Kūpinātavas

Kūpinātuves trubā līdz galam nevar iebāzt šļūteni- pārāk mīksta, trubas sākumā pielēju benzīnu un pašā kurtuvē litru benzīna, izdega benzīns, lupata savā vietā stāv. :D
7.aprīlis 2017, 11:52 | links
 
Nez vai benzīns bija tas labākais ko liet......
Labāk pamēgīni ar aizdedzināšanas šķidrumu.
Kā būtu urbmašīnā iestiprināt kādu stieni ar vītni vai rievotu un pa'mēģināt ieurbt lupatā lai vēlāk kā ar korķviļķi...
7.aprīlis 2017, 13:27 | links
 
Vieglāk jaunu uztaisīt, ir plata truba, dēļi arī ir.
7.aprīlis 2017, 13:35 | links
 
Aleks, kad uztaisīsi, tad neaismirsti jauno trubu ar palielu lupatu kārtīgi izslaucīt :)
7.aprīlis 2017, 14:50 | links
 
Aleks, kad uztaisīsi, tad neaismirsti jauno trubu ar palielu lupatu kārtīgi izslaucīt :)

SkippyFish, 7.aprīlis 2017, 14:50


Nopirku dūmvadu birsti!!
7.aprīlis 2017, 14:52 | links
 
Pārlasīju šo sadaļu no a-z un tomēr jautajums speciem,vai keramikas trubas galu kupina mājinai likt ienākoso galu lidz ar sienu vai uz vidu,vai pilnie kieģli murējot mājinu derēs un vai akmeņus kūpina majiņa likt virs trubas uz rezga vai vnk apksa?
11.aprīlis 2017, 09:25 | links
 
Pārlasīju šo sadaļu no a-z un tomēr jautajums speciem,vai keramikas trubas galu kupina mājinai likt ienākoso galu lidz ar sienu vai uz vidu,vai pilnie kieģli murējot mājinu derēs un vai akmeņus kūpina majiņa likt virs trubas uz rezga vai vnk apksa?

upiks, 11.aprīlis 2017, 09:25


Ienākošo trubas galu esmu licis gan pie sienas, gan vilcis līdz vidum, starpības manuprāt ka nav. Akmeņus esmu licis uz restes kas virs trubas centimetrus 20 pacelta. No pilnā ķieģeļa var mūrēt droši, tik ar laiku mēdz plaisāt tas pasākums, bet tas cik saprotu dēļ dūmošanas ziemas salā.
Pēdējo reizi kad pārbūvēju - dūmotavas pamatni uzmūrēju no ķieģeļa, trubu no sienas ielaidu kādus 10 cm, nekādus akmeņus neliku, izbetonēta pamatne, virs ievada uzliku tērauda pannu ko piepacēlu virs ievada - ko var izvilkt un notīrīt. Virs uzmūrētās pamatnes uzmeistaroju koka namiņu, starp pamatni un namiņu uztaisīju vēl vienu pannu kur taukiem pilēt.
No kurtuves caurule 2.5m gara (bija tāda truba) - 125mm diametrā no nerūsējošā tērauda. Pēc pārbūves gaļa un zivs sanāk gaišāka, kas man patīk. Tagad lielākā daļa melnuma krājas uz apakšējās pannas pamatnes. Kaut kā tā.
11.aprīlis 2017, 13:39 | links
 
Paldies par aprakstu,palika daudz skaidrāks pasakums,pamatnes izbetonēju tādēl gribējās zināt tās nianses,pēc pārbūves akmeņus neliki vairs? tas vēl tads moments,bet nu tas jau ir regulājams arī pēc,būvēju pirmo un gribas lai ir tāda kapitāla
11.aprīlis 2017, 14:21 | links
 
Manuprāt tomēr nevar atstāt ieejošo dūmu pa taisno ejam kūpinātavā, Nevienmērīgi kūpināsies zivis, vienā malā vairāk, citā mazāk. Es ieejošo dūmu taisīju vidū, vēl pa virsu ieejai dūmu izklaidei siets. AKmeņus labāk neliec, kūpnātava nav čigānu pirts.
11.aprīlis 2017, 14:57 | links
 
Un neaizmirsti pašu galveno nosacījumu kūpinot zivis - kūpinātava pirms zivs likšanas ir kārtīgi jāuzsilda, jāizdzen ārā kondensāts.
11.aprīlis 2017, 15:01 | links
 
Pārlasīju šo sadaļu no a-z un tomēr jautajums speciem,vai keramikas trubas galu kupina mājinai likt ienākoso galu lidz ar sienu vai uz vidu,vai pilnie kieģli murējot mājinu derēs un vai akmeņus kūpina majiņa likt virs trubas uz rezga vai vnk apksa?

upiks, 11.aprīlis 2017, 09:25



Labāk liec to trubu pa kādu trešdaļu iekšā. Bus vienmērīgak.
11.aprīlis 2017, 16:41 | links
 
Liels paldies visiem par padomiem,tagad toč sanāks labi,ceru,par uzsildīšanu un zivju apsusināšanu vissu te salasijos:)
11.aprīlis 2017, 18:54 | links
 
Sveiki!Vakar pirmo reizi palaidu Buma mucu ar vistu kajam,sanaca super!!!Visu tehnologiju un marinadi pec Buma receptes,pagatavosanas laiks kopa aiznema 2stundas 20 min.Paldies Bumam loti garsigi.Jautajums visiem,ludzu pastastiet,ka nokupinat juras asari?Ieprieks paldies.
17.aprīlis 2017, 08:50 | links
 
Sveiki! Vai kāds Buma mucā ir mēģinājis kūpināt ar plūmīti? Kādas atsauksmes? Bums!?
5.maijs 2017, 15:19 | links
 
Sveiki! Vai kāds Buma mucā ir mēģinājis kūpināt ar plūmīti? Kādas atsauksmes? Bums!?

marix1, 5.maijs 2017, 15:19

Ar ābeli ķirsi jā ar plūmi sanāca sveķaina No ķirša sanāk koši sarkans kūpiņš Parasti nosālītus brekšus /voblas sālījums /ar auksto ķirša kūpinājumu uztaisu skaisti sarkanīgā krāsā
5.maijs 2017, 18:26 | links
 
Sveiki!Vakar pirmo reizi palaidu Buma mucu ar vistu kajam,sanaca super!!!Visu tehnologiju un marinadi pec Buma receptes,pagatavosanas laiks kopa aiznema 2stundas 20 min.Paldies Bumam loti garsigi.Jautajums visiem,ludzu pastastiet,ka nokupinat juras asari?Ieprieks paldies.

edzons36, 17.aprīlis 2017, 08:50

Zivis sanāk arī super tikai vismaz 20 min jākūpina ar pavērtu vāku Zivij japžūst
5.maijs 2017, 18:29 | links
 
Sveiki! Vai kāds var ieteikt kur var nopirkt restes priekš kūpinātavas.paldies
5.maijs 2017, 22:25 | links
 
...un vēl viens jautājums-vai ar tūjas malku var kūpināt>?
7.maijs 2017, 00:00 | links
 
Lūdzu padomu:
1. Vai atšķras ar ko kūpina baltalksnis vai melnalksnis?
2. Kūpinot gaļu temperatūras amplitūda no 80 C - 110 C ?
3. Kādēļ gaļas speķis sanāca tāds kā "miltains" (kad kūpināju iepriekš tā nebija)?
4. Kā garšos ja izmantos tikai ābeli?

Paldies!
14.jūlijs 2017, 08:28 | links
 
91ernis [14.07.17]: Lūdzu padomu:
1. Vai atšķras ar ko kūpina baltalksnis vai melnalksnis?
2. Kūpinot gaļu temperatūras amplitūda no 80 C - 110 C ?
3. Kādēļ gaļas speķis sanāca tāds kā "miltains" (kad kūpināju iepriekš tā nebija)?
4. Kā garšos ja izmantos tikai ābeli?

Paldies!
Es no savas pieredzes. Baltalksni ir labāks, jo vairāk dūmo un liekas ka ir smekigaks. Manuprāt kāpinot 110 grādos Tu speķi cep nevis kupini. Turi konstanti ap 80gradiem un tad paskaties ka sanāca, būs tik ilgāk jakupina. Uz trešo jautājumu nemācēšu atbildēt, varbūt tas ir atkarīgs no ka cūka ir barota :) Ābelei nav ne vainas, bet labāk būtu ja pie Ba piejauktu ābeli ;) Tādas ir manas versijas. Pieredze rodas eksperimentējot un darot. Neviens par meistaru nepiedzimst... lai veicas :)
14.jūlijs 2017, 11:13 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager