Cope Zviedrijas Lapzemē

 
Pālijas
Vērtējums:
  • Vērtējums ir 4.8333333333333 no 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 (6 balsis)
Skatīts: 13868
 
 
[27] Komentāri | dilst | aug
 
biomasters

Labs:)

05.03.12 Atbildēt | Ziņot 0
ZipBaits

jaa, riit droshvien uzlaadeeshu arii ar Tevi ;)

05.03.12 Atbildēt | Ziņot 0
NG-NG

ehhh a es uz turieni tikai pēc 5 dienām braukšu, bet nu tad vilkšu gan .....:):):)

06.03.12 Atbildēt | Ziņot 0
Unikis

Man jau liekas, ka sitadu un lielaku kukainu copei vajag katinu ar bezinerces spoliti ar labu bremziti. Un stradat ar katinu rokas, nevis aizmest to pa gaisu sniegaa. Bet tas prasa atradinasanos no veciem ieradumiem. Es ar sakuma St.Croix Legend liku sniega un vilku zivi aiz auklas, bet pamazam saka sanakt zivs izvadisana ar katinu. Tad auklu neparplesis ari daudz lielaki kukaini.

06.03.12 Atbildēt | Ziņot 0
V.S.O.P.

Skaista pālija. Lielākā, ko man izdevās izvilkt, bija 1,630 kg. Bija lielākas, bet tām patika nosprukt :(

Novēlu visiem Lapzemes iekarotājiem nepazaudēt pašcieņu zivju maisos. Kramforsā, ieraugot pie ūdens Copezviedrijā busiņu, vietējie zvana poličiem. Runā, ka slavenais R kungs tagad arī ziemeļos gaļas dzīres rīkojot.

Unikis - par Croix :) taisība :), tikko arī mācījos :)) bet, ja godīgi, tad lielu zivi izvilkt aiz auklas ir labas sajūtas, ar kātu tomēr nav tas :( pa visu nedēļu bija tikai viena zive, kas pēc pieciršanas ~13m dziļumā izstiepa vēl metrus 3... pārējās nāca ārā ļidzīgi, kā šī kunga pālija. Sīgas nāk kā lieli maisi, pālijas un foreles smuki vingro. 1 kg pālija ir daudz interesantāks pretinieks, kā 2 kg sīga.

Lielus lomus un plašu sirdi !!!

06.03.12 Atbildēt | Ziņot 0
Janciigais

Velkot ar spoli un kātiņu tiek zaudēta liela daļa ziemas copes burvības... ;)

06.03.12 Atbildēt | Ziņot 0
ZipBaits

Es, kungi, to lietu dariju pirmo reizi dzīvē! :) Protams, ka ir jāizglīto tauta, kura ir pieradusi likt maisos tā, ka ručkas plīst pušu, kad nes uz mašīnu. Es gan domaju, ka šie ieradumi jau sāk izzust, tā pat kā kukuļa došana likuma kalpiem :) Pēc kādiem gadiem jau viss būs savādāk, jo jaunā paaudze sāk piedomāt par planētas resursiem ar vien biežāk. Tie mežezeri ir tik burvīgi ar to iemītniekiem un padarīt viņus tukšus jau nu varētu gribēt tikai kāds kam daba nerūp. Par laimi, cilvēki, kuri mēro ceļu uz šo nostūri, nav nabagi un nav atbraukuši pēc pārtikas. Ja kādam ir luste šeit papriecāties, droši rakstat ;)

06.03.12 Atbildēt | Ziņot 0
V.S.O.P.

Zipbaits

ar nabagiem tam nav nekāda sakara.

Kramforsā turīgi cilvēki lidaku filejas bāza ledusskapjos, lai atvestu uz LV, tīrīja zivis līdz vēlai naktij, no rīta agri cēlās, lai slānītu atkal. Cik zinu, tad arī sīgu paradīzē lielākā daļa LV "tūristu" nespēj vienā reizē no ezera lomu nonest, mocās, velk ar ragavām.

Tikko puiši no Ālandiem brauca caur Pērnavu, tur nododot 600 kg asaru. Runā, ka tajā blicē esot bijis arī viena Rīgas copes veikalu tīkla īpašnieks, atstāstīja cilvēks, kuram bijis reāli kauns par kompāniju, kurā nonācis...

Tas ir kaut kāds murgs kā bālēliņi nespēj valdīties....

06.03.12 Atbildēt | Ziņot 0
eMKa
eMKa :

Sāpe ir galvā...

Redz, piemērs : bērns ir izaudzis no ratiņiem, var uzdāvināt kādam, kam līdzekļu mazāk, var mēģināt pārdot un šādi piemēri ir daudzskaitlīgi.

Tepat forumā to arī var pavērot- ir ļaudis, kas savus "vecos" rīkus ir gatavi uzdāvināt kādam "pionierim", bet tai pašā laikā kāds cenšas pārdot (par pārdodamo lietu kvalitāti atļaušos neizteikties)

Stāsts nav par turību, bet cilvēcīgu attieksmi un skatu uz dzīvi. Varbūt pat vairāk- daba un es, es un daba. Patērētāju sabiedrībā šādas tēzes ir svešas, vajag patērēt! Esmu atbraucis, tātad vajag smelt pēc pilnas programmas un nav nekādas saistības ar turību.

Zinu daudzus dabas bērnus, kas labprāt aizbrauktu uz Zviedrijas "Eldorado" un lielu daļu zivis laistu atpakaļ, bet naudiņas šobrīd pietrūkst.

Tiem, kas taisās turp braukt- līdzu neblamējiet latviešus, kā īsi domājošus un gaļas kārus makšķerniekus. Cieniet citus un esošo sistēmu, jo tā nav paredzēta "izsalkušo uzlidojumam".

06.03.12 Atbildēt | Ziņot 0
Unikis

Tiem, kam lidzeklu mazak, ir jadoma par sevis pilnveidosanu, lai atrastu veidus, ka lidzeklus pavairot. Tai laika par copi domat nevajadzetu ;)

Ja gribu iegadaties jaunu inventaru, pardodu to, kas ir, par tadam naudam, kas atbilst nolietojumam un padara to pieejamu tiem, kas nevar atlauties tiesi tadu jaunu. Toties es varu atlauties "jaudigaku mociti" vai "lielaku auto"...

06.03.12 Atbildēt | Ziņot 0
ZipBaits

Var jau paņemt kaut kādas zivis, bet 600kg... Nesaprotu, kā nav neērti pašiem no sevis, kur nu vel nododot zivis. Skandināvijā satikt kādu copmani no Lv bez aukstumkastes ir neiespējami, jo ir tak samaksāts par braucienu un ir jāņem tik, cik auto atļauj vieta. Bet, es velreiz saku, tas reiz beigsies, jo jaunie dzīves principi un uzskati arvien biežāk ņem virsroku :)

06.03.12 Atbildēt | Ziņot 0
aakkis

Tas nav filmēts vairāk kā 800km. aiz Stoholmas uz ziemeļiem?

06.03.12 Atbildēt | Ziņot 0
Google

unikis - Es vairoju, patiesaam vairoju tos lidzeklus un par to vien domaju. Pirmā bērna pabalsti man spolej aizgaja. Otrā bērna - diviem kātiem. Trešā - vēl vienam bērnam. Ceturtā - kūtij jumtu uzliku. Piektā - lopu kāvējus nolīgu un pirmos divus pamatskola palaidu. Sestais man tagad to visu atpelna jo ir seštaks. Jūti kā siksnu esmu pievilcis?:>Nebrauc auzās ja tuvu pilseetai dzīvo. Mēs laukos zinam ko isti auzas nozime. Viņas ir ēdamas,,! Ceru, ka saprati ko es gribēju pateikt ar šiem aforismiem. Lai gan vispār - neceru.

06.03.12 Atbildēt | Ziņot 0
ZipBaits

630km

06.03.12 Atbildēt | Ziņot 0
Unikis

Google-> Ta Tu gribi teikt, ka pilsētniekiem ir jāatdāvina savs mazlietotais inventārs cilvēkiem laukos? Man ir cits piedāvājums. Es savu inventāru esmu nopelnījis ar darbu. Gribu, lai Tu dari to pašu. Izaudzē savos laukos cūku un es iemainīšu to kātu, ko vairs neizmantoju, pret gaļu. Auzas, diemšēl, nepiedāvā, jo tās tādā apjomā nepatērēšu. Ja nav cūka, varam mainīt arī pret vistām. Atliek tik vienoties par mana un Tava produkta vērtību.

Ir tāds gudrs importa džeka Napoleona Hila teiciens: "There is no such thing as Something for nothing"! Burtiski tulkojot sanāk "Nav tādas lietas kā kaut kas par neko"...

06.03.12 Atbildēt | Ziņot 0
Google

unikis - ir tāds muļķīgs pēdēja, vietējā Pētera Bērziņa Liepiņa teiciens. Tulkoju - Tu pirmīt biji pārgalvīgi nekorekts un apvainojošs par cilvēku finansialajam iepējam. Nemaksķerē tikai bagātie.

06.03.12 Atbildēt | Ziņot 0
Zviedrs-LV

un ta jums skaitas izprieca kjert zivis un savainotas laist atpakalj? es kad kjeru taas foreles un man blakus kads taa dara ,gribas piecelties un pa galvu sadot;( pusstundu moka to zivi,tad 10minutes akji kamer dabu araa,tad kamer nofotografee,atlaizhj atpakalj un taa zivs pec dienas jau nomirst;(

07.03.12 Atbildēt | Ziņot 0
ZipBaits

Tad Tu,draugs, esi no tiem, kam jānodarbojās ar kādu citu hobiju ;)

07.03.12 Atbildēt | Ziņot 0
Zviedrs-LV

kads te sakars ar hobiju? jus te rakstat kad zb tie kas kjer tas zivis vairumaa u.t.t bet pajautajiet kapec to dara? liela dalja cik zinu to dara naudas delj jo reali ir tikai normali ja es sakjeru sev tas zivis un pectam apeedu;) a citam tas ir pelnjas avots,nu es jau ari neatbalstu kad ar maisiem kjer,bet pats dzivoju Zviedrijaa un kad makshkjereju sakjeru sameraa daudz taas zivis lai butu ko paest visu nedelju kad gribaas,,nevis hobija pec bendeet tas zivis,nu ko? sanak koks ar diviem galiem ne?

07.03.12 Atbildēt | Ziņot 0
Zviedrs-LV

dzivoju te ilgi jau un esmu noverojis kad ari tie skandinavi pashi ir riktigi cuukas,faktiski tas zivju daudzums te ir tapec kad vinji sevishkji need ne lidakas un vel citas daudzas zivis,liek tiklus izlasa zandartus foreljveidigaas un lielos asarus,bet mazaas lidakas vienkarshi aizsper ar kajaam pa ledu un putni taas knabaa;( vasaraa ari kjer lidakas un pamet krastaa,nu to nedara visi bet daudz tadu aunu ir;(

07.03.12 Atbildēt | Ziņot 0
 
Uz augšu
Creative templates for Google Ad Manager