Kūpinātavas

Skrējēj neuztraucies par mirušiem tikai labu vai neko :(( Man tas niks ir nomirījis jau labu laiku atpakaļ :DD
Nekādu emociju -tukša vieta
21.jūnijs 2011, 22:34 | links
 
es pa vienkāršo. sievasmāte marinē es kūpinu :DDD

marinādē - sāls, pipari, sojas mērce (nezinu kāpēc) un rīvēti ķiploki. marinējas aptuveni diennakti.

Kūpinu - 30 minūtes apžāvēju, pēc tam vāks virsū un dūmpagales iekšā. Šodien kūpināju kādas 5 stundas, temperatūra 60 - 70 grādi, ja termomers nav ar taukiem aizlijis un nemelo :)) īsāk sakot, temperatūra tāda, lai dūmpagales dūmo, ne vairāk. gaļa atdzisīs ta zinās īsto smeķi, silta likās varen laba :))

dūmpagales sausās iet uz beigām pie šitādas kūpināšanas
21.jūnijs 2011, 23:42 | links
 
Sveiki!

Vai kāds varētu lūdzu pateikt cik ilgi un cik grādos būtu pareizi kūpināt karpas?

Paldies. :)
22.jūnijs 2011, 06:51 | links
 
To tā viennozīmīgi pateikt nevar,tas atkarīgs no žāvētavas konstrukcijas,no temperatūras,no zivs lieluma,žāvējot skaties,kas tur notiek,tikai neaizraujies ar pārāk aukstu temperaturu,ar laiku piešausies,lai Tev veicas!
22.jūnijs 2011, 08:23 | links
 
Edzs,ieej karpu forumā un pajautā.
22.jūnijs 2011, 08:30 | links
 
paldies par atbildeem.
pagaajusho gad kuupinaaju un sanaaca gana gardas, bet tad bija uz aatru roku meistarota kuupinaatava no shashliku pannas. kurai pa virus salikti deelnji (kaa vaaks).
shogad ienaakusies jauna metaala kuupinaatava ar temperatuuras dachiku, taapeec iedomaajos pajautaat lai taas durvis ik pa laikam nav jaavirina. :)
22.jūnijs 2011, 11:58 | links
 
briivdienaas plaanoju butes nokuupinaat, bet pieredzes nav :( Jautaajums par saaliishanu- kaadaas proporcijaas uudens/saals taisiit saaliijumu un apmeeram cik ilgu laiku saaliit?
29.jūnijs 2011, 12:55 | links
 
butēm vislabāk būs, ja karstas apkaisīsi ar sāli un sakrāmēsi čupā, lai atdziest un ievelkās :)
29.jūnijs 2011, 13:03 | links
 
cik nu vinjas tur karstas. knapi siltas peec taas kuupinaashanas. gribaas tieshi iesaaliit
29.jūnijs 2011, 13:11 | links
 
Ja gribaas, tad iesāli!:DDDD Būs voblas!:DDD
29.jūnijs 2011, 13:13 | links
 
...auksti kūpināta paltusa fileja no pavasara plānajām butēm tāpat nesanāks :)
29.jūnijs 2011, 14:21 | links
 
Tieši tā! Zivs jāsāla pēc izņemšanas un karsta.Sālot pirms žāvēšanas tā sasulojas.Putra vien sanāk.
29.jūnijs 2011, 14:30 | links
 
kaadas tur plaanas butes?!?!? uz Jaanjiem visu muuzhu ir bijis "samoe to" un saaliitas, tikai saaliishanas procesaa pasham nav sanaacis piedaliities. Karsta bute buus tikai papinaatai, bet es taisos karsti kuupinaat. Auksti- sorry atvaljinaajums man nav patreiz :)
29.jūnijs 2011, 16:06 | links
 
Kungi! Lūdzu palīdzību! Vienā no šā gada Zvejas piektdienas raidījumiem bija sižets, kur Baltezera krastā kūpināja Līdaku un breksi - tipa reklāmas sižets par portatīvajām utt kūpinātavām! Tur viņiem bija mājas lapa un biju pat viņiem zvanījis, bet tagad nevaru neko atrast! Lūdzu palīdziet ar info! Ja pareizi atceros, tad tie kūpinātavu taisītāji bija no Kandavas!
5.jūlijs 2011, 17:51 | links
 
atskaite par bushu kuupinaashanu. uz lielo mutesbljodu ar buteem 0,5kg saals + uudens, zem sloga 6-7h saaliijuma uz 15h zhaaveejuma. bija pat ljoti ok ;)
5.jūlijs 2011, 18:55 | links
 
Georgs, www.abas.lv
5.jūlijs 2011, 20:47 | links
 
Kādu mēnesi kūpinu saldūdens zivtiņas, griežu kā parasti pa muguru- knifs ir tāds . Zivis noliek nožūt (jasēž klāt un jagaiņa mušas) , pirms tam apsālu, cukuriņu ar piperiem, tad kad nožuvušas sasmērēju ar baigo maisījumu- majonēze(letākā) , lauku krējums(īstais), dilles, lociņš un uz karsto kūpiņu ....Vajag tik kaimiņus uzcienāt :) drīz nāksies to pa tumsu darīt, ja pats grib noēsties :) ....es tik daudz šijos grāvjos noķert nevaru, lai pats(gimene) noēstos un kaimiņus pabarotu :))) Protams jau tie kūpiņi ir dažādi, bet šijā etapā tas ir topā(kadreiz vistas tā kūpināju).Diez vai tādu zivi nedēļām var uzglabāt, bet karsta jau nu baigi feina :)
7.jūlijs 2011, 21:04 | links
 
Varbūt kādam noder:
Vakar kādas zivjaudzētavas pašapkalpošanās veikalā tika noķertas pāris stores (vēl pāris storītes amnestētas).
Lielāko ap 2,7kg svarā (velkot ārā nodemonstrēja 2 skaistas piruetes) iemarinēju uz 3 stundām turpat maisā, jo nevienā traukā nelīda iekšā.
Lai nosegtu zivi bija nepieciešami 6 litri ūdens, kam pievienoju vienu saspiestu ķiploku un 180g rupjo sāli.
Kūpināju iekarot aiz galvas. 3 stundas turēju ap 60-70 grādiem, beigās piemetu kļavu lapas un čiekurus.
Gaisa pievadu noslēdzu pilnībā un atstāju.
Šorīt pārliecībā, ka būs sausa un karsti, auksti, kaltēti miksēta sastāva, ņēmu ārā. Nesot uz māju, čamdot jūtu, ka cieta tomēr nav. Tā kā stori kūpināju pirmo reizi, biju pārsteigts, ka rezultāts - fantastiska līdzība ar zuti, tikai vairākas reizes lētāk. Trekna un neizsakāmi garda zivs. No sausuma ne miņas. Pirkstus var norīt. Un aromāts...
10.jūlijs 2011, 10:56 | links
 
Ir doma - mazdarzina uzmo4it kupinatavu , neko labu nevaru alauties jo nozags ! Kāda butu taa vienkāršaka un labaka kupinatava ?
10.jūlijs 2011, 13:40 | links
 
kāds varbūt var pastāstīt ko vairāk par kūpinātavām ko var likt uz gāzes plīti - cik tur hermētiski jānoslēdzas vākam, cik daudz skaidas apakšā u.t.t.
15.jūlijs 2011, 19:25 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager