Zivju pagatavošanas receptes

ja grib labu šašliku, pieturies pie Marix ieteikumiem, jo tas ir gadiem pārbaudīts gaļas pagatavošanas veids. Sīpoli, kakla karbonāde un sāls/pipari pēc garšas. Galvenais jem labu gaļu. A tas viss pārējais(garšvielas, kečupi, citroni, piens, kefīrs - tas lai paliek sliktas kvalitātes gaļas gabaliņiem(tautā bieži saukts par "šašliku)")
9.jūnijs 2010, 13:33 | links
 
:DD
redzēs vai pēc līgo sanāks, kā nekā 2 nedēļas atvaļinājums uzrezi sekos, tā kā šogad līgo varētu biš ievilkties :)))))))
9.jūnijs 2010, 13:20 | links
 
Zivniek, tu pēc Līgo atskaiti uzraksti.
:DD
9.jūnijs 2010, 13:17 | links
 
guntarskl
klausies tas jau bija baigi pa luksusu, pilnīgi garšu jau izbaudīju lasot!!! :) jūtu, ka šogad būs jāuzaisa kādi 3 dažādi veidi, katrs pa kg un tad tā lieta aties :)
paldies!
9.jūnijs 2010, 13:16 | links
 
Ne sāli ne cukuru atsevišķi klāt nelieku. Citrons (nejaukt ar Citrusu!) ar visu mizu, jo, kā jau Marix rakstīja, nākošā dienā var grūst uz iesma. Majonēzi? Vēsā mierā.
:))
9.jūnijs 2010, 13:16 | links
 
lieliski paldies!!!
klau a viepli par tiem citroniem, tu mizu nost neņem??? nesanāk tā gaļa tāda rūgtena??? vienreiz, kad marinējām bebra bērnu, ar tām mizām ieberzāmies....un iedomājos, ka varētu tā kefīra vietā majonēzi piešaut..... a tu cukuru klāti nemez neliec??

marix
danke, tā arī ir mana ierastē recepte :)
9.jūnijs 2010, 13:12 | links
 
Phe!
:))
9.jūnijs 2010, 13:12 | links
 
Kakla karbonāde, tomāti, sīpoli, ķiploki, zaļumi(baziliks, timiāns, estragons, rozmarīns) Garšvielas(sāls, pipari, var jebkādu veikala domātu steikam, šašlikam). Tad vajag kefīru(uz kādi 5kg gaļas 2litri). Kefīru salej grāpītī un liek uz uguns, vāra tik ilgi, kamēr biezpiens atsevišķi un sūkalas atsevišķi. Kamēr dziest sūkalas jāīzkaujas kuram tiks tas biezpiens, un ar lielo karoti jāaprij:) Nu tad kad sūklas atdzisušas maisa visu kopā. Šķidrumam jānosedz gaļa. Mīcot un laizot rokas var noteikt kas marinādei trūkst. Garšai jābūt bišk stiprākai, nekā jūs gribat gala iznākumu. Nu vo, no rīta iemaisa, vakarā cep. Uz iesma vai restītē liek obligāti arī tomātus un sīpolus no marinādes. Ne tā ka pilnīgi pārsedz, bet bagātīgi.
Tad pajem šampinjonus, izlauž kātiņus, saliek sēnes no folija izveidotās paplātītēs, cepurītes liek ar apakšiņām uz aukšu. Katrā cepurītē ieliek mazu pikucīti sviesta, uzber bišk vegetu un izveido no rīvēta siera tādu cepurīti sēnei. Cep uz grila, un kad gatavs, tad sargā lai neizrij pirms galdā likšanas.
Labu apetīti:)
9.jūnijs 2010, 13:11 | links
 
Tātad - gaļa, padaudz kapātu sīpolu, zaļumi (dille, pētersīlis, kindza…), Santa Maria garšviela šašlikam, citroni. Gaļu kopā ar sīpoliem un garšvielu ar rokām samīca, līdz sula sāk rādīties. Tad klāt zaļumus un vēlreiz samīca. Citronus (es parasti divus) pārgriež uz pusēm, izspiež sulu un pēcāk puses sastūķē gaļas traukā, slogu virsū un ledusskapī. Var piešaut klāt arī kefīru vai tomātu sulu – gaumes lieta. Sīpoli otrā rītā ies uz urrā.
:))
9.jūnijs 2010, 12:57 | links
 
Ja taisīsi cūkas gaļu cepšanai, tad tirgū nopērc kakla karbinādi. Uz svētkiem būs padārgi, bet svētki taču.:)
Mana recepte i gaužām vienkārša - ņem sīpolus tik daudz lai sagrieztā veidā uz sajaucot ar gaļu tā pilnībā pārklātu gaļu. Armēņi iesaka 1kg gaļa=1 kg sīpoli, bet mana pieredze rāda ka tik daudz nevajag. Sīpolus sagriez. Saber palielā bļodā. Pielik sāli un arī nedaudz cukuru. To visu sajauc ar sīploiem. Mazliet atstāj lai pastāv , lai izdalās sipolam sula. Var arī spaidīt ar rokām. Kamēr gaidi sagriez baziliku. To pievieno sīpoliem un arī iemaisi. Pēdējo liek sagrieztu gaļu un visu kārtīgi sajauc. Finālā visam tam uzliec virsū slogu un liec pagrabā vai ledusskapī. Pieredze rāda, ka vairāk par diennakti marinēt nevajag.
P.S. Ja nav pārliecības par gaļas svaigumu, tad var piešaut šluku ābolu etiķa vai nedaudz citrona sulas. Lai labi garšo.
9.jūnijs 2010, 12:57 | links
 
varbūt biš ne pa tēmu, bet tomēr...kāds var ieteikt kādu feinu receptīti kā gaļiņu iemarinēt. Es tik vislaik ar vienu recepti ņemos, bet šogad uz jāņiem prasās kaut kas biš savādāks....
paldies!!!
9.jūnijs 2010, 12:47 | links
 
Varbūt kāds var pateikt kā pagatavot un kūpināt jūras grunduļus !
13.maijs 2010, 17:19 | links
 
Nu līdaku laiks,asu nazi un filejas gatavas
5.maijs 2010, 08:49 | links
 
Izklausās šaušalīgi nopietni ;)
12.aprīlis 2010, 08:33 | links
 
pagaidām par jūras zivīm nav,bet nākotnē ir plānots.
Iespējams būs arī kūpināšanas speci,kuriem varēs uzdot jautājumus un kuri jau daudzus gadus nodarbojas ar kūpināšanu,pašlaik gaidu apstiprinājumu no speča.
http://www.draugiem.lv/group/71889/
12.aprīlis 2010, 07:58 | links
 
Varēji jau iemest linku .
11.aprīlis 2010, 22:41 | links
 
jauna domu grupa piemājas zivju,gaļas kūpināšana?
Tad pa butēm un pārējām atvestām tur neraksta,ja piemājas?Nu vienīgas kurš dzīvo pie jūras.
11.aprīlis 2010, 22:24 | links
 
sveiki.Vēlos paziņot kad ir atvērusies draugiem.lv jauna domu grupa piemājas zivju,gaļas kūpināšana
ja vēlaties piebiedrojieties dodat padomus receptes ucc.Laipni gaidīti jaunizveidotā domu grupā.
11.aprīlis 2010, 22:09 | links
 
Nu tā salakas gatavo
14.janvāris 2010, 17:09 | links
 
Oi, sorre! Bet tik un tā pienākas!
:DD
12.janvāris 2010, 21:07 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager