Kūpinātavas

izskatās šādi. http://www.copeslietas.lv/site/bildes/bilde-62573.htm
6.aprīlis 2014, 10:27 | links
 
-->Wolfs
Nezin jau cik jaudīgus tenus vēlies izmantot, ja ar strāvas patēriņu zem 10A, tad varētu derēt šāds variants:
http://www.ebay.com/itm/Digital-Temperature-Control-Controller-90-250V-110V-220V-10A-Thermostat-w-Sensor-/360823592248?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5402c31538
6.aprīlis 2014, 11:19 | links
 
sveika tauta.
top viens kūpinātavas projekts un ir arī šādi tādi jautājumi, varbūt kāds specs ko prātīgu pateiks.
idejiski kūpinātava būs līdzīga šaj
http://www.draugiem.lv/user/501332/#/fonds/gallery/?pid=347724739
vienīgi mazliet lielāka, iekšējie izmēri varētu būt kkur H1,8m-2m. p~1,4m dz~0,9m., bildēs redzamajai kūpinātavai ir gana liela savienojošā truba, es esmu sagādājis trubu ar iekšējo diam. 120mm.
nebūs tā ka smagi par maz?
11.aprīlis 2014, 17:20 | links
 
Nesaprotu vajadzību pēc tik lielas kūpinātavas. Cūku vienā gabalā kūpināsi? :D
!2 mm= 12 cm - kas tā būs par trubu, skurstenis?
11.aprīlis 2014, 18:08 | links
 
Kam tā 120 mm truba domāta???
11.aprīlis 2014, 18:10 | links
 
Truba No kurtuves uz kūpinātavu.
11.aprīlis 2014, 18:37 | links
 
Man liekas ka pie tādas kubatūras truba par tievu. Kāpēc vajag tik lielu kūpinātavu? Ceri tik daudz zivis saķert? :D
11.aprīlis 2014, 19:23 | links
 
Man kūpinātāva ir no akas groda, apmēram 1 kubikmetrs tilpuma. Kurtuvei izmantoju 1/2, pārzāģētu vannu pa vidu, apgāztu otrādi. Eja līdz grodam izmūrēt no ķieģeļiem, tas ir ķieģeļa augstums + garums. Ejas garums 3 m, kur eja ieiet akas grodā virsū uzmests smalks siets lai izklīdina dūmu(vilkmi). 2 režģi, uz katra iet max 8-9 vimbas, pietiek atliektiem galiem.
11.aprīlis 2014, 19:29 | links
 
120 mm būs krietni par maz, liec ne mazāk kā 200, un galā grozāmu šīberi. Dūmvada optimālo diametru arī nezini, uzliec lielāku, arī ieliec šīberi, varēsi tad pieregulēt pēc patikas. Aukstā laikā būs problēmas ar bloku uzsildīšanu, vasarā nekas.
11.aprīlis 2014, 22:27 | links
 
Sveicināti!

Vēlējios jautāt kā var tikt vaļā no kondensāta veidošanās bleķa kūpinātavā?
12.aprīlis 2014, 17:59 | links
 
neliec aukstā kūpinātavā iekšā zivis bet pirms tam kārtīgi izkurini - kondensāts pazudīs.
12.aprīlis 2014, 18:06 | links
 
Sveiki,
kāds var padalīties ar kādu recepti,kā kūpināt cūkgaļu?Gribas tuvākajā laikā nokūpināt.Un apm. kādu temp. vajadzētu turēt kūpinot cūku.
12.aprīlis 2014, 18:16 | links
 
Kūpinātājiem.Ja jūs lietojat dūmam bumbieres pagales vai skaidas,varu iedot palielu zaru,ko šodien nozāģēju.Esmu Ādažos,bet otrdien varu aizvest uz Rīgu.
19.aprīlis 2014, 13:14 | links
 
Vai tad Bumsa muca nevienam vairs nepatīk ?Var kurināt kaut vai ar akmeņoglēm .
19.aprīlis 2014, 18:34 | links
 
Vai tad Bumsa muca nevienam vairs nepatīk ?Var kurināt kaut vai ar akmeņoglēm .

Frenks, 19.aprīlis 2014, 18:34

Tā der tikai karstajai kūpināšanai. Par mazāku t* varat nestāstīt. Kūpināšanā neesmu pionieris.
19.aprīlis 2014, 18:40 | links
 
Varbūt kāds pastāstīs par temperatūrām kko ? Aukstā, karstā kūpināšana ? Vista, cūka, speķis ?
25.aprīlis 2014, 18:47 | links
 
Pēc manas pieredzes karstai kūpināšanai gaļai visoptimālākā temperatūra 87C max. 90C, attiecīgi zivij 70-75C, ar auksto kūpināsanu neesmu saskāries (čakars), bet temperatūrai vajadzētu uz pusi mazāku....
25.aprīlis 2014, 20:13 | links
 
Ļoti atkarīgs no kūpinātavas veida... Man pašam ir plaša pieredze ar metāla kūpinātavu "Abas" kurai kā uguns atsitējs kalpo šaufele ar ūdeni. Baigi laba fiška, manuprāt, viss sanāk baigi sulīgs tā kā papildus standarta kūpināšanas procesam notiek apstrāde ar tvaiku...
Esmu kūpinājis gaļu, desas, vistas, pīles, zivis - zuti, lasi, mencu, karpu, foreli, vēja zivi, mož vēl kaut ko aizmirsu...
Par temperatūrām , manuprāt nav tik smalki, sākumā pirmās minūtes 15-20 nelaist augstāk par kādiem 50-60 grādiem, tālāk turēt +/- lai neiet pāri 100...
Gaļai pēdējās 10-15 min var uzmočīt arī vairāk ar kadiķi vtml.

Laiki (vidēji, viss protams arī atkarīgs no kūpināmā biezuma)
zivs - 40min-1h
mazas desiņas - ~1.5-2
vesels putns un lilāka izmēra desas, sīki gaļas gabali - 2-2.5h
lieli gaļas gabali - 4-5h




P.S. Šī nav reklāma un ar ražotāju saistīts neesmu un kūpinātvas netirgoju, man vienkārši sētā tāda jau 2+vus gadus stāv:) Daudzi šī foruma biedri ir ēduši un slavējuši :)
25.aprīlis 2014, 21:25 | links
 
JIG.LV
Tagad skatos tieši uz 200l abas kūpinātavu, ir doma viņu iegādāties, tik jautājums par to darvas kondesātu, cik lasiju atsauksmēs kūpinot sāk pilēt uz produktiem?
28.aprīlis 2014, 11:13 | links
 
Man gan topā ir Buma muca, i vietu maz aizņem, i transportējama, i neizmaksā praktiski neko (dārgākais ir ņeržas skurstenis), i kalpo labi, i pats galvenais ņammīte garda! Paldies Bumam par koncepciju un padomiem!
28.aprīlis 2014, 12:12 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager