Pašlaik man ir divas kūpinātavas, paštaisītā no mucas, tieši apakšā kurtuve no 4. rindām ķieģeļu un Abas. Vecā no mucas bija ierakta zemē, kurtuve bija ķieģeļu un sildīja vairāk zemi. Tagad uzmūrēta uz betona plāksnes un patērē mazāk malkas, visi atzīst, ka sanāk ļoti labi un garšīgi,
Abas, viss sanāk pārāk pelēks-melns, garša sliktāka noteikti, tas dūms cirkulē visu laiku iekšā un pēc izskata sanāk neglītas. Toties vajag daudz mazāk malkas. Varbūt, ka daru kaut ko nepareizi, jājautā Willy??
Abās kūpinu gan zivis, gan vistas.
Vistām ir laba marinādes recepte, ko iepriekš daudz gatavojot esmu pierakstījis un atradis par labu esam. Interneta receptēs ir copy paste un noteikti par daudz etiķa un sāls. Sastāvdaļas tagad vienmēr sveru, agrāk pēc garšas gatavoju. Vairāk kā desmit vistas gan neesmu gatavojis, parasti 4-6 pašpatēriņam.
Tas tā Hecs7 pārdomām.
Brex, 28.oktobris 2021, 13:00
Man ar Abas 200L sanāk līdzīgi, pārāk daudz dūma, pārāk tumši viss sanāk - pat tāds skābs rūgtums veidojas. Tad piešāvos celt augstāk temperatūru un vairāk cept dūmos nevis kūpināt un ir normāli, bet tas ar sausu malku-šķilām un īsu laiku. Vecā sadales kastē kur kurtuve ir atsevišķi un pa vidum skārta ventilācijas caurule rezultāts ir daudz labāks. Pa ziemu būvēšu pēc usa parauga "offset smoker" - tad redzēšu kas sanāks.
snitraM, 28.oktobris 2021, 14:43
Man ir uzbūvēta kūpinātava no sadales skapja ar apakšā izgrieztu caurumu un kurtuvi tieši zem skapja. Kād plusi iznestajai kurtuvei? Tur jau sanāk aukstā kūpināšana, karstajai diez vai izdosies dabūt nepieciešamo temperatūru.
onkyo, 28.oktobris 2021, 15:15
Man bija veca aizvēsturiska čuguna krāsniņa, to arī izmantoju kurtuvei. Tā kā zem skapja nelīda tad nolikām blakus. Tur tā caurule 1 - 1.5 m varbūt sanāk. Temperatūra pietiekama - man nepatīk ilgi kūpināt, turu augstāku temperatūru un ne tik ilgi. Izmantoju sausu malciņu, ne rupju un sanāk smuki zeltaina un sulīga zivtiņa.
28.oktobris 2021, 17:20 | links