Ļoti atkarīgs no kūpinātavas veida... Man pašam ir plaša pieredze ar metāla kūpinātavu "Abas" kurai kā uguns atsitējs kalpo šaufele ar ūdeni. Baigi laba fiška, manuprāt, viss sanāk baigi sulīgs tā kā papildus standarta kūpināšanas procesam notiek apstrāde ar tvaiku...
Esmu kūpinājis gaļu, desas, vistas, pīles, zivis - zuti, lasi, mencu, karpu, foreli, vēja zivi, mož vēl kaut ko aizmirsu...
Par temperatūrām , manuprāt nav tik smalki, sākumā pirmās minūtes 15-20 nelaist augstāk par kādiem 50-60 grādiem, tālāk turēt +/- lai neiet pāri 100...
Gaļai pēdējās 10-15 min var uzmočīt arī vairāk ar kadiķi vtml.
Laiki (vidēji, viss protams arī atkarīgs no kūpināmā biezuma)
zivs - 40min-1h
mazas desiņas - ~1.5-2
vesels putns un lilāka izmēra desas, sīki gaļas gabali - 2-2.5h
lieli gaļas gabali - 4-5h
P.S. Šī nav reklāma un ar ražotāju saistīts neesmu un kūpinātvas netirgoju, man vienkārši sētā tāda jau 2+vus gadus stāv:) Daudzi šī foruma biedri ir ēduši un slavējuši :)
25.aprīlis 2014, 21:25 |
links