ko tādu reiz taisīja.
Es kaut kad pamēģināšu -Uha po sahaļinski, no jūtuba ņemts, precīzāk laikam jāsaka - sautējums.
16.februāris 2015, 18:39 | links
 
brīvdienās paveicās noķert 4.7kg līdakmammu. Lielai zivij daudz gaļas u.c. labumu iekšā :)

1. Aknas. Sanāca sinepju burciņa akniņu. Līdakas aknas nav treknas kā mencai, bet tik un tā garšīgas. Izmērcē, norauj dzīslas, sagriež gabalos un burciņā iekšā. Naža gals sāls, laurlapa, 2 smaržīgie pipari (virces), olīveļla uz aci. Visu to katliņā ar ūdeni un lēnām vāra ~stundu. Pēc tam aknu samīca, pievieno kapātu olu un smalki sagrieztu sīpolu.

2. Ikri. sanāca puslitra burciņa+ ikru. Ikrus atbrīvo no plēves un asins recekļiem, ieber katliņā. Uzvāra stipru sālsūdeni (3 ē.k. ar kaudzi ar sāli uz 1L ūdens), tādu vārošu uzgāž ikriem, ar dakšiņu pakuļ, ikri paliek caurspīdīgi. Nokāš sietiņā, tad atkārto vēlreiz pārlejot un nokāšot. Pielej ēdamkaroti olīveļllas, lai ikri ir irdeni, izmaisa un liek burciņā. Atdzisušus ēd ar karoti vai smērē uz maizes. :)

Labu apetīti :)
24.februāris 2015, 10:05 | links
 
Zandarts ,Vimba ,marinādē
Copmaņiem, kuri specializējušies uz treknajām zivīm — karpa, līnis,breksis u.c. rekomendēju marinādes recepti: 250 gr. ūdens, 2,5 ēdamkarotes sāks (rupjā) , 1 karotes. cukurs, 1 ēdamkarote etiķis 9% , sīpoli (griezti rinķos), dilles,koreandrs./var arī melno piparu ,bet tas pēc gaumes/ Izgriežam fileju , jāsagriež gareniski šurās sloksnēs Un liekam kastrolī . Uzlejam marinādi uz zivs , ja marinādes nepietiek ,gatavojam vēl tādās pašās proporcijās /marinādei jānosedz zivju gabaliņi .Zivi no aukšas nedaudz noslogojam .Ar visu kastroli liekam ledus skapī uz 8 — 10 stundām , Pēc tam aukstā ūdenī zivi nomazgājam no marinādes to veicu 2 — 3 min. Nomazgāto zivi liekam stikla burkā , un aplejam ar eļļu .Pēc 1 stundas var likt uz galda un mieloties

bums, 14.septembris 2012, 08:24






bums
Maza konsultācija par Tavu recepti!?
Vakar pagatavoju vimbu pēc Tavas receptes, zivs baigi garšīga zacenei, asaku nejūt!
Pirmkārt, nesapratu, likt zivi aukstā marinādē, vai karstā, liku aukstā.
Otrkārt, vai filējot nebija jānovelk āda, zivs ir super, bet āda, takā traucē, nesakožama!?
Gaidīšu atbildi!
12.aprīlis 2015, 15:58 | links
 
Zandarts ,Vimba ,marinādē
Copmaņiem, kuri specializējušies uz treknajām zivīm — karpa, līnis,breksis u.c. rekomendēju marinādes recepti: 250 gr. ūdens, 2,5 ēdamkarotes sāks (rupjā) , 1 karotes. cukurs, 1 ēdamkarote etiķis 9% , sīpoli (griezti rinķos), dilles,koreandrs./var arī melno piparu ,bet tas pēc gaumes/ Izgriežam fileju , jāsagriež gareniski šurās sloksnēs Un liekam kastrolī . Uzlejam marinādi uz zivs , ja marinādes nepietiek ,gatavojam vēl tādās pašās proporcijās /marinādei jānosedz zivju gabaliņi .Zivi no aukšas nedaudz noslogojam .Ar visu kastroli liekam ledus skapī uz 8 — 10 stundām , Pēc tam aukstā ūdenī zivi nomazgājam no marinādes to veicu 2 — 3 min. Nomazgāto zivi liekam stikla burkā , un aplejam ar eļļu .Pēc 1 stundas var likt uz galda un mieloties

bums, 14.septembris 2012, 08:24





bums
Maza konsultācija par Tavu recepti!?
Vakar pagatavoju vimbu pēc Tavas receptes, zivs baigi garšīga zacenei, asaku nejūt!
Pirmkārt, nesapratu, likt zivi aukstā marinādē, vai karstā, liku aukstā.
Otrkārt, vai filējot nebija jānovelk āda, zivs ir super, bet āda, takā traucē, nesakožama!?
Gaidīšu atbildi!

vitenahemots, 12.aprīlis 2015, 15:58


Es gatavoju pēc šās receptes no tā laika , kad Bums ar šo recepti padalījās , marinādi leju aukstu , un ādu protams ka 'jāņem nost . Viss labāk man garšo pēc šās receptes gatavots zandarts .
12.aprīlis 2015, 16:20 | links
 
Tie gabaliņi ir bez ādas
Vēl viena recepte
Veselu vimbu atķido nogriez galvu un pārgriez zivi uz pusēm izņem mugurkaula asaku Griez tā lai mugur pusē āda paliktu nepārgriezta -tas ir tāpēc lai vimbu varētu kā grāmatu aizvērt ciet
Atvērto zivi apber ar sāli +cukurs pipari sasmalcināta lauru lapa Tad ver viņu ciet ietin pārtikas plēvē un ledusskapī iekšā Nākamajā dienā ņem laukā un ar asu filējamo nazi zivi sagriez plānās loksnītēs ,apmēram tādās kā Japāņi griež fugu zivi Protams bez ādas Zacene būs fantastiš Mēriņš franču maizīte un pa virsu vimbas aļa fugu Prozit un labu ēstgribu Es tā būvēju zviedrijas sīgas un protams pašmāju vimbas
12.aprīlis 2015, 16:29 | links
 
Tie gabaliņi ir bez ādas
Vēl viena recepte
Veselu vimbu atķido nogriez galvu un pārgriez zivi uz pusēm izņem mugurkaula asaku Griez tā lai mugur pusē āda paliktu nepārgriezta -tas ir tāpēc lai vimbu varētu kā grāmatu aizvērt ciet
Atvērto zivi apber ar sāli +cukurs pipari sasmalcināta lauru lapa Tad ver viņu ciet ietin pārtikas plēvē un ledusskapī iekšā Nākamajā dienā ņem laukā un ar asu filējamo nazi zivi sagriez plānās loksnītēs ,apmēram tādās kā Japāņi griež fugu zivi Protams bez ādas Zacene būs fantastiš Mēriņš franču maizīte un pa virsu vimbas aļa fugu Prozit un labu ēstgribu Es tā būvēju zviedrijas sīgas un protams pašmāju vimbas

bums, 12.aprīlis 2015, 16:29






Vienmēr paldies....!
12.aprīlis 2015, 19:07 | links
 
Kāds varētu padalīties ar zivju konservešanas recepti,kautkādu lečo tipa. Ineta neko pieklājīgu neatradu. Gribētos iegūt kādu recepti un lēnā garā priekš ziemas pa vasaru. Doma itkā ir pilē kartīgi izsautēt ar tomatu pastu, līdzīgi,ka reņģes un tad ar darzeņiem burciņās.
Atradu tikai krievu variantu, kur ar Vīķēm dara tieši tapatās
8.maijs 2015, 12:39 | links
 
Es līdakas laižu vaļā, jo nemāku pagatavot.

Iesakiet ko darīt ar 1.5-2kg līdaku?
11.maijs 2015, 12:37 | links
 
Cepeškrāsnī...follijā...pārgriež kā vimbu uz kūpināšanu....pipars..sāls...kiploksāls....ķimene un pāri majonēze...uz 45min cepeškrāsnī un mēli var norīt...
11.maijs 2015, 12:46 | links
 
Kāds varētu padalīties ar zivju konservešanas recepti,kautkādu lečo tipa. Ineta neko pieklājīgu neatradu. Gribētos iegūt kādu recepti un lēnā garā priekš ziemas pa vasaru. Doma itkā ir pilē kartīgi izsautēt ar tomatu pastu, līdzīgi,ka reņģes un tad ar darzeņiem burciņās.
Atradu tikai krievu variantu, kur ar Vīķēm dara tieši tapatās

Marlboro, 8.maijs 2015, 12:39



Droši, ka var, kā Tu minēji, ar burkāniem, sīpoliem, tomātu pasta utt., var arī eļļā, tikai labi pasterizēt pirms aizvākošanas, un vēlams labus vāciņus emaljētos!
Esmu mēģināji, līdzīgi, kā reņģi ar burkāniem, sīpoliem un tomātu pastu..., dažādas zivis, tīri forši!
Receptes labāk meklēt RU ī-netā, ņemt dažādas receptes un eksperimentēt!
Dažas receptes- http://sezonoxoti.ru/node/5606
11.maijs 2015, 13:26 | links
 
Cepeškrāsnī...follijā...pārgriež kā vimbu uz kūpināšanu....pipars..sāls...kiploksāls....ķimene un pāri majonēze...uz 45min cepeškrāsnī un mēli var norīt...

kasix3331, 11.maijs 2015, 12:46


Savulaik mēģināju folijā vēdzeli cepenē taisīt, nepatika, iznāca, ne īsti cepta, ne vārīta, vairāk kā sautēta...!?
Tad drīzāk, klasiski cepju, lielā sviesta vai eļļas daudzumā, sāls, vai citronpipari, miltos un pannā, ļoti garšīgi, ja izfilē var olā un moltos! Ja grib, izfilēti cepto, var pēc cepšanas nedaudz pasautēt saldajā krējumā, tad ir ar mērcīt, ļoti garšīgi!
Brīva fantāzija, vienmēr var majonēzi, ķiplociņu un dillītes pielikt!
Cepeškrāsnī parasti cepju bez folija!
11.maijs 2015, 13:47 | links
 
Cepeškrāsnī...follijā...pārgriež kā vimbu uz kūpināšanu....pipars..sāls...kiploksāls....ķimene un pāri majonēze...uz 45min cepeškrāsnī un mēli var norīt...

kasix3331, 11.maijs 2015, 12:46

Kā reiz šādi mēģināju un negaršoja. Ar asari un zandartu sanāk super, bet līdakai ir tāda jocīga garša, kas man šķebina.

Domāju varbūt ir kāda recepte, kas to specifisko līdakas garšo noņem.
11.maijs 2015, 16:17 | links
 
Parasti zivīm "piegaršas" noņem ar dillēm, ķiploku, var arī citron pipariem, bet, tad zivs vairāk garšo pēc citron pipariem ne zivs, lietot prātīgi...! Dilles obligāti, mazliet ķiplociņš!?
Nu dūņu garšu noņemt, laikam var tikai, zivs gabaliņus, vai fleju pirms gatavošanas pamērcējot pienā!
Ja līdaka ķerta upē, vai jūras piekrastē, tai nevarētu būt, kāda piegarša, var cept arī bez, kādām garšvielām, bet dīķos un ezeros ar stāvošu ūdeni tai būs dūņu piegarša! Tur arī pagatavošanas metode nebūs vainīga.
11.maijs 2015, 16:42 | links
 
Katrai zivij jau sava garša un noteikti, ka svarīga ir arī vide kur tā uzturās.
Es ļeidaksu mērcēju pienā. Vakarā iemērcu un nākamajā dienā izcepu. Garšīgi. Pamēģini!
Ja tad vel negaršos, tad laid visas zaļās vaļā un paņem uz mā to, ko garšo apēst.

o.
11.maijs 2015, 16:44 | links
 
Protams, mājās jāņem tikai tas, kas garšo! Tādēļ arī jāmācās un jāeksperimentē, lai garšīgi pagatavotu!
Savādāk, nav, ko copi un dabu čakarēt...!
11.maijs 2015, 16:52 | links
 
Ja zivis vienkārši cepj uz pannas, tad zivs vienmēr gardāka, ja to cepj sviestā! Jo, sviestam augstāka cepšanas temperatūra, kā "parastai eļļai", zivs labāk izcepas, arī daudzas liekas piegaršas tas noņem.
Protams, gaumes lieta!
11.maijs 2015, 17:02 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager