Kūpinātavas

Salīdzinājumā ar saldūdens zivīm, jākupina īsāku laiku. Tas 100%.
Par temperatūru nepateikšu, bet apmēram tāda pat kā citām, kuru izmanto karstai zivju kūpināšanai.
Ja tu par auksto, tad hvz. Drošvien 3x dienas x 28grādi. :)
o.
7.jūnijs 2018, 10:39 | links
 
JUNKA10 [07.06.18]: Sveiki spečuki.

Nogalē gribu izkūpināt skumbriju, nav tas darīts,aptuvenais sālījums ir skaidrs, bet kā ar temperatūru un ilgumu , varbūt var kāds ko ieteikt? :)
Es kūpinu 85-90 grādos 2-2,5 st. Iztīra saliek pa virsu ķiplokus un nokūpina. Sāli beigās ņemot nost.
7.jūnijs 2018, 10:51 | links
 
paldies par info :)

Bet kā ir ja kūpina gabalā veselu, negriežot uz pusi, paturot sālsūdenī kādu stundu?
7.jūnijs 2018, 10:58 | links
 
Zivs ļoti maiga un uzņēmīga pret sāli. Līdz ar to mazāks koncentrāts un īsāks laiks kā ierasts.
Labi, ka kūpini nepārgieztas. Būs taukainākas.

o.
7.jūnijs 2018, 11:43 | links
 
Ar sāli dikti uzmanīgi. Es kūpināju veselu, bez iekšām protams. Sāli nedaudz vēderā iekaisīju. Kūināju apm 2 st 50-60 grādos. Sanāca perfekta!
7.jūnijs 2018, 17:36 | links
 
JUNKA10 [07.06.18]: Sveiki spečuki.

Nogalē gribu izkūpināt skumbriju, nav tas darīts,aptuvenais sālījums ir skaidrs, bet kā ar temperatūru un ilgumu , varbūt var kāds ko ieteikt? :)
Es skumbriju kūpinu karsti, pa muguru pārgrieztu ar ķiploka šķēlītēm. Sāli beru kūpināšanas beigās. Ilgums apmēram 1.5h, par grādiem nepateikšu, to uz izjūtu, bet tāpat kā visām zivīm.
7.jūnijs 2018, 20:41 | links
 
Ja zivi grib perfekti sālītu, tad to dara tikai un vienīgi to iemērcot attiecīgas koncentrācijas tīrā sālsūdenī, ja gribas, tad var tam var niansēti pievienot dažādas garšvielas.
Taču vienkāršāk, protams, ir daudz nenopūlēties, uzkaisa sāli - un viss!
8.jūnijs 2018, 14:18 | links
 
Paldies par padomiem :)
8.jūnijs 2018, 18:32 | links
 
Nu jau kāds laiks ir pagājis kopš ABAS ražo 200l kupinātavas! Varbūt varētu kāds padalīties pieredzē ar šo kūpinātavu? Vai ir vērts pirkt, kā ar T noturēšanu u.t.t!! Jo info ir diezgan skopa pa šo kūpinàtavu.
9.jūnijs 2018, 01:13 | links
 
gundar [09.06.18]: Nu jau kāds laiks ir pagājis kopš ABAS ražo 200l kupinātavas! Varbūt varētu kāds padalīties pieredzē ar šo kūpinātavu? Vai ir vērts pirkt, kā ar T noturēšanu u.t.t!! Jo info ir diezgan skopa pa šo kūpinàtavu.
Jau 2 gadus lietoju šo kūpinātavu, esmu ļoti apmierināts. Ļoti viegli noturēt T, nav jāstāv blakus ik pa stundai tik jāpiemet kāda pagale. Kūpināt var visu, gaļu, vistu, zivis utt. Viss sanāk baigi garšīgi.
Kūpināt var jebkuros laika apstākļos, pat ziemā. YouTube ir daudz video par kūpinātavas lietošanu.
9.jūnijs 2018, 09:27 | links
 
Es teiksim 1.5l katlinu lieku 3 ed.k. sals 1 cukuru (zeltainai krasai) divas lauru lapas kadus 6-8 graudu piparus. Visu maisot uzvaru un lauju kadas 5 min pavarities tad atdzeseju un parleju par zivim. un atstaju uz diennakti ledusskapi. Sanak super garsigi vismaz man un manai gimenei garso!:)
9.jūnijs 2018, 13:30 | links
 
Labdien! Intresē kā pareizāk, labāk būtu kūpināt sīgas? Kam japievērš uzmanība?
20.jūnijs 2018, 11:50 | links
 
Labdien! Intresē kā pareizāk, labāk būtu kūpināt sīgas? Kam japievērš uzmanība?

Uldiss22, 20.jūnijs 2018, 11:50

Japievērš uzmanība tam ,ka sīgu kūpina TIKAI uz auksto
20.jūnijs 2018, 14:26 | links
 
Labdien! Intresē kā pareizāk, labāk būtu kūpināt sīgas? Kam japievērš uzmanība?

Uldiss22, 20.jūnijs 2018, 11:50
Japievērš uzmanība tam ,ka sīgu kūpina TIKAI uz auksto

bums, 20.jūnijs 2018, 14:26

Kāpēc?
20.jūnijs 2018, 14:30 | links
 
Labdien! Intresē kā pareizāk, labāk būtu kūpināt sīgas? Kam japievērš uzmanība?

Uldiss22, 20.jūnijs 2018, 11:50
Japievērš uzmanība tam ,ka sīgu kūpina TIKAI uz auksto

bums, 20.jūnijs 2018, 14:26

Un kāda būs ja uz karsto kūpinās?
20.jūnijs 2018, 15:00 | links
 
nekas -vienkārši samaitāta manta Jau esmu mēģinājis

tas ir aukstais kūpinājums Viena nianse ar šo karsto laiku uz auksto varēsi nokūpināt tikai pa nakti

šis uz karsto -nevar salīdzināt ar auksto Vienīgais ja kūpina veselu tad vēl kau cik un jāliek stāvus kā breksi



Lielā Zviedrijas sīga 2 kg un pāri tad us auksto ver vaļā
20.jūnijs 2018, 15:59 | links
 
nekas -vienkārši samaitāta manta Jau esmu mēģinājis

tas ir aukstais kūpinājums Viena nianse ar šo karsto laiku uz auksto varēsi nokūpināt tikai pa nakti

šis uz karsto -nevar salīdzināt ar auksto Vienīgais ja kūpina veselu tad vēl kau cik un jāliek stāvus kā breksi



Lielā Zviedrijas sīga 2 kg un pāri tad us auksto ver vaļā

bums, 20.jūnijs 2018, 15:59

Nav variantu, būs jaliek stāvus un jakūpina
20.jūnijs 2018, 16:05 | links
 
Nekāda vaina arī uz karsto.Savulaik,Peipa pēdējo lomu,t.i.aprīlī,ap 100kg un svarā no 1,5-3kg kūpinājām uz sezonas noslēguma balli!Tauki līdz elkoņiem,
20.jūnijs 2018, 16:10 | links
 
Kāds taisa un tirgo “Buma mucu”, vai tikai taisa sev, ja roku augšanas vieta atļauj?
6.jūlijs 2018, 16:31 | links
 
Vai tad jākūpina lielos apjomos ? Ja nē,tad labāk paņemt ABAS kūpinātavu,viņām ir dažādi lielumi,jo ,ja mucu netaisi pats,izmaksas ir pieklājīgas,vienīgais ietaupījums ir muca,bet sieti un grīdas materiāls jāpērk,skunstīga metināšana-plāns materiāls...Pietam ieguldījums neilgam laikam,ātri izdegs un izrūsēs...Ja būvē,tad no nerūsošā tērauda,būs visam mūžam...
6.jūlijs 2018, 18:44 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager