Zivju pagatavošanas receptes

Es nesaku, ka tās ir sliktas, bet vai 100 vēžiem es iešu un pirkšu RIMI dilles, visur tiek uztverts ka vajag http://g3.delphi.lv/images/pix/659x380/w09G9zVUDfo/dilles-45742360.jpg

Tapēc to ko es prasu ir vai iespēja iegadaties tādas kaut kur? Un ja nav tad varbūt kāds var ieteikt kā labāk! Es nekad šito nevaru saprast, vienmēr kad kāds kaut ko pajautā tā uzreiz ka aitu vilku barā! Nauda izmesta,tas, šitas.
28.decembris 2017, 19:47 | links
 
Tagad, visticamākais, ka LV tādas nevarēsi iegādāties, starp citu, vajadzētu vēl vairāk nobriedušākas, tādas, kam jau sēkliņas ir parādījušas.
Liec tās pāšas RIMI, bet tā pavairāk. Varbūt arī parakājies garšvielu plauktā, paņem kaltētās, tās reizēm ir tīri nekas, tikai smalki samaltas gan. Varbūt kādu fenheli pamēģini pielikt klāt ja ir.
Un Ķīnas ķiploki tiešām ir sū... Pēdējais variants attiecībā uz ķiplokiem pēc līdzšinējās pieredzes.
28.decembris 2017, 20:35 | links
 
Šie ir labi, galvenais ir nepirkt Sky veikala vot tos vai ari jau izvaritos saldetos ķīniešu, tie visi garšo pēc.. Aptuveni kā Optima līnijas visi produkti, tu jūti kaut kur tāluma to garšu,bet nekā!

Pirku no šī cilvēka uz ziemassvētkiem! Tev 100 būs vajadzīgs vai nu liels katls vai vairākas vārīšanas reizes.No sākuma 5minūtes pavāri tikai sāls ūdeni, lai tie netīrumi izvelkās uzreiz laukā. Tad jaunu ūdeni, sali, diles,sīpolo vāri 20min bulijonu un tad vēžus iekšā, galvenais cik vien dauz vari ņem nost putas ar kā zupas kad vāri. Es neesmu līdz šim ēdis neko labāku par varītu vēzi savā mūžā! Nejau velti to sauc bagatnieku ēdienu!
28.decembris 2017, 21:21 | links
 
vo jus i trak, 29 decembri runa par dillem un veziem, kur jus velos nokers vezus 29 decembri??
29.decembris 2017, 09:43 | links
 
Atvaino sito ieraudzij tik tagad,
kur velos vin vez vel dabu?
Vai ta sis jau negul?
Šogad pienākums man taisīt 31 pie sevis!

Pirmo reizi nežēlosim nekam, ka nekā mammai tieši arī apaļi 70, jaunais gads!

Nolēmām https://www.ss.com/msg/lv/agriculture/foodstuffs/fish-and-seafoods/fdngb.html?0.8097859504048741

Mans jautājums puikas vai Rīgā centraltirgū ir arī dilles vēl piejamas?

Jo Dobele ej kur gribi nav..

Kāds varbut var padalīties ar kādu knifu,izņemot sali un diles?

Mareens, 28.decembris 2017, 16:10
29.decembris 2017, 09:51 | links
 
29.decembris 2017, 11:34 | links
 
Manas receptes iznakums, kas bija gaja uz ziemassvetku galda. Tas ir pirmais attīrīšanas proces un tad ūdenī. Neesmu no tiem lielājiem visu jafotogrāfē tapēc ir tikai vidus stadija! Skardināju pats sevi
29.decembris 2017, 11:36 | links
 
bums [26.04.09]: atmiņā atsaucas viena lieta par zivju sālīšanu pēc kūpināšanas
Viena čigāniete atnesa kūpinātas reņģes, mans vectēvs pagaršoja un teica ,ka nav sāls.Viņa paķēra reņģes un izskrēja ārā .Es puišels būdams vēroju ko ši dara -Viņa uzrāva brunčus pamīza uz reņģem un nesa atpakaļ.Tā bija pēdējā reize mūžā ,kad mans vectēvs no čigāniem pirka zivis;))))
:D :D :D
11.augusts 2018, 17:10 | links
 
Vīri, padalās lūdzu ar info un receptēm kā pagatavot gardu zivju zupu :)
Zupas izlases asarīši ir!
Kā jūs gatavojat?
20.janvāris 2019, 20:15 | links
 
cik copmaņu, tik recepšu.
Netā nemeklēji?
Principā buljons ar garšvielām un tad buljonā liec ko vēlies, tik atceries, ka daudz dažādi dārzeņi nosit zivju garšu.
20.janvāris 2019, 21:01 | links
 
Domaataajs [20.01.19]: cik copmaņu, tik recepšu.
Netā nemeklēji?
Principā buljons ar garšvielām un tad buljonā liec ko vēlies, tik atceries, ka daudz dažādi dārzeņi nosit zivju garšu.
Netā pilns ar receptēm, bet gribās uzzināt viedokli no pašiem copmaņiem, kuri paši ķer un gatavo!
Gudru gudro pavaru un māmiņu iesūtītās receptes pilns nets!
20.janvāris 2019, 21:09 | links
 
edzuss2 [20.01.19]: Vīri, padalās lūdzu ar info un receptēm kā pagatavot gardu zivju zupu :)
Zupas izlases asarīši ir!
Kā jūs gatavojat?
Par dārzeņiem domātājam taisnība, kā arī lai buljonā netiktu kāda lieka asaka zivis var likt marlē, tad būsi drošs, ka buljons būs tīrs.. Bet paskaties netā, māte google Tev iedos daudz un dažādus variantus! Labu apetīti
20.janvāris 2019, 21:10 | links
 
edzuss2 [20.01.19]: Domaataajs [19m]: cik copmaņu, tik recepšu.
Netā nemeklēji?
Principā buljons ar garšvielām un tad buljonā liec ko vēlies, tik atceries, ka daudz dažādi dārzeņi nosit zivju garšu.Netā pilns ar receptēm, bet gribās uzzināt viedokli no pašiem copmaņiem, kuri paši ķer un gatavo!
Gudru gudro pavaru un māmiņu iesūtītās receptes pilns nets!
Es parasti sametu zivis katlā ar ūdeni, pielieku sīpolu, kādu laurulapu, smaržīgo un melno piparu, sāli, vāru līdz sanāk buljons, tad zivis uz sķīvja lai padziest un var nolasīt zivs gaļu zupai, tad nokāš cair sietu buljonu un katlā ar tīro buljonu liek nolobīto zivi, sagrieztu kartupeli, burkānu, var papriku, mazliet tomātu pielikt, citrona mīkstumu mazliet, kas nu kuram vairāk tīk un tad līdz gatavi dārzeņi. Klāt mazliet krējumu un stopariku...
20.janvāris 2019, 21:27 | links
 
shmidzis [20.01.19]: edzuss2 [19m]: Domaataajs [19m]: cik copmaņu, tik recepšu.
Netā nemeklēji?
Principā buljons ar garšvielām un tad buljonā liec ko vēlies, tik atceries, ka daudz dažādi dārzeņi nosit zivju garšu.Netā pilns ar receptēm, bet gribās uzzināt viedokli no pašiem copmaņiem, kuri paši ķer un gatavo!
Gudru gudro pavaru un māmiņu iesūtītās receptes pilns nets!Es parasti sametu zivis katlā ar ūdeni, pielieku sīpolu, kādu laurulapu, smaržīgo un melno piparu, sāli, vāru līdz sanāk buljons, tad zivis uz sķīvja lai padziest un var nolasīt zivs gaļu zupai, tad nokāš cair sietu buljonu un katlā ar tīro buljonu liek nolobīto zivi, sagrieztu kartupeli, burkānu, var papriku, mazliet tomātu pielikt, citrona mīkstumu mazliet, kas nu kuram vairāk tīk un tad līdz gatavi dārzeņi. Klāt mazliet krējumu un stopariku...
Stopariku iekšķīgi mevis zupā :)
20.janvāris 2019, 21:28 | links
 
Ja ir, kad zupa gandrīz gatava, var kādu dillīti, pētersīlu iegriezt..
20.janvāris 2019, 21:29 | links
 
Par tām zupiņām runājot. Savulaik no ķīniešiem iemācījos. Viņiem populāras ir daudz garšu zupas. T.i. zupā var būt gan gaļa ,gan kāds dārzenītis,gan jūras veltes ,gan sēnes . Pati fiška ir tajā ka svarīgi izvēlēties pamatbuljonu ar kādu garšu tas būs - bet nevar pārspīlēt - garšai jābūt tikai sajūtamai . Piem zivju buljoniņš. Nepārspēlēt . Lai ir tikai zivs garša un aroms. Visu pārējo gatavo atsevišķos traukos - sēnes atseviķi ,garneles atsevišķi , pupiņas , zirņus ,vienalga ko - visu atsevišķi . Tad visu saliek pamatbuljonā - vairs nevāra ,uzreiz liek galdā . Jūt pamatbuljoniņu , pie sakošļāšanas katra sastāvdaļa uzreiz dod savu garšu un nomāc buljonu.

Mēs visu sapidžinam vienā katlā - viss pazaudē savu garšu + pieliekam vēl krējumu - kas vispār neitralizē visas garšas . Paprovējiet šādi kā rakstīju,

Vasarā uztaisīju oriģinālu sēņu ,zivju,garneļu zupiņu liellopu buljonā. Zivtiņas noriskēju - un teikšu ka super izdevās nokopēju kā ķīnā ēdu. Ķīnā bij zupā kaut kādas maziņas -apm 2-3cm kaut kādas baltas zivtiņas , es ar sačoku sasmēlu gaujas mini mailītes un savārīju zupiņā . Sanāca super . Ļoti izteikta 4 garšu zupa bij .
20.janvāris 2019, 21:39 | links
 
Zirgzobiem labākā pagatavošanas recepte(copes comrāds,speciāli,gāja mainīt laba izmēra asarus pret sīčiem):Notīra,nogriež galvas un kārto “pīlē”.Pīli ieziež ar sviestu.Kārta asarīšu,pārkaisa sāli,piparus.Plāna kārta zeltaini apceptu sīpolu.Ta kārt pa kārtai līdz “pīle” pilna.Vāku virsū un liek cepeškrāsnī.Viņš lika krāsnī uz kvēlojošām oglēm.Gatavo lēni un ilgi. Galaprodukts fantastisks.Ēd,kaut ar karoti arī aukstu.Asakas kā šprotēm.
20.janvāris 2019, 21:45 | links
 
Paldies par ieteikumiem :)
Par dārzeņiem arī piekrītu - nesen sanāca dārzeņu zupa un zivi nejuta :D
Labs izklausās Bralisa variants - pilnīgi siekala notecēja!
Un tas sacepums arī būs jaizmēģina!!
Tiešām paldies :)
20.janvāris 2019, 21:57 | links
 
Zupas atslēga vienmēr būs labs buljons, 1 kg bruto zivteles- 1litrs ūdens, ja maz pieredzes labāk taisi 3 litrīgas zupas , nevis vienu lielu grāpi, un noteikti buljonu nokāst.Zaļumi ar lieta specifiska, var sagriezt trauciņā,kam patīk , var iebērt šķīvī.Zivi likt kārtīgā liellopa buljonā, nu tur jau lielmeistaru štelles.
20.janvāris 2019, 22:23 | links
 
jūtubā arī visu ko var atrast šajā jautājumā.
Viens krievu kosmonauts zupā lika asarīšus, veselus sīpolus un kaut kādus piparus laikam, nu vobšem maz piedevu.
Bet tagad neatradīšu kur tas bija.
Bet te ari intriģejošas versijas izteiktas.
20.janvāris 2019, 23:09 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager