Zivju pagatavošanas receptes

nu nez man k-kā zivis ar kartupeļiem galigi neiet kopā :D
14.novembris 2009, 00:34 | links
 
Kohas recepte, labāku vel nēsmu atklājis
Vēdzelēm notīra gļotas, izņem iekšas, sagriež porciju gabalos, apkaisa ar sāli, maltiem melnajiem pipariem un kārto cepamā traukā. Mērcei ņem četru olu dzeltenumus, 100 gramus mīksta

sviesta, divas glāzes krējuma, naža galu rīvēta muskatrieksta, tējkaroti etiķa, visu rūpīgi samaisa. Zivis pārlej ar mērci, virsū uzkaisa 100 gramus rīvēta siera un divas ēdamkarotes rīvmaizes, pārlej ar 50 ml olīveļļas un uzliek vāku. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un 250 grādos cep pusstundu. Beigās noņem vāku un ļauj kārtojumam apbrūnināties. Pārkaisa ar smalki sagrieztām dillēm un pētersīļiem. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem
14.novembris 2009, 00:30 | links
 
Kadam ir receptiite linis + abolu sulu. Vai kkas saistiits ar aboliem. ?
6.oktobris 2009, 13:25 | links
 
Copmaņiem, kuri specializējušies uz treknajām zivīm — karpa, līnis,breksis u.c. rekomendēju marinādes recepti: 250 gr. ūdens, 2,5 ēdamkarotes sāks (rupjā) , 2,5 karotes. cukurs, 1 ēdamkarote etiķis 9% , sīpoli (griezti rinķos), dilles,koreandrs./var arī melno piparu ,bet tas pēc gaumes/ Izgriežam fileju , jāsagriež gareniski šurās sloksnēs Un liekam kastrolī . Uzlejam marinādi uz zivs , ja marinādes nepietiek ,gatavojam vēl tādās pašās proporcijās /marinādei jānosedz zivju gabaliņi .Zivi no aukšas nedaudz noslogojam .Ar visu kastroli liekam ledus skapī uz 8 — 10 stundām , Pēc tam aukstā ūdenī zivi nomazgājam no marinādes to veicu 2 — 3 min. Nomazgāto zivi liekam stikla burkā , un aplejam ar eļļu .Pēc 1 stundas var likt uz galda un mieloties

Neaizmirst šņabīti
Iesaku esenci nelietot tā zivi sausinās — zudīs garšas kvalitāte un knifs — var mēģināt variēt ar ūdens daudzumu
Pēc pieredzes- breksim smalkās asakas izzūd.
Recepti it sevišķi iesaku karpiniekiem un zandartistiem šis zivis iznāk fantastiš.
4.oktobris 2009, 23:17 | links
 
man ģimene ir 7 cilvēki ,ja tu esi viens pats tad tā jau ir problēma .
17.augusts 2009, 11:07 | links
 
4-5 atkarībā cik ilgi bums copējot nav ēdis :)))
16.augusts 2009, 23:53 | links
 
Vidējam zandartam notīru zvīņas ,izņemu iekšas un izņemu žaunas tad veicu slīpus griezienus no galvas līdz astei Tajos nedaudz iepildu majonēzi un ielieku salami desas pusītes.visu zivi piparoju apsālu,citrons bez kauluņiem un lieku uzkarsētā cepeškrāsnī.nedaudz pārleju ar eļļu.Zacene uz goda parasti to daru ar 4-5 zandartiem 600-800 gr katram ģim loceklim pa vienam .Finišā tiek virinātas cepeškrāsns durvis un meklēts vēl kāds aizķēries zobainis

šis vēl tika būvēts bez salami.
16.augusts 2009, 23:37 | links
 
Es taisu taa:1kg liidakas fileja, 100g spekjis, 2 eedamkarotes saldaa kreejuma, 1-2 olas, meerceeta balmaize, padaudz dilju(buntiite), 2-3apcepti siipoli, garshvielas: saals, pipari, karijs(dzeltenais) visu 2x cauri galjas mashiinai. Un cep vesels. Vari pielikt apceptus ceturtd. skjeeliitees sagrietus shampinjonus (taa parasti izdaros ja liidaku pildiitu taisu), bet kotletees ar labi garsho:)
16.augusts 2009, 19:52 | links
 
ok, paldies, kaut ko līdzīgu atradu vēl internetā.
16.augusts 2009, 19:49 | links
 
gapp.precīzi nepateikšu,bet esu redzējis ka ~šādi;samalta zivs masa 50%,speķis 20%,mērcēta baltmaize 20%,pārejie 10% garšvielas+sīpoli,ķiploki.esot vēlams visu masu kopā sajaukt un vēlreiz caur gaļasmašinu izlaist.
16.augusts 2009, 19:34 | links
 
Kā taisa līdaku kotletes?
16.augusts 2009, 19:27 | links
 
Ideālu nezinu,bet pats daru tā;Pārgriež zivi pa muguru gareniski,galvu ar.Tad izņem iekšas un ar salveti,vai marli izslauka.Sataisu maisījumu-sāls 3daļas,cukurs1,pipari un tamlīdzīgi ar to apkaisu zivju atvērtos vēderus.Saspiežu ķiplokus veselu bļodiņu,var savādāk smalcināt un ar tiem ierīvē kārtīgi,ķiploki paliek uz gaļas.Ierīvējas ari tas sāls maisījums.Kūpinātavā uz sietiem virsū,kurinu ar zaļu alkšņu malku,lapas ar pa vidu lai dūmo.Laiks katrai kūpinātavai būs savādāks.Jā,kad saliek uz sieta,tad no sākuma netaisu ciet -lai pavējo min 10-15.Nekad neesmu marinējis šķidrumos un kūpinājis.Ir kūpinātas reizē iepriekšējā dienā apstrādātas ar garšvielām un tiko-atšķirība maza.Labākais zivju lielums~0.8-1.5kg,lielās jau ilgāk vajag.Mazākās jau pirmās zacenei,kamēr pārējās gatavojas.Ideāli jau ja lielumi ir vienādi,bet ir jau katrai kūpinātavai vietas kur fiksāk tomēr gatavojas.Vilkme,siltums un tt.Vēl ar vīnu un tam līdzīgu var apslakstīt pirms beigām.
14.jūlijs 2009, 22:35 | links
 
Sveicināti, kurš ieteiktu ideālāko karpu kūpināšanas recepti, sākot no marinādes un beidzot ar kūpināšanas ilgumu, kādu koku lietot, un cik ilgi kūpināt visu no A-Z. Paldies
14.jūlijs 2009, 16:33 | links
 
Nu būs jāprovē,paldies veči!
9.jūlijs 2009, 17:15 | links
 
Es griežu visas baltās zivis un līdakas, taču ne šahā, bet smalki strīpiņas uz muguras :)) Nevienas muguras asakas. Vimbas pavasarī bija ļoti labas vienkārši uz pannas izceptas :))
9.jūlijs 2009, 14:20 | links
 
Es grižu visas baltās zivis un līdakas, taču ne šahā, bet smalki strīpiņas uz muguras :)) Nevienas muguras asakas. Vimbas pavasarī bija ļoti labas vienkārši uz pannas izceptas :))
9.jūlijs 2009, 14:20 | links
 
Tos sānus vimbai sagriež ne jau smukuma pēc, bet gan sagriez mazās asakas , jagriež šķērsām zivij , kā šaha galdiņš ....
9.jūlijs 2009, 13:50 | links
 
1)ņem iztīra vimbu, ar nazi šaha galdiņā iegriež sānos,apber arpipariem utt., iespērē krējumu un majonēzi , dilles, lokus pa virsu ..
2) viss tas pats , tikai necepj veselu bet sagriež gabalos , izvārta miltos un pirms izcepšanās pieliek majonēzi ar krējumu un pasautē...
3) ne tikai miltos, bet arī ola vel izvārta, zivs ir sulīgāka ...
9.jūlijs 2009, 13:44 | links
 
Nu veči uzrakstiet kādu garšīgu recepti, kā uzcept vimbu un lielu breksi!?
9.jūlijs 2009, 13:38 | links
 
paldies par atsaucību sen tāda nbija redzēta uz maniem jautājumiem :))))
8.jūlijs 2009, 23:24 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager