Kūpinātavas

raimob [16.11.20]: Domaataajs [Vakar]: Sveiki! Varbūt kāds var pastāstīt pr zivju kūpināāsanu. Kūpināju butes. Sanāca mīkstas, jūk ārā. Varbut vajadzēja ilgāk? Kūpināju ap 40 grādiemar atvēru durvi divas stundas un tad ar aizvērtu durvi ap 90 gradiem 4 stundas. Kapēc zivs jūk ārā? Vai tas no marinādes? Liku uz divām stundām sāslūdeni?
Varbūt marinādi stiprāku vajag?

raimob, 15.novembris 2020, 21:47
90 gŗādi 4 stundas?
tur tak voblai vajadzēja sanākt.Ne pa velti es prasu.... Bilde var redzet kada kupinatava! Ar kur termometrs. Kuupinu uap uz 90 100 graadi. vistu kuupinu apr100-110 ap 5-6 stundaam.
Tādos gādos,tik ilgi???110gr. 6sundās...kautkas neiet kopā!
16.novembris 2020, 19:05 | links
 
raimob [16.11.20]: Domaataajs [Vakar]: Sveiki! Varbūt kāds var pastāstīt pr zivju kūpināāsanu. Kūpināju butes. Sanāca mīkstas, jūk ārā. Varbut vajadzēja ilgāk? Kūpināju ap 40 grādiemar atvēru durvi divas stundas un tad ar aizvērtu durvi ap 90 gradiem 4 stundas. Kapēc zivs jūk ārā? Vai tas no marinādes? Liku uz divām stundām sāslūdeni?
Varbūt marinādi stiprāku vajag?

raimob, 15.novembris 2020, 21:47
90 gŗādi 4 stundas?
tur tak voblai vajadzēja sanākt.Ne pa velti es prasu.... Bilde var redzet kada kupinatava! Ar kur termometrs. Kuupinu uap uz 90 100 graadi. vistu kuupinu apr100-110 ap 5-6 stundaam.
Tu to nopietni?! Vistu 100-110 grādos 5-6 stundas?!? Izklausās kosmoss!
Es kūpinu 60-80grādos 3h un vista ir gatava un super sulīga!
16.novembris 2020, 19:00 | links
 
Domaataajs [15.11.20]: Sveiki! Varbūt kāds var pastāstīt pr zivju kūpināāsanu. Kūpināju butes. Sanāca mīkstas, jūk ārā. Varbut vajadzēja ilgāk? Kūpināju ap 40 grādiemar atvēru durvi divas stundas un tad ar aizvērtu durvi ap 90 gradiem 4 stundas. Kapēc zivs jūk ārā? Vai tas no marinādes? Liku uz divām stundām sāslūdeni?
Varbūt marinādi stiprāku vajag?

raimob, 15.novembris 2020, 21:47
90 gŗādi 4 stundas?
tur tak voblai vajadzēja sanākt.

Ne pa velti es prasu.... Bilde var redzet kada kupinatava! Ar kur termometrs. Kuupinu uap uz 90 100 graadi. vistu kuupinu apr100-110 ap 5-6 stundaam.
16.novembris 2020, 18:57 | links
 
Uzkarsētā ieliek, apžāvē, piever ciet, uzkarsē zivi un tad lēnām temperatūru laiž uz leju. Pusotra līdz 2 stundas viss process. Nu ja grib ilgāk glabāt, tad ilgāks tas viss.
Nu vēl no žāvētavas, protams, ka atkarīgs.
15.novembris 2020, 23:34 | links
 
Sveiki! Varbūt kāds var pastāstīt pr zivju kūpināāsanu. Kūpināju butes. Sanāca mīkstas, jūk ārā. Varbut vajadzēja ilgāk? Kūpināju ap 40 grādiemar atvēru durvi divas stundas un tad ar aizvērtu durvi ap 90 gradiem 4 stundas. Kapēc zivs jūk ārā? Vai tas no marinādes? Liku uz divām stundām sāslūdeni?
Varbūt marinādi stiprāku vajag?

raimob, 15.novembris 2020, 21:47

90 gŗādi 4 stundas?
tur tak voblai vajadzēja sanākt.
15.novembris 2020, 23:30 | links
 
raimob [15.11.20]: 40 grādos apžāvēju zivis. Jūk ārā ari aukstas. Galīgi mīkstas.
A kāpēc 40C es kad kūpināju pavasarī ar vējenēm, 60C un bija perfektas.
15.novembris 2020, 22:19 | links
 
40 grādos apžāvēju zivis. Jūk ārā ari aukstas. Galīgi mīkstas.
15.novembris 2020, 21:59 | links
 
Kāpēc 40 grādos? Izsildi kārtīgi kūpinātavu un liec iekšā. Ja šķīst ārā - neņem uzreiz siltas nost, bet pagaidi 5 min
15.novembris 2020, 21:51 | links
 
Sveiki! Varbūt kāds var pastāstīt pr zivju kūpināāsanu. Kūpināju butes. Sanāca mīkstas, jūk ārā. Varbut vajadzēja ilgāk? Kūpināju ap 40 grādiemar atvēru durvi divas stundas un tad ar aizvērtu durvi ap 90 gradiem 4 stundas. Kapēc zivs jūk ārā? Vai tas no marinādes? Liku uz divām stundām sāslūdeni?
Varbūt marinādi stiprāku vajag?
15.novembris 2020, 21:47 | links
 
~2.5m ir ok priekš trubas. Vecas lēti var nopirkt. Agrāk kurtuvē griesti bija čuguna plīts virsma, ar 2 tievām pagalēm t bija laba, dažreiz pat metu zaļus zarus, jo pēkšņi t bija virs 100. Kurtuvei nebija durtiņu.
9.novembris 2020, 17:29 | links
 
Jā, tagad ir atkal viela pārdomām!!! Truba vai mūrēšana?!?!?!

erzelis5, 2.novembris 2020, 19:16

Es ieteiktu trubu ,man nerūsējošā stāv kādi 25 gadi, nedaudz biezāka gan nekā tagadējās ,bet mūrēt -dārgāk materiāli, darbs, un vēl visam jābūt pareizi -mitrums,pēc tam sals-izcilā,saplēš-esmu redzējis sabrukušas,jo nepareizi uzmūrētas.
9.novembris 2020, 10:43 | links
 
Jā, tagad ir atkal viela pārdomām!!! Truba vai mūrēšana?!?!?!
2.novembris 2020, 19:16 | links
 
Bail ka izdegs ātri! Pirms tam bija keramikas caurules 3 gab. Likās ka ir pa garu (3 metri)un savu mūžu ir nokalpojušas

erzelis5, 2.novembris 2020, 18:28


Parastā dzelsz truba izčākst pa 2 gadi, nerūsējošā truba man jau 10 gadi nav izdegusi, māla ķieģeļu kurtuve gan prasās pēc renovācijas... ja būvēsi no šamota kīeģeļiem, tad varbūt...bet arī labu-pareizu javu vajag, kas tur gan karstumu, gan mitrumu, gan salu... darbs un izmaksas nesalīdzināmas...
2.novembris 2020, 18:46 | links
 
erzelis5 [02.11.20]: Jā, 2-3m... bet kāpēc gribi mūrēt nevis ielikt nerūsošo ventilācijas/skursteņa trubu 125-150 mm diametrā?

daddy_j, 2.novembris 2020, 17:08


Bail ka izdegs ātri! Pirms tam bija keramikas caurules 3 gab. Likās ka ir pa garu (3 metri)un savu mūžu ir nokalpojušas[/quote]Ņerža tik ātri neizdegs. Man ar ir mūrēta eja, ugunsdrošie ķieģeļi + māls. Virsū liepas būdiņa ar durvīm sānā, lai dūms nenāk acīs.
2.novembris 2020, 18:35 | links
 
Jā, 2-3m... bet kāpēc gribi mūrēt nevis ielikt nerūsošo ventilācijas/skursteņa trubu 125-150 mm diametrā?

daddy_j, 2.novembris 2020, 17:08[/quote]

Bail ka izdegs ātri! Pirms tam bija keramikas caurules 3 gab. Likās ka ir pa garu (3 metri)un savu mūžu ir nokalpojušas
2.novembris 2020, 18:28 | links
 
Kūpinu tikai ar alksni un bumbieru. Ļoti garšīgi gan zivis, gan vista , gan gaļa
2.novembris 2020, 18:12 | links
 
Labvakar, dūmotāji! Kāds būtu optimālākais garums tunelim (trubai), kas savienotu kūpinātavu ar uguns kurināšanas vietu (krāsni)??? Tuneli ir doma mūrēt no ķieģeļa. Pati kūpinātava ir dzelzs kaste (75x75x120 ar 2-viem plauktiem un koka pārsegumu (jumtiņu))(pagaidām). Bet ir doma dzelzi noņemt un apšūt ar koku. Pārsvarā tiks kūpināta vista un zivs, pa retam kāds gaļas gabals.
Labprāt uzklausīšu Jūsu domas un priekšlikumus!!! (bez apdir..nas)

erzelis5, 31.oktobris 2020, 19:19


Jā, 2-3m... bet kāpēc gribi mūrēt nevis ielikt nerūsošo ventilācijas/skursteņa trubu 125-150 mm diametrā?
2.novembris 2020, 17:08 | links
 
2,5m
31.oktobris 2020, 19:20 | links
 
Labvakar, dūmotāji! Kāds būtu optimālākais garums tunelim (trubai), kas savienotu kūpinātavu ar uguns kurināšanas vietu (krāsni)??? Tuneli ir doma mūrēt no ķieģeļa. Pati kūpinātava ir dzelzs kaste (75x75x120 ar 2-viem plauktiem un koka pārsegumu (jumtiņu))(pagaidām). Bet ir doma dzelzi noņemt un apšūt ar koku. Pārsvarā tiks kūpināta vista un zivs, pa retam kāds gaļas gabals.
Labprāt uzklausīšu Jūsu domas un priekšlikumus!!! (bez apdir..nas)
31.oktobris 2020, 19:19 | links
 
Man pavasarī vējš kārtīgu bumbieri nolauza.Sazāğēju +-45 cm garumā,ar domu,varbūt,kādam karošu grebējam vajag....
15.oktobris 2020, 22:35 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager