Zivju pagatavošanas receptes

Saņēmos un sataisīju klasiskus ikrus. Caur malku sietiņu izberzti, lai pazūd plēves un cita draza. Verdošā ūdenī 1-2 min noblanšēti. Uzpeldējusī šņaga nosmelta un nokāsti. 5-10 min aukstā 1:10 sālsūdenī sasālīti. Vēlreiz nokāsts. Gotovs!
2 ēdkarotes tīrā veidā.
2 ēdkarotes ar smalki kapātu sīpoliņ.
2 ēdkarotes ar pilīt kaņep eļļ un krēmsier.
Visām gaumēm sanāks.
24.marts 2019, 23:51 | links
 
Hooked ir pilnīga taisnībam ja jebkura zupa ar krējumu attiecībā 50 : 50 ir ēdama. Mana uztverē tā vairs nav zupa. Ekspermentējiet, un tad kad jūs izvarīsiet zupu un ēdīsiet bez krējuma, tā tiešām būs zivju zupa. Es pieradināju sevi ēst zupas bez krējuma un sapratu, ka tad tu esi sasniedzis visaugstāko pilotāžu zupu vārīšanā, jo patiesi izbaudi galvenā produkta gastronomisko garšu. Nevāriet lielos zupas katlus, bet sāciet ar pareizo izmēru. Dabūt buljonu no liesajām zivīm nav vienkārši, kādreiz nemaz nav virs buljona tauku pilītes. Pamēģiniet pielikt klāt kā garšas uzlabotāju pie pamatzivs, kaut vai saldēta laša, foreles atgriezumus, ja nav tad sliktākajā gadījumā piepilini eļļu bez garšas. Pamatgaršviela ir dille, nedaudz koriandrs graudiņi, melnie pipariņi graudiņi un ar lielu apdomību lauru lapu. Ja par daudz, tad tā nokaus jebkuru garšas niansi. Vēl pētersīļa lapiņu, seleriju ar lielu mēru, var iztikt bez. Sīpoliņu vajag kopā ar burkāniņu tomēr pavisam nedaudz apcept eļļā kurai nav garšas. Nekādus maisījumus, vegetas un tt. Smaržīgo piparu vai citronpiparus nelieku, jo tie nokauj jebkuru garšas niansi. Zivs gaļu pieēdu klāt, iekšā katlā nemetu, gaumes lieta.
24.marts 2019, 23:00 | links
 
Jelgavas tirgū šodien ķīši 1.90 Eur kg. Resni.
24.marts 2019, 22:30 | links
 
Labsvakars! Dabūjās nu dikti daudz ķīšu. Rezultātā vesela bļodiņa ikru. Vai ir kāds pienācīgs veids kā pagatavot jebšu krāmet tajā pašā zupasspainī iekšā?

abrakadabra, 24.marts 2019, 21:30


Sieva šitādus uz pannas vienkārši apcep un dikti slavē (ķīšu jo īpaši, bet nu tie retāk tiek un parasti tādi, ka nav vērts tīrīt). Es garšoju un likās sauss un visai nebaudāms ēdiens, bet nu tas tā - kam garšo, kam ne.
24.marts 2019, 21:44 | links
 
Labsvakars! Dabūjās nu dikti daudz ķīšu. Rezultātā vesela bļodiņa ikru. Vai ir kāds pienācīgs veids kā pagatavot jebšu krāmet tajā pašā zupasspainī iekšā?
24.marts 2019, 21:30 | links
 
Mana zivju zupa. Katliņu izvēlos pēc noķerto zupņiku daudzuma. Nečakarējos- iekšas un žaunas arā, pārējo ar visām zvīņām katliņā, pārleju ar ūdeni un vāru. Kad uzpeld putas, tās nosmeļu un pielieku sāli , piparus, sīpolu un lozberlapu. Kad zupņiki sāk blenzt ar baltu aci, tos citā traukā caur smalku sietu vai marli nokāšu un buljonā lieku klasiku - smalki sagrieztus kartupeļus un burkānus. Kamēr tie varās, uzmanīgi no asakām un zvīņainās ādas atskrubinu atdzisušo zivju miesu un , kad kartupeļi un burkāni izvārijušies mīksti, lieku tiem klāt zivju gabaliņus. Gatavai zupai pieberu smalki grieztus lociņus, diļlītes. Likt klāt krējumu vai nelikt- tā gaumes lieta. Kā saka mans gados vecākais copes draugs :”Jebkura zupa 50 :50 ar krējumu ir ēdama.”
1.februāris 2019, 21:41 | links
 
.
31.janvāris 2019, 15:09 | links
 
jūtubā arī visu ko var atrast šajā jautājumā.
Viens krievu kosmonauts zupā lika asarīšus, veselus sīpolus un kaut kādus piparus laikam, nu vobšem maz piedevu.
Bet tagad neatradīšu kur tas bija.
Bet te ari intriģejošas versijas izteiktas.
20.janvāris 2019, 23:09 | links
 
Zupas atslēga vienmēr būs labs buljons, 1 kg bruto zivteles- 1litrs ūdens, ja maz pieredzes labāk taisi 3 litrīgas zupas , nevis vienu lielu grāpi, un noteikti buljonu nokāst.Zaļumi ar lieta specifiska, var sagriezt trauciņā,kam patīk , var iebērt šķīvī.Zivi likt kārtīgā liellopa buljonā, nu tur jau lielmeistaru štelles.
20.janvāris 2019, 22:23 | links
 
Paldies par ieteikumiem :)
Par dārzeņiem arī piekrītu - nesen sanāca dārzeņu zupa un zivi nejuta :D
Labs izklausās Bralisa variants - pilnīgi siekala notecēja!
Un tas sacepums arī būs jaizmēģina!!
Tiešām paldies :)
20.janvāris 2019, 21:57 | links
 
Zirgzobiem labākā pagatavošanas recepte(copes comrāds,speciāli,gāja mainīt laba izmēra asarus pret sīčiem):Notīra,nogriež galvas un kārto “pīlē”.Pīli ieziež ar sviestu.Kārta asarīšu,pārkaisa sāli,piparus.Plāna kārta zeltaini apceptu sīpolu.Ta kārt pa kārtai līdz “pīle” pilna.Vāku virsū un liek cepeškrāsnī.Viņš lika krāsnī uz kvēlojošām oglēm.Gatavo lēni un ilgi. Galaprodukts fantastisks.Ēd,kaut ar karoti arī aukstu.Asakas kā šprotēm.
20.janvāris 2019, 21:45 | links
 
Par tām zupiņām runājot. Savulaik no ķīniešiem iemācījos. Viņiem populāras ir daudz garšu zupas. T.i. zupā var būt gan gaļa ,gan kāds dārzenītis,gan jūras veltes ,gan sēnes . Pati fiška ir tajā ka svarīgi izvēlēties pamatbuljonu ar kādu garšu tas būs - bet nevar pārspīlēt - garšai jābūt tikai sajūtamai . Piem zivju buljoniņš. Nepārspēlēt . Lai ir tikai zivs garša un aroms. Visu pārējo gatavo atsevišķos traukos - sēnes atseviķi ,garneles atsevišķi , pupiņas , zirņus ,vienalga ko - visu atsevišķi . Tad visu saliek pamatbuljonā - vairs nevāra ,uzreiz liek galdā . Jūt pamatbuljoniņu , pie sakošļāšanas katra sastāvdaļa uzreiz dod savu garšu un nomāc buljonu.

Mēs visu sapidžinam vienā katlā - viss pazaudē savu garšu + pieliekam vēl krējumu - kas vispār neitralizē visas garšas . Paprovējiet šādi kā rakstīju,

Vasarā uztaisīju oriģinālu sēņu ,zivju,garneļu zupiņu liellopu buljonā. Zivtiņas noriskēju - un teikšu ka super izdevās nokopēju kā ķīnā ēdu. Ķīnā bij zupā kaut kādas maziņas -apm 2-3cm kaut kādas baltas zivtiņas , es ar sačoku sasmēlu gaujas mini mailītes un savārīju zupiņā . Sanāca super . Ļoti izteikta 4 garšu zupa bij .
20.janvāris 2019, 21:39 | links
 
Ja ir, kad zupa gandrīz gatava, var kādu dillīti, pētersīlu iegriezt..
20.janvāris 2019, 21:29 | links
 
shmidzis [20.01.19]: edzuss2 [19m]: Domaataajs [19m]: cik copmaņu, tik recepšu.
Netā nemeklēji?
Principā buljons ar garšvielām un tad buljonā liec ko vēlies, tik atceries, ka daudz dažādi dārzeņi nosit zivju garšu.Netā pilns ar receptēm, bet gribās uzzināt viedokli no pašiem copmaņiem, kuri paši ķer un gatavo!
Gudru gudro pavaru un māmiņu iesūtītās receptes pilns nets!Es parasti sametu zivis katlā ar ūdeni, pielieku sīpolu, kādu laurulapu, smaržīgo un melno piparu, sāli, vāru līdz sanāk buljons, tad zivis uz sķīvja lai padziest un var nolasīt zivs gaļu zupai, tad nokāš cair sietu buljonu un katlā ar tīro buljonu liek nolobīto zivi, sagrieztu kartupeli, burkānu, var papriku, mazliet tomātu pielikt, citrona mīkstumu mazliet, kas nu kuram vairāk tīk un tad līdz gatavi dārzeņi. Klāt mazliet krējumu un stopariku...
Stopariku iekšķīgi mevis zupā :)
20.janvāris 2019, 21:28 | links
 
edzuss2 [20.01.19]: Domaataajs [19m]: cik copmaņu, tik recepšu.
Netā nemeklēji?
Principā buljons ar garšvielām un tad buljonā liec ko vēlies, tik atceries, ka daudz dažādi dārzeņi nosit zivju garšu.Netā pilns ar receptēm, bet gribās uzzināt viedokli no pašiem copmaņiem, kuri paši ķer un gatavo!
Gudru gudro pavaru un māmiņu iesūtītās receptes pilns nets!
Es parasti sametu zivis katlā ar ūdeni, pielieku sīpolu, kādu laurulapu, smaržīgo un melno piparu, sāli, vāru līdz sanāk buljons, tad zivis uz sķīvja lai padziest un var nolasīt zivs gaļu zupai, tad nokāš cair sietu buljonu un katlā ar tīro buljonu liek nolobīto zivi, sagrieztu kartupeli, burkānu, var papriku, mazliet tomātu pielikt, citrona mīkstumu mazliet, kas nu kuram vairāk tīk un tad līdz gatavi dārzeņi. Klāt mazliet krējumu un stopariku...
20.janvāris 2019, 21:27 | links
 
edzuss2 [20.01.19]: Vīri, padalās lūdzu ar info un receptēm kā pagatavot gardu zivju zupu :)
Zupas izlases asarīši ir!
Kā jūs gatavojat?
Par dārzeņiem domātājam taisnība, kā arī lai buljonā netiktu kāda lieka asaka zivis var likt marlē, tad būsi drošs, ka buljons būs tīrs.. Bet paskaties netā, māte google Tev iedos daudz un dažādus variantus! Labu apetīti
20.janvāris 2019, 21:10 | links
 
Domaataajs [20.01.19]: cik copmaņu, tik recepšu.
Netā nemeklēji?
Principā buljons ar garšvielām un tad buljonā liec ko vēlies, tik atceries, ka daudz dažādi dārzeņi nosit zivju garšu.
Netā pilns ar receptēm, bet gribās uzzināt viedokli no pašiem copmaņiem, kuri paši ķer un gatavo!
Gudru gudro pavaru un māmiņu iesūtītās receptes pilns nets!
20.janvāris 2019, 21:09 | links
 
cik copmaņu, tik recepšu.
Netā nemeklēji?
Principā buljons ar garšvielām un tad buljonā liec ko vēlies, tik atceries, ka daudz dažādi dārzeņi nosit zivju garšu.
20.janvāris 2019, 21:01 | links
 
Vīri, padalās lūdzu ar info un receptēm kā pagatavot gardu zivju zupu :)
Zupas izlases asarīši ir!
Kā jūs gatavojat?
20.janvāris 2019, 20:15 | links
 
bums [26.04.09]: atmiņā atsaucas viena lieta par zivju sālīšanu pēc kūpināšanas
Viena čigāniete atnesa kūpinātas reņģes, mans vectēvs pagaršoja un teica ,ka nav sāls.Viņa paķēra reņģes un izskrēja ārā .Es puišels būdams vēroju ko ši dara -Viņa uzrāva brunčus pamīza uz reņģem un nesa atpakaļ.Tā bija pēdējā reize mūžā ,kad mans vectēvs no čigāniem pirka zivis;))))
:D :D :D
11.augusts 2018, 17:10 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager