Kūpinātavas

pārāk mitra malka varbūt? vai neriktīgs koks tipa bērzs vai melnalksnis?
20.aprīlis 2012, 14:32 | links
 
Kas par lietu ka kūpināšanas procesā kūpinātava paliek mitra , sāk tecēt tāda kā darva un gaļa paliek rūgta, jāpiebilst kā kūpinātava no dzelzs, tipa kā skapis
20.aprīlis 2012, 14:28 | links
 
Albakorā mazās 28.77 un ir vēl 4 veidi lielākas cenā no 50-70 Ls.
20.aprīlis 2012, 14:26 | links
 
Reku normāla ideja :)

20.aprīlis 2012, 14:00 | links
 
šāda kūpinātaviņa bija Sienāzim Smeķīgas foreles sanāca ....:DD
9.aprīlis 2012, 20:45 | links
 
šajā sadaļā jāparokās un viss atradīsies :))
9.aprīlis 2012, 20:44 | links
 
Apmēram šitādu Salmo redzēju pa apmēram 60 latiem, bet aizvakar maksimā - pa 30.



Pāris brekšus var nokūpināt, pats lietoju.
31.marts 2012, 16:24 | links
 
Par šo cenu neko labāku nedabūsi,lieto kamēr sadeg un izrūsē,tad nopirksi vai pasūtīsi dārgāku,no nerūsošā tērauda...
31.marts 2012, 16:07 | links
 
Nokūpināt var arī 20litru kūpinātavā,ja ir uguns,dūmi un zivis,tad vienmēr kaut kas sanāks...
31.marts 2012, 16:03 | links
 
Ko Juus sakat par shaadu kuupinaatavu-teiksim liidz panjemshanai uz copi? 45litri. Vai tajaa kautko varees nokuupinaat vai tikai butaforija no kuupinaatavas taa ir? Bums mosh zinaas?!
http://www2.neoshop.lv/darzam-un-majai/k/dumu-kupinatava-200-litri-37367.html#
31.marts 2012, 13:41 | links
 
Kāds ir mēģinājis kūpināt ruduļus? Ir vērts vai tomēr voblās?
8.marts 2012, 15:25 | links
 
Nu tagad var viņu ievērtēt kas ir pareizi un kas nav!
3.marts 2012, 18:02 | links
 
To kurtuvi nav nemaz tik oligāti taisīt,var arī pašā trubā kurināt(tas stāds sliņķu variants:D)
3.marts 2012, 17:13 | links
 
Savulaik kūpinātavu uzbūvēju ~šādu:
Izejmateriāli:
Čuguna truba 400mmx2,5m,ķieģeļi kurtuves izbūvei,kamaza riepas disks,800x800x1800mm kvadrātveida truba no zāles miltu žāvētavas.To var aizstāt ari ar ķieģeļu mūrējumu.laukakmeņi un dēlīši.
Slīpi ieraku čuguna trubu zemē.Tās zemākajā galā uzmūrēju kurtuvi.Otrā trubas galā uzliku disku,kuram sānā bij izbriezts robs.Tas lai varētu uzsēdināt guļus uz trubas.Tam apkārt ieraku kantaino trubu.Uz diska un gar malām biezā slānī saliku laukakmeņus.Diskam ir laba īpašība-karstumu un dūmus izkliedēt pa vairākiem caurumiem.Akmeņi nepieciešami gan dūmu papildus izkliedēšanai,gan arī t* vienmērīgai uzturēšanai.Princips kā apaļajām malkas krāsnīm.No dēlīšiem taisiju vāku ar kuru nosegt kūpinātavu.Tam virsā klāju vecos kubiešu maisus.
p.s.Mūrētā ķieģeļu kūpinātava būtu efektīvāka.Jo ķieģeļi tā neatdziest vējainā laikā kā metāls.Izbūvē līdzīgi kā metāla.Tik trubas augšējo galu apmūrē pilnībā ,tā lai virs zemes būtu dažas rindas ar ķieģeļiem.Vnkāršāk un labāk būtu iepirkt plauktiņus un tad pēc to izmēriem mūrēt kūpinātavu.Mūrējamo var taisīt ar durtiņām nevis vāku.Bet tā jau ir gaumes lieta.
3.marts 2012, 15:44 | links
 
Zivis pat iztīrot iekšas es nemazgāju,ja ir vajadzība,tad izslauka .Tas viss lai nav jāiztvaiko tam liekajam mitrumam.Ir daudz kūpinātavu veidi,un pašam jātiek skaidrībā-kādas zivis gribi izņemt no kūpinātavas.Karsti kūpinātas(sautētas dūmos) ātrai ēšanai,vai gribi normāli nokūpināt un pēc divām dienām ar ēst.Visu to var panākt tikai ar temperatūru,dūmu vilkmi un laiku.
3.marts 2012, 14:57 | links
 
Asaru kūpināšana ar mērcēšanu ir populāra sliņķu metrode :) Tiem, kam slinkums tīrīt :) Tie paši kimlaki, atgriezti pa muguru ir ļoti sulīgi un trekni. Kūpinot ar mērcēšanu zivs sanāk vairāk sautēta.

Haori

T stabilizē caurule zem zemes, to vajadzētu 3+ mtrus garu, ja vēlas kūpināt zemās T, kliedēt dūmus ar laukameņiem ir diezgan sarežģīti, bet, iespējams, ka efektīvi. e-pasts priv.
3.marts 2012, 14:10 | links
 
Nezinu,dzirdējis esmu daudz,ka mērcē zivis pirms kūpināšanas!Es nekad neesmu to darījis.Iztieku ar sāli,cukuru un ķiploku ierīvējot.Uz beigām var kādu sieru,vīnu....uzspricēt.Viss atkarīgs kādas zivis,citas sāla pēc kūpināšanas.Tāpat nekad tos sāls ūdeņus nespricēju ar šļircēm.Tad jau patur nakti vēsumā ar ierīvētām garšvielām,lai ievelkas.Uzskatu ka zivij nevajag visādas ķīmijas sabērt,pietiek sāls/cukurs,var citrona sulu.Ar tām garšvielām nav vairs konkrētās zivs garša!
3.marts 2012, 12:06 | links
 
Nekad neesmu redzējis, ka krievi tīrītu asariem iekšas. Volgā vienmēr tā darījām. Lielos kilogramniekus uz diennakti stiprā sālsūdenī, tad nākamajā dienā noskalo un nokūpina pa ātro. Laivā, ar Astrahanočku un Bočkarjovu garšoja lieliski!
3.marts 2012, 11:49 | links
 
V.S.O.P. iedod e pastu tad varētu arī bildes nosūtīt lai būtu skaidrāk redzams kas i kas.
Akmeņi lai stabilizētu T un vienmērīgāk kliedētu dūmu!
3.marts 2012, 10:13 | links
 
Vienā krievu copes raidījumā redzēju ka veči jau uz ledus samet asarus stiprā sālsūdenī un pēc neilga laika kūpina ātrajā līdzi paņemtajā kūpinātavā, kas liekas uz grilla. Izskatījās ka pat iekšas netīra, vai tā tas ir? Un cik ilgs varētu būt mērcēšanas laiks un kādas proporcijas?
3.marts 2012, 09:37 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager