Kūpinātavas

Sveiki!

Kāds zinātājs nevarētu pastāstīt kā var uztaisīt kūpinātavu karstai kūpināšanai. Varbūt pat kādu attēlu/shēmiņu varētu.

Paldies.
10.jūnijs 2008, 11:24 | links
 
Nu skatoties cik nopietnu Tu gribi viņu taisīt ? Galvenais , lai no iekura līdz produktam butu vismaz metrs atstarpe ,vislabāk 1,5 m... vienkāršāk taisīt no metāla mucas ... dūmi nedrīkst iet pa taisno uz zivīm no iekura , citādi visi sodrēji būs uz zivīm !
10.jūnijs 2008, 11:43 | links
 
Par kūpinātavām, to veidošanu.
10.jūnijs 2008, 23:29 | links
 
ieroc zemē trubu aptuveni 2 m garu diametru skaties vo diametru nepateikšu man ir tāda krievu laika brūna keramikas truba galā uzspraud kasti un aiziet ar koka kasti var sanākt ka viņa nodeg!! skaties lai trubai ir biks slīpums uz to galu kur liksi malku
11.jūnijs 2008, 08:11 | links
 
Labāk lietot trubu ~2m garu no keramikas,vai no metāla, bet metālu vajag diezgan biezu, jo plāns ātri izdegs.No koka taisīt neiesaku, jo ir redzētas daudzas nodegušas ar visu gaļu:( nu tad ir baigā škrobe .Pats izmantoju no metāla metinātu ar plauktiem uz kuriem likt režģus,tipa tāds kā metāla skapis, atver durtiņas un saliec režģus ar zivīm plauktos vienu virs otra, procesa gaitā vari pamain't vietām, apakšējie cepsies ātrāk, tos paliek augstāk un otrādāk.Virs žāvētavas neliels skurstenītis ar šīberi ar ko regulēt vilkmi.Esmu žāvējis arī žāvētavā kurā izmantots akas grods,bet tas ir garām jo pus dienu jākurina lai grods uzsiltu.
11.jūnijs 2008, 14:55 | links
 
panem metaala mucu vai grodu, labaak grodu! 4sturainu platu trubu! trubu ieroc zemee 9vieta kur kurinat malku, peec tam galaa apakshaa saliec akmenus un grodu virsuu, grodam vaaku ar vajag un gatavs!
11.jūnijs 2008, 14:58 | links
 
vareetu kaads iesviest kaadu bildi.....
11.jūnijs 2008, 17:50 | links
 
jā ludzu kāds nobilde
11.jūnijs 2008, 21:29 | links
 
Izsmeļošu aprakstu par kūpinātavām var palasīt šeit http://fishercity.narod.ru/kopt/soderj.htm
15.jūnijs 2008, 09:57 | links
 
Dažus gadus atpakaļ,dzīvojot veselu nedēļu pie Nabes ezera,lietojām uz ātru roku pagatavotu žāvētavu,kas sastāvēja no lielā,apaļā grila un veļas mašīnas Rīga-17 korpusa skārda.Grilu,kam apakšā izgriezts caurums uzlikām dūmu kanāla galā,kas izrakts uz ezera kantes lāpstas platumā ar slīpumu uz kurtuves pusi.Kanālu nosedzām ar skārdu un visu noblīvējām ar velēnām.Kurtuvei priekšā arī likām skārdu vilkmes regulēšanai. Pa pusstundu varēja nokūpināt vienu lielāku,atvērtu vai vairākus mazus brekšukus.
3.augusts 2008, 11:02 | links
 
Sveiciens visiem!
Neatradu forumā mani ļoti interesējošu jautājumu.
Ir izveidoti paris nelieli zivju dīķi Madonas pievārtē.Doma ir atļaut ģimenēm ,skaisti atpūsties ar visu ģimeni.
Pavasarī domāju uztaisīt speciālu zivju žāvētavu no laukakmeņiem.Tad nu lūdzu padomu spečukiem kā būvēt.Kā jau lauku mājās gaļas žāvētava ir ,žāvējis esu gan bedrēs gan visādi citādi.Gribētu uztaisīt vienu skaistu profesionālu tikai zivīm žāvētavu ,lai varētu arī mēģināt auksto kūpināšanu.Pašam jau galvā dažādi varianti grozas,bet simts galvas gudrākas par vienu.
23.februāris 2009, 09:24 | links
 
fenimors ! Šeit lūdzu tev tēma par kupinātavām !
23.februāris 2009, 09:43 | links
 
Man čomam bija elementāra kūpinatava, no kuras nāca āra garšīgākās zivis, ko biju ēdis. Bleķa muca bez dibena. 2 metāla sieti iekarināmi āķos (pie augšējās malas) 2 līmeņos, ja vairāk zivju jākūpina liek 2, ja mazāk 1 sietu. Samet malku. Izkurina līdz oglēm, uzmet dažas nelielas alkšņa pagalītes (var pazaļas) vai zariņus, liek zivis uz sietiem, virsū pārsedz ar rupjo maisa audumu, iepriekš kartīgi saslapinot (izmercējot) un nedaudz izspiež, lai ūdens netek uz oglēm. Gatavas precīzi pēc 40-45 min. Zivis iepriekš sgatavo. Pārgriež pa muguru. Iztīra iekšas. Nemazgā! Izslauka ar sausu lupatiņu vai salveti. Apsāla, ierīvē ar ķiploku, uzber ķiploku gabaliņus (labāk zivis sagatavot iepriekš, pirms kurina, kamēr izdeg malka līdz oglēm, lai iemarinējas). Ar garšvielām neforsē! Zivij jāsaglabā sava garša. Var vispār neko nelikt, bet kad noņem uzber sāļa. Sevisķi labi šādā veida iznāk lielie brekši, karpas, līņi, spali. Bet arī asari un pat līdakas (vairāk parasti tā kā cep gabalos vai kotletēs) iznāk superīgas. Rezultāts arī no tā -cik svaiga zive, jo mazāks laiks no nobendēšanas brīža, jo labāks rezultāts. Kad šādi pēcpusdienā nokūpina no rīta noķerto 2 kg breksi un tad karstu ar Lāču rupjmaizi un Užavas (var Bauskas vai Tērvetes ar) alu ..... . Bet šitas variants, domājams, ir savām vajadzībam. Businesam nav pārāk estētisks. Var jau gan to mucu ar laukakmeņiem aplikt, lai smukāk. Bet galvenais, ka fiks' un fertig' sanāk.
23.februāris 2009, 11:40 | links
 
Par auksto kūpināšanu zinu tik daudz, ka vajag garu cuku pa kuru dūmi var pietiekami atdzist līdz pienāk zivij. Precīzi pateikt nevaru, bet kādi 5-7 m. Un cuka zem leņķa -slīpa uz augšu. Domāju, ka jāeksperimentē, kamēr vēlamais rezultāts.
23.februāris 2009, 11:49 | links
 
http://fishermenfrompinsk.narod.ru/Index3/koptilna.htm
viss par kuupinaassanu
23.februāris 2009, 16:27 | links
 
 
Biju divu nedēļu atvaļinājumā. Dažas reizes zivju bija tā pavairāk un uznāca vēlme nokūpināt, bet nu jau labs laiks, kopš vairs nav pašam savas kūpinātavasTad nu šodien ar kungu laipnu atļauju darbiņā no lūžņiem izvilku feinu elektrības kasti- metru augsta, platumā un dziļumā apmēram pa 50 cm. Tagad tikai jāiemetina leņķīši izvelkamiem sietiem, dūmenis ar klapīti un jāsameklē piemērota diametra un garuma caurule līdz kurtuvei.
Kādreiz līdzīgas konstrukcijas kūpinātava bija uztaisīta no jauna zemā (apmēram līdz jostas vietai) krievu atkritumu konteinera, kurš bija apmūrēts, lai arī ziemā varētu kūpināt.
21.maijs 2009, 20:20 | links
 
Doks104 variants arī man savulaik kalpoja, kad varēja dabūt skumbrijas no zivju ceha. Tā kā es liku pa laikam arī reņģes kūpināt, tad urbu caurumus un liku iesmus.
Vēl saurbu caurumus tuvāk ugunij vilkmei
Princips visām pepinātavām vienāds kā grilam, uzdabū ogles, tad cep, kūpina.
22.maijs 2009, 10:29 | links
 
pepināšana un kūpināšana ir drusku atšķirīgi procesi.
22.maijs 2009, 10:32 | links
 
pepināšana
zemē izrakta bedre kurā tiek izkurināta malka līdz oglem
tad virsū liek alkšņa zarus vai nātres .uz restes saliek zivis un noslēdz ar vāku pēc 30 min taisa vaļā.Zivis iznāk pēc konsistences starp sutinātu un kūpinātu
kūpināšana
ir visiem zināmie procesi ar virszemes agregātiem neatkarīgi no uguns kuršanas vietas/zem zivīm ,reņģu kuriņš /Man personīgi kurtuve ir 1,5 m no kūpinātavas ,lai varētu izmantot dažādus kūpināšanas veidus.
22.maijs 2009, 10:43 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager